Şimdi Ara

Fiat Albea Multijet için 175/70R14 84T mi yoksa 185/65R14 86T Mi almalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çalıştığım firmada arkadaş kolayoto'dan daha önce lastik siparişi vermiş, 4 lastik için 100 TL montaj ücreti ödemiş (sibop dahil). Hemen hemen internetten alınca sökme takma, sibop ücreti aynı paraya geliyor. Lassa bayisi olan bir yerden 175'lik lastik almayı düşünüyorum. Belki nakit para rot ve far yükseklik ayarını ücretsiz yaptırabilirim. Telefonla bir kaç defa indirim istedim, indirim yapmıyorlar. Yedek lastiği şimdilik değiştirmeyeceğim.

Arkadaş lastiklerden biri patlarda değişmesi gerekirse, iki yeni lastik alınmalı, lastiklerin aşınma farkı bile kullanımı etkiler gibi şeyler söyledi. Bende biraz internetten araştırdım, aşınma farkından dolayı fren yaparken savrulma olabilir gibi uyarılar vardı.

@göktuğbey
    Sizde Fiat Albea var mı? Kapılarda lastiklerle ilgili etiket gibi birşey doluğunu hiç görmedim, haftasonu bakacağım. Kullanım kılavuzunda multijet için 175'lik yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 20 Ocak 2017; 16:32:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk olarak Pirelli bayisine gittik, 175/70R14 olarak Pirelli P1 varmış ve 215 TL dediler. Etiket değerleri yol tutuşu B, yakıt tüketimi E olduğunu söylediler, bende vazgeçtim.

Telefon ile lassa bayilerini aradım ve ilk aradığım bayi indirim yaptı. Daha öncede farklı bayileri aramıştım fakat hiç indirim yapmamışlardı. Lassa Greenways 175/70R14 84T lastik aldım. Lassa Bayisine telefon ettim ve nakit para pazarlık yaptım, 4 lastik 800 TL sibop değişimi dahil, 40 TL rot ayarına verdim fakat rot ayarı sağlammış, sadece sağ ön terekere hafif ayar çektim dedi. Özetle kolayoto yada hepsiburada sitesine oranla montaj dahil biraz daha uyguna geldi. 5 lastikte söküldü, yamalı olmayan en sağlam görünen lastiği bagaja koyduk.

Lastikçide bir müşteri daha vardı, ondada Albea varmış, 185'lik alın diye ısrar etti, 175'lik alırsanız hata yaparsınız dedi ama biz orjinal ölçülerinde olsun dedik.

Fiat Albea Multijet için 175/70R14 84T mi yoksa 185/65R14 86T Mi almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 21 Ocak 2017; 18:34:8 >

• Lassa Miratta etiket değerleri:

• Bende de corsa vardı. Lastikler aynı ebat. 65 aldım 70 ler pahalı diye. Lastik 1 kere patladı, 70 lik stepne ile lastikçiye geldim. Sorun yaşamadım.

1.3 dizel motorla hızmı yapacaksınız hocam. Lastik Etiket değerine bakın. Ona göre alın bişeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

İlk olarak Pirelli bayisine gittik, 175/70R14 olarak Pirelli P1 varmış ve 215 TL dediler. Etiket değerleri yol tutuşu B, yakıt tüketimi E olduğunu söylediler, bende vazgeçtim.

Telefon ile lassa bayilerini aradım ve ilk aradığım bayi indirim yaptı. Daha öncede farklı bayileri aramıştım fakat hiç indirim yapmamışlardı. Lassa Greenways 175/70R14 84T lastik aldım. Lassa Bayisine telefon ettim ve nakit para pazarlık yaptım, 4 lastik 800 TL sibop değişimi dahil, 40 TL rot ayarına verdim fakat rot ayarı sağlammış, sadece sağ ön terekere hafif ayar çektim dedi. Özetle kolayoto yada hepsiburada sitesine oranla montaj dahil biraz daha uyguna geldi. 5 lastikte söküldü, yamalı olmayan en sağlam görünen lastiği bagaja koyduk.

Lastikçide bir müşteri daha vardı, ondada Albea varmış, 185'lik alın diye ısrar etti, 175'lik alırsanız hata yaparsınız dedi ama biz orjinal ölçülerinde olsun dedik.

öncelikle hayırlı olsun lastikleriniz. 185 alın 175 olursa hata edersiniz diyen adam saçmalamış. 3 yıldır 175 olanları kullanıyorum yazları. kışları da 175 lik kışlık kullanıyorum. hiç bir sıkıntı yaşamadım. ağzı olan konuşuyor resmen..

• Daha öncesi Siena 1.6 Hl aracım vardı. Üzerinde 175/65/14 Lassa lastik vardı. Devamlı kullanımdan ötürü bitmeye yakındı vede eski tarihliydi bu sebeplerden ötürü 185/60/14 Continental lastikle değiştirdim. İnanın çok memnun kaldım. Bir lastiğin bu kadar etki edeceğini düşünmüyordum. Performansta bi eksiklik hissetmedim aksine yol tutuşu arttı ses kesildi yüksek süratlerdeki titreme kesildi.Sanki aracım bir üst segment oldu. Kesinlikle kaliteli ve mümkün ölçüde geniş tabanda bir lastik alınmalı diyorum ben

• Lastikleri değiştirdiğim yer ile evimin arası 5-6 km civarıda, lastikler için yorum yapmanın daha erken olduğunu düşündüm için yorum yazmadım. Bahsettiğiniz yol tutuşun arttığına dair hissi Lassa Greenways 175/70 R14 lastiklerde bende yaşadım. Lastik ölçöleri eski lastikler ile aynı fakat bu lastikler ile araba kullanmak daha keyifli ve sanki bir üst segment arabaya binmişim yada araba değişmiş gibi hissedilir oranda yol tutuşu arttı. Ama yinede tam yorum yapmak için biraz kullanmış olmayı tercih ederim. 6 km kullanarak yanıltıcı bir yorum yazmış olmak istemem.

Pirelli bayisine ara ara rot-balans ayarı yaptırmak için gidiyordum. Daha önce eski lastiklerim varken, ustaya bu lastikler ile muayeneden geçebilir miyim diye sormuştum, usta da bu lastikler bitmiş, yeni lastik alman lazım, 185/65 R14 al demişti, yani ben lastik ölçüsü konusuna girmeden bu arabanın hakkı 185/65R14 lastikler, tüm taksiciler 185'lik lastik alıyor demişti fakat 185'lik lastikler daha ucuz olduğu içinde taksiciler tercih ediyor olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 22 Ocak 2017; 17:24:45 >

• İki haftasonu arabayı kullandım, izlenimlerim; kesinlikle yol tutuşu arttı, yüksek hızlarda Albea tedirgin ederdi fakat eskisine oranla biraz daha tedirgin olmadan gidiyorum. Belki 175 yerine 185'lik almış olsaydım araba 4 lastik için toplamda 4 cm yola daha iyi tutunacaktı. Şuan için memnunum.

Arabanın muayene sonrası kusurları:

https://forum.donanimhaber.com/yangin-sondurme-tupu-tarihi-gecmis-olsun-arac-muayenesinde-sorun-olur-mu--123154356-2#123739577

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.