Şimdi Ara

fiat albea araba gaz yemiyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
35.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar fiat albea 2006 1.3 multijet diesel aracım 1 haftadır gaz yemiyor.marşa basıyorum çalışıyor ama gaz yemiyor ne yaptıysam hangi ustaya götürdüysem yapamadılar bir türlü gaz yemiyo araba gaza basınca en ufak bişe olmuyo ne yapacağım bilmiyorum bide araba ticari taksi.bi yardım ederseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Albea Gaz Yememe Sorunu

Albea 1.3 Multijet ve 1.4 motorlu araçlarda gaz yememe sorunu sıklıkla karşılaşılmaktadır. Bu sorun, hem Fiat Albea hem de Fiat Linea 1.3 Multijet modellerinde görülebilir.

Gaz yememe sorununa aşağıdaki nedenler yol açabilir:

• Yakıt pompası arızası: Yakıt pompası, motora yakıt sağlamaktan sorumludur. Arızalı bir yakıt pompası, motora yeterli yakıtın gönderilmesine engel olarak gaz yememe sorununa neden olabilir.
    • Yakıt filtresi tıkanıklığı: Yakıt filtresi, yakıttaki kirlilikleri gidermek için tasarlanmıştır. Tıkalı bir yakıt filtresi, yakıt akışını kısıtlayarak gaz yememe sorununa yol açabilir.
    • EGR valfi arızası: EGR valfi, egzoz gazlarını tekrar motora yönlendirir. Arızalı bir EGR valfi, motorun düzgün çalışmasını engelleyerek gaz yememe sorununa neden olabilir.
    • Turboşarj arızası: Turboşarj, motora daha fazla hava sağlamaktan sorumludur. Arızalı bir turboşarj, motorun gücünü düşürerek gaz yememe sorununa neden olabilir.
    • Enjektör arızası: Enjektörler, yakıtı motora püskürtür. Arızalı bir enjektör, yakıtın düzgün püskürtülmemesine neden olarak gaz yememe sorununa yol açabilir.

Gaz yememe sorununu gidermek için aşağıdaki adımlar atılabilir:

• Yakıt pompasını, yakıt filtresini ve EGR valfini kontrol ettirin.
    • Turboşarjı inceletin.
    • Enjektörleri temizletin veya değiştirin.
    • Motor yönetim sistemini tarayın ve hata kodlarını kontrol edin.

Gaz yememe sorunu çözülmezse, yetkili bir servise başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ustalar nasıl anlayamamış ona şaşıyorum ?
    Gaza bastığınızda devir yükseliyor ama herhangi bir hızlanma yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sodömizer

Ustalar nasıl anlayamamış ona şaşıyorum ?
    Gaza bastığınızda devir yükseliyor ama herhangi bir hızlanma yok mu?
    hayır gaza basınca hiç bişe olmuyo devir de yükselmiyo 2 tane fiat servisine götürdük yine çözemediler nası bi arzadır anlamadım taksi 1 haftadır yatıyo walla
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogus36

hayır gaza basınca hiç bişe olmuyo devir de yükselmiyo 2 tane fiat servisine götürdük yine çözemediler nası bi arzadır anlamadım taksi 1 haftadır yatıyo walla

Alıntıları Göster
    e babacan gaza basınca devir saati yani motorun devri yükselmiyorsa motora yeterli yakıt gitmiyor demektir. Yeterli yakıt beslemesi olmayınca da elbette motorun devri de artmaz gaz da yemez. İlk yapılacak iş gaz pedaline basınca enjektörlere yeterince mazot gelip gelmediği eğer yakıt sisteminde bir sıkıntı yok ise, bu sefer enjektörlerin kirli olup olmadığına yani tıkalı olup olmadığına baktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TUFANER

e babacan gaza basınca devir saati yani motorun devri yükselmiyorsa motora yeterli yakıt gitmiyor demektir. Yeterli yakıt beslemesi olmayınca da elbette motorun devri de artmaz gaz da yemez. İlk yapılacak iş gaz pedaline basınca enjektörlere yeterince mazot gelip gelmediği eğer yakıt sisteminde bir sıkıntı yok ise, bu sefer enjektörlerin kirli olup olmadığına yani tıkalı olup olmadığına baktır.

Alıntıları Göster
    hocam marşa basıyorum çalışıyo araba vitese takıyorum ayağımı debriyajdan hafif hafif çekince gidiyo araba ozaman devirde oynama oluyo ama gaza basınca tık yok

• quote:

hocam marşa basıyorum çalışıyo araba vitese takıyorum ayağımı debriyajdan hafif hafif çekince gidiyo araba ozaman devirde oynama oluyo ama gaza basınca tık yok

Alıntıları Göster
    doğuş36 kardeşim, arabanın marşına basıp çalıştırdıktan sonra vites boştayken yada ayağın debriyaja basılı iken gaza yüklendiğinde motor bağırıyor mu? devir saati yükseliyor mu? bana onu söylesen sorununu adım adım çözeceğiz ancak çok kısıtlı bilgi veriyorsun debriyajdan ayağını yavaş yavaş çekince elbette araba gidecek

• quote:

doğuş36 kardeşim, arabanın marşına basıp çalıştırdıktan sonra vites boştayken yada ayağın debriyaja basılı iken gaza yüklendiğinde motor bağırıyor mu? devir saati yükseliyor mu? bana onu söylesen sorununu adım adım çözeceğiz ancak çok kısıtlı bilgi veriyorsun debriyajdan ayağını yavaş yavaş çekince elbette araba gidecek

Alıntıları Göster
    bak kardeşim vitesi boşa aldım marşa bastım arabayı çalıştırdım gaza bastım en ufak bişey yok.yani araba çalışıyor ama gaza basıyorum sonuna kadar yapıştırsamda en ufak bişe yok yerinden kopmuş gibi işte sorunda burda herşey tamam arabanın çalışmasında falan bir sorun yok tek sorunu gaz pedalı ne yaparsan yap en ufak bi sey olmuyo gazda işte bunuda servis hatta sevisler çözemiyor.araba makineye bağlandığında da arıza göstermiyor.vites boştaykende gaza bassam araba bağırmıyor devir yükselmiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiesta'ya lpg
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bak kardeşim vitesi boşa aldım marşa bastım arabayı çalıştırdım gaza bastım en ufak bişey yok.yani araba çalışıyor ama gaza basıyorum sonuna kadar yapıştırsamda en ufak bişe yok yerinden kopmuş gibi işte sorunda burda herşey tamam arabanın çalışmasında falan bir sorun yok tek sorunu gaz pedalı ne yaparsan yap en ufak bi sey olmuyo gazda işte bunuda servis hatta sevisler çözemiyor.araba makineye bağlandığında da arıza göstermiyor.vites boştaykende gaza bassam araba bağırmıyor devir yükselmiyor

Alıntıları Göster
    kardeşim senin sorunun aracın yakıt sistemiyle ilgili yeterli yakıt motora gitmiyor
    muhtemel sorunların yakıt filtresi veya enjektör memeleri tıkanmış olabilir, yakıt pompası arızalanmış olabilir, yani yakıt sistemiyle ilgili kısımları depodan motora kadar tek tek kontrol etmek gerek. Gaz pedaline sonuna kadar basıyorum diyorsun gaz pedaline basmanla birlikte motora daha fazla yakıt gitmezse elbette devirde yükselmez motorda gaz yemez.

• quote:

kardeşim senin sorunun aracın yakıt sistemiyle ilgili yeterli yakıt motora gitmiyor
    muhtemel sorunların yakıt filtresi veya enjektör memeleri tıkanmış olabilir, yakıt pompası arızalanmış olabilir, yani yakıt sistemiyle ilgili kısımları depodan motora kadar tek tek kontrol etmek gerek. Gaz pedaline sonuna kadar basıyorum diyorsun gaz pedaline basmanla birlikte motora daha fazla yakıt gitmezse elbette devirde yükselmez motorda gaz yemez.

Alıntıları Göster
    yakıt sistemiyle uzaktan yakından alakası yokmuş sorun çözüldü gaz pedalının üstündeki filmden kaynaklanıyomuş film bozulmuş araba oyuzden gaz yemiyomuş

• quote:

yakıt sistemiyle uzaktan yakından alakası yokmuş sorun çözüldü gaz pedalının üstündeki filmden kaynaklanıyomuş film bozulmuş araba oyuzden gaz yemiyomuş

Alıntıları Göster
    arkadaşım burada söylememize gerek yok serviste smart makinasına beyini bağlamışlardır beyin bir hata görmemiştir ustalar gerekli yerlere bakmışlardır sorun yoksa asıl sorun beyindeki yazılımdadır arızanın zor olduğu için hiç bir servis uğraşmak istemez beyini yapsalar yakıtı bozulur sonra orası bu işi böyledir bende serviste çalıştım oradan biliryorum

• YARDIMM..

2002 Model fiat araç kullanıyorum. Aracımı gazda çalışırken kapattığımda sabah çalıştıramıyorum. kontak anahtarını çevirdiğimde çalışacağı zaman motor ateşliyor ama aksırır gibi yaparak stop ediyor. Bu işlemi 2-3 defa tekrarladıktan sonra ancak çalışıyor. (Aracı benzinde kullanıp sabah da benzinde çalıştırdığımda araç bir defada sorunsuz çalışıyor. Bu sorunu yaklaşık olarak 3 haftadır yapıyor.) Bununla ilgili olarak sanayide benzin ile ilgili olan bölümlerine benzin pompası enjeksiyonlar vs vs . bakıldı sorun yok. Bunun üzerine gaz ile ilgili olan servise götürdüm. 500KM benzinde kullanırsam düzeleceğini söylediler. kullandım ama düzelmedi. bilgisayar ile yapılan ölçümde değerlerin 2,50 civarı olması gerektiği benimkilerin ise 1,50-1,60 olduğunu gördük. Bu değerlerin ne olduğunu tam bilmiyorum. basınç veya hava veya başka bişey olabilir. Araç Configrasyon sistemi gibi bir program ile motorun üst taraflarındaki bir sokete bakılarak ölçüldü.) Bu sorunu genelde 8-10 saat araç durduktan sonra ilk çalıştırdığımda yapıyor. Bununla ilgili bilgisi olan varsa yardım edebilecek sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. Bu arada araç çalıştıktan ve kullanıktan sonra 1-2 saat veya 3-5 saat sonra yine çalıştırdığımda her türlü sorunsuz çalışıyor. sadece 8-10 saat ve üzeri durduğunda çalıştırdığımda yapıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: wedat_80

YARDIMM..

2002 Model fiat araç kullanıyorum. Aracımı gazda çalışırken kapattığımda sabah çalıştıramıyorum. kontak anahtarını çevirdiğimde çalışacağı zaman motor ateşliyor ama aksırır gibi yaparak stop ediyor. Bu işlemi 2-3 defa tekrarladıktan sonra ancak çalışıyor. (Aracı benzinde kullanıp sabah da benzinde çalıştırdığımda araç bir defada sorunsuz çalışıyor. Bu sorunu yaklaşık olarak 3 haftadır yapıyor.) Bununla ilgili olarak sanayide benzin ile ilgili olan bölümlerine benzin pompası enjeksiyonlar vs vs . bakıldı sorun yok. Bunun üzerine gaz ile ilgili olan servise götürdüm. 500KM benzinde kullanırsam düzeleceğini söylediler. kullandım ama düzelmedi. bilgisayar ile yapılan ölçümde değerlerin 2,50 civarı olması gerektiği benimkilerin ise 1,50-1,60 olduğunu gördük. Bu değerlerin ne olduğunu tam bilmiyorum. basınç veya hava veya başka bişey olabilir. Araç Configrasyon sistemi gibi bir program ile motorun üst taraflarındaki bir sokete bakılarak ölçüldü.) Bu sorunu genelde 8-10 saat araç durduktan sonra ilk çalıştırdığımda yapıyor. Bununla ilgili bilgisi olan varsa yardım edebilecek sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. Bu arada araç çalıştıktan ve kullanıktan sonra 1-2 saat veya 3-5 saat sonra yine çalıştırdığımda her türlü sorunsuz çalışıyor. sadece 8-10 saat ve üzeri durduğunda çalıştırdığımda yapıyor..
    geçmiş olsun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

geçmiş olsun hocam
    hocam gaz yememe sorununun aynısı benim albeadada var gaz pedalının üstündeki film ne oluyor maliyeti nedir acaba
  • Yakıt sistemi değil öyle olsa yarım debriyaj yapıldığında da araç hareket etmezdi. Tamamen pedalla ilgili bir probleminiz var. Teli falan kopmuş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Yakıt sistemi değil öyle olsa yarım debriyaj yapıldığında da araç hareket etmezdi. Tamamen pedalla ilgili bir probleminiz var. Teli falan kopmuş olabilir.
    telli değil araba sensör var konrol ettik sıkıntı tok. araç ilk çalışıtığı zaman sorun yok ancak bir süre sonra rolantide veya giderken sıkıntı çıkartmaya başlıyo ve gaz veya benzini yemiyor. Yani yüksek devirde iken gürültülü bi şekilde gidiyor ancak devir düşünce gaz yemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafa69

telli değil araba sensör var konrol ettik sıkıntı tok. araç ilk çalışıtığı zaman sorun yok ancak bir süre sonra rolantide veya giderken sıkıntı çıkartmaya başlıyo ve gaz veya benzini yemiyor. Yani yüksek devirde iken gürültülü bi şekilde gidiyor ancak devir düşünce gaz yemiyor

Alıntıları Göster
    Rolenti motorundan aldığı gaz ile çalışıyor sadece.Enjektör falan alakası yok bunun.Gaz potansiyonalmetresi arızalı bana göre.Fiat servisine gidin bi bilgisayara bağlamalık işi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mono Italiano

Rolenti motorundan aldığı gaz ile çalışıyor sadece.Enjektör falan alakası yok bunun.Gaz potansiyonalmetresi arızalı bana göre.Fiat servisine gidin bi bilgisayara bağlamalık işi var.

Alıntıları Göster
    valla servise gittimde biraz baktılar daha sonra bugün git yarın gel dediler :)
  • bende de 2005 albea sole 1.3 multijet var, bugun bakim yaptirayim dedim,

*yag degisimi
    *yag filtresi degisimi
    *hava filtresi degisimi
    *antifirizli su ekleme
    *aks basini koruyan kilif degisimi
    *silecek supurgesi degisimi
    *basincla mazot puskurtmek suretiyle motor temizligi
    islemleri yapildi, oglen ciktim sanayiden, hiz siniri uyarisini 75 e ayarladigim icin fazla basmadim, uyari verdigi zamanlarda ise hemen yavasladim. her neyse aksam acil bi yere yetismem gerekti, max 120 ile giderek 7~8 dkda gidecegim.yere ulastim, 30 dk da falan bitti isim, hikaye burda basliyor iste.. donuste bi gariplik hissettim. araba 4. ya da 5, viteste 2000 devire ulastiginda gaz yememeye basladi. yememek derken sabit bir hizda gidiyor ama pedali koklememe ragmen hizlanmiyor, arada hizlanacak gibi oluyor hemen yigiliyor. hiz siniriyla mi alakali acaba dedim, kapattim uyariyi. kontak actim kapadim. duzelme yok, hatta 1~2~3. viteslerde dahi gazi sinirli yemeye basladi. shell ve opetten aliyorum mazotu pislik olacagini sanmam. bugunku bakima kadar canavar olan arabaya nazar degdi resmen, neyden kaynaklaniyor olabilir? turbo degildir insallah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihdr -- 28 Aralık 2013; 23:29:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihdr

bende de 2005 albea sole 1.3 multijet var, bugun bakim yaptirayim dedim,

*yag degisimi
    *yag filtresi degisimi
    *hava filtresi degisimi
    *antifirizli su ekleme
    *aks basini koruyan kilif degisimi
    *silecek supurgesi degisimi
    *basincla mazot puskurtmek suretiyle motor temizligi
    islemleri yapildi, oglen ciktim sanayiden, hiz siniri uyarisini 75 e ayarladigim icin fazla basmadim, uyari verdigi zamanlarda ise hemen yavasladim. her neyse aksam acil bi yere yetismem gerekti, max 120 ile giderek 7~8 dkda gidecegim.yere ulastim, 30 dk da falan bitti isim, hikaye burda basliyor iste.. donuste bi gariplik hissettim. araba 4. ya da 5, viteste 2000 devire ulastiginda gaz yememeye basladi. yememek derken sabit bir hizda gidiyor ama pedali koklememe ragmen hizlanmiyor, arada hizlanacak gibi oluyor hemen yigiliyor. hiz siniriyla mi alakali acaba dedim, kapattim uyariyi. kontak actim kapadim. duzelme yok, hatta 1~2~3. viteslerde dahi gazi sinirli yemeye basladi. shell ve opetten aliyorum mazotu pislik olacagini sanmam. bugunku bakima kadar canavar olan arabaya nazar degdi resmen, neyden kaynaklaniyor olabilir? turbo degildir insallah..
    benim sorunum bir usta tarafın yarı tesadüfi bir şekilde sanırım düzeldi. Ben aracın gaz yememesi hava filtresinin oaralarda bir yerde bu araçların karbüratör benzeri bir parçası var o parçaya giren sokette sıkıntı var. benim arabam ilk çalıştığı zaman normal çalışıp bir süre sonra sapıtıyordu ve gaz yememeye başlıyordu. o soketi çıkarında rolenti de çalışması düzeliyo. tabi araba o soket çıkıkken hiç gaz yemiyo yani sorun oradaymış

• quote:

Orijinalden alıntı: kafa69

benim sorunum bir usta tarafın yarı tesadüfi bir şekilde sanırım düzeldi. Ben aracın gaz yememesi hava filtresinin oaralarda bir yerde bu araçların karbüratör benzeri bir parçası var o parçaya giren sokette sıkıntı var. benim arabam ilk çalıştığı zaman normal çalışıp bir süre sonra sapıtıyordu ve gaz yememeye başlıyordu. o soketi çıkarında rolenti de çalışması düzeliyo. tabi araba o soket çıkıkken hiç gaz yemiyo yani sorun oradaymış

Alıntıları Göster
    A-Bahsettiğiniz druma göre gazpedalı potansiyometrsi arızalı gibi 2002 model üzeri albealarda gaz teli bulunmayıp potansiyometre başka deyişle gazpedalı sensörü vsrdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.