Şimdi Ara

Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.066
Cevap
32
Favori
133.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet, kapıların ayarını kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
  • merhaba..citreon elysee aracımı sattım ..sımdı arac arıyorum..aklımdan sıfır corolla dream totomatık gecerken fıat bayınde bu aracı gordum ama stokta yoktu..sımdı sarı sıtede bakıyorum 1.4 turbo pop olanları var..manueller otomatıge gore bıraz daha uygun..hıc otomatık kullanmamıs bırı olarak ne onerırsınız acaba ?
  • Selamlar, aranızda bu konu ile ilgili ileride sıkıntı çeken birisi olabileceğinden ötürü haberdar etmek amacıyla yazıyorum.
    Aracım 500X Cross Plus 1.6 MJ 120PS Manüel. Aracı ilk aldığımda, sol cam düğmesinin kırık olduğunu fark edip pek kafaya takmadım.
    Çok uzun zamandır istediğim birçok özelliğe sahip olduğundan, cam düğmesinden ne olacak ki gibi bir gaflete düştüm.
    Aracı aldığım kişi de, 40-50 liraya hallolacağını söyledi ki inanma gafletinde bulundum. Aracı alıp, birkaç gün sonra servise gittim.
    Gittim de ne göreyim, o cam düğmesi grup olarak değişiyor ve kdv hariç 870 TL. Beynimden vurulmuşa döndüm ama tabi yaptırmadım.
    Yan sanayi arayışına girdim ancak yan sanayisi yok. Çıkma ürün aldım, açılır kapanır ayna düğmesi aktif olmayan bir model geldikten sonra
    boşa kargo parası ödemenin can sıkıntısı ile arayışlarımı ertelemişken aklıma, Renegade ile aynı banttan çıktıkları geldi.
    Renegade cam düğmesi araştırmaya başladım ve n11'de 355 TL'ye buldum, 22 TL kupon + 6 taksit, ayda yalnızc 55.50 TL taksitle ürün geldi.
    Yalnızca Renegade'in cam düğmesi tablasından ürünü söküp, kendi tablama taktım ki işin daha güzel yanı, her iki ürünün, MOPAR kodları bile aynı.
    Yani bire bir aynı ürün, ama nedense, 500X'in parçası n11'de 1000 küsura satılırken, bunu 333 TL'Ye 1/3'ünden de ucuza almış oldum.
    Bu yönde sıkıntısı olan olabilir diye yazdım bunu aklınızda olsun, cam düğmesi ararken, Renegade çıkması da alabilirsiniz, orijinali de.
    Hiçbir uyum sorunu söz konusu değil.




  • eyeblips E kullanıcısına yanıt
    Bu tip parçaları servise sormadan sağdan soldan bulmak gerekiyor. Servis genelde gerek olmayan başka aksamlar ile birlikte vermeye çalışıyor ve pahalı oluyor.

    Bulunabiliyorsa parça no ile arayıp parçacılardan arayıp bulmak en iyisi, illa Renegade diye aramaya gerek yok. Bazen Renegade diye daha pahalı bile olabilir :)

    Alfa Romeo Giulietta ve Fiat parçalarında da benzer durumlar oluyor. Birisi anlatmıştı, bi parçayı Alfa diye arayınca 80-100 TL diye satarlarken, adam eline alıp bi Fiat parçacısına gidip "bu neyin parçası" dediğinde "Doblo'nun abi, 20 TL" diye almış Fiat grubunda böyle çok parça var.
  • 2015 143 binde popstar o editions manuel hatasız boyasıZ 137 bin gibi mantıklımı sizce. 500x konusunda ön yargım var baya kime sorsam dert yanıyor ama inceleme videoları iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akgolo kullanıcısına yanıt
    80 binde cross plus 4x4 kullanıyorum, km itibariyle mi dert yanılıyor yoksa genel anlamda Fiat markasına mı? Eğer ikincisi ise aracın Fiat ile ilgisi yok denebilir. 500L ile falan karşılaştırmayın mesela... Sunroof haricinde sağdan soldan gelen hiç bir trim sesi yok mesela, ki sunroofu da çözdüm.. Bunun haricinde kronik pek sorunu yok, acayip sıkıntı yaratacak bir olayı yok. Yine de km itibariyle tetikte olmak lazım tabi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıfır km aldığım 500x cros Plus aracımda kadrajin üstünde bozuk yolda gıcırtı sesi geliyor daha önce yaşayan ve bu sorunu çözen varmidir araç daha 1500 km de 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sami Genç XQSFZ

    Sıfır km aldığım 500x cros Plus aracımda kadrajin üstünde bozuk yolda gıcırtı sesi geliyor daha önce yaşayan ve bu sorunu çözen varmidir araç daha 1500 km de 😊
    Erken başlaması ve makyajlı kasa olduğunu tahmin ettiğim araçta olması kötü olmuş

    Silikon spreyi sıkabilirsiniz aralara, bir de nereden oynayınca gıcırdadığını bulup araya ufak bi çift taraflı bant tıkabilirsiniz. Veya trim parçaları için yapılmış böyle benzer çift taraflı bant veya lastikler oluyor, aralara tıkıp yapıştırıyorsunuz.
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Onerileriniz icin teşekkürler aynen biraz şans diyelim arac beklediğim den güzel özellikler led farlar çok ayrı hava katmış ama en ful modelin en pahalı modelin erken den böyle sorun çıkarması sıkıntı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sami Genç XQSFZ S kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında şöyle düşünün, bu araçlar yurtdışında atıyorum 20-30 bin Euro'ya satılıyor. Yani o para birimi üzerinden para kazanan birisi için bizim 20-30 bin TL'miz gibi düşünün. Bizde bu manyak piyasa ve saçma sapan kur artışları yüzünden bu haldeyiz. Küçük araba 150bin TL, küçük suv 200 küsür bin TL. Tabi ki hak eden paralar değiller maalesef.
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle parasına göre çok ama sinifindaki arabalara bakınca gerçekten diğerlerine göre daha iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum, benim belirtmek istediğim yalnızca bir örnekti. dediğiniz gibi, aynı grup ürünleri bunlar, birçok parçası birbirinin muadili ve aslında aynı parça olmasına karşın, hangi araca aldığına göre fiyat farkı uyguluyor firmalar. keşke bu şekilde bir veritabanı oluşturulsa ve sürekli güncellense. araç kullanıcıları için çok büyük kolaylık olurdu.
  • evet, ben de maalesef, araç içi gıcırtı ve trim sesi olayından çok şikayetçiyim. eşim resmen dalga geçiyor, sanki lego gibi toplamışlar arabayı diye. çok seviyorum arabamı ama böyle zamanlarda da sinir olmuyor değilim. şuna kesin çözüm bulabilsek keşke.
  • Yaklaşık 2 ay önce 0 sport modelini aldim ve 5000km sonunda genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. Öncelikle tasarımı ve dinamik sürüş paketi opsiyonuyla günümüzün pek çok sürüş asistanını sunmasi nedeniyle tercih sebebim oldu. Ayni dolulukta bi T-roc almaya kalksanız fiyat uçup gidiyor ve bence tasarım olarak 500x çok daha eglenceli. hele kirmizi renk ve 18'' jantlarla park edip uzaklaşırken arabaya dönüp bakasım geliyor Aracın beni en etkileyen yanı ise yol tutuşu ve direksiyon hassasiyeti oldu. Direksiyon nerdeyse mini cooper, rcz ayarında diyebilirim ve alcantara detaylarıyla en az +10hp 1.3 firefly 150 hp motor ise ülke koşulları düsünüldüğünde dizelden bıkan bünyeler için ekonomik bir çözüm gibi duruyor. Gerçi 13 lt/100km'nin altına pek düşemesem de dikkat edilirse sehiriçi akan trafikte 8 civarları da tutturulabilir. 320 cdi'dan bu motora geçtiğim için o ivmelenmeyi arasam da resmi verilere göre 0-100 9.1 sn( gerçekte daha hızlı bile olabilir) ve ara hızlanmaları da gayet yeterli. Hele dizelden sonra benzin motor sesi (özellikle 4000 rpm'den sonra) ve titreşimsizliği ayrı bir güzel geliyor. Hatta ileride ufaktan egzos olaylarına girmek istiyorum.(her türlü öneriye açığım)
    Eveet şimdi gelelim eksi yanlarına. Herkesin bahsettigi gibi Trim sesleri şaka gibi. hani makyajlı araba falan diyorsunuz ama yok, bozuk yolda çok saçma yerlerden sesler geliyor. Mesela sunroof tan en ufak ses gelmiyor ama sağ arka kapıdaki cızırtı baya rahatsız edici. Zaten sag arka kapı paneli alttan tam sıkılmamış gibiydi, serviste sıktırdım ama hala devam ediyor. yine sağ ön kapıdan cam sesine benzettiğim bir ses geliyor hala daha çözemedim. Ses konusunda takıntılı olan birisi olarak bu durum üzücü baya. Şanzıman geçişleri bi dsg veya tork konvertorlu kadar pürüzsüz olmasa da hızlı ama o da çok sesli çalısıyor. Dashboard daki yumuşak olan bölge bile aslında o kadar yumuşak değil. tasarim güzel, ucuz hissettirmiyor fakat malzeme kötü. Adaptif cruise kontrol ise çok kullanışli ancak 25 km/s nin altına düsünce sizin devreye girmeniz gerekiyor, yani dur-kalk trafikte işe yaramıyor. Bir diğer konu ise aracın kuzey amerika pazarında ayni motorla ancak 180hp 4x4 ve tam otomatik şanzımanla standart olarak sunulması cografya kaderdir sözünü akla getiriyor. Aslında izlediğim youtuberlar bu şansımanin motorla hiç uyumlu olmadığını söyleseler de bilemedim..
    Sonuç olarak fiyatına göre sunduklarıyla oldukça mantıklı. bunun ile Hyundai Kona 1.6 177hp benzinli modeli arasında kalmıştım, hala daha performansı ve 4×4 olması yüzünden hata mı yaptım desem de Kona'nın uzak doğuluyum diye bağiran tasarımı neden bu kararı verdiğimi hatırlatıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi austinhealey -- 11 Eylül 2020; 1:38:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyeblips

    evet, ben de maalesef, araç içi gıcırtı ve trim sesi olayından çok şikayetçiyim. eşim resmen dalga geçiyor, sanki lego gibi toplamışlar arabayı diye. çok seviyorum arabamı ama böyle zamanlarda da sinir olmuyor değilim. şuna kesin çözüm bulabilsek keşke.
    Aslında çok acayip sesleri yok bu aracın, bence kullanımdan dolayı olabilir ya da ben çok şanslıyım

    En çok öten yeri kapı fitilleri, ve trim sesi gibi ses çıkarıyor, bunun yanında kemer yüksekliği bölümü de tıkırdar, yüksekliği değiştirerek kurtulabilirsiniz bu seslerden de...

    Ancak en büyüğü kapı fitilleri, resmen tıkırtı gibi ses çıkarıyor, fitil spreyi ile dalmanızı tavsiye ederim Bunun haricinde bir de sunroof öter genelde, onu da kesmeyi başardım, bunun haricinde gariptir, trim sesi hiç yok içeride. Ha bir de garaj giriş çıkışı gibi aracın burulduğu yerlerde bagaj kapağı tak tuk ediyor, o da normal sayılır.




  • Lastik basıncı ekran dan nasıl görebiliyoruz basınç gösterge yerine gelince sadece sıfırlayın yazıyor ama lastiklerin basınçlarını göremiyorum yada ben bulamadım aracım 2020 cross Plus

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba, ben 2020 ocak ayında 500x 1.6 multijet 120hp popstar aldım.
    fiattan beklemediğim işçilik ve performans gördüm bu araçta. çiçek gibi araç yapmışlar şıkır şıkır kullaıyordum taki oksijen sensörü arıza yapana kadar. o yüzden buralara düştüm araştırmak için. bende tecrübelerimi yazayım faydası dokunur belki.

    ilk başta start stop devre dışı demeye başladı bi süre sonra sürüş modları devre dışı kaldı sanayiye götürdüm aküdendir dediler bu ayın başında 530tl ye yiğit akü aldım 12v 72ah efb.
    kendim değiştirdim bi cacık olmadı. sonra servise götürdüm 10k bakımı gelmişti zaten hepsine bi fiyat alayım dedim 10k bakıma 1500tl dedi oksijen lambda sensörünede 1300tl +işçilik+kdv dediler.

    fiatparcacim.com dan 925tl ye sensörü aldım 10k bakım için malzemelerde hepsi orjinal 625tl tuttu bu hafta elime geçer hafta sonuda gidip sanayide tanıdık ustayua hallettiricem.

    ikinci olarakta yakıt konusu: modlarla çok oynuyorum araba sollarken sport a çekiyorum geçince eco güzel oluyo böyle 4-5 ay bir depoyu uygun kullanarak nekadar yaktığını ölçemedim. bostancıda oturuyorum işyerim ayvensarayda pandemi sürecinde 2 ay arabayle gidip geldim ve 1 depoyla şehiriçi 720 km yaptım ama depoda 2-3litre mazot kalmıştı.
    ortalama yakıtında fotosunu bırakıyorum.
    teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samignc07

    Lastik basıncı ekran dan nasıl görebiliyoruz basınç gösterge yerine gelince sadece sıfırlayın yazıyor ama lastiklerin basınçlarını göremiyorum yada ben bulamadım aracım 2020 cross Plus
    Galiba basınç değeri göstermiyor, onu ben de beceremedim, ancak basınçlarda değişim olursa çalışıyormuş, bir lastik inik kalmıştı, birkaç km yol yaptıktan sonra uyarı verdi, iyi dedim çalışıyormuş
  • bilaldoan B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, oksijen sensörü ve sanıyorum gaz kelebeği sensörleri arıza yapabiliyor. Ancak motorda bunun haricinde pek sorun çıkarabilecek potansiyel bir şey görünmüyor, genel anlamda iyiler.

    Start Stop Fiat grubunda çok gıcık çalışıyor gerçekten, önceki aracım Giulietta'ydı, Bravo ile büyük oranda aynı platform, benzer şekilde Lancia Delta da öyle, bunlarda da aynı problem var zaten Start Stop saçmalamaya başlayınca ilk iş "aküye bak" diyorlar.

    İşin komiği, DCT şanzımanlı otomatik araçlarda da ortaya çıkabilen ilk problemlerde "aküye bak" diyorlar yine. Aklınızda olsun.
  • Merhaba,
    Bi iki şey sorucam.
    10k bakım yaptırdım dışarda fakat servis uyarısını halledemediler servisi uyarısını nasıl sıfırlıyoruz?
    Bir de istanbulda yedek parça veya çıkma parça nerden bulabilirim? Havalandırma ızgarasının yönlendirme aparatı çıktı yada kırıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.