Şimdi Ara

Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.066
Cevap
32
Favori
133.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • h_tunc kullanıcısına yanıt
    Ben yaptırdım 2015 model 120 binde, 2 disk , 2 balata + tüm filtreler 3300 TL verdim
  • h_tunc kullanıcısına yanıt

    Ben de yaptırdım yetkili serviste. Hazırlıksız yakalandım bomba oldu :( Periyodik bakım, triger kayışı ve takımı, su deposu, yedek depo ve 2 adet jant göbek arması 4200 TL. Ağır bakım ücreti 830 TL yazmışlar.


    Başka bir servis 4900 ila 5200 TL arası dedi.


    Bineceğiz artık 5 yıl daha :)


    Yalnız araba kimlik değiştirdi, daha akıcı daha ivmeli oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oystergrey -- 18 Mart 2021; 10:56:7 >
  • 2017 den düşük olmayan otomatik 50.000km altı 500x bakıyorum benzin lide olur dizel de varsa satmayı düşünen anlaşırız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibene -- 21 Mart 2021; 22:44:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar, arkadaşlar 10 gün kadar önce 2016 model 2017 trafik çıkışlı 60 bin km'de 1.6 multijet 2 120 otomatik 500x araç aldık. Araç çok keyifli bir araç ancak rahatsız edici bir durum var. Özellikle 110 km hızın üzerine çıktığımda ön sol ve sağ cam kenarlarından ve ön camdan araç içine rüzgar sesi geliyor. Kapılara güçlas kauçuk fitil uyguladım birazda olsa kesildi gibi ama hala tam bir çözüm bulamadım. Silikon sprey ile orijinal kapı fitillerine uygulama yapıcam.

    Sprey için Würth Silikon Sprey ve Henkel Teroson Kauçuk, Fitil Bakım Spreyi arasında kaldım.

    Bunun dışında böyle bir rüzgar sesi sorunu yaşayıp çözüme ulaşan varsa bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • merhaba benim de bir sorum olacak. ben geçen sene lastik değişiminde, RFT almak istediğimi söyleyince, lastikçi, senin arabaya RFT olmaz abi gibi bir laf etti. 2015 Dizel Cross Plus kullanıcısıyım, Jantlarım 18". 225-45-R18 lastik kullanıyorum ancak tanıdık lastikçimde RFT 225-40-18 yazlık buldum, eski lastikçinin söylediği geldi aklıma, RFT ve daha dar yanaklı lastik alsam büyük bir sorun sıkıntı yaşar mıyım?

    yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • eyeblips E kullanıcısına yanıt
    Basınç göstergesi varsa lastik için takılır yanlız çok konforsuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba


    2017 model 1.4T 500X kullanıyoruz , bu araçın motor yağı nedir ? bazı sitelerde 0-30 gördüm doğru mudur?

  • kSenwS K kullanıcısına yanıt

    ben 0-30 kullanıyorum, motul kullandım en son motor ustam shell tavsiye etti shell aldım bakalım 50k'da shell'i kullanmaya başlayacağım. araba daha 45k km'de :) 0-30 motulden önce 2 sefer 5-30 kullanmıştım bir sıkıntı yaşamadım.

  • kSenwS K kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ben de 0 30 motul kullaniyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tirextr T kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ruzgar sesine fitil bakım spreyi çözüm olabilir mi bilmiyorum. Ben fitil gıcırtısı için iki seçeneği de denedim. Ikisi de aynı kalitede diyebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. İkinci el Fiat 500X almayı düşünüyorum. Galeride buldum aradığım rengi. 2015 model 50.000km 160.000 TL iyi fiyat mıdır? Aracın ikinci elini tavsiye eder misiniz?


    Bende sıfır aldığım Ford Focus 2007 var, onu değerlendireceğim ve 15 yıllık araç olmasına rağmen memnunum. Özellikle sürüş, viraj hassasiyetinden.

  • Mrb. Alacağınız araç otomatik mi? Hasar kaydı var mı? Donanım paketi Nedir ? Bunları belirtmediğiniz için mevcut bilgiler ile fiyat konusunda değerlendirme yapmam hatalı olur. Bu araçta özellikle dikkat etmeniz gereken konu satıcıların, Cross donanım seviyesindeki aracı Cross Plus mış gibi satmaya çalışması. Ayrıca aracın Cross Plus donanım olması, o aracın en dolu paket olduğu anlamına da gelmiyor. Örneğin her Cross Plus donanıma sahip araçta Adaptif CC, Çarpışma Önleme, Uzun-Kısa Far asistanı donanımlarını içeren DGP bulunmayabiliyor. (Dinamik Güvenlik Paketi eklenmiş bir Cross Plus araç yarı otonom sayılabilecek seviyeye ulaşıyor ve bu paketin güncel fiyatı yaklaşık olarak 15-16 bin TL yi buluyor )

    Tüm bu detaylardan bağımsız olarak, araç kendi kategorisinde 4 tekerlekten bağımsız süspansiyona sahip ender B SUV lardan birisi olması nedeniyle

    yol tutuşu ve konfor anlamında oldukça başaralı ( Focus'u pek aratmayacağını düşünüyorum ) Aracın motor ve şanzuman uyumu gayet başarılı. Özellikle direksiyonda bulunan kulakçıklar ile F1 vites sistemini kullanmak ara hızlanmalar ve sollamalarda çok keyifli bir sürüş sunuyor. Tork değerinin 320 Nm olması aracın her türlü sürüş isteğinize rahatlıkla cevap veriyor. 3 seneye yakındır kullanmaktayım yedek parça ve bakım masrafları açısından da ekonomik bir kullanım sunduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yakıt tüketimi şehir içi trafikte 6 - 6.5 litre. Uzun yolda 4.5 - 5 litre dolaylarında gerçekleşiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quadratics -- 9 Temmuz 2021; 14:53:44 >




  • İyi günler herkese ... izmir içinde tavsiye edeceğiniz düzgün bakım yaptırabileceğim bir yer var mı ? 40.000 km bakımı için

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar, 1.4t Cross paketi almayı düşünüyorum. 180-200 bin tl de tavsiye edeceğiniz başka bir araç var mı? 2 kişilik bir aileyiz, bir tek bahçeye gideriz 40 km, bir de belki bir belki 2 kez tatil.

  • WinteR W kullanıcısına yanıt

    Merhaba, cevap biraz geç oldu ama; 140 BG güç, 230 Nm tork, F1 vites seçeneği, 4 tekerleğin tamamen bağımsız süspansiyon olduğu, sorunsuz bir şanzımanı ve en önemlisi lpg ye uyumlu motoru ile daha iyi bir fiyat performans aracı bulamayacağınız için almanız gayet mantıklı bir seçim olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quadratics -- 10 Ağustos 2021; 15:21:21 >
  • Gandalfizmir G kullanıcısına yanıt

    6. Sanayi Çağdaş Oto


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar aracımın üzerinde gelen Bridgestone lastiklerde yarılma meydana geldi. lastikler 4 yılı devirdi baya da sertleşti ama araç daha 48 binde.


    lastiklerin 4'ünü mü değiştirsem 2'sini mi emin olamadım. Malum lastik fiyatları aldı başını gitti


    Değişiklik için hangi marka lastik önerirsiniz, daha çok yaz lastiği düşünüyorum, İstanbul'da havanın 7-8 derecenin altına düştüğü sayılı gün var çünkü.


    lastik ebadı 215 55 17

  • umuti U kullanıcısına yanıt

    4 yılda yol yapmamış olsanız da lastiği değiştirmek lazım. Maalesef takım olarak değiştirmek doğru olur. Ben Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 kullanıyorum (yaz lastiği), gayet memnunum. Orijinal Michelin Pilotsport’lar biraz daha yumuşaktı ama daha çabuk ömrü bitip sertleşiyor, bu daha uzun ömürlü.

  • Herkese selamlar. 3 aydır 2015 model 500x 1.6 m.jet manuel araç kullanıyorum. 2.el olarak aldım. Aldığım günden beri arabada aklıma takılan ve anlayamadığım tek bir sorun var.

    Araç alışık olmadığım kadar titreşimli ve gürültülü çalışıyor. Ayrıca kalkışlarda yarım debriyaj yapıp gaz verirken ve geri viteste kavramada kıtırtı duyuyorum.

    (Ses ve titreşim kıyasını eski aracım 1.5 dci megane 3 e göre yapıyorum.)

    Aracın performansında ve yakıt tüketiminde bir eksiklik yada fazlalık hiç hissetmedim. Lakin bu motoru kullanan 500x,renegade yada egea vb. Araçla da kıyas yapma şansım da olmadı.

    Aracı alırken OTORAPOR test merkezindeki ustalara da özellikle sordum "siz aşinasınız bu motora, var mı bir farklılık yada sorun" diye. Onlar da bu motorun karakteri böyle dedi.

    Aldıktan 1 hafta sonra periyodik bakım için gittiğim servisteki usta da volan kaynaklı olabileceğini söyledi. Benim de araştırmalarım sonucu volan, enjektör ve motor kulağı 3lüsünden biri gibi duruyor.

    Aramızda böyle yada buna benzer bir sorun yaşayan olduysa sorunu ve nasıl çözdüğünü yazabilrse çok sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.