Şimdi Ara

Fi-Net hakkında Bilgisi Olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazı yerlerde irtibat büroları görüyorum, bu Fi Net hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Türk telekom yerine alternatif bir servis sağlayıcıya geçmek istiyorum lakin kırsalda olduğum için öyle superonline vs yok buralarda. Bir de bir kaç evde gördüm minik bir çanak gibi bir şey takıp oradan internet sağlıyorlar, önerirmisiniz?

• bölgesel wi-fi hizmeti veren bir airfiber firması.
    türkiyedeki hemeh hemen bütün şehirlerde-ilçelerde bu tip farklı firmalar var.
    ben bulunduğum bölgede geçen yaz birkaç ay kullanmıştım.

sistem tam olarak şu şekilde;
    teknik ekip gelip çatıya-balkona bir karış büyüklüğünde oval bir alıcı anten takıp,anteni evinizin yakınlarındaki kendi vericilerine doğru yönlendirip sabitliyorlar,
    sonra alıcı antenden cat6 kablo ile evinizin salonuna iniyor ve bir adsl modem-router'a giriş yapıp laptop ile gerekli ayarları yapıyorlar ve internete çıkıyorsunuz.
    yani sıfırdan internete çıkma süreniz maximum 1 saat..
    verdikleri alıcı anten için ortalama 180-250 tl arasında bir bedel talep ediyorlar.
    6 ay-12 ay-ya da 2 sene birebir iade garantilidir bu anten.
    memnun kalmadığınızda ödediğiniz paranın %75'i ni iade alabiliyorsunuz ( bir çok firmada bu şekilde,istisna bazı firmalar iade almıyor )
    elinizde çalışır herhangi bir adsl modem varsa extra modem-router almazsınız.sonuçta dhcp kapalı konuma getiriyorlar ve internetiniz oluyor.

avantajları:
    vaad ettikleri hızı net alıyorsunu
    taahüt yok
    sabit tlf hattı yok
    tr şartlarına göre çok uygun fiyat
    ön ödemeli sistem ( para yatırmayınca gecikme zammı gelecek son ödeme günü vs.derdi yok.kontör hesabı.parayı yatır,15 dak.içinde int açılsın. )

dezavantajları:
    online oyuncu için çile,ping çok dalgalı
    kablosuz internet olduğu için her türlü nesne-hava koşulundan etkilenmesi,hızın az biraz oynaması
    belli belirsiz anlık kopma sorunu,bazen 24 saate 1 kere bazen 8 kere
    bölgenizde bu sistemi kullanan kişi sayısı ne kadar fazla yoğunluk anında hızın o kadar düşmesi.sonuçta bu adamlar toptan bi paket alıp kendi müşterilerine veriyorlar.
    genel yorumum;bulunulan bölgede telekom ve diğer ıss firmalarının alt yapısı yoksa ya da alt yapı kötü durumdaysa mükemmel bir alternatif.
    hele birde online oyunla işiniz yoksa bence kesin kullanılabilir,diğer olumsuz kriterleri görmezden gelebiliyor insan zamanla.

şimdilik aklıma gelenler bunlar
    aklınıza takılan bişe varsa sorabilirsiniz

• Xtracer kullanıcısına yanıt
    Oldukça makul bir açıklama olmuş çok teşekkür ederim.

Arasıra World Of Tanks oynarım ama zaten şu radar mevzusu ve bana saçma gelen bazı durumlar yüzünden bıraktım neredeyse 2 aydır girmedim bile oyuna. Onun dışında oyun ile hiç işim yok hocam.

Kırsal ve çok bilen olmaması nedeniyle yoğunluk olmasını pek beklemem lakin umarım benim lokasyonuma göre sizin anlattığınız şekilde bir vericiyi görebilir noktada olurum ki buna artık kendileri kontrol edip karar verecek.

Ödeme sistemi tam benlik, ne gerekçe ile aldıklarını bilmediğim paraları vermekten bıktım, benim taahhütlü paketim 59TL olmasına rağmen mevcut faturaya ilaveten 24TL diğer ödemeler adı altında para alıyorlar ki arayıp sorduğunda kendilerine göre saçma bir cevap verebiliyorlar.

Ben Türkcell de de bu faturalı hatlar nedeniyle hep sorun yaşamıştım ve şirketin araç takip sistemleri de dahil 16 hattını birden başka operatöre taşımıştım, yani diyeceğim o ki Bizim ülkemize hasmıdır bilmem, faturalı müşterileri yolunacak kaz gibi görmelerinden bıktım usandım bu nedenle bu sistem tam benlik.

Çok açıklayıcı bilgiler için tekrar teşekkür ederim

• Oyuncular için fazla olmamakla birlikte bazı sağlayıcılar kullanıcılarını mikrotiğin nstreme arayüzüne bağlarlar (mikrotik wlan arayüzü kullananlar bilir)
    tabi ek verici cihaz kurulumu gerektirdiği için pek kullanılan bir yöntem değildir.Bu sistem pingi 1-7ms olarak atar yani oyunlarda sıkıntı pek çıkmaz
    dışarıya kurulan cpe yüksek ihtimal mikrotik sxt serisi olduğu için hizmeti aldığınız firmaya varsa bu yönte bir istekte bulunabilirsin hocam
    Cihaz kurulumunda herhangi bir sıkıntının olmadığı ve ilave olarak verici-alıcı arasında görüş sıkıntısının olmadığı kurulumlarda kopma sorunu yok denecek kadar azdır
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Yok hocam oyuna yönelik ek bir isteğim olmaz da, bana vaat ettikleri hizmeti, vaat ettikleri bedele sunsunlar yeter.

Bu REKLAM ve FATURALI hat anlamında ciddi anlamda kendimce savaş açtım, Digiturk-Dsmart ve Tivibu abonelikleirmi iptal ettiriyorum, şimdi de Türk Telekom ile bütün bağımı kopartmaya çalışıyorum o nedenle bu araştırmayı yaptım. Çok faydalı bilgiler edindim sayenizde. Çok teşekkür ederim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam Siemens çamaşır makinesi sorununu sizinle birlikte çözmüştük hatırlarsanız.
    Aklıma geldi konuyuda görünce bildiklerimi yazayım istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Ne demek hocam Siemens çamaşır makinesi sorununu sizinle birlikte çözmüştük hatırlarsanız.
    Aklıma geldi konuyuda görünce bildiklerimi yazayım istedim

İtiraf ediyorum hatırlamadım bu nedenle geçmiş yazışmaları kontrol edip buldum

https://forum.donanimhaber.com/siemens-siwamat-xl-54062-kisa-devre--123282639#123320046

İşte forum kültürü hocam, seviyorum burayı ben

Tekrar teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.