Şimdi Ara

FETHİYE'Yİ BİLENLER BAKABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
6.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ereken rezervasyon için bakarken Club Belcekız diye bi otel buldum. Adından da anlaşıldığı üzere Belcekız'da. Ölüdeniz diye geçiyor ama belcekız'ın Ölüdeniz'den farklı olduğunu öğrendim.

FETHİYE'Yİ BİLENLER BAKABİLİR Mİ?

Resimde belcekız plajı var. Arkada da Ölüdeniz lagünü.

Soru: Belcekız, Ölüdeniz kadar iyi midir? Gitmeye değer mi?

• anladık bilmiyorsunuz
  • Club Belcekız dediğin yer resimde görülen yerde zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STMUS

Club Belcekız dediğin yer resimde görülen yerde zaten.

Sağol aydınlattın. (şaka bir yana ben orası güzel midir diye soruyorum.)
  • ölüdenize girmek için para ödemelisiniz. Oralar çok dalgalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fishkopf

ölüdenize girmek için para ödemelisiniz. Oralar çok dalgalıdır.

ölüdeni'de otel yok mu yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Orijinalden alıntı: STMUS

Club Belcekız dediğin yer resimde görülen yerde zaten.

Sağol aydınlattın. (şaka bir yana ben orası güzel midir diye soruyorum.)

Fethiye'nin en güzel yeridir bana göre. Tek sorun çok fazla kalabalık olması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler Isparta mi Mersin mi
    3 yıl önce açıldı
    OSMANİYE nasıl bir yer beyler :D
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, ben Fethiye'de yaşıyorum, resimde görülen uzun plaj Belcekız plajıdır. Ölüdeniz Lagünüyle tamamen farklıdır, daha dalgalı ve dahada derindir. Kumsal daha çok minik taşlardan oluşur, zaten deniz içinde pek yürüyemezsiniz çabuk derinleştiği için.... Bilginize...
  • Ölüdeniz artık eskisi kadar güzel değil, plajın sol tarafı zaten pislikten geçilmiyor. Size tavsiyem Ölüdeniz'e indiğinizde sağ tarafta doğal göl gibi muhteşem bir alan var, oraya gidin. Buraya gitmek için; Öludenize varınca sağdan ptt ve jandarmanın önünden devam edin, milli parka girmeden az daha devam edin, o yol sizi Billy's Beach'a götürecek. Burası muhteşemdir. Bir kere gidince diğer günlerde oraya gitmek isteyeceksiniz, bundan adım kadar eminim.

Hazır Fethiye'ye gidiyorsun, araba kiralayın da Saklıkent kanyonunu da görün derim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Ölüdeniz artık eskisi kadar güzel değil, plajın sol tarafı zaten pislikten geçilmiyor. Size tavsiyem Ölüdeniz'e indiğinizde sağ tarafta doğal göl gibi muhteşem bir alan var, oraya gidin. Buraya gitmek için; Öludenize varınca sağdan ptt ve jandarmanın önünden devam edin, milli parka girmeden az daha devam edin, o yol sizi Billy's Beach'a götürecek. Burası muhteşemdir. Bir kere gidince diğer günlerde oraya gitmek isteyeceksiniz, bundan adım kadar eminim.

Hazır Fethiye'ye gidiyorsun, araba kiralayın da Saklıkent kanyonunu da görün derim. :)

Billys Beach Osman Çavuş Bungalows diye geçiyor burası olabilir mi? Biraz araştırma yaptım ama çok az bilgi bulabildim. Kendi özel plajı var mı? Temizliği yemekleri nasıl size sormak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Ölüdeniz artık eskisi kadar güzel değil, plajın sol tarafı zaten pislikten geçilmiyor. Size tavsiyem Ölüdeniz'e indiğinizde sağ tarafta doğal göl gibi muhteşem bir alan var, oraya gidin. Buraya gitmek için; Öludenize varınca sağdan ptt ve jandarmanın önünden devam edin, milli parka girmeden az daha devam edin, o yol sizi Billy's Beach'a götürecek. Burası muhteşemdir. Bir kere gidince diğer günlerde oraya gitmek isteyeceksiniz, bundan adım kadar eminim.

Billys Beach Osman Çavuş Bungalows diye geçiyor burası olabilir mi? Biraz araştırma yaptım ama çok az bilgi bulabildim. Kendi özel plajı var mı? Temizliği yemekleri nasıl size sormak lazım

Sanırım orası. Billy's Beach normalde otelin özel fırsatlarına sağladığı bir yer, zaten plaj girisi ile otel yolun tam karşısında kalıyor. Orada konaklayan birisi hatırladığım kadarıyla yemekten filan da yararlanıyordu ama dışarıdan gelenler için Billy's Beach 5 - 10 Tl olması gerekiyor. Yine de söylemem gerekiyor; Billy's Beach'ın karşısındaki otel beklenildiği kadar güzel bir otel değildir. Ben geçen sene kız arkadaşımla Ölüdenizin biraz uzağında Ocak-Köy diye bir yerde taştan yapılmış evlerde kaldık. Sakin, etrafın rahat, akşam yemekleri güzel. Kız arkadaşınla gidiyorsan burayı kesinlikle önerebilirim;http://www.ocak-koy.com/index-tur.html

Çok eskiden birisine bu forumda yardımcı olmuştum, eski yazımı buraya koyuyorum;

Ölüdeniz'i çok övenlere aldanmayın, Ölüdeniz'de tur tekneleri sol tarafta park ettiklerinden yağları'da mağlum oraya bırakıyorlar, geçen sene böyle bir olay yüzünden ntv kanalında haberlere çıkmıştı bu olay. Herneyse, billy's beach gayet güzel bir havası var ne dalga ne derinlik hiçbirşey yok. Giderseniz en iyi yere gidin diye bunu söylüyorum.

Bunun dışında bir kaç gezilecek daha yerler var eğer kesinleştirirseniz bana haber verin size bir kaç yerin daha güzelliklerinden bahsedebilirim.

İyi tatiller.

------

Genel olarak orada eğlenilecek, gezecek tozacak bir sürü güzel yerler var. Eski yazdığım yazıyı harfi harfine yapıştırıyorum;

Birincisi; Saklıkent kanyon mutlaka görülmeli, buraya giderseniz sakin ayakkabilarinizi bırakıp geçmeyin suyun içinde uzun süre yuruyorsunuz bu nedenle ayalkabilara ihtiyaç var yoksa akşam ayaklarınız mosmor olabilir (tecrübeye sabittir). :)

İkincisi; Pataraya gidilmeli, patarinin sahili muhtesemdir buraya öğleden sonra gidip, denize girip gun batımı mutlaka izlenmeli.

Üçüncüsü; kabak adası, ölüdenizin sol tarafından yani dağın eteklerinden Lykiaworld hotelinin önünden arabayla yarım saatlik bir yol gidiliyor ve bir köyde arabayı durduruyorsunuz sizi minibus işlevi gören jipler alıyor ve dik ucurumlardan aşağıya kabak adasına götürüyor. ada dediğine bakma küçük ve.güzel bir koy ve burada ağaç evlerde çok ucuz fiyatlara tamamen doğal.ortamda kalinabilir ancak orada daha çok hippiler vardır ya da gençler vardır bilginiz olsun. yeri tam olarak anlamadiysan orada olan birisine sor size bu konuda rehberlik ederler.

Dördüncüsü; Akşam hisarönü ve oludenizin oralarda eglenebilirsiniz, çok fazla restoran, eğlence mekanı vardır. ya da fethiyeye limana gidip balık yiyebilirsiniz.

Beşincisi; oludenizin o tarafta tekne turları vardir, bunu mutlaka yapmanızı oneriyorum kelebekler vadisi, soguk su yeri ve bir kaç farklı koyda denize girebilme imkanı var. bu zaten tüm gününüzü alacaktır.

----
    Akşam yemek filan düşünüyorsanız mutlaka hisarönüne gitmenizi öneririm, bunun dışında belli başlı belirli noktalar da var tabii, dilerseniz gözleme yapan yerler de var veya rakı sofrası kurabileceğiniz yerler. :)

Bu arada, ulaşım konusunda sıkıntı çekerseniz otostop çekmekten utanmayın, çoğu arabasına alıyor. :)

• quote:

Fethiye'de yaşıyorsunuz galiba bir kaç soru sorabilir miyim??

Ölüdeniz tarafında tatil düşünüyoruzda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz87

quote:

Fethiye'de yaşıyorsunuz galiba bir kaç soru sorabilir miyim??

Ölüdeniz tarafında tatil düşünüyoruzda...

Kaş'a gidin. Ya da marmaris içmeler'e

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flegga34m

Eşimle 2014 Ramazan Bayramı tatili için düşünüyorduk Ölüdenizi.

Şimdi diyeceksiniz ki daha çok var ama malum uçak bileti oradaki pansiyonların çabucak dolması felan.

Fethiye'yi Bodrum'a alternatifi olarak düşündük çünkü bayram tatili olduğu için ipini koparan herkez orada olacak ve tatil bir anda kabus olacak diye düşündük.

Fethiye'de ise gündüz Ölüdeniz, Tekne Turları, Jeep Safari gibi etkinlikler akşamda Hisarüstü gece eğlencesi şeklinde düşünmüştük.

Hisarüstü tarafında Oda kahvaltı bir Motel bulup böyle tatilimizi geçirme istiyorduk ancak geçen ramazan bayramında oraya giden arkadaşımın anlattıkları da bodrumdan farksız olamayak gibi gözüküyor.

Yani bodrum da bulunan insan tarzı olarak değil ama kalabalıklık olarak bayram tatilinde ölüdenizde de çok olduğu hatta öğlenden sonra ölüdenize girişlerin kapatıldığını felan söyledi.

Bende biraz kararsız kaldım.

Siz tam olarak ne önerirsiniz???

• quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz87

quote:

Orijinalden alıntı: flegga34m

Eşimle 2014 Ramazan Bayramı tatili için düşünüyorduk Ölüdenizi.

Şimdi diyeceksiniz ki daha çok var ama malum uçak bileti oradaki pansiyonların çabucak dolması felan.

Fethiye'yi Bodrum'a alternatifi olarak düşündük çünkü bayram tatili olduğu için ipini koparan herkez orada olacak ve tatil bir anda kabus olacak diye düşündük.

Fethiye'de ise gündüz Ölüdeniz, Tekne Turları, Jeep Safari gibi etkinlikler akşamda Hisarüstü gece eğlencesi şeklinde düşünmüştük.

Hisarüstü tarafında Oda kahvaltı bir Motel bulup böyle tatilimizi geçirme istiyorduk ancak geçen ramazan bayramında oraya giden arkadaşımın anlattıkları da bodrumdan farksız olamayak gibi gözüküyor.

Yani bodrum da bulunan insan tarzı olarak değil ama kalabalıklık olarak bayram tatilinde ölüdenizde de çok olduğu hatta öğlenden sonra ölüdenize girişlerin kapatıldığını felan söyledi.

Oncelikle nasil bir tatil istediginizi cok iyi karar vermelisiniz. Sahsen ben bodrumda sabaha karsi halikarnas tarafinda dar sokaklarda barlardan gelen yuksek sesli muzik esliginde dolasmayi severim. Bu sekilde bi kriter belirleyin cok kalabalik sevmiyor musunuz antalya olimpos var 30 km sahil :) bu da bi cesit tatil. Ne istediginizi karar verince size uyan secenek cikacaktir karsiniza

• brkylmz87 kullanıcısına yanıt
    Şimdi uçağa bineceğim akşama doğru vaktim olursa aklınıza takılan soruları cevaplayabilirim.

• quote:

Şimdi uçağa bineceğim akşama doğru vaktim olursa aklınıza takılan soruları cevaplayabilirim.

Teşekkükler o zaman ben şimdi yazayım siz müsayit olunca cevaplarsınız :)

Eşimle 2014 Ramazan Bayramı tatili için Ölüdenizi düşünüyoruz. 

Şimdi diyeceksiniz ki daha çok var ama malum uygun fiyatlı uçak bileti (ki Dalaman şimdiden bile o tarihler için uygun değil) ve oradaki pansiyonların çabucak dolması gibi sebeplerden dolayı şimdiden araştırıyorum.

Fethiye'yi Bodrum'a alternatifi olarak düşündük çünkü bayram tatili olduğu için ipini koparan herkesin orada olacak olması ve tatilimizin bir anda kabus olmasından korkuyoruz. (Ancak bu korku insan çokluğu anlamında değil amacı tatil olmayan kişilerin çokluğu anlamında)

Fethiye'de ise tatil planını şöyle düşündük Hisarüstü tarafında Oda kahvaltı bir motelde kalır gündüz Ölüdeniz'de denize gireriz, Tekne Turlarına katılırız, Jeep Safari gibi etkinlikler akşamda Hisarüstünde gece eğlencesi şeklinde düşünmüştük. 

Ancak geçen ramazan bayramında oraya giden arkadaşımın anlattıkları da bodrumdan farksız olmayacak gibi gözüküyor. 

Yani bodrum da bulunan insan tarzı olarak değil ama kalabalıklık olarak bayram tatilinde ölüdenizde de çok olduğu hatta öğlenden sonra kalabalıktan dolayı ölüdenize girişlerin kapatıldığını felan söyledi ayrıca denizinin de eskisi kadar güzel olmadığını pis ve bulantılı olduğunu söyledi. 

Kısacası Ölüdenizde nenim düşündüğüm gibi bir tatilin Artı veya eksileri nelerdir sizce?

Şimdiden teşekkürler.

• brkylmz87 kullanıcısına yanıt
    Ramazan bayramı tatili çok iyi bir zaman, ben de o zaman aralığında genellikle tatile çıkarım. :)

Şimdiden bu planı yapmanız çok iyi olmuş, Pegasus'un geçenlerde yaz sezonu için 40 liralık uygun biletleri vardı diye hatırlıyorum ama emin değilim bitti mi kaldı mı diye. Önce Bodrum'a gidecekseniz size pansiyon yerine daha güzel otel tarzı bir yer önerebilirim, bende her sene kız arkadaşımla birlikte Bodrum'da tatile gitmekteyim. Sakin bir yer isterseniz Mazı tarafında çok güzel bir yer var, bodrum'a uzakta kalıyor ama burayı bileni de azdır, çoğu tatilcinin bilmediği sadece baş başa olabileceğiniz yerler mevcut. (veya) Bodrum'un en bilindik otellerinden Holiday & Resort'ü önerebilirim. 3 Senedir buraya gidiyorum ve devamlı müşterisi olduğumdan indirim de uyguluyorlar, siz de önceden görüşüp bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Buraya Türk'ten çok yabancı gelmektedir. Ek olarak pasaportunuz varsa Bodrum'dan Yunan adalarına da tur yapabilirsiniz ama fiyatları biraz tuzludur.

Fethiye'de anladığım kadarıyla önceden bir yer belirlemişsiniz kendinize? Biz şehrin içinde gürültüden uzakta bir yerde olmayı seçtiğimizden Ocak-köy'de kalmıştık;http://www.ocak-koy.com Ölüdeniz'e inmeye bir dolmuşluk yolu var şahsen konumu da çok iyi. Buraya da yabancı akını oluyor, önceden konuşup yer var mı diye sormanızı önerebilirim.

Şimdi ben Fethiye'de tatil yaptığım zaman, oldum olası Ölüdeniz tarafına girmişliğim olmamıştır. Bizim zamanımızda da şu haber patlak verdiğinde katiyen girmeyi red etmiştik;http://www.sabah.com.tr/Turizm/2011/07/27/oludenizdeki-kirliligin-nedeni-belli-oldu Hatırladığım kadarıyla bu sene de buna benzer bir habere rastlamıştım. Her neyse, ölüdeniz tarafındaki denizi önermiyorum ama ölüdeniz'e indiğinizde sağ taraftaki billy's beach'ı kesinlikle öneriyorum diyebilirim. Bu konudaki arkadaşımıza yardımcı olurken onun için de bir yazı yazmışım, yukarıda Billy's Beach hakkındaki yazımı okumanızı önerebilirim.

Ölüdeniz'de tatil gerçekten güzeldir ama bol vaktinizin olması ve altınızda arabanızın olması size daha kolaylık verir. Hani 7/24 denize girenleri geçtim, burada gezilecek görülecek bayağı güzel yerler vardır. Fethiye'ye gelirseniz araba kiralayıp gezin derim. Eğer kiralarsanız Saklıkent'e de gitmeyi unutmayın. Jeep safari etkinliği de güzeldir, jeep'e binip aşağı indikten sonra oradaki plajı pek beğeneceğinizi düşünmüyorum ama oradaki ortam çok güzeldir. Orada daha çok hippiler bulunur ve çadır kurarlar aklınızda bulunsun. Bir gününüzü de tekne turuna verirsiniz, tekne turuyla zaten akşama kadar vakit geçip gidiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, eğer takıldığınız kısım veya yol tarifini istediğiniz bir yer varsa seve seve yardımcı olmak isterim. Ben burada yaşamıyorum ama her sene tatile çıktığımdan dolayı artık nerenin güzel, nerenin pis olduğuna dair az çok bilgi sahibiyim diyebilirim. :)

• quote:

Malesef bütün havayolu şirketlerine baktım (zaten dalamana pegasus ve thy dan başkası yoktu) gidiş geliş RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN 26-30 Temmuz 2014 şimdiden 2 kişi 550tl civarı

Tatil günü max 4 gece olacağından hem Bodrum hem Fethiye yapmamız zor ama tavsiye ettiğiniz BODRUM MAZI ya baktım çok güzel bir yere benziyor. Önümüzdeki tatil programına ekleyeceğim mutlaka

Bende genelde antalya'da herşey dahil otellerde kalıyordum. Otele gidiyorsun 4-5 gün hiç dışarı çıkmıyorsun tatil bitiyor istanbula geliyorsun hiç bir yer görmüyorsun görmek istesen otele verdiğin fiyattan dolayı otelden çaıkmaya kıyamıyorsun ama bu sefer Fethiye düşünüyoruz ve dediğim gibi Pansiyon yada motel de kalıp kendimiz hem gezerek hemde günü birlik turlara katılarak tatil yapmayı düşünüyoruz.

Fethiye'ye hiç giymedim sadece 1 haftadır araştırıyorum o kadar

Kendimce yaptığım şöyle
    Hisarüstünde bir motel 4 gece oda kahvaltı yaklaşık 400 TL
    Bir gün sabahtan akşama ölü deniz de denize gireriz
    Bir gün Tekne Turu
    Bir gün Jeep Safari
    Bir günde araç kiralayıp gezilcek yerleri gezmek (saklıkent gibi)

Sizin fethiyede tavsiye ettiğiniz yerlere de baktım Ocak Köy çok güzel ama 26-30 Temmuz 2014 tarihleri için booking de sadece oda için 800 TL para istiyorlar
    billy's beach ile yazdıklarınızıda okudum internettende baktım ama tam olarak orayı anlayamadım anladığım kadarıyla orada konaklama da yapabiliyorsun sadece günlük plajını kullanmak içinde girebiliyorsun herhalde yanlışım varsa düzeltin.
    Ama ne fiyat ne konaklama konusunda bir bilgiye ulaşamadım billy's beach hakkında

Sizce bu 4 günlük bayram tatilinde başka yapmam gereken veya değiştirmem gereken bir bölüm var mı acaba???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.