Şimdi Ara

Ferrarisini Satan Bilge nasıl Sizce? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
7.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sadece diyaloglardan oluşan ve insanı gerçekten bayan ayrıca birşeyler öğretsede bu öğretilenlerin uygulanamayacağı bir kitap
  • ben de okumadım...
    ama çok arkadaşımdan yorum aldım ve hiç biri olumsuz değil...
    bütün hepsi kitabı severek okumuş...
    herkes aldığına ve okuduğuna memnun...
  • ben (ve tanıdıklarımdan alanlar) değil
  • kitabı okudum, güzeldi hoşdu da, bizim kendi kültürümüz ve inanç felsefemiz bu kitapda anlatılandan milyonlarca kere daha faydalı ve etkili.. o nedenle yunus emre okumak, mevlana okumak, türk büyüklerimizin biyogroflerini okumak bilgelik kavramını bize fazlasıyla verecektir.

bunları yazdım çünkü bir çok bölümü güzel olsada, birçok eksiğin de olduğu aşikar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksit -- 25 Ocak 2006 18:09:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oksit

kitabı okudum, güzeldi hoşdu da, bizim kendi kültürümüz ve inanç felsefemiz bu kitapda anlatılandan milyonlarca kere daha faydalı ve etkili.. o nedenle yunus emre okumak, mevlana okumak, türk büyüklerimizin biyogroflerini okumak bilgelik kavramını bize fazlasıyla verecektir.

bunları yazdım çünkü bir çok bölümü güzel olsada, birçok eksiğin de olduğu aşikar...

haklısın kitabı zaten eğer felsefemimizin ekseninde okursak daha manalı oluyo ve etki yaratıyo kitapta bence anlatılanlar inanç sistemimize uzak değil farklı bi ad altında da olsa insanların bunu okuması bence güzel
  • kitap psikolojik değil ki. kişisel gelişim kitabı daha çok. binlerce kişisel gelişim kitabı yazıldığı ve bu konuda söylenecek bir şey kalmadığı için farklı bir üslupta ve tarzda yazılmış.yani yazar bu kitabında, Julian adlı şahsı kendisini tanıması için Hindistan'a gönderiyor ve oradaki esrarengiz bilgelerle görüştürüyor. Julian da onlardan aldıklarını (kişisel gelişim ilkelerini), dönünce, bir dostuyla paylaşıyor. diğer kişisel gelişim kitaplarından farkı bu.
    eserde üzerinde durulan şey iradeye ve zihin gücüne hakim olabilmek. bu olduğunda hayatımızın hakimi bizim elimize geçecek ve daha mutlu olacağız deniyor.hakimiyetin nasıl sağlanacağı üzerine teknikler veriliyor.
    bir yerinde,yogadan bahsediliyor.bu ve benzeri yaklaşımlar az ama tavsiye ediliyor.bunlara müslüman türk anlayışı açısından bakarsak(önem verenler için tabi) sorun yok.güzel kitap.

quote:

Orjinalden alıntı: julian

Harika bir kitap.Eğer hayatında iyi değişiklikler yapmak istiyosan kessinlikle bu kitabı tavsiye ederiim.Ben psıukolojik kitapları pek sevmem ama bu kitap olayları öyküleştirmiş onun için daha yakın geliyo insana .

• Topicim hort olmuş....
  • bir aralarda simyacı vardı.yakında bununda modası geçer.
    nedense insanlar durup durup hayatlarını değiştirmek için birilerine para kazandırmak olduklarını zorunda hissediyorlar.kendi kendilerine beceremiyorlarmı acaba?
  • hem haklısın hem değilsin.

haklısın çünkü julian,hindistan'da öğrendiklerinin hepsini bir gece sabaha kadar anlatıp bitiriyor.hem onu dinleyen (John) hem de okuyan biraz sıkılıyor. ben burada John'un sabrına gıcık oldum.yapmacık bir sabır! yani julian okuyucuya anlatıyor.John da "bakın ben dinliyorum,hiç de sıkılmıyorum falan" diyor gibi. yahu kardeşim adam aylarca gezinmiş öyle gelmiş 3 günde dinle,aheste aheste.bizi de gıcık etme

haksızsın çünkü, uygulanabilir noktaları çok.mesela benim bildiğim halde fazla önem vermediğim hususlar şunlardı.bunları uygulamaya karar verdim:

1-İrademizi sağlam tutacağız.Bunun için onu disiplin altına almalıyız.gerekirse sevmediği şeyleri yapacağız.anlayacak ki efendi biziz!
    2-her gün 30 kere "ben göründüğümden daha fazlasıyım,dünyanın tüm gücü ve kuvveti benim içimdedir."demeliyiz.
    3-olumsuz,zararlı,düşüncelerle savaşmalıyız.çünkü onlar enerjimizi sömürür.
    4-asla geçmişin esiri olma,geleceğinin mimarı olmak varken.
    5-her gün mutlaka bir iyilik yapmadan uyuma.herhangi bir iyilik...kendimizi iyi hissederiz.

quote:

Orjinalden alıntı: hellequin

bence sıkıcı bi kitap
    sadece diyaloglardan oluşan ve insanı gerçekten bayan ayrıca birşeyler öğretsede bu öğretilenlerin uygulanamayacağı bir kitap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkyy -- 26 Ocak 2006 18:12:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Cihan4512000

TAM BİR GERİZEKALI.[8DLAN FERRIYI ALIYOSUN DA SORA NİYE SATIYOSUN?

• meraba ben ısrarla bu kitabı arıyorum ama bi türlü bulamadım e- book olarak tabiki
    bana yardımcı olursanız sevinirim
  • Topicim şahlanmış...
  • ya arkadaşlar bu tür kitaplar arasında en iyisi BİR ÇİFT YÜREK
    ama yine de bunlar okuyup evet hayatımı değiştirmeliyim iyi olmalıyım dediğiniz sonra uyuyup kalktığınızda yine hayatınızın aynen devam ettiği aslında hiç bir şey katmayan kitaplar
    YİNE DE KİTAP OKUMAK GÜZEL
  • sıkıcı bir kitap bencede ben bitiremeden sıkıldım maalesef
  • bi gecede insanın haytını değiştirmeyi hedefleyen bi kitap güzel şeyler anlatılanlar zaman zaman sıksada gerçekten hoş
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: crema

Hindistan'ın binlerce yıllık tarihsel birikim ve bilgeliğinin, tarihi yeni başlayan ABD'de bozuk para gibi harcanıp ticarete dönüştürülmesinin kitabı: "Ferrarisi'ni Satan Bilge."

Anlaşılan birilerine göre, "başkalarına da iyilik yapmalı (!)" zamanı gelmiş. Bir nevi sosyal sorumluluğa bireysel uyanış önerisi biraz geciktiği söylenebilir tabii. "Paranın iktidarı"nı dengeleyecek bir "mana iktidarına" ihtiyaç duyulmuş olmalı. Bu konudaki desteği de kendi dışından ithal etmiş haliyle. Uzaklardan. Hindistan'ın kadim kültürlerinden. Batı değerleri yeni erdemler üretemediği için, uzaklarda ve tarihte aramış çareyi.
    Konu paranın yanına manayı koymak olunca, liderlik, yöneticilik, performans ve kişisel gelişim konularında dünyanın en önemli uzmanlarından sayılan Hint asıllı Amerikalı yazar Robin S. Sharma, hem meslek icabı 'paranın iktidarı' ile haşır neşir olduğu için hem de Hint asıllı olduğundan beş bin yıllık Hint öğretisini en sulandırılmış ve reçetelendirilmiş haliyle Batı alemine ithal etmek için ne kadar uygun bir kişi

Sende amma felsefikmişsin hee

Öyle değilimdir aslında huyum kurusun

Ya rant uğruna kültürlerle bu kadar uğraşılmasına kızıyorum napayım

• HORT
    bu bilge acaba parayı denkleştirip tekrar geri aldımı ferrarisini

FERRARİSİNİ GERİ ALAN BİLGE 2.BASKI
  • horta bak beee
    quote:

Orjinalden alıntı: BySerkan

HORT
    bu bilge acaba parayı denkleştirip tekrar geri aldımı ferrarisini

FERRARİSİNİ GERİ ALAN BİLGE 2.BASKI
  • İki defa hortlatılmış. Kolay gele...

Yorum ise; gereksiz kişisel gelişim kitaplarından biri...
  • ayNenn
    quote:

Orjinalden alıntı: Kulak Misafiri

İki defa hortlatılmış. Kolay gele...

Yorum ise; gereksiz kişisel gelişim kitaplarından biri...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.