Şimdi Ara

Ferrari Motor Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
11.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle tabi ki bu arabayı almayı düşünmüyorum.Keşke düşünebilsem
    Bugün bir arkadaşımla konuşurken laf arabalara ve sonunda da ferrari porsche vs türevlerine geldi.
    Arkadaşım tututurdu diyorki ferrari lerin motoru 50000 i gördümü biter diye ben de olur mu öyle şey rahat 250000 i devirir dedim.Ferrari lerin motorları 50000 60000 i gördü mü salıyormuş kendini bunun sebebi de özellikle ülkemizde adam gibi yol olmadığı için deyim yerindeyse arabanın hakkı verilemediği için yani o güçlü motorlarına uygun yüksek devirlerde sürülemediği için uzun ömürlü olmuyormuş.
    Benim pek inanasım gelmedi ama size sormak istedim.Servet verilerek alınan bu arabaların ömrü bu kadar kısa mı gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dungeon16 -- 1 Mayıs 2009; 15:15:09 >

• Versinler şöyle bir F430... O kilometreyi 6 ayda yaparım
  • evet arkadaşım doğrudur, eğer sürekli 6000-7000-8000 devirlerde gidersen belki bitebilir, de(bu "de" çok önemli bak)

1- sürekli yarışıyormuş gibi araba kullanan birisiyse sahibi, motorun bittiğini görmeden ölür büyük ihtimalle
    2- ölmese bile sürekli 7000-8000 devir çevirerek giden bir aracın benzin ihtiyacını karşılayabilecek kadar kalın enseli bir adamsa, motor bitse bile umrunda olmaz yenisini getirtir takar
    3-hadi hepsini geçtim, 50000 km de ferrari motoru bitirecek şekilde araba kullanabileceginiz yollar nerde, hani nerdee??
  • quote:

Orjinalden alıntı: alikum

3-hadi hepsini geçtim, 50000 km de ferrari motoru bitirecek şekilde araba kullanabileceginiz yollar nerde, hani nerdee??

işte burda

Ferrari Motor Ömrü
  • 250000 i nasıl görüo anlayamadımda

şöyle birşey var çok yüksek devirli motorlar

tabiki ilk günki performansını vermez

Ama çöpte olmaz motor götürür aracı fakat ilk günki performansını vermez tabiki bu tip araçlar

Sadece Ferrari için değil Lamborghini, Maserati vs içinde geçerli bu.
  • örneğin f360 modenaların 2. el ilanlarına bakın 50 bini geçeni yok denecek kadar azdır...motoru bitiriyor bu km civarlarında( tabiki istisnalar vardır) ve bakımına 2 tane daha araç alacak kadar para gidiyor 250 bin km komik olmuş biraz ferrariyle o kadar km yapıp yaşayacak insan yok bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

örneğin f360 modenaların 2. el ilanlarına bakın 50 bini geçeni yok denecek kadar azdır...motoru bitiriyor bu km civarlarında( tabiki istisnalar vardır) ve bakımına 2 tane daha araç alacak kadar para gidiyor 250 bin km komik olmuş biraz ferrariyle o kadar km yapıp yaşayacak insan yok bence

Dostum alan adam haliyle basıyor, basmayanlarıda mevcut ama haliyle sıkıştırarak hep yüksek devirde biniyor

bunun sonucu tabiki motorda kul yapısı belli bi dayanıklılığı var.

yol var bu adamlar araçla köy yoluna girip basmıyorlar.

bursada-ankarada-istanbulda-izmirde... bi çok şehirde yollar var kullanılıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 1 Mayıs 2009; 16:37:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM
    17 yıl önce açıldı
    motor ömrü kaç km ?
    19 yıl önce açıldı
    BMW MOTOR ÖMRÜ
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış anladınız.Ben çok yüksek devirlerde sürüldüğü için değil aksine o tarz yolar ülkemizde olmadığı için düşük devirlerde sürüldüğü için bitiyormuş diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Şahbaba

Versinler şöyle bir F430... O kilometreyi 6 ayda yaparım

BP yada petrol ofisi hisselerin var galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: dungeon16

Yanlış anladınız.Ben çok yüksek devirlerde sürüldüğü için değil aksine o tarz yolar ülkemizde olmadığı için düşük devirlerde sürüldüğü için bitiyormuş diyorum.

e arasıra şöyle bir sıkıştırıp kurumlarını temizleyeceksin yani değilmi

öyle tın tın süreceksen sürekli niye ferrari aldın be adam
  • valla bitermi bitmez mi bilmiyorum ama ferrarilerin bazılarında özelikle de modenada bi yanma problemi var motor yanıyor arkadaş
  • al böyle sürersen sürekli olacagı budur

http://www.youtube.com/watch?v=qRntEh17lfg
  • devamlı yüksek devirde kullandıkları için tabiki motor ömürleride kısa oluyor ekonomi yapacak gibi 3000 devirde vitesmi atacak adam
  • türkiye'de olduğu gibi devamlı piyasa yapmak diye tabir edilen şekilde 3. vitesi göremeden kullanılırsa elbette motor ömrü kısa olur.

esas olan yapılan km değil, toplam da çevrilen devir sayısıdır.
  • niye kısa oluyormuş şehir efsanesi bunlar 5000 motorlu yüksek devirli birçok araç var 100 bini geçen
  • Geçer arkadaşım.Ferrarinin bakımları çok pahalıdır ve çok yaktığı için insanlar sürekli binmez.Yani araç 10 yıllık olur fakat 50000 i görmez.Zaten Ferrarisi olan adamın başka aracıda vardır günlük kullandığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

quote:

Orjinalden alıntı: alikum

işte burda

Ferrari Motor Ömrü

• böyle araçlar düşük devir kullanıldığında motora daha çok zarar verbiliyorlar... F1 le boğazda gösteri yapıldığında düşük devirde kullanıldığından motor soğutulamadığı için yanmıştı
  • 50.000 - 60.000 de motorunun değiştiğini duymuştum birkaç kişiden ATTRACTION'da bahsetmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dungeon16

Yanlış anladınız.Ben çok yüksek devirlerde sürüldüğü için değil aksine o tarz yolar ülkemizde olmadığı için düşük devirlerde sürüldüğü için bitiyormuş diyorum.

aynı muhabbet motosiklet formlarındada geçiyor yüksek devir çevirme amaçlı yapılan motorların düşük devirde kullanıldığında motora çok zarar verdiği söyleniyordu ama bunlar şehir efsanesi değil bahsedilen motorların 2. eli gayet normal araba fiyatlarına alınıyor örneğin hayabusa ferrarilerle kapışır ama sıfırı 70 bin tl ikinci eli 35 bin tl zaten sokaklarda bolca hız motoru görüyoruz yani düşük devirin yarış araçlarına zararlı olduğu bir gerçek zaten normal araçlarımızı 2 bin devirin altına düşürmek te zararlı değil mi?8 bin devir çevirme amaçlı bi araba için 3 bin devir çevirmek normal araçlar için 1000 devir 1500 devir çevirmek gibi değilmidir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.