Şimdi Ara

Fernando Muslera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
109
Cevap
0
Favori
3.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• sende taraftardan çok herşeye benziyosun laf ediyomuyuz
  • Biraz güven problemi var, 3.golü yedikten sonra 2 pozisyonda ileriye çıkmaya çekindi. Ben beğeniyorum, onu da beğenmezsek artık kimi koyacağız kaleye? De Sanctis'i yolladık, şimdi adam Napoli'de kahraman. Biraz güvenmemiz gerekiyor sadece.
  • Ufuk kral ağa kim ne derse desin 3-5 sene oynasa mis gibi kaleci olacak ufuk

• Kaleciyi 28 yaşından sonra alacaksın hocam çünkü deneyim gerektiren en önemli mevkidir.

Galatasaray 1-2 sene sabredebilirse bir dünya yıldızı çıkarabilirler
  • Şu anda gerçekten çok kötü ama bence de artık biraz sabretmeliyiz.
  • Daha dün Volkandan iyiydi
  • Şuan formsuz İnşallah uzun sürmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruud van dilmen

sende taraftardan çok herşeye benziyosun laf ediyomuyuz

Kardeş aklınca @2 mi yaptın?

Ben Muslera hakkında şu forumda tek kelime etmemiştim. Ne ilk geldiği zamanlar, ne ligin ilk iki maçında kaybettirdiği 5 puanda. Dedim daha yenidir olur hatalar sonuçta tanınan ve herkesin güvendiği bir kaleci takıma adapte olur istenilen düzeye ulaşır. Ama yok arkadaş. Bugün hakem faktörünü kenara koyuyorum. Ama bugün yenen 4 gole de baktığımızda eee insaf be kardeş.

Gol 1 hadi bunu es geçelim urfalı müdahele edemedi ve görüş açısı kapandı topu göremedi

Gol 2 eh hadi bunada laf etmeyelim adama jeneriklik bir gol attı.

Gol 3 yorum yapmıyorum bir kaleci için kepazelikten başka bir şey değil.

Gol 4 o topu elinden kaçırıyorsan sen kaleci değilsindir bu kadar basit.

Bugün hakem hataları Muslera'nın yaptığı hataların önüne geçti ama cidden bu kale hala güvende değil. Çok çekeceğimize inanıyorum bu kaleden zaman gösterecek ve beni haklı çıkaracak o kadar güveniyorum kendime. Çünkü balık baştan kokar.

• Mondragon dan sonra bu takım adam gibi kaleci göremedi desem yeridir herhalde
  • Ya size de yazıklar olsun artık ya. Daha kimi istiyorsunuz, kim kaldı? Geçen hafta son saniye de Antalya'da bir puanı kurtaran Muslera değilmiydi? Yazıklar olsun böyle "taraftar" lara.
  • Az önce yazdım,

quote:

Orijinalden alıntı: Macabre

quote:

Orijinalden alıntı: UFO123

quote:

Orijinalden alıntı: rockerboy-h

Muslera bi git ya yuh yeter artık

+1

O gitsin +1 , bu gitsin +1 ... Ondan sonra da "istikrar yok11" ha ? Ne güzel iş anasını satayım.

Frey sakat diye istemezsin, Buffon'a yaşlı dersin, Victor için "Brezilya dışına çıkmamış, istemem" çekersin, De Sanctis'in elleri küçüktür, Kascemarkas küçük takımın büyük topçusudur, Sinan Bolat 5. lig kalecisidir, Ruffier küme düşen takımın kalecisidir...

Yeter lan, bir boku da beğenin artık.

Bu da eskilerden,

quote:

Orijinalden alıntı: Macabre

Kalede önemli olan güvendir, kalecin güven veriyorsa gerisi hikaye.

Muslera İBB ve Karabük maçlarında hata yaptı. Bunun birçok sebebi var, defans hattın gibi. Ancak hata yaptığı gerçeğini değiştirmez. Buna rağmen adama güveniyor musun, güveniyorsun. Bugün anket açıp 100 kişiye sorsak 90'ı on numara kaleci der. Yarın 1 hata yapar, diğer gün 2; yine büyük çoğunluk on numara der. Ben de derim. O zaman sıkıntı yok.

Nedir bu güvenin sebebi?

Çünkü adamın kim olduğunu, sana ne vereceğini biliyorsun. Burada henüz 25 yaşında olan bir kaleciden bahsediyoruz. Kalecilerin -sakatlık veya herhangi bir problem dışında- 35+ yaşına kadar oynadıklarını düşünürsek Muslera genç bir kaleci. Ve 25 yaşında olmasına rağmen yaptıkları ortada, büyük gelecek vaadediyor;

- Ayaklarına hakim, oyun kurmasını biliyor (topu random şekilde yollamıyor)
    - İyi yer tutuyor
    - Sağlam reflekslere sahip
    - Tecrübesi var (Dünya Kupası, Copa America, Lazio dönemi vs.)

Doğru mudur, doğrudur.

Şimdi Volkan'ın 'Türkiye'nin en iyi yerli kalecisi' olma sürecindeki yaşadıklarını hatırlayın. Bir yanda 25 yaşında potansiyeli belli olan, gelecek vaadeden bir kaleci, diğer yanda o dönemde saç baş yolduran Volkan. Anlatabildik herhalde? (Kimse mesajı farklı yönlere çekmesin. Burada 'hangisi iyi?' derdinde değilim, Volkan'ı örnek gösterip bir şeyler anlatıyorum.)

Hocası desen Taffarel. Bundan daha önce de bahsettim. Şayet Nezih kalıyor olsaydı, Muslera yerine Aykut oynasın derdim. Çünkü bir süre sonra ikisi arasında hiçbir fark olmayacaktı.

Ha eksik yönleri yok mu, var. Top sektirmesini örnek gösterenler var, ama benim açımdan sıkıntı yok. O kadar büyük bir mesele olarak görmüyorum. Şu an gereksiz çıkışları esas sorun gibi duruyor. Bunu da önünde oynayan stoperleri -Servet, Zan- çözmesine bağlıyorum. Olympiakos ve Madrid maçlarını izleyenler ne demek istediğimi anlamıştır. Adam daha o zaman anladı neyle karşılaşacağını.

2 de video koyalım,

Topu 'görerek' yolluyor,

Diğer kurtarışları vs. için video eklemeye gerek yok, maçları takip eden görüyor zaten.

Son olarak,

Açıkçası Mondragon'dan sonra aradığımız kandır Muslera. Bunu da elleri küçük, dişleri önde, zayıf mı ne, 5 sene önce Milan'dan kötü goller yemiş, Lazio'da da hata yapıyor, hatalı gol yiyordu, kıldı yündü diye yollamaya, daha doğrusu basına yem yapmaya kalkarsanız bir 5-10 yıl daha kaleci ararız.

• Kalede Valdes olsaydı yencektik zaten
  • Gayet iyi bir kaleci ama bi arkadaşında dediği gibi güven sorunu var...

Buda ancak seri galibiyetler ve güzel kurtarışlarla aşılır.

1. ve 4. gol ona yakışmıyor.
  • 8 haftadır topu elinden kaçırıyor adam,millet hala sabır demiş.Takdir ettim.Çünkü Muslera iyi bi kaleci.
  • @Macabre, yok abi şöyle bi paket yapıcan mesela Casillas, Chech, Valdes falan, hangisi hata yaparsa diğeriyle değiştircen. Yoksa bizim taraftarın nesine Muslera falan!?
  • Zapata'ya yarım sezon dayandınız Muslera için şükür namazı kılmalısınız.
  • Adı muslera..markası var..adidas gibi nike gibi.. aykut ufuk şu 8 haftada böyle goller yese ülke dışı edilmişlerdi..ama muslera iyi kaleci..neden? adı muslera çünkü sabretmek gerekiyormuşmuşmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Desecrator

@Macabre, yok abi şöyle bi paket yapıcan mesela Casillas, Chech, Valdes falan, hangisi hata yaparsa diğeriyle değiştircen. Yoksa bizim taraftarın nesine Muslera falan!?

Casillas'ın hatunu dikkat dağıtır, Cech 2008'de hatalı gol yedi, Valdes iyi olsaydı Barcelona bırakmazdı...

İşin özü bizi onlar da kesmez.
  • Yahu yapmayın etmeyin. Şöyle konuşayım sezon başından beri oynanan karşılaşmalara göre.

ilk hafta İBB maçı Muslera yüzünden gitmedi mi? Gitti. Daha yenidir dedik es geçtik.

2. hafta evimizde samsun ile oynadık bir gol yedi gol dışında zaten kendisine top gelmedi.

3. hafta karabükte bugün 3. golde yaptığı gibi kalesinden çıktı ve direk adama girerek kırmızı gördü. Daha dakika 14 te takımı yalnız bıraktı 1 puanla döndük. İlk 3 hafta kaleci yüzünden bırakılan 5 puan. Ama tölerans göstermeliyiz çünkü muslera bu dimi?

4. hafta kalede aykut ilk kez gol yemeden maç bitirdik Es-Es karşısında.

5. hafta Muslera kaleyi alıyor ankara deplasmanı. Belkide sezonun en iyi maçını oynadık çünkü ankaragücü yanlış pas atarak bile bizim kalemize top göndermedi.

6. hafta kalede Muslera her kalecinin yiyebileceği bir gol yedi buna eyvallah deriz. Günündeydi.

7. hafta pozisyon denecek hiçbir şey yoktu bir son dakikada çaprazdan gelen topu dışarı çeldi.

Ve 8. hafta bu hafta hakemi bir kenara koyup yediği gollere bakıyoruz. İlk gol topukla atılan bir gol ve bacak arasından yeniyor. Eyvallah yeni görüş açısı yoktur. 2. gol de ilk şut geliyor ve direkte patlayıp rakibin önüne düşüyor. Ben daha top ilk geldiğinde kaleye vurucak aman dikkat dedim. Ama muslere kale çizgisinin çok çok önünde ve topa uzanamıyor. 3. gol karabük maçında yapılan çıkış gibi ama sağdan gelen urfalı bariz adamın pozisyonunu bozacak sen niye kaleyi terkedersin melo da zaten buna kızdı. Sen kaleyi terket topa müdahale de et ama topu uzaklaştırama aksine rakip oyuncuya pas ver umutlandığımız anda 3. golu görelim kalemizde. Ve gol 4 karşıdan üstüne gelen topu bir güzel tuttum derken rakip oyuncunun önüne bırak ve 4. gole sebebiyet ver.

EVET MUSLERA İYİ KALECİ VE SABRETMEMİZ LAZIM. BİR 8 HAFTA DAHA BEKLEYELİM BARİ...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.