Şimdi Ara

FERHAT GÖÇER NE DİYOR ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @: Teşekkürler bu ayrıntıyı yakalayan arkadaşa.

Bence kast edilmek istenen mana ve niyetten uzaklaşan bir cümle var açık seçik. Yani insan bu kadar yanılır:

Cenneti değişmem, saçının teline; -ya ne yaparım?-
    Ömrümün yettiği kadar seni severim -benden anca bu kadar yersen yok öyle-

Gibi olmuş. Doğrusu Sevgili Vozer'in dediği gibi olacaktı ''Cennete değişmem...... ''

Buna da sebep Türkçe'yi hissederek yazan konuşan kaç kişi var ki? Herkes ağzına geldiği gibi konuşmuyor mu sizce?

İyi Günler
  • Yav adamın elindeki bişiyi değişecek zaten olmayan birşleyi değişemez.

Ona bir armağan olacak cenneti, onu daha çok sevebilmek için cennetle değişmez işte.

Cenneti değişmem saçının teline.

Ama ilk önce artık gelecekse dünya sonu gelsin, seni yeterince sevdim bu bana yeter diye kaptırıyor, sonra gaza geliyor gene cennette olsa ben gene yaşayacam kardeşim diyor , aşık işte naparsın
  • Biz Türk milleti olarak şunu anlayamadık hala; sanat müziktir, şarkı sözü değil.Hatta tüm dünyada belki de en iyi şarkı sözü yazarları Türklerdir. Sezen Aksu'nun, Barış Manço'nun yazdığı herhangi bir şarkı sözü Amerika'da yazılsa efsaneler arasına girmişti bile.Ama biz şarkılarımızdaki küçücük bir detaylara bile bir kulp buluyoruz. Ne var yani demişse? Milyonlarca kişinin dinlediği 50 Cent şarkılarının Türkçe karşılıklarını biliyormusun? Amerikalıların aşk şarkısı diye yaptığı şarkı sözleri bile Türkiye'de dalga konusu olur, o kadar önemsiz onlar için şarkı sözü..Adamların müziğinin gelişmesinin nedenlerinden biri de adamlar şarkı sözünden çok kullanılan müziği önemsiyorlar.Sound'una bakıyorlar.

Ben şarkısını birçok kez dinledim ve hiç de ne diyor bu adam diye düşünmedim.Bence güzel bir şarkı, tartışılcak birşey olduğunu düşünmüyorum!

• benim de dikkatimi cekmisti ama pek umursamamistim.
    bide klipini izleyenler varsa gormuslerdir klipte Hristiyanlikla ilgili portreler felan vardi bi bilgisi olan var mi ?
    bu adam Hindu galiba
  • ilk çıktığından buyana dinlemiyorum,çıktığı zaman biyerde kapata biliyorsam kapatıyorum. dışarıda çalıyosa da şeytanı zikir ediceğime içimden ALLAH (cc) zikrediyorum. bu arada söyleyeyeyim yukarıda bir arkadaşımın dediği gibi bu tür zararsız görünebilecek şeylerle farkında olmadan ALLAH korusun günah işlemektense,insanın bilinç altına yerleşen sonra mırıldanıp diline doladığı butür şeyler bilinçli. İblis detayda gizlidir !!!
  • cennettre gitmeyi herkez herşeyden çok sitiyo tek kurtuluşu cennet .. ozaman ceheneme beraber gidsinler yanmayı sevdiği kız için göze alsın ozaman

edit .: hakeret olamdı ama yanlış anlaşılma olmuş k.bakmayın arkadaşlar ..

ferhat göçer gibilere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 2 Mayıs 2007; 19:12:18 >
  • Mahsun Kırmızıgülün vardı şarkıyı tam hatırlamıyorum ama ;
    Aşkı ben yarattım diyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: phoarbix

Biz Türk milleti olarak şunu anlayamadık hala; sanat müziktir, şarkı sözü değil.Hatta tüm dünyada belki de en iyi şarkı sözü yazarları Türklerdir. Sezen Aksu'nun, Barış Manço'nun yazdığı herhangi bir şarkı sözü Amerika'da yazılsa efsaneler arasına girmişti bile.Ama biz şarkılarımızdaki küçücük bir detaylara bile bir kulp buluyoruz. Ne var yani demişse? Milyonlarca kişinin dinlediği 50 Cent şarkılarının Türkçe karşılıklarını biliyormusun? Amerikalıların aşk şarkısı diye yaptığı şarkı sözleri bile Türkiye'de dalga konusu olur, o kadar önemsiz onlar için şarkı sözü..Adamların müziğinin gelişmesinin nedenlerinden biri de adamlar şarkı sözünden çok kullanılan müziği önemsiyorlar.Sound'una bakıyorlar.

Ben şarkısını birçok kez dinledim ve hiç de ne diyor bu adam diye düşünmedim.Bence güzel bir şarkı, tartışılcak birşey olduğunu düşünmüyorum!

saçma

Sana bir çok muhteşem anlamı olan yabancı müzik sayabilirim...

Dediğin o kadar saçma ki sen Hiphop kültürünü yok etmiş oluyorsun, en çok para RAP ten kazanılıyor, adamların müzik tarzı konuşma üzerine sözler anlamsız olsa kim dinler

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: phoarbix

Biz Türk milleti olarak şunu anlayamadık hala; sanat müziktir, şarkı sözü değil.Hatta tüm dünyada belki de en iyi şarkı sözü yazarları Türklerdir. Sezen Aksu'nun, Barış Manço'nun yazdığı herhangi bir şarkı sözü Amerika'da yazılsa efsaneler arasına girmişti bile.Ama biz şarkılarımızdaki küçücük bir detaylara bile bir kulp buluyoruz. Ne var yani demişse? Milyonlarca kişinin dinlediği 50 Cent şarkılarının Türkçe karşılıklarını biliyormusun? Amerikalıların aşk şarkısı diye yaptığı şarkı sözleri bile Türkiye'de dalga konusu olur, o kadar önemsiz onlar için şarkı sözü..Adamların müziğinin gelişmesinin nedenlerinden biri de adamlar şarkı sözünden çok kullanılan müziği önemsiyorlar.Sound'una bakıyorlar.

saçma

Sana bir çok muhteşem anlamı olan yabancı müzik sayabilirim...

Dediğin o kadar saçma ki sen Hiphop kültürünü yok etmiş oluyorsun, en çok para RAP ten kazanılıyor, adamların müzik tarzı konuşma üzerine sözler anlamsız olsa kim dinler

Evet biliyoz o müzikleri...

Yala bebegim lolipopu falan lı sarkılar dimi şu 3,5 cent in Rap dedigi zamazingolar

• ya onlar zamazingo ben de dinlemem de, toplum mesajı veriyorlar, yani sözleri önemli.

Ben adamın tezini çürüttüm, onları övmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

ya onlar zamazingo ben de dinlemem de, toplum mesajı veriyorlar, yani sözleri önemli.

Ben adamın tezini çürüttüm, onları övmedim

Yok sana bişe demedim ama diger arkadas da dogru söledi aslında Türk müziğinde de bir cok klasik var ve bunlar baska ülkeden cıksa dunya klasigi olurlar... Bu konuda bi eksigimiz var müziğimizi dünyaya pazarlayamıyoruz
  • Arkadaş çok ince bir detayı yakalamış gerçekten..Tebrik etmeden geçemeyeceğim kendisini
  • nası fark ettin :D
  • Yalnız cümle her nekadar yanlış olursa olsun yaptığı vurguyla ne demek istediğini anlatıyor önemli olanda bu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.