Şimdi Ara

FERHAT GÖÇER NE DİYOR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hawk25

çok güzel bir konuya değinmişsiniz.ben şarkıyı ilk dinlediğimde o sözleri duyunca birdaha kesinlikle dinlemedim evde dinlerlerse direk kapattırıyorum tv radyoyu daha hiç dinlemedim.çok uyuz oldum ne demek ya cenneti değişmem saçının teline tövbe ya

Cenneti değişmem saçının teline demek cenneti saçının teline tercih ederim demektir. ha bunu yanlışlıkla mı demiştir bilinmez ama Türkçe kuralları ile incelendiğinde sözlerin anlamı budur.

Cenneti değişmem saçının teline

Neyi değişmem? - Değişmeyeceğim nesne / kavram nedir?

Cennet

Neye / ne verilse bile değişmem?

saçının teli

bu durumda başka örnekler verelim.

çocuğumu değişmem dünyalara
    onurumu değişmem 3 kuruş paraya
    Hasan'ı değişmem 2 kıza
    Bu arabayı değişmem 100 milyara
    Cenneti değişmem saçının teline

Bu durumda benim anladığım şu: saçının teli ve cennet arasında tercih yapsam ben cenneti seçerim.

dediğim gibi belki de kendisini yanlış ifade etmiştir ama söylediği laf budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 25 Nisan 2007; 12:17:32 >

• şu adamları anlayamıyorum. herşeyi dinle ölçüp biçenlerden. asıl cahil ve yoz olan sizlersiniz! basit bir şarkı sözünden bile anlamlar çıkartıyorsunuz! şarkıda dilbilgisihatası var. cenneti değil, cennete olmalı
  • Cenneti kıl ve tüyle takasa giren zındıklar bilmezlermi ki sonsuz mutluluk kıl ile takas edilir mi tüy ile takas edilir mi? Yazzıklaaar olsunnn.
  • umarım dediğin gibidir vozer.bi yanlışlık var ama nerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

şu adamları anlayamıyorum. herşeyi dinle ölçüp biçenlerden. asıl cahil ve yoz olan sizlersiniz! basit bir şarkı sözünden bile anlamlar çıkartıyorsunuz! şarkıda dilbilgisihatası var. cenneti değil, cennete olmalı

seninle tartışmıycam ama sözlerine lütfen dikkat et.bu bizim inandığımız şeye olan bağlılığımızdır ve buna tepki gösteriyoruz.vozer ne güzel anlatmış ama sen gelmiş ahkam kesiyorsun ne için kendi dinimizi savunduğumuz için?
  • Biz yıllardır saçma sapan şarkı sözlerini dinlemedik mi? hem Türkçe imla hatalarıyla dolu hem de anlam bozukluğuyla dolu binlerce şarkı sözü.Bunları kimler yazıyor.Türkçe bilgisi nedir.oturmuşlar musluğun başına,üret babam üret yalan yanlış sözleri.Biz de zaten kuzu gibi dinler alkışlarız.Herşeyde olduğu gibi sorgulama falan yapmayız.Sonra gelsin yeşil dolarlar.Maalesef böyle.
  • ahiret inancı olanlar için ;

söylediğimiz her sözün hesabını orada vereceğimizi hatırlatmak isterim,şarkı ve ya şaka hiç farketmez. Peygamber Efendimiz şaka yaparken bile yalan cümleler kurmazmış....

riskli bir şarkı,ama melodisi güzel,ama İslam'da müziğin hükmü de ayrı bir mevzu....
  • quote:

şu adamları anlayamıyorum. herşeyi dinle ölçüp biçenlerden. asıl cahil ve yoz olan sizlersiniz! basit bir şarkı sözünden bile anlamlar çıkartıyorsunuz! şarkıda dilbilgisihatası var. cenneti değil, cennete olmalı

Bir konuyu dinle bağdaştırdığımız için cahil oluyoruz. Dinle yaşamak cahillik etmek demek. Oysa şu an sonunu göremeyip dinle bağdaştırmadığınız herşey nasıl geri dönecek, bekle ve gör. Allah sana da bu yetiyi verir umarım...
  • adam fenafillaha ermiş de ondan böle şarkı sözü yazmış :D
  • uyduruk sarkılar

en iyisi

ajdar ne: adam çikita muzunda bi hata war mı
  • @ReBeR üstadım bak şimdi bize cahil diyorsun fakat en ala cahil cühela sensin...

niye mi?;

Cennet'in ALLAH(cc) tarafından bize hediye edilen ve sonsuz gzellikerle dolu olan bir mekan olduğunu kavrayamamışsın...
    şarkıdada olsa ALLAH kelamı küçümsenemez!
    bunun yobazlıkla yakından uzaktan üsten yandan soldan sağdan öteden beriden yukarıdan aşağıdan alakası yok!
  • hesap günü geldiğinde ana oğlunu tanımayacakmış ne saçı ne tüyü annesini bile satacak orda ufacık hakkı varsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

Vodafone reklamında da kaleci kendi kalesinden koşuyor geliyor frikiği gol yapıyor herkes seviniyor halbuki hakemin eli havada.Endirekt vuruş var orada

O nokta benimde dikkatimi çekmişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: deeproxy

Dünyaya birdaha gelsem sevgilim,
    arar bulurum yine seni severim..

Cenneti değişmem saçının teline,
    ömrümün yettiği kadar seni severim..

dörtlüğü bütün olarak ele alırsanız mantıklı çıkıyor bence

şimdi bu adam
    ben ölsem,sonra Allah bana cennetten tekrar dünyaya dönme şansı verse
    cennetten vazgeçip tekrar dünyaya gelir ve yine seni severim diyor.
    sırf saçının bir teli için cenneti bırakıp dünyaya yani sana gelirim diyor.
    dünyaya bir daha gelsem kısmıyla,cenneti degişmem kısmını birbirine baglarsanız sonuca ulaşırsınız

şu saatte hikaye yazdırdınız bana helal olsun yani

• quote:

Öbür tarafta en küçük hareketten bile sorgu var ama n'aber.

"Zerre miktar kötülük yapan karşılığını alır, zerre miktar iyilik yapan karşılığını alır" ayeti var.

Sonsuz bir hayatı planlayanların ölçüsü bu olmalı.
  • Ömer Faruk

evet yazdığın gibi demek istemiş aslında ama dilbilgisi hatası yapmış.
  • cenneti bile verseler saçının teline değişmem manasında söylenmiş güzel bir şarkı

yani şarkıya cennete bile değişmem saçının telini derse şarkıya uymayacak bile fazla kalıyor cennete değişmem olarak bıraksa daha manasız olacak biraz. en iyisini düşünmüş kim yazmışsa bu şarkıyı
  • BENCE CENNTİ DEĞİŞMEM YERİNE DÜNYALARI DEĞİŞMEM DESEYDİ DE OLURDU HATTA BÖLE DAHA GÜZEL OLURDU DİYORUM.. GÜNAHADA GİRMEZDİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakoşsayar

cenneti bile verseler saçının teline değişmem manasında söylenmiş güzel bir şarkı

yani şarkıya cennete bile değişmem saçının telini derse şarkıya uymayacak bile fazla kalıyor cennete değişmem olarak bıraksa daha manasız olacak biraz. en iyisini düşünmüş kim yazmışsa bu şarkıyı

cennete değişmem dese manasız kaçmazdı ayrıca dilbilgisi hatası da olmazdı.

Dünyalara değişmem bir gülüşünü
    Milyarlara değişmem bu kahvaltıyı
  • ne derseniz deyin,şarkı çok ama çok güzel
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.