O'nu bunu geçtimde, Fenerbahçe'liler için cidden komik bir durum olsa gerek. Hani kime sataşırlarsa ya şampiyonluktan olurlar yada başlarına böyle bir şey geliyor.
İşin diğer komik yönü hala Aziz Yıldırım'a destek çıkmaları. Takım yahu, adı üstünde. Karnımızı doyurmuyor bu kadar fanatikliğe gerek yok. Bir olay var ki, başkanları göz altında. Kolay değil öyle, bakkaldan çiklet alır gibi gidin Aziz Yıldırım'ı göz altına alın demek. F.Bahçeli'lerin tereddüt ile sonucu beklemesi gerekir bana göre.
Ört baş edilir yada suçlu bulunmazsa. Aziz Yıldırım'ın istifa edeceğini düşünüyorum. Yok şike var diye kesinleşirse vay F.Bahçe'nin haline.
fenerbahçe öyle bir klüp değil ama aziz yıldırım öyle bir adam.
Beyler bu şike işi Beşiktaş'ı Lucescu çalıştırırken çıkmıştı bence 8 puandan şampiyon oldular. Lucescu : “Türkiye 1. Ligi'nde yaşananlar Çavuşesku'nun Romanyası'nda bile yaşanmadı” demişti o zamanlarda
geçen seneki bursa faciasından sonra bence fener gözünü kararttı
hersene bir olay oluyor geçen sen bursa bu sene şike fener hep gündemde
Fenerbahçe çok büyük bir kulüp ve çok büyük bir camia. Aslında bizde bu konularda biraz daha sağduyulu olmalıyız. Burada kendini bilmez bir kaç fener taraftarının konuştuklarının pek bir önemi yok.
Yalnız bu Aziz Yıldırım ve Ali Şen, Fenerbahçe'yi bana sorarsanız yanlış tarafa götürmüştür. Ben Aziz Yıldırım'ın yaptıklarının bu konuşulanlardan daha öte olduğunu düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Sovereign_Khan
Fenerbahçe çok büyük bir kulüp ve çok büyük bir camia. Aslında bizde bu konularda biraz daha sağduyulu olmalıyız. Burada kendini bilmez bir kaç fener taraftarının konuştuklarının pek bir önemi yok.
Yalnız bu Aziz Yıldırım ve Ali Şen, Fenerbahçe'yi bana sorarsanız yanlış tarafa götürmüştür. Ben Aziz Yıldırım'ın yaptıklarının bu konuşulanlardan daha öte olduğunu düşünüyorum.
yanlız bu camia "aziz başkanı" en başından beri sahiplendi ve sahiplenmeye devam ediyor aslında çok az kişi sizin gibi düşünüyor
bence herkes senin gibi düşünecek ve hiçbirşey çıkmayacak ... şike nedir bunu anlamak lazım önce .. deniyorki madem şike yaptık neden 30 senedir Türkiye kupası alamıyoruz yada neden son maçlarda şampiyonluk verdik ... cevap çok basit tüm bir sezon boyuncu şike yapılamaz ... hiçbir takım oynayacağı tüm 34 35 maçı alamaz ... belli başlı maçlar alınabilir ve bu maçlarda kilit maçlardır ... şimdi düşünün biz fenerbahçeyi aslantepede yenmiş olsak zaten fenerbahçe puan olarak gerideydi trabzondan fenerbahçe şampiyon olabilirmiydi ? bizim maçta şike yapıldı demiyorum örnek teşkil etmesi açısından söyledim bunu .... diğer taraftan bülent uygunun teknik direktörü olduğu herhangi bir takımın fenerbahçeye zorluk çıkardığını galatasaraya ise zorluk çıkarmadığını gören oldumu ? ben yok diyorum hodri meydan ...sivasın karabüğün ve eskişehirin herne karar çıkarsa çıksın mahkemeden fenerbahçeye yatmadığını düşünen varmı ? o maçların temiz olduğunu düşünen varmı ? bende umarım fenerbahçe zarar görmez ne olursa olsun galatasarayın gerçek rakibi fenerbahçedir diğerleri değil ama birde aziz yıldırım gerçeği var ... hep olayları olması gereken yerden izleyen biri olarak diyorumki neden en az 5 6 yıldır hep bu tür haberler aziz yıldırım aleyhinde gelişir ? mesela yıldırım demirören şike yaptı neden demez kimse ? yada neden adnan polat karanlık işlere bulaştı gibi haberler çıkmaz ? ben ateş olmayan yerden duman çıkmaz klişesini kullanmayacağım çünkü duman falan yok bildiğin yangın var .... sen son şampiyon takımın ve her kim aksini iddia ederse etsin bu ülkenin en güçlü futbol adamını ki bu adam aynı zamanda ülkenin en nüfuslu kişilerinden biri ( aziz yıldırım ) bir pazar sabahı saat 7 de gözaltına alıyorsun aynı zamanda klübün diğer üst düzey görevlilerini gözaltına alıyorsun ( bunlardan biri kaçarken yakalandı deniyor ) ve sonra pardon bir hata yaptık diyorsun ( ki ben %100 eminim bu söylenecek) bence süper bir komedi filmi olur ....ama olacak bu ve ne olursa olsun ben aziz yıldırımın ( fenerbahçenin değil) şikeler yaptığına adım gibi eminim isterse mahkemece aksi ispatlansın ... bu kara ile aziz yıldırım yinede devam ederse yazıklar olsun ... kimsede şike yok falan demesin komik olur çünkü ...marka değeri kaybolacak geyikleride komediden öte birşey değil .... şikenin olduğu yerde markamı olurmuş ? ülkeye yabancı futbolcu gelmeyecekmişte ligimiz bulgar liginden daha kötü olurmuşta tamburun güzel seslerinden başka birşey değil ... ligimizi zaten premier lig falan değil ...eğer şike yapıldıysaki ben adım gibi eminim yapıldığına cezası neyse verilsin ... verilmese bile bu kara bile aziz yıldırımın karakterini göstermeye yeter ...
Fenerbahçe düşmeyebilir ama Aziz Yıldırımın egosu düşebilir.
Suçu kesinleşinceye masumdur Aziz Yıldırım bunu yazalım önce.
Aziz Yıldırım biliyorsunuz başkan seçildiğinde 3 sene üst üste şampiyonluk sözü verdi ve büyük paralar harcadı bunun için. Şampiyon olamama durumunda başkanlıktan indirilirdi. Taraftar bir kere daha dayanamazdı.
Belki bu duruma düşmemek için masabaşı oyunlar içinde olmuş olabilir.
Bu sadece bir tahmin. Bu konu hakkında bir tahmin, olasılık. Tekrar yazalım suç kesinleşmediği sürece Aziz Yıldırım suçsuzdur.
bu arada digitürk ve ntsporun durumun içler acısı ... son şampiyon klübün başkanı şuan şike iddiasıyla içerde ve bu kanallarda haber yok ...enteresan
Bana kalırsada bu olay bir iki güne söner gider , üzerini örterler...
quote:
Orijinalden alıntı: deyvidey
Aynen bende öyle düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: deyvidey
Yok daha neler. Ortalık bu kadar karışmışken, ellerinde sağlam kanıtlar olup sabahın köründe apar topar götürülüyorlarsa öyle 1-2 günde kapanıp gidecek bir olay değil bu.
Fenerbahçe'yi bilemem ama Aziz Yıldırım'ın bu işlerle ilgili özel olarak ilgilendiği biliniyor. 5.kez üst üste şampiyonluk şansını yitirdiğimiz 2000-2001 sezonunun 2 maçında teşvik primi verdiği söylenmişti. Adnan Sezgin'in İstanbulspor başkanı dönem, Fenerbahçe ile İstanbulspor arasında oyuncu transferleri olmuş, bu oyuncuların faturaları hala kayıptır. Yine İstanbulspor'un kasasında para olmadığı bir dönem, Fenerbahçe'nin işine gelen bir galibiyet alınıyor ve futbolculara bir miktar prim dağıtılıyor. Prim için dağıtılan paranın nereden bulunduğu bilinmiyor.
Ligdeki en büyük rakibimizle yarışamamak üzücü olur fakat Fenerbahçe veya Fenerbahçeliler için üzülemem.
Hala çıkmış bazı fenerbahçeliler Aziz Yıldırım'ı savunuyor.Galatasaray başkanı kulubun adını bu hallere düşürseydi eğer baş aşağı edilirdi anında. bu şike soruşturması yüzünden bütün fenerbahçe tarihi lekelidir gibi şeyler söylemek anlamsız bu aziz yılırımın 10 senedir fenerbahçe'yi düşürdüğü haller.
Hele ki kaset varsa goruntuler varsa ve fenerbahçe küme düşürülmezse yazıklar olsun. Ümit ediyorum ki düşürülür bazı fenerlilere dank eder.zaten sora sağda solda fenerbahçeliyim diyebilirlerse.
işte türk futbolunun hali.şikeyle alınmış şampiyonluğa deli gibi sevinirler sonra
''Şampiyonluk inanlarındır '' mı '' Şampiyonluk şike yapanlarındır '' mı olacak aziz bey ?
Böyle bir duruma düşeceğime ligten düşmeyi tercih ederim ben gsli olarak ama fenerlilerde bu onuru göremiyoruz tabiki.Nasıl hala kendilerini savundukları ortada.
yanlış anlaşılmasın ben yukardaki mesajım feneri ve aziz i savunmadım asla fenerli değilim arkadaşın biri fener çok büyük camia ve bunları aziz ile ali şen sürükledi diye yazdı ben de bu camianın böyle bir başkanı yadırgamadığını aziz başkan aziz başkan diye hep sahiplendiğini yazdım yani başkan öyle ama camia da böyle yani
Elde herhangi bir somut kanıt varsa ortaya atılan iddialar boş değildir.
Üstelik medya ve diğer organları hakimiyeti altında tutan Fenerbahçe'ye bu tür bir suçlama niye yapılsın?
Bir başkan ve yönetim düşün. çıkıp taraftarına 3 yıl üstüste şampiyonluk sözü vermiş ama bunun ilk yılını yerine getirememiş ve şampiyonluğu skandal olaylarla Bursa'ya kaptırmış, ikinci yılında da iş gene son maçlara kalmış gerginlik hat safhada, şampiyon olunamazsa büyük ihtimal kelleler gidecek. Bu durumdaki bir yönetim bence herşeyi yapar ve inanıyorum ki yapmıştır. Ama bunun cezasını asıl çekmesi gereken Aziz Yıldırım'dır, Fenerbahçe futbol takımı ve camiası değil. En fazla şampiyonlukları ellerinden alınsın ama küme düşmelerini şahsen istemiyorum. Fenerbahçesiz bir lig düşünemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: senfield25
bu arada digitürk ve ntsporun durumun içler acısı ... son şampiyon klübün başkanı şuan şike iddiasıyla içerde ve bu kanallarda haber yok ...enteresan
Galatasarayla ilgili olumsuz gelişmeleri sıcağı sıcağına son dakika veren NTVSporu dünden beri izliyorum.
Fenerbahçe aleyhine hiç mi haber olmaz arkadaş.
quote:
Orijinalden alıntı: omur_08
Beyler bu şike işi Beşiktaş'ı Lucescu çalıştırırken çıkmıştı bence 8 puandan şampiyon oldular. Lucescu : “Türkiye 1. Ligi'nde yaşananlar Çavuşesku'nun Romanyası'nda bile yaşanmadı” demişti o zamanlarda