Futbol oyununun sahada oynananına baktım hep... Yıllardır saha dışı entrika öykülerini duymama rağmen... Çok azına da olsa inanmama rağmen... Futbolun reel tarafı ile ilgilendim, onu değerlendirdim hep... İşte onlar bana diyor ki... * Son 10 yılda 4 büyüklerin kendi aralarında oynadıkları maçlarda EN ÇOK GOL ATAN F.Bahçe... * Son 10 yılda 4 büyüklerin kendi aralarında oynadıkları maçlarda EN AZ GOL YİYEN F.Bahçe... * Son 10 yılda 4 büyüklerin kendi aralarında oynadıkları maçlarda EN ÇOK GALİP GELEN F.Bahçe... * Son 10 yılda 4 büyüklerin kendi aralarında oynadıkları maçlarda EN AZ YENİLEN F.Bahçe... * Son 10 yılda 4 büyüklerin kendi aralarında oynadıkları maçlarda EN ÇOK PUAN ALAN F.Bahçe... * Son 10 yılda TÜM TAKIMLAR SIRALAMASINDA DA EN ÇOK PUAN ALAN F.Bahçe... Bir ya da iki maça bakarak değil, 4 büyüklerin arasındaki 66 maça bakarak... 2-3 maça değil, tüm takımların oynadığı 350 civarı maça bakarak... 1 veya 2 yıla değil, tam 10 yıla bakarak... Altından da baksanız F.Bahçe... Üstünden de baksanız F.Bahçe... İsterseniz bir de yana geçip bakın... Oradan da en başarılı yine F.Bahçe...
HERKES TERTEMİZ BU LİGDE Fenerbahçe sahanın içerisinde tek efendi olmuş 10 yılın ortalamasında... Ama... Sahadaki başarısına leke vurduracak, saha dışı en ufak bir kanıt bile varsa... F.Bahçe düşürülmeli... Rahatlasın, gazı boşalsın böylece birilerinin... Başarının her daim cezalandırıldığı mantığa sahibiz... O zaman F.Bahçe kümeye... Rahatlasın, gazı boşalsın böylece birilerinin... Herkesin, bu 10 yılda TERTEMİZ olduğu bu ligde!!!
ALINLARININ AKI İLE ALDILAR Kimsenin tek bir maç ayarlama için tek bir telefon bile etmediği bu ligde!!! Rakip ayarlamaya çalışıp, onu da yüzüne gözüne bulaştırmadığı bu ligde!!! Rakibinin en son ve en önemli maçına teşvik göndermediği bu ligde!!! F.Bahçe kümeye... Rahatlasın, gazı boşalsın böylece birilerinin... Kesinlikle düşürülmeli F.Bahçe... Böylece kalan TERTEMİZLER DE(!!!) F.Bahçe'siz ligin ne olduğunu bir görürler... Kaç para kazanacaklarını? Kaç seyircinin maça geleceğini? Yayıncı kuruluşun kaç dolarcık(!) vereceğini? Kaç forma satacaklarını? Avrupa'da neler yapacaklarını? İşin açıkçası... Anyayı, Konya'yı... Düşürün F.Bahçe'yi... Rahatlasın, gazı boşalsın böylece milletin... Seyircisi de suçlanan başkanı da aynı şeyi söylüyor... Düşürün F.Bahçe'yi... Teknik adamı da futbolcusu da... O futbolcular ve teknik adam ki ... Geçen sene, defalarca yazdığım rakamlarda görüldüğü gibi... Alınlarının akı ile o kupayı aldılar... Ama siz "saha dışında onların bilmediği ayarlamalar yapıldı '' ididiasında iseniz hâlâ... Düşürün F.Bahçe'yi... Herkes rahatlasın... 58'i değiştirmeye sakın kalkmayın... Öyle toplantı falan da yapmayın... Büyük camiaların ''LÜTUF İHTİYACI" yoktur... '' F.Bahçe düşerse 5 yıl toparlanamaz, ben de bu arada mal götürürüm " diye düşünenler... Varsa eğer... Büyüklüğün taraftarlar ve camia ile olduğunu unutmasınlar... F.Bahçe'yi düşürün... Rahatlasın, gazı boşalsın böylece birilerinin...
KÜLLERİNDEN DOĞARLAR Aziz Yıldırım'ın ne yaptığını mahkeme belirler... Hukuka karşı boynumuz kıldan ince... Ama... Bu kadar saldırı ve kuşkunun olduğu bir ortamda... F.Bahçe'yi düşürün... Onlar kendilerini yine futbolları ile ispat ederler... Büyük camialar yine doğarlar... Küllerinden hem de...
Gürkan Kubilay
artık düşeceklerini iyice farketmişler..p.tesi salı çok şey belli olabilir.. bu arada fb için köküne kadar haksız diyemeyiz ama malesef radar koyuldu ve yakalandılar...bende radara çok yakalandım ben affeden olmadı şıkır şıkır ödedim cezamı..
E sadece başlık yeterliymiş, neden kasmış ki diğerlerini yazmaya
quote:
Orijinalden alıntı: Negatiwe
quote:
Orijinalden alıntı: Mat_Cuborn
quote:
Orijinalden alıntı: Negatiwe
Travmanın etkisi bu olsa gerek.
Biraz yöntemlerini değiştir be aga
Aziz Yıldırım şakşakçısı yazar işte, sizi etkilemek için abuk subuk şeyler yazıyor. O kadar tape, etik kurulu raporu, emniyet açıklaması yalan dolan beyimiz kalkmış derbilerden dem vuruyor. Uefa da salak zaten.
Etik Kurulu başkanı diyor ki bize 27 klasör verdiler ona göre karr verdik , 70 klasörün tamamını verirlerse kararımı DEĞİŞEBİLİR. (Yani Etik Kurulu raporu Allah'ın emri değil) Emniyet 19 maç demiştti , iddianamede 13 maç çıktı.Bu zaten emniyetin YALANCI olduğunu ispatladı.Üzerine konuşmam bile. Aradaki 6 maç için yalan söylemeye tenezzül ettilerse , tamamına da etmiş olaiblirler. Tapeler :) Valla Aziz Yıldırım ne kadr da küfür ediyormuş , bu kadar da küfür edilmez , yakışmıyor bir başkana diyorsanız haklısnız.Ama tarlaları sürdük , ekinler yeşerdi tapelerine güvenerek söylüyorsan bunları , çokk yazık olur :) yeni bir bilyoner skandalına daha hazır olun derim. Kuzeninden haber var mı? yı Kuzey'den haber var mı olarak algılayan , Kuzey'i blotlayıp , altını üzerine çizerek gizem kazandırılmaya çalışılması seni etkiledi ise , sonuç yine sizi üzecek.
Hadi bunlar hep konuştuğumuz şeyler. Asıl karşı çıktığım şu.
Bir kere Gürkan Kubilay'ın Aziz Yıldırım şakşakçısı olduğu iddiası komik.Turgay Demir gibi bir yazısını gördün mü de başkan yalakası yaptın adamı.Ha bu arada Turgay Demir'in de FB'yi cumhurbaşkanına şikayet ettiğini gördüm ya tapelerde , 3 Temmuz sonraki çığırtkanlığını anladım..Konumuzla alakası yok ama geçiyorum. Aziz Yıldırım'ın ayrıca Gürkan Kubilay'a ihtiyacı yok. Ayrıca FB'li taraftarların da gaza da ihtiyacı yok. İddianamedeki binlerce çelişyi gördükten sonra , FB'nin mahkum edilmeyeceğini çok net biiyoruz.
Ama Serdal Adalı'nın , Yıldırım Demirören'in ifadesini değiştirmesine ihtiyacı var.Çok net
quote:
Orijinalden alıntı: BJK
E sadece başlık yeterliymiş, neden kasmış ki diğerlerini yazmaya
diğerlerini muhtemlen birilerinin zoruna gitsin diye yazmış ki gitmiş de
Fenerbahçenin Lube Ayar ve bu yazar gibi adamlara ihtiyacı yok. Düşer veya düşmez, şike yapmıştır veya yapmamıştır bu değerlendirmeyi son 10 yıldaki derbilerden dem vurarak mantık yürütmek aptalca.
Fenerbahçe'yi allem edip kullem edip düşürmeyecekler merak etmeyin.
Fenerbahçenin Lube Ayar ve bu yazar gibi adamlara ihtiyacı yok. Düşer veya düşmez, şike yapmıştır veya yapmamıştır bu değerlendirmeyi son 10 yıldaki derbilerden dem vurarak mantık yürütmek aptalca.
Fenerbahçe'nin birilerine ihtiyacı olmadığı aşikar. Bana da ihtiyacı yok ama ben bu forumda soruşturma konusnuda ben de birşeyler yazıyorum.FB'nin bana ihtiyacı olduğu için yapmıyorum bunları. Bu yüzden ne Lube Ayar'ın ne de diğerlerinin bu amaçla yazdıklarını ya da söylediklerini zannetmiyorum. Benim burada bir takım şeyleri dillendirmemin sebebi , gazetede okuduğu TV izlediği şeyler dışında şike soruşturması hakkında farklı birşey okumayan özellikle FB'li arkadaşların bilgi sahibi olmasını sağlamak. Bazen "şikeci" yaftası ağrıma gittiği için gereksiz kişilerle gereksiz polemiklere girdiğim oluyor ama asıl amacım bu. Şimdi herhangi biri çıkıp diyebilir mi "bırak hoca FB'nin sana ihtiyacı mı var yaw"
Fenerbahçe küme düşer , ama yere düşmez.
GK yazısında bir sitem var.O sitem kime ediliyorsa , o istatistikleri ona göstermiş.Ben kim ya da kimler olduğunu thmin edebiliyorum. Ancak bu yazı kesinlikle Çavuşoğlu Ömer anlayışı ile yazılmış bir yazı değil.Ne fanatiklik içeriyor ne de yalakalık.
quote:
Orijinalden alıntı: Johnny Bravo
İçiniz rahat olsun. Eğer FB'nin şikeyaptığı ispatlanırsa , isteyen kurtarsın Feneerbahçe taraftar takımını küme düşürecek. Nasıl olur diye bir soru varsa aklınızda , cevabı futbol talimatnamesinde...
quote:
Orijinalden alıntı: soho
artık düşeceklerini iyice farketmişler..p.tesi salı çok şey belli olabilir.. bu arada fb için köküne kadar haksız diyemeyiz ama malesef radar koyuldu ve yakalandılar...bende radara çok yakalandım ben affeden olmadı şıkır şıkır ödedim cezamı..
bizim rahatsızlığımız o değil ki, tabiki ceza kesilecek ve bedel ödenecek... bizim rahatsız olduğumuz herkesin geçmişi çook temiz ama FB nin yıllardır kirli denmesi, yani örnek sen, sen BJK lisin seninde camianın adı geçiyor ama sen şunu diyorsun biz temiziz, veya TS liler bizim hakkımız yendi diyor ama bakıyorsun TS ninde adı geçiyor.. GS liler desen ayrı dünya oldular bir anda, hepimiz biliyoruz ki yıllardır ne sezonlar ne maçlar oldu ama bakıyorsun adamlar lekesiz tertemiz olu verdiler...
senin dediğin şu ben radara yakalandım paşa paşa ceza mı ödedim ( özür sancarı fazla dinliyosun belli :) ) işte buna kimsenin bişey dediği yok anlaşamadığımız nokta şu ben sana hakaret edersem vayy bilmem ne kim bilir kaçla gidiyodu, niye uymuyorsun kardeşim kurallara vır vır ötersem, kendimi kandırıyorum çünkü yeri geliyor bende uymuyorum... bilmem anlata bildim mi...
quote:
Orijinalden alıntı: antikitos
quote:
İçiniz rahat olsun. Eğer FB'nin şikeyaptığı ispatlanırsa , isteyen kurtarsın Feneerbahçe taraftar takımını küme düşürecek. Nasıl olur diye bir soru varsa aklınızda , cevabı futbol talimatnamesinde...
Hocam talimatname falan bilmiyorum ben. Yeterli bilgim yok bu konuda. Son 1 aydır da etik kuruluymuş bilmem ne takip etmiyorum. Nefret ettim artık. Trabzonmuş , Fenermiş falan fıstık şike yaptıkları ispatlanır ve bir kerelik affedilirlerse ne olur kestirmek pek güç değil. Ülke futbolunun içine ettiler. Bir türlü karar alamadılar. Federasyon basiretsiz ve acil yönetimiyle herkesi hayal kırıklığına uğrattı.
Son olarak şunu söyleyeyim. " Hadi sizi bir kereliğine affediyoruz bundan sonra her hangi bir takım şike yaparsa küme düşer " ne demek ? Şike derecelendirilecekmiş. Yapıldığı tespit edilirse küme düşme , teşebbüste ise puan silme cezası verilecekmiş. Nasıl bir mantıktır bu yahu ?
Fenerbahçeyi savunanlara bak.
Lube Ayar,Ömer Çavuşoğlu,Gürkan Kubilay.
quote:
çok mu üzülüceksin, rahat ol biz senden daha çok isitoruz düşmeyi.. sizin gibilerin cepini doldurmaktansa düşelim daha iyi...
Kimse FB yi kurtarmak için uğraşmıyoır, FB kimsenin umrunda değil, diğer kulublerin derdi kendi cepleri !!!
Gaz vermeye çalışan bir yazı. Fenerlilerin bu tür morallere, duygusal yaklaşımlara ihtiyacı var.
quote:
Orijinalden alıntı: Fazlagiç
tabii GS lerin hepsi çok düzgün.....
quote:
Son olarak şunu söyleyeyim. " Hadi sizi bir kereliğine affediyoruz bundan sonra her hangi bir takım şike yaparsa küme düşer " ne demek ? Şike derecelendirilecekmiş. Yapıldığı tespit edilirse küme düşme , teşebbüste ise puan silme cezası verilecekmiş. Nasıl bir mantıktır bu yahu ?
Böyle birşey yok :) Bu basının ara gazı.
Olacak şey çok belli.
Mevcut yasa da (ki bu yasa sene başında değişti , 55.madde idi 58.madde oldu) şike yapmak , teşvik vermek ve bunlara teşebbüs etmek suç. Cezası ise küme düşmek... Değiştirirlerse ne olacak... Şike yapmanın cezası , küme düşmek olacak (değişmeyecek yani burası) TEşvik vermek , atıyorum -5 puan Teşebbüs etmek , atıyorum -3 puan olacak.
Sonrasında mahkeme 8 takım için bir karar verecek. Atıyorum , FB için 3 maç şike , 5 maç teşvik 28 maç teşebbüs diye karar verdi.Önce kümesini düşecek , sonra eksi puanlarını alacak. Atıyorum MİY için 3 maç için teşvik kararı verdi. Yeni yasaya göre 3*5 = 15 puanı silinecek. Geriye kalan 7 takım içinde bulnar yapılacak.
Talimatın değişikliği FB'nin şike yaptığı ispatlandığında küme düşmesini engellemeyecek , ki engellememeli de zaten
quote:
Fb suçlu olsa da olmasa da küme düşürmeyecekler bence de, ancak Uefa el atarsa belki, ama sanmıyorum.
Düşme ihtimalini çok yüksek göruyorum ama 2 sene sonra şike tekrar yapılcak. Bu fener olmuş diger kulupler olmuş farketmez. Yine yapılcak ama bu kez daha dikkatli olunacak
evet ya nasil da basarili oldu diye feneri dusurmeye calisiyorlar.icim sizliyor..
quote:
Orijinalden alıntı: chiller
quote:
Orijinalden alıntı: Fazlagiç
tabii GS lerin hepsi çok düzgün.....
Hepsi düzgün değil tabi ki. Tıpkı bütün fenerbahçelilerin bu 3 isim gibi olmamaları gibi.