Şimdi Ara

-----FENERBAHÇE - CHELSEA MAÇI USTA YORUMCULAR BURAYA----

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar maçı nacizane yorumlamak istiyorum, kalemine ve yorumuna güvenenlerden usta yorumlar bekliyorum.....

İlk dakikalarda kontrollü bir maç bekliyorum, fenerbahçenin yüklendiği anlarda chelsea takımı hızlı hücum ve kontra ataklarla golü bulmak isteyecektir.Ellerinde formda bir anelka var bu için.
    Maçtan önce futbolcularda bir rehavet havası gözlesem de bu maçın 10'uncu dakikasından sonra değişecektir diye umuyorum.Gökhan gönül ve carlosun olmaması büyük handikap olsada alexin duran tolardan kullanacağı toların etkisi önderin sayesinde artıcaktır diye düşünüyorum.
    Maçın 30-40. dakikalarında fenerbahçenin golü bulacağını düşünüyorum.Oyunun 2.yarısında chelsea'nin akınlarını ber taraf edersek 2. yarının ortalarında yorulan kezmanın yerine semihin geçmesiyle hareketlenecek olan forvet hattı sayesinde 2 golü de bulacağımızı düşünüyorum...

maç tahmini skoru: 2-0 yada 2-1

• ben de çok ama çok kontrollü bir maç bekliyorum .... fenerbahçe oyunu kontrol eder ve kazanır :D chelsea şuan futbol adına birşey yapmıyor ... fener çok rahat kazanır .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: B A L A M İ R

Arkadaşlar maçı nacizane yorumlamak istiyorum, kalemine ve yorumuna güvenenlerden usta yorumlar bekliyorum.....

İlk dakikalarda kontrollü bir maç bekliyorum, fenerbahçenin yüklendiği anlarda chelsea takımı hızlı hücum ve kontra ataklarla golü bulmak isteyecektir.Ellerinde formda bir anelka var bu iş için.
    Maçtan önce futbolcularda bir rehavet havası gözlesem de bu maçın 10'uncu dakikasından sonra değişecektir diye umuyorum.Gökhan gönül ve carlosun olmaması büyük handikap olsada alexin duran tolardan kullanacağı toların etkisi önderin sayesinde artıcaktır diye düşünüyorum.
    Maçın 30-40. dakikalarında fenerbahçenin golü bulacağını düşünüyorum.Oyunun 2.yarısında chelsea'nin akınlarını ber taraf edersek 2. yarının ortalarında yorulan kezmanın yerine semihin geçmesiyle hareketlenecek olan forvet hattı sayesinde 2 golü de bulacağımızı düşünüyorum...

maç tahmini skoru: 2-0 yada 2-1

alexin duran topları demişsin ama bence fenerbahce bu macta bundan bu maç yararlanamıcak cünkü chelsea savunması sevilla savunması gibi değil.terry ve carvalho var göbekte

• Orjinalden alıntı: bUrsA

alexin duran topları demişsin ama bence fenerbahce bu macta bundan bu maç yararlanamıcak cünkü chelsea savunması sevilla savunması gibi değil.terry ve carvalho var göbekte

öyle diyosun fakat Chealse'nin 4-4 lük lig maçında 4 golğ de duran toptan yediğini belirtiyim ki o maçta o dediğin savunma birbirine bakıyodu
  • Chelsea'nın duran toplarda zaafiyeti olduğu M.Boro ve Tothenham maçlarında görüldü...Bizim maçta da olur umarım.

Chelsea'nın önemli silahlarından biri de uzaktan atılan şutlar..Drogba, Lampard, Cole, Essien, Ballack hepsi de iyi vuruyo toplara...Önlem almak lazım..

Bence en önemli konu; kart tehlikesi..Hakem pek kartlarını kullanmayı sevmeyen bir hakemmiş ama çok dikkatli olmak lazım..Erken sarı kart görmek yada takımı 10 kişi bırakmak herşeyi berbat edebilir
  • quote:

Chelsea'nın önemli silahlarından biri de uzaktan atılan şutlar..Drogba, Lampard, Cole, Essien, Ballack hepsi de iyi vuruyo toplara...Önlem almak lazım..

evet bncede bu konu çok önemli...malum sevillada yediğimiz 2 gol de kalecinin üstüne gitmesine rağmen volkan zayıf kaldı.Buna bir önlem alınması şart fakat göbeği iyi kapattığımız sürece sorun olacağını sanmıyorum...
  • Chelseayı bi kere kontrol etmek çok zor. Kafa toplarına hakim olan bir çok forvet ve defans oyuncuları var (Drogba,Terry, Carvalho) Sağdan ve soldan gelen yüksek isabetli ortalar (ki joe cole ve ashley cole kalou bunları yapar) kalemizde büyük tehlike oluşturabilir. Kanatları iyi marke etsen bu seferde ceza sahası dışından LAMPARD ve ballack gibi iki tane hem hareketli topa hemde duran topa vuran usta ayaklarınıda durdurmak gerekir ki burdada orta saha oyuncularımıza büyük iş düşüyor. Bu kadar önlemi aldıktan sonra sağlı sollu ortalarla chelsea ye gol atmak biraz zor görünür çünkü defansları hem uzun boylu hemde çok güçlü birebirde de çok etkililer. Tek forvetle çıkmak sadece beraberliğe razı olmak gibi geliyo bana 2 forvetlede çıkmak intihar gibi geliyo :) Yukarı tükürsen bıyık aşağıya tükürsen sakal Zicoya burda başarılar dilerim. Pes te chelseayı aldığımda teknik takımlara karşı çok zorlanıyorum sonuçta sürekli paslaşarak gol atmaya çalışıyosunuz. Chelseanın tek eksiği teknik futbolcularının az olması ama her biride duvar gibi maşallah yıksan yıkılmaz. 90 dakika press ve chelseanın saha içi paslaşmasını kesebilir az top kaybıyla oynarsak kazanacağımı tahmin ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Duran toplardan tehlike yaratabilir Fenerbahçe, bunun yanında çoklu ortasahalarının süpriz hücüma çıkışları Fenerbahçeyi çok zorlayacaktır, Fenerbahçe oyunu kanatlara yaymağa mecbur,kendi sahanda gol yememek çok önemli, başarılar Fenerbahçe
  • özetlerde izlediğim kadarıyla rakibimizin bi çok golü karambolden veya defans,kaleci hatalarından..Bizim defansımızdada bu toplar çok sorun oluyor duran toplardan seken uzaklaştırılamayan topları hep ağlarımızda görüyoruz.Eğer olurda kişisel hatalardan gol yemezsek ve forvetlerimiz iyi bir performans sergilerse bu maçı net bi skorlar kazanırız.ama olası bir hata moralleri alt üst edeceği için chelsea ye karşı toplarlanmamız biraz zor olacaktır.tabi birde alex etmeni var onu söylemeye bile gerek yok, aslında en kısa açıklama şu : ALEX isterse ve oynarsa kazanırız..
  • e bide sataşmak gibi olmasın ama yanlışlıkla enter tuşuna basılınca imleç alt satıra iner
  • Chelsea suan oyle ahım sahım bir futbol oynamıyor ama ne olursa olsun karsımızdaki takım Chelsea.Fener'in çok kontrollu oynaması lazım bu macta Sevilla macı gibi geriye düsüp sonra macı toparlamak çok zor.Volkan ise çok dikkatli olmalı Sevilla macında yedigi gollerdeki sutlarla karsılasabilir cünkü Chelsea'nin orta sahasının sut kabiliyeti çok yüksek.Chelsea'yi duran toplarla yıkabilirizde mesela Tothenman macı buna en güzel ornek.Alex'in kullanacagı duran toplar bize gol olarak geri donebilir.

Chelsea yenilemiyecek bir takım degil yeterki bizimkler kontrollu futbolu bırakmasınlar.Taraftar herzamanki gibi üstüne düseni yapıcagı için birsey demiyorum

Chelsea sadece kadrosuna güveniyor biz ise hem kadro yapımıza güveniyoruz hemde futbolcularda inanc var ve hepsi basarırlarsa tarih yazıcaklarının farkındalar.

• Kontrollü bir maç olacağı kesin. Sevilla maçları gibi çok gol olmayacak. Chelsea forvetleri genelde kontoataktan ziyade kilit açmada iyiler. Bu da onları yana pas ve orta sahadaki yüksek paslasma oranları ile güclü bir atakta gole ulaştırıyor. (Biraz Parreira dönemindeki Fenerbahçe oyun felsefesi gibi)

Muhtemelen oyunun kontrolü Chelsea'de olacak. Pas trafiği ile biraz bunaltacaklar. İşte bu gibi anlarda kontraataklardan bir gol bulabilirsek çok güzel olur. Artı Chelsea yan top zaafı bilinen gerçek. Fenerbahçe ise neredeyse gollerinin yarısını yan top ile buluyor. Bu da bir avantaj. Ayrıca Chelseade mesafe tanımadan şut çekip gol atabilen oyuncular çoğunlukta. Fenerbahçe ise bu tip bir oyuncu neredeyse yok. Bu da bizim zaafımız.

Hayırlısı olsun diyelim...
  • Chelsea herşeyiyle avantajlı gözüküyor. Çünkü şuna dikkat ettim tüm maçlarda, Fenerbahçe'nin en etkili olduğu pozisyonlar yan toplardan geliyor. Alex'in ustaca kestiği tüm toplar tehlikeye yol açtı. Sevilla maçları buna en iyi örnektir. İlk maçta ve ikinci maçta gollerin neredeyse tamamı bu şekilde olmuştur. Middlesbrough maçı bence yanıltıcı olabilir. Çünkü Chelsea savunması yan top zaafiyetini 10 maçta 1 yapar. Terry, Carvalho, Alex gibi hava toplarında oldukça etkili oyuncuları var. Üstelik bu oyuncular hücum anlamında da çok etkili uzun boylarıyla. Anelka ve Joe Cole bence en tehlikeli adamları bu akşamki maç için. Çünkü topla beraber dripling yapabilen ve toplara iyi vurabilen futbolcular. Üstelik rahatlıkla adam eksiltebiliyorlar. Edu ve Lugano'nun bu anlamda çokta yeterli olmadığını düşünürsek, bu gerçekten dezavantaj. Drogba'yı söylemeye gerek yok zaten. Ballack, Essien ve Lampard ise oldukça mücadeleci ve müthiş şut çekebilen oyuncular. Fenerbahçe bence organize atak denemeli. Defansın arkasına atılacak ara toplar çok etkili olur. Ama Kezman bence kaybolur gider. Semih oynamalı. Açıkçası çok zor maç. Şu tespit herhalde doğrudur. Sevilla kolay gol atar ama kolay gol yer. Chelsea ise kolay gol atar ama çok zor gol yer. Maalesef bu takımın özelliği bu. Umarım Fenerbahçe iyi bir taktikle hazırlanmıştır. Çünkü taktiksel açıdan hazırlanmanın en zor olduğu takımlardan biridir Chelsea. Dilerim avantajlı bir skor elde eder Fenerbahçe. Ama Middlesbrough maçını referans olarak alırsa, hayal kırıklığına uğrayabilir. Bu maç bence yanıltıcıydı. Hayırlısı olsun diyorum.

• İnşallah FB, bugünde Avrupaya kalitesini göstermesini bilir.
    Eğer tur vizesini almak istiyorsak bu maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkmalı ve bu gece takım olarak yıldızlaştığımız bir gece olmalı...
    Bütün olumlu faktörlerin bizimle olması dileğiyle...
  • Arkadaşlar chelsea'yi bu kadar büyütmeyelim adamlar takim oyunu diye birşey bilmiyorlar
    kadronun hepsi yıldız ama takım ruhu yok son bir kaç maçlarına bakacak olursak ilk dakikalarda basip 20 dk içinde gol bulup geriye çekiliyorlar
    bu takımdaki tek ruh defans ruhu defanslari gerçekten etkileyici ve sağlam
    ama fenerbahçeninde kilit oyuncuları var alex ve ugur günlerinde olurlarsa bu kiliti açarlar
    aksi takdirde fenerbahçenin deplasmanda işi çok zorlaşır

maç tahminim ilk yarı 0-0 biterse 2nci yarı 1-0 chelsea alır (farkta olabilir fenerbahçe gol atmak zorunda olduğu için)
    ilk yarıyı fenerbahçe 1-0 bitirirse maçı 2-1 fenerbahçe alır
    en büyük olasılık ise 1-1
  • Valla ben fena korkuyorum Drogba'dan, ceza alanı içinde hiçbir şekilde vurdurmamamız lazım, Sevilla maçında birkaç pozisyon oldu ki hatta 3. golü öyle yemiştik. Bunun dışında kaçırdıkları da olmuştu, Drogba affetmez gibi...
  • Fenerbahçe bence Chelsea maçına biraz avantajlı çıkacak.

FB'nin en büyük avantajı Chelsea'nin hücum ederken kanat organizasyonlarını az düünmesi , daha ziyade Lampart'ın ara pasları ile defasn bloğunu ortadan delmeyi düşünüyolar.Yan toplarda zaafı olan FB'nin bu işine gelecektir.Özellikle Edu'nun ortalarda kendi kalesine gol atmayı başardığını düşünürsek , Chelsea maçında Edu'nun kendi kalesine gol atma ihtimali diğer maçlara göre daha az olacak demektir.

Cole'un hangi kanatta oynayacağı da çok önemli..eğer sağ klanatta oynarsa ve Deivid'de kendini orada unutturursa ki Cole genel de unutuyorFB , Deivid üzerinden gelişen ataklarda gol bulcaktır.

Duran toplarda bence Avrupa'nın en etkili takımı olan FB , rakibi Chelsea'nin bu konudaki zaafını da gerçekleştirecektir.

Maç tahminim 2 tane

FB 3 : Chelsea 0
    FB 4 : Chelsea 1

• Bir ekleme bu maçta Edu ya da Lugano'nun kesin Chelsea'ye golü var.
  • cech sakat kalede cudicini oynuyacak ve 35 yaşındaki kaleci yan toplarda çok etkisiz fenerbahçenin en büyük şansı bu her ne kadar chelsea savunması etkili olsada duran toplardan fenerbahçe mutlaka gol veya goller bulacaktır. önemli olan savunmayı mükemmel yapabilmek gol yememek golü mutlaka bulcağımızı düşünüyorum. Bu arada son beşiktaş maçında maldonado yu beğenmedim çok çabuk yere yatıyor adamın ayağına kayıyor daha çok ayakta kalması mücadele etmesi lazım bu nedenle gününde bi selçuk bence daha iyi. En büyük eksiğimiz gökhan gönül, roberto carlosta eksik fakat wederson savunma yönü güçlü bi oyuncu eksiği doldurubiliyor umarım önder hata yapmaz.
  • Fenerbahçe ilk 15 dakikada baskı kurabilirse, chelsea daha korkak gelicek üstümüze,tedirgin olucaklar.oyüzden ilk 15 dkka çok önemli gerekli baskıyı kurabilirsek golüde buluruz.özellikle uğurun ve deividin performansları maçı etkileyecek önemli unsurların başında geliyor..umarım ikiside gününde olur.bu maçta kezmandan exstra performans bekliyorum,bu sefer bulduğu fırsatları kolay kolay harcamayacak içime öyle doğuyor..

1-0 kazanırız..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.