Şimdi Ara

Fenerbahçe Beko Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ŞAMPİYON 💛💙 (4387. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
87.740
Cevap
218
Favori
2.132.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
92 oy
Sayfa: önceki 1...2193...4384438543864387
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • enseyi karartmaya gerek yok. daha iyi savunma yapabilirsek bu maçı alırız. bunun şartı da sertaç’ın oynamaması olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERENAL. -- 8 Ekim 2026; 21:43:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fransiscoyu tutamıyoruz ya

• Dış şut 4/14 ile oynuyoruz, %30'un altında ilerliyor eğer bu artmazsa savunma olarak çok ekstra iş yapmaları gerekecek ki o da kolay değil, adamlar ciddi fizikli. Umarım diğer periyotlarda şu dış şut yüzdesi artar, öyle olursa gerçekten kazanma şansımız yüksek.

Baldwin'i geçen senenin sonundan dolayı tribünler germek istedi, Obra da sürekli ikili sıkıştırma yaptırıyor, şimdilik etkinliğini sıfırladılar.

Sertaç'ın ne halt ettiği belirsiz, savunmada yaptığı hatalar yüzünden Melli daha oyunun başında 2 faulle kenara geldi.

Şimdiye kadar Pana nasıl isterse öyle oynanıyor. Savunmada yanlış eşleşmeyi bulur bulmaz saldırıyorlar ve her defasında sonuç aldılar.

Tek şansımız serbest atış yüzdelerinin şimdiye kadar düşük olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    çok iyi takım kurmuşlar. daha nunn ve sloukas yok. bana göre sezonun favorisi olmuşlar. biz baldwin ve tht’nin eline bakıyoruz. key pota altında ekstra gösteriyor. kağıt üzerindeki derin ve kaliteli kadromuz sahada pamuk şeker bu maç özelinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERENAL. -- 8 Ekim 2026; 22:7:16 >
  • baldwin 3lüğü potaya yetiştiremiyor. bingham bomboş turnike kaçırıyor. forrest 3lük atan adama lüzumsuz faul yapıyor. basiretleri bağlanmış derler ya… bir okuyup üfleyin rica ediyorum ya

• Neyse bu yenilgiyi bekliyordum zaten, Pana bu sene bana göre şampiyonluğun en büyük adayı.

• Daha önce de yazdım, Sertaç bitik, direk ona hücum ediyorlar. Silva dakika dahi almıyor, sonuç olarak bu uzun rotasyonu ile maalesef bu kadar oluyor. Çok fazla vakit kaybetmeden doğru düzgün bir beş numara alınmalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gecenin kazancı Juzang oldu diyelim. Umarım istikrarlı devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Ekim 2026; 23:29:40 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cyburn geldiğinden beri eksi yazıyor, Silva çok düşük iq bu tip maçların zaten adamı değil, Forrest müthiş özgüvensiz potaya gitmeye korkuyor, Juzang bir iki kere potayı gördüğü halde atmadı yani onun orada olma sebebi o yani neden atmıyor anlamadım, Sertaç ağır kalıyor bunlara bir de Baldwin, THT gibi ana roldeki adamlarımızın düşük formu da eklenince o maçı kazanmak imkansız hale geliyor. Bir de bugün konsantrasyon da çok düşüktü, çok komik hatalar yaptık.

9/30 üçlük oranı korkunç, ki bunun 4 tanesi son 5 dk'da geldi, hiçbir şeye hizmet etmeyen atışlardı. %25'in altında bir yüzde ile oynadık dış atışı, bu şekilde zaten mümkün değil böyle büyük maçları kazanmak.

İyi tarafından bakılabilecek tek şey, henüz sezonun başında Pao deplasmanının geçmiş olması, bu takımın formu yükselecektir zamanla o yüzden enseyi karartmaya gerek yok, hala F4 için en büyük adaylardan biriyiz, ancak takviye de lazım o çok net.

• Bu sahada galibiyet kolay birşey değil ama bence bazı oyuncularada hem koç hemde bizim tarafımızdan haksızlık yapıldığını düşünüyorum, juzang son lig maçında yanıyordu ilk oyuna girişi 3. çeyreyin son 54 saniyesi sonrada kalan son çeyreğin 7 küsür dakikası...

Kadrodaki tek yerli sertaç 10dk oynamış 5 faulle oyundan çıktı adamın ayakta durmaya mecali yok, nedir bu bizim yerli düşmanlığı bu takımda onuralp kim ne derse dersin en az 10-15dk oynayabilir her türlü, şutun girmiyor melihi bile alırım ben kadroya

Litvanyalı yerli nedense her maç süre alıyor ama, neymiş geçen bunu sordular basın toplantısında nasıl memnunmusun diye koça o da dedi ki memnunum tam da istediğim gibi maça enerji getirmesi gereken yerlerde istediğimizi yapıyor. Merak ediyorum kendi göremediğimi? Çelimsiz bir oyuncu oraya buraya koşmaya çalışıyor, savunma yok, fizik yok, ciddi bir delicilik yok, aman aman bir şut yok, geçmiş bir el tecrübesi yok, nba drafti yok, bunun bizim takımda bulduğu süreyi el nin bir çok takımında bulamaz çoğunda kadroya bile giremez.

Aynı takıntı devam, umarım yanılırım. Koç parlatmak istediği adamı 4 ana rotasyon oyuncusunun içine koyar, rezil edeceği adamıda 2-3 tane az süre alanla beraber maçın geberik anlarında oynatır sonra birileri gelir sana basketbol dersi verir.

Juzang iyi topçu onu 4 tane ana rotasyonla oynatırsan daha iyi verim alırsın, fiziği var ribaunt alıyor, savunmasıda tarıktan kötü değil, başka bir kaç oyuncu içinde bunlar geçerli, oyuncuya bazen 2-3 maç tahammül etmen lazım o krediyi haketmeyen birilerine verirsen o zaman gelir eleştiririm. Boston jr da yetenekliydi ama tamam efendim demediği için geçen sene heba oldu.

Sorun sadece kadro kalitesi ya da bazı mevkilerde düşük randıman almamız değil, sorun adaletli forma ve süre dağıtımı.

• ben katılmıyorum. geçen seneden tek farkımız key. key dışında yararlı tek bir transfer göremiyorum. kaldı ki biberovic’in gidişi ile güç kaybettik. hala takımı tucker ile baldwin taşıyacak diye bakıyoruz.

dün gördük. fransisco geçen sene pana’da değildi. adam pana’nın çehresini değiştirmiş. euroleague seviyesinde olmayan forrest yerine çekeceksin öyle isimi. tj short bile olurdu. forrest o kadar kötü ki. larkin’den ne zaman ne kadar verim alacağımız belirsiz.

forrest, eyt’li clyburn, sertaç, silva bu seviyenin adamı değil. sargiunas keza öyle. silva dışında bu adamlar sürekli süre buluyor ama yeterli değiller. bingham için çok heyecanlandık fakat sezon genelinde geçen seneki birch performansı verecek mi ondan bile emin değilim. shields’in bile içime sinen bir oyunu yok ama o kadar çer çöp var ki takımda ona sallamaya sıra bile gelmiyor.

yabusele lessort nigel uzun rotasyonuna dün nasıl da ezildik ama. melli’nin faul problemine erken girmesi bunda etken tamam kabul ama yine de yeterli değiliz. adamlar ters eşleşmeyi bulunca özellikle ezdi geçti bizi.

meşhur bir tweet var ya ..çocukları çok güçlü arkadaşlar yapacak bir şey yok.. diye. dün ondan oldu. bu sezon boyumuza göre hedefler koyup hayallerde yaşamamak gerek kısacası. iki yunan takımı iyi kadro kurmuşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERENAL. -- 9 Ekim 2026; 7:42:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PERENAL.

ben katılmıyorum. geçen seneden tek farkımız key. key dışında yararlı tek bir transfer göremiyorum. kaldı ki biberovic’in gidişi ile güç kaybettik. hala takımı tucker ile baldwin taşıyacak diye bakıyoruz.

dün gördük. fransisco geçen sene pana’da değildi. adam pana’nın çehresini değiştirmiş. euroleague seviyesinde olmayan forrest yerine çekeceksin öyle isimi. tj short bile olurdu. forrest o kadar kötü ki. larkin’den ne zaman ne kadar verim alacağımız belirsiz.

forrest, eyt’li clyburn, sertaç, silva bu seviyenin adamı değil. sargiunas keza öyle. silva dışında bu adamlar sürekli süre buluyor ama yeterli değiller. bingham için çok heyecanlandık fakat sezon genelinde geçen seneki birch performansı verecek mi ondan bile emin değilim. shields’in bile içime sinen bir oyunu yok ama o kadar çer çöp var ki takımda ona sallamaya sıra bile gelmiyor.

yabusele lessort nigel uzun rotasyonuna dün nasıl da ezildik ama. melli’nin faul problemine erken girmesi bunda etken tamam kabul ama yine de yeterli değiliz. adamlar ters eşleşmeyi bulunca özellikle ezdi geçti bizi.

meşhur bir tweet var ya ..çocukları çok güçlü arkadaşlar yapacak bir şey yok.. diye. dün ondan oldu. bu sezon boyumuza göre hedefler koyup hayallerde yaşamamak gerek kısacası. iki yunan takımı iyi kadro kurmuşlar

Hocam sen kolay kolay görüş belirtmezdin ama çok güzel özetlemişsin, eline sağlık.

Ben geçen sene sonu Tarık gideceğinde hatta daha ortada NBA söylentisi bile yokken bekleyen tehlikeyi yazdığımda birkaç kişi bir şey olmaz falan yazmıştı. Hatta daha ileri gidip daha iyi olur falan yazanlar vardı  Tarık belki de Baldwin ile güven veren 2 isimden biriydi takımdaki.

Daha sezon başı, takımı ve transferleri ağır eleştirmemek lazım ama kral çıplak demezsek de bir şey düzelmez.

Bence anlamamız gereken ve beklentilerimizi yazdığın gibi doğru şekilde ayarlamamız gereken en önemli konu: bütçemiz tepe takım olmak için artık yeterli değil. O bağlamda yapılan transferleri anlıyorum. Aldığımız adamlar az para mı alıyor diyebilirsiniz. Demek ki bütçesi 2-3 katımız takımlardan çok daha az alıyorlar ki herkesin bildiği göz önündeki üst seviye oyuncular o takımları tercih ediyor, biz de NBA'den, Rus liginden ya da veteran oyunculardan toplayıp ya tutarsa diye şansımızı deniyoruz.

Bence bizim kafamızı karıştıran en önemli konu aldığımız beklenmedik şampiyonluk. Farklı bir sorun olsa da benzer bir ilüzyonu Pana da aldığı beklenmedik şampiyonluk sonrası yaşamıştı, Sorunun kaynağını anlayıp, kabullenip Ataman'ı şutlamaları 2 sene sürdü, o süreyi bildiğin yaktılar.

Bizde sorun Koç değil ancak düşük bütçeyle büyük işler başarmak isteyen bir takıma evrilmemiz. Ben Saras geleceğinde bu profile uyduğunu düşünmüyordum ki gelmesini istemiyordum. Trinkieri gelsin istiyordum, en azından eğlenceli maçlar izleriz diye düşünüyordum. Bugün şampiyonluk hedefi olan bir koç çekmeye çalışsan eline en az 30-40 milyonluk bütçe vermek gerekiyor ve biz bunu yapamayız. Ancak beklenmedik şekilde bu birliktelik çalıştı. Bence şu aşamada Koç'a destek verip gittiği yere kadar zorlamamız lazım. Ve dediğin gibi beklentileri doğru ayarlayıp bu takım için F4'ün başarı, kupanın mucize gerçekleştirmiş kadar kıymetli olduğunu kabullenmemiz lazım.

• 1 maç ile takım çöpe dönmüş yine  . F4 yaparız. Oaka da paoya yenilmek dünyanın en olağan durumlarından biridir. 1 pivot eksikliği olduğu için takım pota altında etkisiz kalıyor. Dış şutu larkin geldiğinde toparlarız diye düşünüyorum. Shields, Key ve Bingham müthiş transferler. Clyburn'ün iyi oynayacağını düşünen var mıydı? Geçen yıl barça da iyi oynadı ama top sürekli onun elindeydi. Bizim takımda bunu yapması imkansız. Barcadan punter veay brizuelayı tercih ederdim ama clyburn geldi. CSilva ve Sertaç EL kalitesinde pivot değil.

Geçen sene; baldwin orta mesafe, tht potaya gider, tarık dış şut, sınırlı melli dış şut katkısı ve potansiyelli oyuncuların yeterince kullanılmaması,

Bu sene:1'den 5'e kadronun neredeyse 2/3 sinin dış şutunun olduğu, topu yere vurabilen oyuncu sayısının fazlalığı, geçen seneye göre sırtı dönük oynayabilecek en az 3 fazladan oyuncu.

İsim isim bu iyi şu kötü demenin faydası varmı? Kadro kuruldu aman 3-4 ciddi sakatlık falan olmazsa ciddi bir soyunma odası problemi falan olmazsa bu kadrodan kimse gitmez, olurda bir devre arası fırsatı çıkar en fazla bi oyuncu alırız. Bu kadronunda yönetim tarafından koça sorulmadan onun onayı alınmadan kurulduğunu düşünen falanda varsa...

Uzun rotasyonu; sertaç, melli, bingham, silva, melli zaten elinden geleni yapan bir adam bu adamı dikkatli kullanmazsak geçen seneki gibi gene aylar süren bir sakatlık sorunu yaşayacak, sertaç ın vücudu onu yıllar önce terk etmiş, dışardan 2 tane 3lük sokacak planı yüzünden savunma seviyemiz düşüyor, bingham kötü değil ama boy vücut indeksi orantısız sahada olduğunda yardım getiren fizikli bir rotasyonda açıkları biraz olsun kapatabilir, silva içinde aynısı bence çöp değil ama çöp diyenlerede kızamam çünkü ona herşeyi aynı anda yaptırmaya çalışan sistemde çöp görünür çöp olur, bu uzunları mesela baldwin, tht, key, mellinin 4 oynadığı bir sisteme koysan bunları hem koşturursun hem de mesela bingham dan şut, silva dan sayı ribaunt katkısı alırsın. Yani bizim aradığımız fizikli, caydırıcı, kısanın karşısında duran, box-out yapabilen, pota altında bitirebilen (dış şuta gerek yok) oyuncu bizde yok, bu özelliklere sahip ismi geçenlerde bir çok nedenden dolayı bize gelmez!

Tarık konusunda belki gitmesi iyi bile olabilir diyen kişi benim, yukarıdaki, aşağıdaki, birisi gibi ifadelerle özneler kullanmanın itici görünmek dışında kimseye bir fayda getirdiğini düşünmüyorum, beklenen her üyenin düşüncelerini özgür hissederek medeni bir dille açıklayabilmesi zaten aksi durumda işin sonu çocukca tartışmalara giderki bence bu da kimsenin istemeyeceği bir şey, hiç bir zaman tarık kötü bir oyuncu demedim, kadroda tarık ın bulunmasına da kimse itiraz etmez bence ama mesela yukarıda verdiğim örnekten yola çıkarsak çok iyi bir fiziğe sahip şutu var ama topu yere vurma, potaya gidebilme, sırtı dönük oyun ve savunma kısımlarında eksikleri olan bir oyuncuydu, takımca desteklendiğinde gününde sana +20 sayı verebiliyordu, senin açıklarını kapatan bir rotasyon içinde, 3 top kaybı 2/11 attığın gecede bile koç seni 20-25 dk sahada tutuyorsa özgüvenli oynarsın tabii, ayrıca 2.1m civarında bir buyout aldık yanlış hatırlamıyorsam, "yani günün sonunda iyi bile olabilir" yorumu bir dilek temenni falan değil bir bakış açısı ve garanti değil, yanlış bir sistemde oynayıp doğru rotasyonu bulamazsak o dış şutlar girmemeye devam ederse ağıt yakarız burada gittiği için, mesele burada oyuncunun kendiside değil mesela hocanın kafasında oynadığı basketbol ve oyunculara açtığı kredi limiti, eleştiri bile doğru anlaşılırsa kıymetli olabilecek bir şey günün sonunda.

Tf bu oyuncu şampiyon bir takımın oyuncusu olur mu olmazmı bence tartışmalı ama larkinin geldiğinde zaman zaman 1 pozisyonunda oynayacağı durumda büyük bir dert değil, aslında hazırlık maçlarında turnuvada falan fena bir görüntü vermiyordu ama bazı oyuncular sahada aynı anda birden fazla görevi yapma konusunda özellikle titiz bir koç yönetimdeyse anlık kararlar alırken stres altında kolayca hatalar yapabiliyorlar bu takımdaki bir çok oyuncu için geçerli bir durum ve gözlemlemek zor birşey değil.

Clyburn oldum olası bana itici gelen bir karakter, gelmesini de hiç istemedim ama tecrübesi, geçmişi ve yapabildikleri düşünüldüğünde sahada pek birşey yapmasa bile koç ona ciddi süreler krediler açarsa bile burada koçu eleştiremem çünkü bir noktada size maçı getirebilecek bir oyuncu.

Yerli oyuncu meselesi; en canımı sıkan nokta hem yönetim tarafında hocaya bu talebin doğrudan verilmemesi hemde kendi milletimizden olan insanları her yerde ezikleme çabamız, Berk çöp, egehan çöp, melih çöp, metecan çöp, onuralp çöp bu kadar milletinin kendi sporcusuna haksızlık yapanı görmedim ben bu konuda, bu isimler çöp ise bir dünya türk oyuncu var yerel ligde bu kafayla bu ülkeden bir daha harun, orhun, ibrahim kutluay çıkartamayız. Bu çöp dediklerimiz (sertaç farklı bir tartışma) kadroya almazsın birşey demez, faul yapsın diye sokarsın bişey demez, 40 saniye süre verir birşey demez, kontratını ucuza yaparsın eyvallah çeker. Sen birisine 2. sınıf muamele yaparsan o oyuncu kendisini geliştiremez sonra da buraya gelir bu stres altındaki oyuncuyu gömersiniz. bunun bendeki dışa vurumuda litvanyalı oyuncu örneği burada, Bence şehmus ya da onuralp o litvanyalıyı donlarında sallarlar ama adil şartlarda, enerji yada topa baskıya mı ihtiyacın var daha iyi yaparlar, Bu seneki en büyük eksiklerimizden birisi önde topa baskı.

Pana yerli kadrosu; Gardlar: Kostas Sloukas, Dimitris Moraitis, Iason Varvaritis Forvetler: Panagiotis Kalaitzakis, Nikos Rogkavopoulos, Lefteris Mantzoukas, Konstantinos Mitoglou Pivotlar: Ioannis Kouzeloglou

Bunlardan en az 3-4 tanesi düzenli ve önemli süreler buluyorlar.

Koç; Elit koç, dar ve sınırlı kadrolarda çok iyi dereceleri var, bizimle birlikte EL şampiyonluğu var, kadro genişledikçe bütçe arttıkça bazı takıntılı hallerine geri dönme emareleri verebiliyor, sakatlık dönemleri, ciddi eksik dönemlerinde flexible olduğundada çok yi sonuçlar alma yetisi var, yani el deki en iyi 3-4 koç arasındaki birisi takımın başında, bence oyuncu beklentileri ve inandığı sistem konusunda flexible olursa bu takıma gene f4 yaptırır. Ayrıca herkes herşey eleştirilebilir, yönetim, koç, oyuncular kimse kolayca tanrı yada çöp olmamalı.

Şampiyon olduğumuz yıl ligin zorluk seviyesi bu yıla göre oldukça düşüktü finalde monaco yu yendik, geçen yıl şansımız şampiyon olduğumuz yıldan az değildi hoca f4 e iyi ve takıntısız hazırlansaydı gene şampiyon olabilirdik, dolayısıyla bu yıl daha zor geçecek ama mesela pana da şampiyonluk cepte diye görmesin, 2-3 ciddi sakatlık, formdakilerin düşmesi şampiyonluğa mal olabilir.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.