Şimdi Ara

Fenerbahçe 2020 / 2021 Sezonu [ANA KONU] (591. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
114.229
Cevap
118
Favori
4.177.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
202 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Renktaşlar sonunda çok şükür cezamız bitti bundan sonra çok daha dikkatli olmak şart hiç farkında olmadığım şeylerden ceza yedim valla. Neyse herkese tekrardan merhabalar.

    Bugünkü maç Türk futbolunun özetidir PAOK gibi bir takımdan ilk 30 dk 3 gol yiyorsan yazıklar olsun.Bu arada N'Sakala ve Welinton isteyenler de ne kadar kötü oynadıklarını görmüştür.Anadolu takımlarında her iyi oynayanı alırsan Anadolu takımı olursun böyle dağılırsın işte. Boyd-Mensah-Welinton-N'Sakala. Herhalde kadronun en iyi kişileri en genç ve en yaşlı isimler idi Ersin ve Atiba. Ersinden adam olur bu arada ama gelişmesi lazım. Son olarak Mensah işine iyi ki hiç karışmamışız.

    Limnios ile Akpom'u dikkatlice izledim Akpom'da bence güzel bir potansiyel var da çıkaramamış o izlenimi veriyor.Limnios ise pek güven vermedi gelişmesi gerek bizim sağ kanat için net bir isme ihtiyaç var.




  • Eran Zahavi, Fenerbahçe’ye önerildi.

    • Bonservis yok
    • 2.5 milyon Euro maaş
    • 1 milyon Euro imza parası

    Kaçırmamak lazım. Maaş biraz yüksek sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugtim

    Besiktas turu cok zor gecerdi her turlu de Sergen hoca su cikardigi kadro ile acayip sasirtti. Lens sag bek yerine en kotu bak en kotu Necip sag bek yap. Mensah Atiba Oguzhan/Dorukhan basla. Elenirsen de iyi oynamadik elendik de. Sag kanatta yillardir dokulen Lens'i tut beke al. Onunde zaten elde patlayan bir Boyd varken hem de. Bizim klupler hocalar insani cildirtir. Ridvan'ı oynatacaksin. Bak karsi takimda 18 yasinda cocuk 2 gol 1 asistle oynadi. Bizde de ayni durum. Taraftar da boyle. Kadrolara herkes Perotti Thiam yok Hulk fln yaziyor. Psg kadrosunu 1 sezon komple kiralasak ben yine su formuyla Ferdi'yi gozum kapali ilk 11'e yazarim sola olur saga olur fark etmez. Bunlar oynayacak ki satacaksin hayatta kalacaksin.
    Hayır sırf genç diye oynatılmasına ben de karşıyım da adam ferdi,rıdvan gibi lig seviyesine çıktıysa da bir zahmet oynat yani. Rıdvan gibi özgüvenli oynayan bir çocuğu o yaşta oynatmamanın bir açıklaması yok. Zaten 1 sene o yaşta süper ligde oynasa inanılmaz seviyeye çıkacak yani belli. Rıdvan hocayla konuşup düşünmüyorsa bir yere kiralık gider umarım, çünkü süper ligde her takımda oynayabilecek seviyede şu an.

    Biz mesela elifi hazır olmadan oynattık, buna herkes katılmaz ama oynattığımız dönemde takımı aşağı çekiyordu. Ona rağmen napoli potansiyeline 16,5 verdi, şu an sözleşme yenilediler ve her geçen gün iyiye gidiyor. Rıdvan 19 yaşında bu seviyeye çıkmış, bu çocuğu koyacaksın 1 sene oynayacak o zaman gör bir de sen onu. Zaten kimse 19 yaşında süperstar gibi oynamaz, dünyanın en iyi kulüpleri bile böyle yapıyor mesela trentin liverpoolda ilk senesini hatırlayın oynadıkça açıldı ve şimdiki halini görüyoruz.




  • Thiam-Valencia kanat oynayacakmış forvetde kim oynayacak benmi oynuycam


    Hoca kararını versin ya bu adamlar kanat oynayacak forvete 11 oyuncusu dışında en az 1 adam daha alınacak yada bu adamlar forvet oynayacak kanada 1 veya 2 adam alınacak 2.si her türlü daha mantıklı bu adamlar ile rakip açamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkms1907 -- 26 Ağustos 2020; 0:57:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrupa'ya gitmek için ya çok iyi kadro kurup ''kadroya uygun bir hoca'' bulacaksın ya da çoğunluğu gençlerden kurulu; dinamik, atılgan ve birkaç tecrübeli ve kaliteli ayakla bezenen bir kadron olacak.
    İki seçenek var yani.
    1.Genç ağırlıklı, kısmi tecrübeli bir kadro.
    2.İyi kadro, kadroya uygun oyun oynatan hoca. Dikkat etmenizi istiyorum, kadroya uygun hoca.

    Örnek vereyim. Avrupa ligi yarı finaline çıktığımız sezonu hatırlayın. Kadromuz çok iyi olmasa da iyiydi. Hocaya iyi demiyorum ama o takıma en uygun oyunu oynatan Aykut Kocaman vardı. Misal veriyorum, o yıl Ersun Yanal takımın başında olsaydı, kuvvetle muhtemelen çeyrek finali bile göremezdik.

    Tff başta olmak üzere, takımlarımız buna dikkat etmeli ve mutlak suretle gençleşmeli. Neden?

    Biz, bir Avrupa ülkesi sayılsak da Avrupa ülkelerinin takımları ile baş edebilecek mali güçte değiliz. Türk lirası, şeker gibi erimeye devam ediyor. Üstelik, dolar, dünya çapında değer kaybederken, Türk lirası öyle bir düşüş yaşıyor ki bu düşüş, doların düşüşünden çok daha kuvvetli olduğu için insanlarımız, doların yükseldiğini sanıyor. Dolar yükselmiyor, Türk lirası, dolar değer kaybetmesine rağmen çok daha fazla değer kaybettiği için böyle oluyor. Son yıllarda ilk defa dolar, dünya çapında bu denli değer kaybediyor. TL ise freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Tıpkı futbolda olduğu gibi paramız da ülke olarak üretim yapmadığımız, dışa bağımlı olduğumuz için değer kaybetmeye devam etmekte.

    Haliyle, çoğunlukla -avrupa'ya gitme ve yabancı para ile oyuncu satma dışında- TL cinsinden para kazanan takımlarımız, neredeyse her işi avro ile olan Avrupa takımları karşısında tıpkı TL gibi eriyor. Paramız Avrodan yaklaşık 8.5 kat, Dolardan yaklaşık 7.5 kat değersiz. Bir Bulgar Levası bile 4.47 TL arkadaşlar. Örneğin Yunanistan'ın para birimi Avro, 8.75 TL. Karşı koyamıyoruz.

    Dolayısıyla iyi kadro kurmak için gerekli olan mali yapıya bir türlü ulaşmıyoruz. Yapmamız gereken yaş ortalaması 25'in üzerinde olmayan takımlara sahip olmamız, bunu da çoğunluğu Türk oyunculardan oluşan bir yapı ile oluşturmamız. Kimse altyapı kötü, oyuncu çıkmıyor filan demesin. Beşiktaş'ın kalecisi gayet iyi ve genç ve de Türk. Yine sol bekleri Rıdvan iyi duruyor. Fenerbahçe'de Ferdi var, Ömer Faruk var. Muhammed Gümüşkaya var. Var oğlu var. Bu oyuncuları ivedi şekilde kadroya monte etmek lazım.

    Bakın Merih'e. Fenerbahçe'den çıkmadı mı bu çocuk? Oynatacaksın kardeşim. Sonra da satacaksın 15-20'ye. Ancak ve ancak bu şekilde düzlüğe çıkarsın.

    TFF, saçma saçma kurallar çıkaracağına genç kuralı çıkarsın. Zaten gidemiyoruz Avrupa'ya. Ne kaybedeceğiz kardeşim? Her takımın 11'inde 23 yaş altı, kaleci haricinde 3 Türk oyuncu bulunsun mesela. Kulüplerimiz de bundan şikayet etmesin. Tüm takımlarda bu tarz oyuncular bulunursa, şartlar da eşitlenir ve kimsenin şikayet etmeye hakkı olmaz. Avrupa 18 yaşındaki çocukları oynatıyor. Biz 27 yaşa genç diyoruz. Futbolda genç yaş 23'ten sonra kalkar.

    Yabancı sınırını serbest bırak. İsteyen alsın ama sen 11'e genç ve Türk oyuncu şartı getir, getir ki kulüplerimiz maddi-manevi gelişsin. Yoksa 20 yıl da geçse yine aynı şeyleri konuşuyor olacağız. Gerçi hoş, Türk futbolu bu kafa yapısı ile 20 yılı göremez. Tüm kulüpler batmanın eşiğinde.




  • Vedat kesin gidiyor mu? Vedat'ı göndersen bir dert, göndermesen bir dert. Güzel bir para getirecekse gitmesin diyemiyoruz da forvette o kadar sıkıntı çektikten sonra tekrar bir kumar oynamayı da hiç görmek istemiyorum. Üstelik mutlak suretle başarı gelmesi gereken kritik bir dönemdeyken.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • dkms1907 kullanıcısına yanıt
    Valencia kanat oynayamaz bence. Forvet yedeği olarak düşülünüyor galiba.Forvete Vedat gitmeyecekse Enner'den başka kimseyi almaya gerek yok ha gidecekse as forvet almak gerek.Mandzukic ismi çok geçti de galiba istemeyen tek kişi benim çünkü bence Mandzukic asla tamamıyla iyi bir bitirici olmadı biraz daha takımında işini kolaylaştırabilecek bir forvet oldu.Higuain daha iyi olur mesela en azından ceza sahasında bulduğunu atabilecek bir adam.Zahavi'yi hiç izlemedim ama her sene Çin ligini kasıp kavuruyor tek bildiğim o 25+ atıyordu hep ama şuan daha önemli sorun stoper. Lemos acaba yeterli olacak mı ? Tisserand eski performansını sergileyebilecek mi ? Sakatlık öncesi çok iyiydi de takımı da sakatlandı diye satıyor zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wadjet

    Vedat kesin gidiyor mu? Vedat'ı göndersen bir dert, göndermesen bir dert. Güzel bir para getirecekse gitmesin diyemiyoruz da forvette o kadar sıkıntı çektikten sonra tekrar bir kumar oynamayı da hiç görmek istemiyorum. Üstelik mutlak suretle başarı gelmesi gereken kritik bir dönemdeyken.
    vedat işinde en doğrusu yapılıyor. şuan anladığım kadarıyla fiyat yükseltme döneminde fenerbahçe. aslında 18 milyona giderdi ama fener bunu reddetti ve kumara devam ediyor. bunun üzeri fiyata giderse bizim çok işimize gelir, yüksek para kazanırız ama alacak takım fiyat yüksek diye almaktan vazgeçerse de vedat'ı kaybetmemiş oluruz ve bu bekler-ortasahalar ile bol goller atabilir. seneye yine satabiliriz sonuçta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    vedat işinde en doğrusu yapılıyor. şuan anladığım kadarıyla fiyat yükseltme döneminde fenerbahçe. aslında 18 milyona giderdi ama fener bunu reddetti ve kumara devam ediyor. bunun üzeri fiyata giderse bizim çok işimize gelir, yüksek para kazanırız ama alacak takım fiyat yüksek diye almaktan vazgeçerse de vedat'ı kaybetmemiş oluruz ve bu bekler-ortasahalar ile bol goller atabilir. seneye yine satabiliriz sonuçta

    Alıntıları Göster
    Vedat'ın aklı orada kalırsa ve gitmezse işimiz zor ama.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

    Eran Zahavi, Fenerbahçe’ye önerildi.

    • Bonservis yok
    • 2.5 milyon Euro maaş
    • 1 milyon Euro imza parası

    Kaçırmamak lazım. Maaş biraz yüksek sadece.
    şu şartlar resmen bedava bu oyuncu için,ali koç da ucuz etin yahnisinin yavan olduğunu 2 sezon sonunda anladı,şampiyon olmak istiyorsan kaliteli oyuncular şart.Vedat sonrası resmen piyango vurmuş olur.Bu adam son 6-7 sezonda oynadığı maç kadar gol atan bir oyuncu.Bu sezon 40 maç oynayacağız tamamında oynarsa eğer ligde 1 sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunu kıracağına eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Mithat -- 26 Ağustos 2020; 1:43:20 >
  • Zahavi ligde dengeleri değiştirir. Bitiricilik 10/11 herhalde. İnşallah olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zavahi falan gelmez. Hiç beklemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuncuyu tanımıyorum ama videolar ve istatistiklerinden sonra bi tık yükseldim bu davut yıldızına. İstikrarlı bir skorer çoook fazla şey değiştirir, çok maçı ipten alır.
  • İyi de bu adam gelirse FIFAlık olup gelecek. Alper Pirşen demedi mi bize böyle öneriler çok geldi reddediyoruz diye. Boşuna beklemeyin Zahavi'yi bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikstür konusunda ciddi endişelerim var. Sezon başına evimizde derbileri verecekler gibi geliyor ki taraftarımız olmasın. Umarım evimizdeki derbileri ikinci yarı oynarız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Javelin.

    Thiam kanat forvet oynayabilecek hızın yarısına bile sahip değil eğer öyle düşünülüyorsa yanlış bir tercih olacaktır.
    Nwaekeme de hızlı değil. Yürüyerek adam geçiyor. Oyun aklın, zekan, yeteneğin varsa çok da hıza gerek yok bence. Ama kanatlardan biri illa hızlı olmak zorunda. Hayalim Valbuena Visca kanadıydı ama yapamadık. Ferdi'nin stil olarak Valbuena'ya çok benzediğini düşünüyorum. Solda o yüzden Ferdi as adamımız olmalı. Yetenekli, çevik, teknik, şutları gayet iyi, rastgele/ezbere oynamıyor. Sağa da artık gol atabilen, top sürerken heyecanlanmayan bir kanat almamız lazım. Visca klasında bir adam alırsak sağ kanata, forvete Thiam'ı koysak bile gol sıkıntısı çekmeyiz bence.

    Önceliğmiz şu durumda bir stoper ve bir sağ kanat olmalı. Garry'den, Sinan'dan en fazla yedek olur.

    Zahavi'nin takım değiştirme huyu dışında Alex'e çok benziyor kariyer olarak. Gittiği takımlarda maç gol oranı çok yüksek. Tutmayan tek takım Palermo olmuş Alex'in Parma'sı gibi. Videolardan kumaşını baya belli ediyor bizim ligde tutar bence.

    Zahavi/Thiam/Frey
    Ferdi/Garry/Thiam Golcü kanat/Garry/Sinan

    Bence ön üçlü şöyle olmalı. Zahavi alınacaksa Valenciaya gerek yok. Valencia bana hiç güven vermedi. Bienvenu etkisi yaratacakmış gibi hissediyorum.




  • AnondraX kullanıcısına yanıt
    Nwakaeme Thiam kadar yavaş değil hocam kaldı ki üstüne Thiam yetenekli de değil. Eğer daha önceden izlemişseniz Thiam'ı bu konuda bana katılacağınızı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Javelin. -- 26 Ağustos 2020; 3:34:41 >
  • yeni mhk tam bir

    doğrandığımız günler geride kaldı sırada daha çok doğranma var hazırmısınız renktaşlar
  • Zahavi ve Visca gelirse Rvp li kadrodan daha iyi kadro kurmuş oluruz. Stopere bir Godin şart ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.