Şimdi Ara

Fenerbahçe, 1959 Öncesi Şampiyonlukların Sayılmasını Neden İstiyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
9.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

    Akıllarınca dalga geçtiklerini düşünen rakip takım taraftarlarına cevap vermenize gerek yok

    Hakkımız olanı istediğimiz için konuyu sulandırıyorlar
    İnsan şunları Türkiye lig şampiyonluğu diye saydırmaya utanır. Cidden acınacak hale geldiniz.

    Fenerbahçe, 1959 Öncesi Şampiyonlukların Sayılmasını Neden İstiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PayneKillers

    İnsan şunları Türkiye lig şampiyonluğu diye saydırmaya utanır. Cidden acınacak hale geldiniz.



    Alıntıları Göster
    Sen hala nasıl ceza almadın yahu kendi bölümünde ve bizim bölümde Fenerbahçe'ye ve taraftarlarımıza demediğin laf kalmamış bizen en ufak yorumda ceza veriyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

    Sen hala nasıl ceza almadın yahu kendi bölümünde ve bizim bölümde Fenerbahçe'ye ve taraftarlarımıza demediğin laf kalmamış bizen en ufak yorumda ceza veriyorlar.

    Alıntıları Göster
    Futbolda olduğu gibi forumda da mağduru oynuyorsunuz. 1 haftalık cezam yeni bitti. Gerçekler acı olduğu için cezayı anında basıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet Demirkol'un şampiyonluklar yorumu.Futbol tarihini bilen herkes bu şampiyonlukların sayılması gerektiğini söylüyor.Bilgisi olmayanlar da bu konuda karşıt tez sunmak yerine dalga geçmeye çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 13 Ocak 2020; 19:38:48 >



  • Bu flood'a bakın, neden sadece İtalya'yı örnek verdiğini görebilirsiniz. italya haricinde başka hiçbir ülkede böyle bir uygulama olmamış da ondan. "Ve ne kadar acıdır ki Almanlar 1954 dünya şampiyonu takımın oyuncularının hiç birinin bölgesel yada yerel kupa şampiyonluklarını geçerli saymamış.. Düşünün dünya şampiyonusun ama lig şampiyonluğun yok. Vay vay vay.."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefesever -- 17 Eylül 2019; 18:39:14 >
  • Ne ıle ugrasıyoruz anlamıyorum cıdden kafalar nasıl çalişiyor guzelım ulkemde anlasam :)

    1940 mıllı kume sampıyonu fenerbahce..... 1940 turkıye futbol sampıyonası sampıyonu eskısehır.

    1941 mıllı kume sampıyonu besıktaş .......1941 turkıye futbol sampıyonası sampıyonu genclerbırlıgı.

    1944 mıllı kume sampıyonu besıktas.......1944 turkıye futbol sampıyonası sampıyonu fenerbahce...

    1945 mıllı kume sampıyonu fenerbahce..... 1945 turkıye futbol sampıyonası sampıyonu harp okulu...

    1946 mıllı kume sampıyonu fenerbahce ..... 1946 turkıye futbol sampıyonası sampıyonu gencelerbırlıgı.

    1947 mıllı kume sampıyon ubesıktas ... .....1947 turkıye sampıyoansı sampıyonu ankara.

    1950 mıllı kume sampıyonu fenerbahce ....... 1950 turkıye sampıyonası sampıyonu goztepe.



    sımdı bu yıllarda kıme sampıyonluk verecez ??? 1941-1944-1945-1946-1947-1950 sampıyonalrı kım sımdı sızın kafalara gore...

    Azcık mantıklı olun ya sızı gectım koca camıada bır aklı basında adamda mı yok hacı abı bız ne dıyoz ya savundugumuz seye bakak bı hangı yıllara denk gelıyor o yılın tek mı sampıyonu olcak dıye merak etmıyor mu ?




  • Fenerbahçe’nin 1959’dan önceki şampiyonlukları kesin olarak sayılacak . Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda bizzat ilgileniyor başkanımız Ali Koç ve TFF başkanı Nihat Özdemir’e bu konuda en ufak hata olmadan en titiz şekilde halledilmesi gerektiğini söylemişti . Fenerbahçe belgeleri hazır en ufak hata yok , büyük ihtimal en geç bu sezon sonu işlemler başlatılacaktır .

    Bu olayın büyütülecek bir tarafı yok zamanında yapılan hata düzeltiliyor . Ülkemizde hep kendini bilmez yöneticiler olmuştur , onların hatasını kulüpler çekmiştir . Zamanında da olan bu hatada bundan ibarettir . Sadece futbol değil tüm dünya sporlarında Federasyon onaylı tüm liglerin şampiyonlukları sayılmıştır . Her sistem değiştiğinde şampiyonluklar sıfırlanacaksa şu an oynanan liglerimizdeki şampiyonluklar ileride gelecekte sistem değiştiğinde gene sıfırlanır bu doğru değildir . İngiltere Premier Lig olarak 1992’de kuruldu ama kimse öncesini silmedi öyle olsa Liverpool’un şampiyonluk sayısı 18 değil 0 olurdu .

    Bazıları o zamanlar zayıftı şimdiki gibi değildi felan diye saçmalamış tüm Dünya’da durum böyleydi o zamanki şartlar neyse herkes ona göre oynadı o zamanki oyuncuların yetenekleri de o zaman ki şartlara göreydi bunda zayıflık felan yok önceki tüm oynayan futbolculara bu saygısızlığı yapmaya kimsenin hakkı yoktur .

    Bu 3 büyük kulübü insanlar neden tutmaya başladı ? Şu sayılma mantığıyla bakacak olursak 1970 doğumlulardan önce (10 yaş ) tutanlar takım tutmayı bilmiyordur demektir çünkü onlar futbol izlememiş demektir . O zaman bu 3 takım nasıl oluyor da 1959’dan sonra güçlü şekilde lige giriş yapmış oldu ? İnsanlar neden o zamanlardan bu 3 büyük takımı tutuyor ? Zamanında 1959 öncesi geçmiş tarihte oynamaya başlamasalar diğer yeni katılan takımlar gibi 1959 ile başlasalardı emin olun çoğu anadolu takımı ile bu 3 büyük takımın gücü denk olurdu .

    Herkes cevapları biliyor çarptırmanın alemi yok . Eğer ki lig kalitesine bakacak olursak 2018’den itibaren ligi sıfırlamak gerekiyor . Çünkü saçma olan yabancı sınırlaması kaldırılmasıyla diğer anadolu kulüpleri de eşit şartlara yaklaşmış oldu . Artık kötü yerli futbolcuları oynatmak zorunluluğu kalmadı , kaliteli yabancı futbolcuları oynatarak düzgün güçlü takım kurmaya başladılar . Önceden bu 3 büyük takımlar en iyi yerlileri alıp böyle fark atıyorlardı artık bu bitti ve yeni devir başladı . Ligi tamamen sıfırlamayı kabul edecek var mı ? Hiç sanmıyorum

    Yıldız olayı konusunun da düzeltilmesi gerekiyor . Bu yıldız olayının ben ortamı germek insanları birbirine düşürüp kavga ettirmek için kasıtlı çıkarıldığına inanıyorum . Türkiye milletimiz zaten gergin özellikle siyasi ve futbol konusunda çok kötüler aşırı bir düşüncesizlik var . Bunu bile bile yıldız olayını Türk futboluna sokup , üstüne bir de 5 şampiyonluk gibi az sayıya 1 yıldız ekletiyorsan bu tamamen insanların birbirlerine girmesi için yapıldığı mantıklı düşününce ortaya çıkıyor . Bu yıldız olayı bence kökten kaldırılmalıdır İngiltere ve İspanya gibi Avrupa’nın en iyi iki liginde yoksa bizde de olmamalıdır . Bu yıldız olayını da yapacaksan 25 şampiyonluk gibi uç rakam koyup her 25 şampiyonluğa 1 yıldız verilmeliydi o zaman çok anlamlı olurdu . Ama artık bunu yapamazsın çünkü 4 takım önceden belirli yıldızları takmıştı gidip onlara şimdi artık sayı bu ona göre takın demek yanlış olur . Bunun tek çözümü tüm yıldız sisteminin kaldırılmasıdır .

    Fenerbahçe 28 , Galatasaray 23 , Beşiktaş 20 , Trabzonspor 6 şampiyonlukları var . Başka şampiyon takımlarımız da var onlar da listeye eklenecek .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MambaVino -- 16 Aralık 2019; 5:18:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaw bırakın yıldızı falan. Gs 4 yıldızlı olmasına rağmen Fb yi yenemedi içerde dışarda. Boş işler.
  • Milli Küme ve Türkiye Şampiyonası'nın aynı anda oynandığı yıllar ve Fenerbahçe hangisini kazandıysa onu saydırmaya çalışıyor. Akla mantığa her şeye aykırı.

    Ulusal tek bir lig olur ve tek şampiyon çıkar. Beşiktaş'ın saydırılmasının nedeni son 2 sezonun 1959 ile aynı statüde oynanmasından kaynaklı.

    Allah akıl fikir versin 28 şampiyonluk diyenlere.
    Şimdi bir turnuva daha eklensin Fener orda da oynasın mesela Anadolu Ligi olsun adı. Fener orada şampiyon olursa yazın +1 daha. Bir de Süper Lig şampiyonuna da yazalım +1. Mis gibi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1924-1951 yılları arasında Türkiye’de 27 ulusal futbol organizasyonu düzenlenirken, (11 Milli Küme-16 Türkiye Futbol Birinciliği olmak üzere) bunlardan 20’si o sene içinde Türkiye’deki TEK ulusal futbol organizasyonu olmuştur. Milli Küme ve Türkiye Futbol Birinciliği sadece 7 kez aynı yıl içinden düzenlenmiştir ancak hiçbir zaman takımlar iki cephede birden aynı anda yarışmamıştır. Yani Milli Küme ile Türkiye Futbol Birinciliği zaman zaman aynı takvim yılı içerisinde oynandı, ama hiçbir zaman aynı anda oynanmadı. Maçlar hiçbir zaman dönem olarak çakışmadı. Bir şampiyona bitmeden diğeri başlamadı. İstanbul, Ankara ve İzmir şampiyonu hem Milli Küme’ye hem de Türkiye Futbol Birinciliği’ne katılım sağlayabildi.

    Takım sayısının bugünkü kadar fazla olmadığı dönemlerde Milli Küme yaklaşık 3-5 ay içinde (Mart-Mayıs ya da Temmuz) sona eriyordu. Buna bağlı olarak, futbol federasyonu aynı takvim yılına bir ulusal şampiyona daha yerleştirip, takımları davet ediyor, takımlarımız da katılıp ulusal olarak yarışıyordu.

    Ayrıca aynı durum İtalya Ligi Seria A’da da gerçekleşmiştir. Hatta İtalya ligindeki durum çok daha tartışmalı boyuttadır. 1921-22 sezonunda İtalya'da iki ayrı şampiyon yer almaktadır. İtalyan Futbol Federasyonu içinde ayrılık çıkması nedeniyle ikinci bir organizasyon, geri kalan takımlarla bir lig düzenlemiş ve 1 yıl süren bu ayrılığın ardından İtalya Futbol Federasyonu kendisine karşı alternatif olarak yapılan bu ligin bile şampiyonunu Seria A şampiyonu olarak kabul etmiştir. Aynı sezonda düzenlenen bu liglerde tamamen farklı takımlar yarışmasına rağmen, İtalya Futbol Federasyonu kendisine karşı düzenlenen ligi bile kabul etmiştir.

    Bunun yanında, günümüzde halen Dünya’nın farklı coğrafyalarından bu konuda örnekler vermek de mümkündür. Örneğin şu an Arjantin'de, futbol 1 sezondan 2 şampiyon çıkacak şekilde, Apertura (Açılış) - Clausura (Kapanış) ligleri olarak oynanmakta ve her yıl bittiğinde, o yılın 2 şampiyonu olmaktadır. Hatta aynı takımın aynı yıl 2 lig şampiyonluğu kazandığı da olmuştur.

    https://www.fenerbahce.org/28-sampiyonluk#neden28



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 13 Ocak 2020; 4:31:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ölüyen Yürüler kullanıcısına yanıt
    Türkiye Futbol Birinciliği , şu dedıgın organızayon suankı turkıye kupası ıle aynı herkese acık eleme usulu.Tamam ozaman madem bır yılda 2 sampıyonda cıkabılıyor.18 adet turkıye kuapsınıda eklıyelım sampıyonluğa , etsın sana 40 sampıyonluk . 1 de mıllı kume var 41 oldu hatta .

    Cidden bu mu ıstedıgınız ? Laftan anlamıyonuz cunku , lıg baslamadan bır sampıyonluk alınca havadan bır takım , daha fazlasını ıstıyor normal tabı :)
  • Fenerbahçe, 1959 Öncesi Şampiyonlukların Sayılmasını Neden İstiyor?


    1956-57 İle 1957-58 Sezonu Şampiyonluklarımız

    UEFA’nın düzenlediği Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’na katılacak takımı belirlemek için Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel takımlar arasında “Federasyon Kupası” adı altında bir organizasyon düzenledi. Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi statülerine benzer bir yapıda hazırlanan organizasyonu kazanan o yıl ülke şampiyonu olup, Türkiye’yi Avrupa’nın en büyük kupasında temsil etme hakkını kazanacaktı. Bu organizasyonun birincisi 1956-57 yıllarında yapıldı. Önce İstanbul, Ankara ve İzmir bölgelerinde eleme usulü maçlar oynandı. Beşiktaş, 10 maçta 17 puan toplayarak şampiyon oldu ve Türkiye’yi Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil etti.

    1957-58’de bölge elemelerinden sonra iki grup halinde yapılan maçlarda Beşiktaş, Kırmızı Grubu lider bitirdi. Finalde, Beyaz Grup lideri Galatasaray’ı iki maçta da 1-0 yenerek şampiyon oldu. Bu organizasyon, 1962-63’te profesyonel ligde final grubuna kalamayanlar arasında küme düşüp düşmemeyi belirlemek amacıyla son kez düzenlendi. Dolayısıyla Beşiktaş, bu kupayı gerçek anlamda iki kez kazanmış ve iki kez Türkiye’yi Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil etme hakkını elde etmiştir.

    1958’de Federasyon’un Beşiktaş’ın ismini UEFA’ya geç bildirmesi sonucunda Siyah-Beyazlılar ilk yıl bu hakkı kullanamamıştır. Futbol Federasyonu, iki sezon önce başlattığı “forma üzerine şampiyonluk sayısına göre yıldız” kuralında bir değişiklik yapma gereğini duydu. Beşiktaş, Türkiye’yi 1957-58 ve 1958-59’da Avrupa’da temsil etme hakkını kazandığı için 1 yıldız daha aldı. Beşiktaş’ın profesyonel dönemde kazandığı şampiyonluk sayısı böylece 13’e çıkmış oldu.

    Tahkim Kurulu, 1956-57 ve 1957-58 yıllarındaki şampiyonlukları da lig şampiyonluğuna ekledi. Serdar Bilgili başkanlığındaki Beşiktaş Yönetimi’nin ısrarlı çabası sonunda, bu iki şampiyonluk, Beşiktaşımızın şampiyonluk sayısına eklendi.

    Kaynak :https://bjk.com.tr/tr/haber/66458/1956_57_ile_1957_58_sezonu_sampiyonluklarimiz.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 13 Ocak 2020; 11:49:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: miskin_yek

    Türkiye Futbol Birinciliği , şu dedıgın organızayon suankı turkıye kupası ıle aynı herkese acık eleme usulu.Tamam ozaman madem bır yılda 2 sampıyonda cıkabılıyor.18 adet turkıye kuapsınıda eklıyelım sampıyonluğa , etsın sana 40 sampıyonluk . 1 de mıllı kume var 41 oldu hatta .

    Cidden bu mu ıstedıgınız ? Laftan anlamıyonuz cunku , lıg baslamadan bır sampıyonluk alınca havadan bır takım , daha fazlasını ıstıyor normal tabı :)
    Türkiye Kupası liglerle aynı anda oynanıyor.Türkiye Futbol Birinciği ve Milli Küme hiç bir zaman aynı anda oynanmadı.Eğer lig olmasaydı,sadece Türkiye Kupası oynansaydı takımın şampiyonluk sayısına eklenirdi.Her şey gayet net açık.Siz anlamak istemiyorsunuz.
  • Ölüyen Yürüler kullanıcısına yanıt
    Bilgisiz konuşma.Türkiye futbol şampiyonasıyla milli küme gayette aynı yıllarda oynandı.Azıcık araştırın öyle konuşun kardeşim.

    Fenerbahçenin istediği şampiyonluklar tamamen safsata.Aynı yılda 2 şampiyon çıkmaz.Siz işinize geldiği gibi şu turnuvada şampiyon oldum diyorsunuz.Halbuki gerçekler böyle değil.Hadi sadece bir turnuvadan isteseniz o şampiyonlukları anlayacağım da o da yok klasik fenerbahçeli zihniyeti.Çaresizlik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckylukegs -- 13 Ocak 2020; 15:53:44 >
  • Ölüyen Yürüler kullanıcısına yanıt
    Neden ısınıze gelemdı mı ? senede hanı ıkı sampıyonluk verılebılıyordu ? ne farkettı sımdı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miskin_yek

    Neden ısınıze gelemdı mı ? senede hanı ıkı sampıyonluk verılebılıyordu ? ne farkettı sımdı ?
    Yorumları bir daha okursan Türkiye Kupası ile Süper ligin AYNI ANDA oynandığı ancak Milli küme ile Türkiye Futbol Birinciliği HİÇ BİR ZAMAN AYNI ANDA oynanmadığını söylediğimi anlaman lazım.Fark bu.Senede 2 şampiyonluk aynı anda oynanmazsa verilebilir.Arjantin ligi buna bir örnek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luckylukegs

    Bilgisiz konuşma.Türkiye futbol şampiyonasıyla milli küme gayette aynı yıllarda oynandı.Azıcık araştırın öyle konuşun kardeşim.

    Fenerbahçenin istediği şampiyonluklar tamamen safsata.Aynı yılda 2 şampiyon çıkmaz.Siz işinize geldiği gibi şu turnuvada şampiyon oldum diyorsunuz.Halbuki gerçekler böyle değil.Hadi sadece bir turnuvadan isteseniz o şampiyonlukları anlayacağım da o da yok klasik fenerbahçeli zihniyeti.Çaresizlik..
    Bilgisiz konuşan sensin.Arkadaşın üstte alıntıladığı mesajımı okusaydın Aynı YILDA oynandığı zaten yorumda yazıyor. Aynı anda oynandığı söyleniyor bu doğru değil. Hiç bir zaman aynı anda oynanmadı. Aynı yılda 2 şampiyon gayette çıkabilir. Arjantin Ligi buna güzel bir örnek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 13 Ocak 2020; 19:13:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüyen Yürüler kullanıcısına yanıt
    Böyle saçma mantıkta görmedim. Sizin kafaya göre süper kupada lig sonunda oynanıyor ozaman onlarıda şampiyonluktan sayalım lig zamanı oynanmıyor nasılsa ama işinize gelmez.
    Kendi işinize nasıl gelirse öyle yorumluyorsunuz bilgi sıfır mantık sıfır.

    Arjantinde ligler bambaşka şekilde oynanıyor verdiğin örnekten belli nekadar bilgisiz olduğun burdakiyle alakası yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luckylukegs L kullanıcısına yanıt
    Düzgün bir karşı tez ile gelmeden hakarete başvurmak tam cahillerin yapacağı bir davranış değil mi sence?

    Süper Kupa meselesini 5 dakika düşünür müsün? 2 turnuvanın şampiyonun özel bir güç karşılaştırması maçı oynamasıyla bizim konuştuklarımızın ne alakası var.Benim yorumlarımdaki örneklerle Süper kupayı bir tuttuysan; "sizin kafaya göre" demişsin ya hani "bizim kafayı" tam anlamamışsın gibi.Tüm Avrupa'dan örnekler paylaşmışız.Bizim sistem ile diğer ligleri karşılaştırmışız.Tarihte bu durumlara nasıl yaklaşıldıysa öyle yaklaşılmış ama "işimize göre" yorumluyoruz ve bilgisiz olan biziz öyle mi?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.