Şimdi Ara

felsefe yi kendi başına öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birisine, felsefeye nasıl giriş yapabilirim diye sordum, dedi ki; kendi kendine öğrenmeya çalışırsan baştan sona yanlış öğrenirsin, biz bunu çok gördük, önce 3-5 yıl eğitim alman lazım.dedi.

bu konu hakkında bilgi verirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fs1 -- 18 Ekim 2013; 12:54:40 >

• 4 yıl okul okumak seni ancak öğretim görevlisi yapar.sınavdan aldığın notlar seni filozof yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

4 yıl okul okumak seni ancak öğretim görevlisi yapar.sınavdan aldığın notlar seni filozof yapamaz.

yani nasıl bir yol izlemeliyim ne okumalıyım.
    filozof olmak istemiyorum sadece, öğrenmek istiyorum. eğer üstte bana söylenildiği gibi kendim doğru şekilde öğrenemiyorsam öğrenmek için ne yapmam lazımun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fs1 -- 17 Ekim 2013; 23:06:15 >
  • ingilizcen varsahttp://onlinephilosophyclub.com/forums/ takip edebilirsin

eğer hayatın boyunca hiç kitap okumadıysan seviye 1 :) sofinin dünyası kitabından başla

eğer biraz birikimin varsa eflatun machiavelli montaigne reich ve özellikle JJ rousso

yok ben bu işi çözdüm diyorsan karl marx, niçe, freud, mevlana oku.

umarım faydalı olabilmişimdir. bu arada yaş kaç? ona göre
  • byob kullanıcısına yanıt
    yaş 21.
    ingilizce bilmiyorum ama bir kaç tane felsefeye giriş kitabı okudum. felsefe tarihi okudum.

yani bu şekilde kendi kendime okuyarak doğru şekilde öğrenemz miyim ? doğru şekilde öğrenmek ne demek onu da anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fs1 -- 17 Ekim 2013; 23:13:56 >
  • o sana kalmış. sadece okumakla olmuyor, okudukça kendi yorumunu da getirmelisin.

montaigne denemeler'i oku bence. sonra machiavelli den prens i oku. ardından jj rousso yalnız gezenin düşlemleri

bunları okuyunca biraz daha fikir sahibi olursun. bi yerden başlamak lazım.
  • byob kullanıcısına yanıt
    yorumlarınız önemli ama ben yine de doğru şekilde anlamak konsunda tatmin olamadım.
    bakın, bana aynen gönderilen mesajı yazayım: "Benim fikrim ; Önce bir medreseye gidelim.3-5 yıl eğitim alalım.Sağlam temel üzerine istediğinizi okursunuz.

Bunu süs olsun diye yazmamıştım.Kendi kendinize öğrendiğinizi sanarsınız,oysa öğrenemezsiniz,baştan sona hatalı öğrenirsiniz..Biz bunu çok gördük."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fs1 -- 17 Ekim 2013; 23:20:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fs1

yorumlarınız önemli ama ben yine de doğru şekilde anlamak konsunda tatmin olamadım.
    bakın, bana aynen gönderilen mesajı yazayım: "Benim fikrim ; Önce bir medreseye gidelim.3-5 yıl eğitim alalım.Sağlam temel üzerine istediğinizi okursunuz.

Bunu süs olsun diye yazmamıştım.Kendi kendinize öğrendiğinizi sanarsınız,oysa öğrenemezsiniz,baştan sona hatalı öğrenirsiniz..Biz bunu çok gördük."

ben sadece kendi görüşümü söyledim, çünkü felsefe bölümü mezunlarının durumları pek iç açıcı değil, ama herkes öyle olacak diye bir şart da yok. hobi değil de iş olarak uğraşacaksanız tabi ki lazım usta birinden öğrenmek.

şunu da söyleyeyim, türkiye'de din ve ulus'tan bağımsız gerçek anlamıyla felsefe tartışılan bir meclis görmedim, bimiyorum.

mesela felsefe okulunda anarko-kapitalizm konusunu zekice argümanlarla tartışabilecek bir kişi bulabilirseniz ne ala, hemen yazılın okula.

• @byob: teşekkürler.
    diğer arkadaşlardan da yorum alabilir miyim ?
  • bir de bana açık öğretim okurken, medreseye gidiyordum dedi. medrese ne anlamadım kurs mu demek istedi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fs1 -- 18 Ekim 2013; 10:11:53 >
  • Felsefeyle içli dışlı ve bizzat kendi kendine saatlerce düşünen biri olarak felsefe kendi kendine doğru bir şekilde öğrenilebilir diyorum .. Byob arkadaşın dediği gibi sophie'nin dünyasıyla başlayın yoksa kafanız ağrır ..
  • quote:

birisine, felsefeye nasıl giriş yapabilirim diye sordum, dedi ki; kendi kendine öğrenmeya çalışırsan baştan sona yanlış öğrenirsin, biz bunu çok gördük, önce 3-5 yıl eğitim alman lazım.dedi.

bu konu hakkında bilgi verirmisiniz

Bunu söyleyen arkadaş büyük ihtimal tasavvufcudur cünkü islam felsefesi diğer felsefeleri red etme üzerine kuruludur ..
  • Haritasız kaybolursunuz. Böylelikle de felsefeyi direk "kendi" içinizde başlatmanız mümkün değil. Başlıca kişilerin görüşlerini görüp ondan "kendi" yolunuzu ancak bulabilirsiniz. Üst mesajlarda byob arkadaşın önerdiklerine ben de bakıcam.

--

@byob

Hocam Eflatun'un kitapları çok farklı yayınevleri tarafından basılmış, özellikle önerdiğiniz kitabı "şu kitapla başlasan iyi edersin" dediğiniz veya önerdiğiniz yayınevi var mıdır? Çeviri vs. olarak diğerlerinden iyi olan. Reich'e de baktım, Wilhelm Reich'tir umarım kastettiğiniz kişi, onun da çok fazla kitabı var. Hangisi felsefe konusunda daha yol gösterici olur öneride bulunursunuz umarım. Son olarak Rousseau için ise tüm kitapları bana aynı seviyede gibi geldi - daha önce hiç okumadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artizt -- 19 Ekim 2013; 2:42:51 >
  • Felsefe yani kişisel gelişim insanın içinde başlar ve biter. Sana önerim kesin inançlılar kitabını al oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Haritasız kaybolursunuz. Böylelikle de felsefeyi direk "kendi" içinizde başlatmanız mümkün değil. Başlıca kişilerin görüşlerini görüp ondan "kendi" yolunuzu ancak bulabilirsiniz. Üst mesajlarda byob arkadaşın önerdiklerine ben de bakıcam.

--

@byob

Hocam Eflatun'un kitapları çok farklı yayınevleri tarafından basılmış, özellikle önerdiğiniz kitabı "şu kitapla başlasan iyi edersin" dediğiniz veya önerdiğiniz yayınevi var mıdır? Çeviri vs. olarak diğerlerinden iyi olan. Reich'e de baktım, Wilhelm Reich'tir umarım kastettiğiniz kişi, onun da çok fazla kitabı var. Hangisi felsefe konusunda daha yol gösterici olur öneride bulunursunuz umarım. Son olarak Rousseau için ise tüm kitapları bana aynı seviyede gibi geldi - daha önce hiç okumadım.

hocam Wilhelm Reich i kastettim evet. ''dinle küçük adam'' güzel bir başlangıç olabilir. (sadece tabularınızı yıkmak bakımından)

JJ Rousso nun '' Yalnız Gezerin Düşleri'' bazen sıkabilir ama güzeldir.

Montaigne ''denemeler''. her fikrine katılmıyorum ama felsefenin genişliğini görmek bakımından okumakta fayda var.

Ama bence bu işin babası freud-nietzce'dir. Temeli aldıktan sonra bu ikisine yoğunlaştım ben.

Yayınevi olarak da pek bi şey diyemeyeceğim, ucuz basımlardan uzak durmaya çalışın.

İslam felsefesine ise karşıyım (bu islama karşı olduğum anlamına gelmez) .

• islam felsefesine neden karsısınız
  • quote:

islam felsefesine neden karsısınız

www.kurandakidin.com

hadislere, din alimlerine, mezheplere, tasavvufa karşı tavırlıyım. kurana alternatif kaynaklar üretiyorlar.

din için tek kaynak kuranın kendisi. neyin felsefesi bu, yazıyor kitapta zaten.
  • quote:

quote:

www.kurandakidin.com

hadislere, din alimlerine, mezheplere, tasavvufa karşı tavırlıyım. kurana alternatif kaynaklar üretiyorlar.

+ 1

• quote:

quote:

www.kurandakidin.com

..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9F774F -- 19 Ekim 2013; 13:29:35 >
  • Nacizane tavsiyem üniversite eğitimi dışında(felsefe bölümü) okuduğun kitapları roman edasıyla okumaman.Ben sofienin dünyasını bu şekilde yarıladım şuan sorsan hiçbirşey aklımda kalmadı.Hazmederek okumak felsefeyi daha kolay anlamana yarar.Ve bu işi öyle ortasından değil tamamen en baştan başlaman lazım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.