Şimdi Ara

FDD taklidi yapan MEMORY BAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook'un FDD'si yok,bu amaçla bir zamanlar memory bar'a bir program yükleyip fdd gibi görmesini sağlamıştım,fakat şimdi hatırlamıyorum,ancak bilgisayarı boot edebilmesi lazım,bu yöntemi deneyen oldu mu,eğer bu olursa program için link ..vs var mı?,ya da usb'den takılan bir fdd taksam boot eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 12 Mayıs 2006; 11:23:12 >

• ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp27001-27500/SP27213.exe adresinden HP USB Disk Storage Format Tool adlı yazılım indir ve kur, çalıştırdığında format ayarlarında "bootable" seçeneğini göreceksin. orda senden hazır bootable sistem dosyaları isteyecek. şu an elimde floppy imaj dosyası yok ama google'dan biraz ararsan bulabilirsin ya da win98 CD'sinden hazırlayabilirsinson olarak bios'ta açılış sırasını usb sürücüye vermeyi unutma.
  • Programı kurdum,"Create a DOS startup disk" seçeneği var,heralde bunu seçmem gerekiyor,bunu seçince otomatik olarak "using DOS system files at:" seçiliyor,o zaman da floppy imaj dosyasını göstermem gerekiyor,win98 CD'den nasıl floppy imaj dosyası hazırlayabilirim?
  • Cdden boot et bence en kolayı o oluyor. Cdye 98sistem disket imageini atmıştım bn bi zamanlar(Nette de iso şeklinde bulabilirsin)
    Hep o cdden boot ediyorum
  • Tam olarak yapmak istediğimi söylersem bana daha iyi yardımcı olursunuz:
    Notebook'un FDD'si yok,raid kurmak istiyorum,dolayısıyle raid driver'ını diskete alıp win xp'yi kurarken raid driverını disketten vermem gerekiyor,raid drıverının bu USB'ye yüklemek istiyorum.Bir de norton ghost ile boot disketi oluşturmak istiyorum,oluşturuken A: istiyor ya,bu usb bellegi A: olarak göstermeye çalışıyorum.Aslında bu ikinci bahsettiğim norton ghost için boot disketini desktop bilgisayarımda yapabiliyorum,bunun imajını CD'ye boot edecek şekilde yazmam gerekiyor,sitede anlatılıyor,fakat disketi CD'ye boot edecek şekilde yazmayı beceremedim,nero ile olacak ama nasıl yapoılacağını bilmiyorum.Fakat ayrıca USB belleği FDD olarak biostan gösterme konusu raid için gerekli görünüyor.
  • http://rapidshare.de/files/9513401/HPUSBFW_BOOTFILES.zip.html adresindeki boot dosyasını göstermeyi bir dene, sanırım işine yarayacaktır.
    xxxxx olan yerde bitişik halde r a p i d s h a r e yaz adresten indir.
  • HP usb format utility'yi kullanarak yine linkini verdiğiniz sistem dosyalarını kullanarak usb diski formatladım,ancak bilgisayarı boot etmiyor.Tahminim bu diski FDD gibi davrandiracak içerisine bir program yüklemem gerekiyor.Birkaç yıl önce böyle bir diske program yüklemiştim ve bilgisayar onu disket sürücü olarak görmüştü.
    Biraz daha desteğinize ihtiyacım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bios'ta boot sırasında usb sürücüyü ilk sıraya getirdiniz mi? benim anakartta f11 ile açılış sırasında ekranda anakartın kendi boot menüsü çıkıyor ve oradan usb sürücüyü seçmeme rağmen boot etmiyordu bios'ta değiştirdikten sonradır ki çalışmaya başladı.
  • Biosta FDD'yi ilk sıraya alıyorum,biostan boot menusunde USB seçeneği yok,ayrıca USB'den takılacak FDD seçeneğini enabled yapıyorum.Bu durumda USB diskinin FDD gibi davranmasını sağlamam lazım diye düşünüyorum.
  • bir de aşağıdaki adresten gönderdiğim boot dosyalarını dener misin HP usb format yazılımıyla?
    http://www.hemen payla s.com/download/705066/Boot_Files.zip.html (hemen payla s'ı adreste birleşirmeyi unutma)
    evden kendi dosyamı gönderiyorum ben bunu sorunsuzca kullandım ekran kartımı flashlayabilmek için usb belleğimi floppy gibi gösterip işimi görmüştüm.
    zip'i aç, hp tool'da açtığın dosyaları göster format işleminden sonra açtığın tüm dosyaları usb belleğin içine atmayı da unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 13 Mayıs 2006; 12:21:36 >
  • Bendede yok disket sürücü.Bu yöntem işe yarıyorsa işime çok yarayacak.
  • Sizin verdiğiniz linklerdekileri denedim.Benim bilgisayarın biosunda USB-FDD legacy emulation şeklinde bir seçenek var,bu enabled olarak seçili,yani usbden takılan fdd veya galiba usb belleğe yüklü fdd emule edecek bir program lazım.Yani benim bios direk USB bellekten galiba boot etmiyor,aslında edebilse sorun çözülecek.
  • bir de bu bios'taki usb/floppy emulation ayarını kapatıp deneyin, çünkü bende bios'ta bu tür bir ayar olmadığı halde hp tool ile son gönderdiğim dosyayı göstererek formatladığımda ve bios'tan boot önceliğini de usb sürücüye verdiğimde sorunsuzca açıldı, ama bu noktaya kadar da baya bi uğraştırmıştı. şu anda gerekli işlemleri yaptıysanız usb belleğiniz zaten boot edilebilir durumda sadece bios'tan boot sırasıyla ilgili bir problem yaşıyor olmalısınız.
  • Biosta boot seçeneklerinde usb yok,FDD,HDD,CD-ROM,LAN var,sadece bunların sırasıyle oynayabiliyorum.
  • öyleyse boot önceliğini FDD'ye verin ve USB/floppy emulation seçeneğini de aktif hale getirip denemenizi öneriyorum çalışmazsa öncelik yeniden FDD'de iken usb/FDD emulasyonu kapatıp bir de öyle deneyin, bir de bilgisayarın açılışı sırasında herhangi bir tuşa basarak anakartın kendi boot menüsü gibi bir şey çalıştırabiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 14 Mayıs 2006; 2:10:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.