Şimdi Ara

FC730 Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Başlıktada belirttiğiim gibi Microlab Fc 730 kullanıyorum. Sizde bilirsinizki Microlab serisinin Mid ve tizz leri çok kalitelidir. Fakat ben Fc 730 da suan keskinlik ve tiss sesini suan çok iyi bulmuyorum. Dayımda Microlab MC 1900 var. Harika bir ses çıkıyor. Tizz ler mid ler 10 numara. Fakat bassı okadar iyi degil. Bendeki sistemin bassı çok iyi. Sistemimi PHILIPS Go Gear Mp4 üme bağladığımda tiss ler birazdaha iyi çıkıyor.
    Açıkçası Şuan Beğenmiyorum. Bass lar ise sesi 10 üzerinden 7 yi geçince pörtlemeye başlıyor. Eski 2+1 ses sistemimdede öyleydi.

    Anakartımda Onboard VİA HD 6 KANAL Çıkış var sanırım sorun burdan ses kartı almalımıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Mp4 dümde kullandığım kulaklığı denemek için pc ye bağladım. Mp4 den ses katkat daha iyi geliyordu. Kulaklıkta bass mid tizz ler mp4 de daha iyiydi. Pc de ne bass nede tiss aldım.....

    Başka Fc 730 kullananlar kendilerinde nasıl ses çıktığını yazarlarsa sevinirim.







  • Uzun araştırmalarım sonucu microlab fc-730 almaya karar vermiştim, memnun olmadığınızı okuyunca tırstım biraz
    Mağazada gidip dinleyip test etme şansım yok, vatan bilgisayardan online satın alacam biraz karombol olacaktı yani
    Ses kartı ile deneyebildinizmi, yada dvd playere/tv ye bağlayıp denedinizmi? şuan nasıl memnun musunuz..
    Yorumunuz bana ışık tutacak,cevap yazarsanız memnun olurum

    Aslında 2+1 düşünüyordum, bana yeter (microlab fc-530) >> Hepsiburada.com da 175tl
    5+1 olan fc-730 modelini vatan bilgisayarda 183 tl ye görünce 10 tl fazla verip bunu alayım diyorum




  • Tecrübeyle sabit bir fikrim yok ancak ses kartı bu anlamda kesinlikle iyi yönde bir fark oluşturacaktır.
    FC730'u ise vatan bilgisayarda birkaç dakikalığına dinleme şansım olmuştu. Logitech'lerden falan kat kat iyiydi.

    forumcu25 arkadaş, derdin yalnızca veya ağırlıklı olarak müzik dinlemek ise 2.1'den şaşma. Kullanacağın alanın 30m2'yi geçmeyeceğini varsayarak... Eğer bu yönde karar verirsen de yalnızca Microlab'e saplanma derim. Aynı fiyata çok daha iyi setler var - bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom36

    forumcu25 arkadaş, derdin yalnızca veya ağırlıklı olarak müzik dinlemek ise 2.1'den şaşma. Kullanacağın alanın 30m2'yi geçmeyeceğini varsayarak... Eğer bu yönde karar verirsen de yalnızca Microlab'e saplanma derim. Aynı fiyata çok daha iyi setler var - bence.

    Yorumunuz için teşekkürler, amacım müzik dinlemek ve film izlerken tv yada DVD playera bağlayıp kullanmak + eğer verimli olursa uydu alıcısına bağlayıp tv izlemek.
    Dediğiniz gibi odam 30m2 den ufak,apartman dairesi olduğu için çok yüksek ses değil temiz dengeli bas-tiz olan mütevazı bir set arayışındayım.. Aslında 2+1 leri düşünüyorum ama FC730 fiyat olarak cazip gelmişti..Beklentilerimi az da olsa karşılayabilecek 150-250 tl fiyat aralığında marka ve model tavsiyeniz olursa sevinirim..Bas meraklısı olmadığımdan logitech den ziyade microlab ürünleriyle ilgileniyordum,siz ne tavsiye edersiniz..




  • Forumda mesajlarıma denk gelenler belki illallah diyecektir ancak çok memnun olduğum için sürekli bu tavsiyede bulunuyorum.

    Şu an Altec Lansing FX4021 modeli 2.1'im var ve beni mest ediyor. Mid ve tiz kalitesi emin olun mükemmel. Belki inanmayacaksınız ama bu fiyat aralığında multimedya olarak kullanılabilecek hoparlörler arasında 10/10 diyebilirim. Ses "sıcak" değil, tersine "analitik". (Bu terimleri biliyor musunuz emin değilim ama şöyle tarif edeyim; analitik ses, ağırlıkla mid-tizin yoğun olduğu ses türüdür. Sıcak türde ise basslar daha baskındır.) Lakin Altec basslarda o kadar değil işte maalesef. Bu sıkıntı FX4021'den üstün olan FX6021 ve MX5021 (ki bu üçü arasında en iyi bass performansı bunda sanırım) modellerinde de mevcut. Birebir duymadım ama birçok inceleme okudum.

    Bass konusunu da detaylandırayım. Bassları olabildiğince kaliteli, derin ve detaylı vermeye çalışıyor, ancak yetersiz. Diğer sesleri kesinlikle ezmiyor ve kafa şişirmiyor. İzobarik diye tabir edilen sub yapısına sahip bir model FX4021. Ama şu konuda içiniz rahat olsun. Eğer ki subwooferı odanın uygun bir köşesine yerleştirirseniz ve sizin de benim gibi apartmanda çok fazla yüksek sese çıkmadan dengeli ses alma kaygınız olduğunu göz önüne alırsak, sizi kesinlikle tatmin edecektir. Ses düzeyi yarıyı geçtikten sonra basslar bozulmaya başlıyor. Ama o ses düzeyi yarıya geldiğinde zaten siz ve odanız doyum noktasına ulaşmış oluyor. Kullanacağınız alan söylediğinizden daha büyük olsaydı yorumlarım bu şekilde olmazdı. Ayrıca öyle "güm güm vurmasını isterim" değil de "gerçekten vurması gerektiği yerde belli etsin kendini, olabildiğince doğal kalsın" diyenlerdenseniz kaygılanmanıza da hiç gerek yok.

    Kulağı biraz "ayrıntı ve ses seçen", müzik dinlemekten gerçek anlamda keyif alan bir insanın Logitech'in Z5500'ü dahil hiçbir modelini tercih etmemesi gerektiğine inananlardanım. O yüzden bu markaya hiç girmiyorum. (Sinema ve oyun konusunu bilemem, benim ilgi alanım değil açıkçası.) Mesela Z2300 modeliyle ilgilendim ve 400 lira verip alabilirdim de. Ama sesini duyduktan sonra 110 liraya ikinci el Altec'i tercih ettim, çünkü uyduların mid-tiz diye bir şey yok. Siz düşünün artık o alette nasıl müzik dinlenir(!) Ama sub'ına söz yok. Gerçekten kaliteli bass veriyor. Yine ortada gözünüze çarpabilecek alternatiflerden olduğu için Microlab Solo7 hakkında da yorum yapayım. O modeli de çok övüyorlar ama onun da müzikal kalitesi kesinlikle yetersiz. Ancak FC730 modeli benim de hoşuma gitmişti. Onu da bahsettiğim gibi uzun uzadıya dinleme imkanım hiç olmadı.

    Yalnız Altec'i bulmak açıkçası biraz zor. Nasıl yaparsınız bilmiyorum. Bunu da hatırlatmak isterim.

    Yine sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince, bildiğim kadarınca yardım etmeye çalışırım.

    EK: Bir de Creative'in 2.1 i-trigue 3000 ve 3400 modellerini övüyorlar. Yalnız onların performansı hakkında derinlemesine bilgiye sahip değilim. Neredeyse hiç inceleme okumadım ve duyma fırsatım da olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 2 Mart 2010; 22:22:27 >




  • @freedom36 bu detaylı açıklaman için çok teşekkür ediyorum süpersin
    Bundan 1 ay önce pek araştırmadan, sırf kumandası da var diye sizin kullandığınız Altec Lansing FX4021 hepsiburada.com da stoklarda iken almayı düşündüm,uyduların boyutu tipi hoşuma gitmemişti diye vazgecmiştim,keşke alsaymışım:) (170tl fiyatı vardı)
    Sizin yorumdan sonra ürünü detaylıca inceledim çok iyi yorumlar okudum..Logitech Z4 ile karşılaştırmışlar birçok yerde; Z4 den bile daha iyi olduğunu düşünenler var [ki 200 tl nin altında olsa çoktann Z4 almıştım,tizlerin en iyi olduğu logitech imiş..]
    FX4021 in tek eksi yanı; ses %60 seviyeyi gecince baslar bozuluyorumuş, dediğiniz gibi bende öyle yüksek ses değil temiz ses arıyorum..(bizim apartmanda ses yalıtımı sıfırrr, yan dairede konuşulanları bile sessiz ortamda duyabiliyorken yüksek sesde dinleyebileceğimi zaten düşünmüyorum komşularımla sorun yaşamak istemem:)
    Bütün online sitelere baktım,2. elini filan araştırdım FX4021 şuan karaborsa olmuş hiçbiyerde yok:) Ama ürünü takibe aldım umarım tekrar piyasada görürüz..
    Microlab ın Solo serisi de çok iyi yorumlar almış solo7c nin boyutu odama fazla gelir, solo6 nın da kumandası yok, Kumandalı Solo6C yakında Türkiye de de satışa çıkabilirmiş (distribitörü segment bilgisayar ile görüştüm böyle söylediler,çok talep varmış gelmesi için) Oyüzden beklemede kalacam bi müddet daha, bu sürede Altec Lansing FX4021 modeline rastlarsam alabilirim,iyice inceledikten sonra hoşuma gitti, uyduları duvara monte için aparatı da varmış (ayaklarının duruşunu beğenmiyordum ben,onları çıkarıp duvara monte daha şık duracaktır)
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum freedom36 elinize sağlık




  • Rica ederim, ne demek... Sevindim işinize yaradığına

    Solo6'nın müzik için Solo7'den daha iyi olduğu söyleniyor, evet. Onu da ihtimaller dahiline alın. Galiba FX4021 artık üretilmiyor. Yeni modeller geldi onun yerine. Mesela Expressionis Ultra modeli var. Onu da çok övüyorlar - yine bass "yetersizliğinden" bahsetmeme gerek yok sanırım. Ama çooooook şık bir tasarımı var. Fiyatı da yine Z2300'e kıyasla daha aşağıda. Türkiye'de de sanırım öyle olur, ama gelmesi zaman alacak gibi.

    Umarım gönlünüze göre, sizi memnun edecek bir tercih yaparsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.