Şimdi Ara

FB-GS final maçı performansları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Maça dair her iki takımın final maçları performanslarını karşılaştırmak gerekirse Fenerbahçe bu konuda bizden daha iyi durumda.

Fenerbahçe son yıllarda çok sayıda final maçı ve çok kritik maçlar oynadı. bunların bazılarında istediklerini elde edemedi, bazılarında ise elde etti. bu maçların nasıl oynayacağını artık öğrendi sayılır. süper finalde 2 çok kritik maç oynadı ve kazandı. bunlardan ilki arenaki galatasaray maçı. evet o maçta çok kötü oynadılar, ceza sahasından çıkamadılar ama yendiler. Final maçlarından nasıl oynadığın değil sonuç önemlidir. Bu yüzden Fenerbahçe kötü oynadı demek pek birşey ifade etmiyor. O maçı kaybetseler süper final onlar için formalite olacaktı fakat kazandılar ve iddialarını sürdürdüler.
    ikincisi ise trabzon deplasmanı. Çok sakin oynayıp, tahriklere kapılmayıp galip geldiler. Yine bu maçı kaybetselerdi şampiyon biz olacaktık fakat kaybetmediler.

Final maçlarını nasıl oynamaları gerektiğini öğrendiler.

Bize gelecek olursak son yıllarda neredeyse final maçı vey çok kritik maç oynamadık. Bu sezon takım tamamen değişti ve takımımız bu sezon hiç kritik maç yapmadı. hep önde olduğumuzdan hep rahattık. Kaybetsek bile ikinci şansımız hep oldu. Süper finalde ise oynadığımız kritik maçlarda istediğimizi elde edemedik. Arenadaki Fenerbahçe maçında yenildik, yine arenadaki Trabzonspor maçında berabere kaldık.

Biz final maçlarının nasıl oynanacağını bilmiyoruz dolayısıyla nasıl kazanacağımızı da bilmiyoruz.

Tarih bu maçın sonucunu yazacak, nasıl oynandığını değil. Mourinho barça ile 2 final maçı oynadı ve kazandı fakat o maçlarda takımı iyi futbol oynamamıştı. tarih o maçların sonucunu yazacak.

Bu yönden baktığımızda takım olarak Fenerbahçe bizden 1 adım önde. fakat olaya bireysel olarak bakarsak bizim futbolcularımız çok sayıda final maçları oynamıştır. başta Fatih Terim. Bu konuda ondan daha tecrübelisi yok. Bu bireysel tecrübeyi takım olarak sahaya yansıymalıyız.

• Sizde çok önemli bir Fatih Terim unsuru var.
    Sahada Gs değil resmen 2008 Avrupa Şampiyonasındaki Türkiye'yi görüyorum.Son saniyeye kadar gol atma ihtimali var.2-0 lık maçta bunu gördük.O sebeple yenmesi çok zor bir takım.
    Ama Fatih Terim için konuşmak gerekirse; Bana göre bu final, kariyerinde oynadığı en önemli finaldir.Uefa finalinden de zor bir finaldir.Çünkü uefa'da zaten Türkiye'yi temsil etmişsin.Orada kaybetsen de herkes sana teşekkür edecek.Seni övecek.Ancak burada ezeli rakibine karşı kaybın telafisi yok.

Herkes 3 maçın da Gs'nin oyun üstünlüğü ile geçtiğini söylüyor.O konuda da yorum yapayım.
    Bana kalırsa 3-1'lik maçın ilk yarım saati Gs çok iyi oynadı.Kalan kısım biraz dengeli ama bizim ağır bastığımız şekilde geçti.Bir top direkten döndü bir de gol attık.
    2-2'lik maçın ilk 25 dksı biz çok iyi top oynadık.O maçın kalan kısmı için dengeli dersek size haksızlık olur ama bizim çok geriye yaslanmamız maçın bizim yarı sahada geçmesine zemin hazırladı.Ama ona rağmen al gülüm ver gülüm ile taa 80'lerde gol atabildiniz.
    1-2'lik son maçta ise 2.yarıda bizim gole kadar(45-82) siz çok iyi oynadınız.Gerisi yine dengeli geçti.

Şimdi bu maç biraz daha farklı.Ne yenilen bir golün,ne yapılan ufak bir hatanın şakası yok.O sebeple heyecan olabilir.Heyecan olduğu zaman iyi futbol falan beklenmesin.Biraz dengeli, yavaş bir oyun oynanır.O şekilde olunca da golü yiyen biter.
    Yani maça heyecansız başlayan bu işi bitirir.Yok iki takımda heyecanını yenemez ve bunun neticesinde sahada uyuşursa o zaman da golü atan bu işi bitirir.İsterse yarım gol olsun daha çıkmaz o gol.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuşburnu

Sizde çok önemli bir Fatih Terim unsuru var.
    Sahada Gs değil resmen 2008 Avrupa Şampiyonasındaki Türkiye'yi görüyorum.Son saniyeye kadar gol atma ihtimali var.2-0 lık maçta bunu gördük.O sebeple yenmesi çok zor bir takım.
    Ama Fatih Terim için konuşmak gerekirse; Bana göre bu final, kariyerinde oynadığı en önemli finaldir.Uefa finalinden de zor bir finaldir.Çünkü uefa'da zaten Türkiye'yi temsil etmişsin.Orada kaybetsen de herkes sana teşekkür edecek.Seni övecek.Ancak burada ezeli rakibine karşı kaybın telafisi yok.

Herkes 3 maçın da Gs'nin oyun üstünlüğü ile geçtiğini söylüyor.O konuda da yorum yapayım.
    Bana kalırsa 3-1'lik maçın ilk yarım saati Gs çok iyi oynadı.Kalan kısım biraz dengeli ama bizim ağır bastığımız şekilde geçti.Bir top direkten döndü bir de gol attık.
    2-2'lik maçın ilk 25 dksı biz çok iyi top oynadık.O maçın kalan kısmı için dengeli dersek size haksızlık olur ama bizim çok geriye yaslanmamız maçın bizim yarı sahada geçmesine zemin hazırladı.Ama ona rağmen al gülüm ver gülüm ile taa 80'lerde gol atabildiniz.
    1-2'lik son maçta ise 2.yarıda bizim gole kadar(45-82) siz çok iyi oynadınız.Gerisi yine dengeli geçti.

Şimdi bu maç biraz daha farklı.Ne yenilen bir golün,ne yapılan ufak bir hatanın şakası yok.O sebeple heyecan olabilir.Heyecan olduğu zaman iyi futbol falan beklenmesin.Biraz dengeli, yavaş bir oyun oynanır.O şekilde olunca da golü yiyen biter.
    Yani maça heyecansız başlayan bu işi bitirir.Yok iki takımda heyecanını yenemez ve bunun neticesinde sahada uyuşursa o zaman da golü atan bu işi bitirir.İsterse yarım gol olsun daha çıkmaz o gol.

Dengeler karismis biraz dostum. 1-2 lik macta dengede gecen 53dk da kaleye kac sut atmis fb ogrenebilir miyim?

• Benim izlenimim o yönde oldu.Bir art niyet güderek yazmadım.
    3-1 lik maçta sizin maç başı baskınız ve 2-2 lik maçta bizim maç başındaki baskımızın sonrasında bende son maça çok hızlı başlayacağınız gibi bir beklenti vardı.Onun aksine rolantide başladınız.55bin kişilik stadın önünde o tribünün ateşiyle saldırarak başlamamak bana göre oyunu dengede götürmektir.
    İkinci yarıda üstün oynadığınıza zaten değindim ama bizim golden sonra moral olarak çöktünüz zaten.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.