Şimdi Ara

Fazla karamsar ve rasyonel insanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağır sinirimi bozuyor 2 dk hayal kuruyorsun gelip içine ediyorlar bu tarz insanlardan uzak olmakta fayda var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hayallerinin temeli sağlam olmalı.

Ben tıp gibi bir bölüm seçmişim okuyorum. Ama küçüklükten beri futbolcu olmak isterdim. Beni izleyen antrenörler çok başarılı olduğumu, benim gelecekteki en iyi defans oyuncularından birisi olabileceğimi söylerlerdi.

Ama şimdi ..? Düzgünce okulumu okumaktan başka bir çarem yok. Hadi mühendislik falan seçseydim yine okulu asıp sporla ilgilenebilirdim ama şimdi ne yapayım?

O yüzden hayallerin uçuk kaçık olmayacak. 2020*2 diyeceksin, 2020*0,8'e şükredeceksin.

Dolandırıcılar,din adamları,tirilyon şirket sahipleri, ülke liderleri,devlet.... TÜM BU AGA'LAR ŞUNU DER:

HAYAL KURUN VE HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN!

Bu agalar böle der... çünkü... hiç bir neden ya da imkan yokken yanlzıca hayal kuranları dolandırmak,soymak,verdikleri saf emeği sömürülmesi en kolay insanlardır. Çünkü rasyonellikten uzak bir şekilde hayal kurmuşlardır.Rasyonellik olmasaydı bu adamlar oralara gelemezdi. rasyonelliği kendileri için yalanları ve hayalleri ise diğer insanları basambak olarak kullanmak için kullanırlar.

• Hayallerinin temeli sağlam olmalı.

Ben tıp gibi bir bölüm seçmişim okuyorum. Ama küçüklükten beri futbolcu olmak isterdim. Beni izleyen antrenörler çok başarılı olduğumu, benim gelecekteki en iyi defans oyuncularından birisi olabileceğimi söylerlerdi.

Ama şimdi ..? Düzgünce okulumu okumaktan başka bir çarem yok. Hadi mühendislik falan seçseydim yine okulu asıp sporla ilgilenebilirdim ama şimdi ne yapayım?

O yüzden hayallerin uçuk kaçık olmayacak. 2020*2 diyeceksin, 2020*0,8'e şükredeceksin.

• 2020x1.2

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben iyimserimdir ve sevincimi iyimser olarak takıldığım sırada yaşarım. Hüsrana alışkınım o yüzden. 2020 yksden sonra biraz değişip rasyonelliğe yaklaştım ama hala iyimsere yakınım. Böyle iyi gibi

• 109luknouhei kullanıcısına yanıt
    Reis konuyu çok iyi bağlamışsın ya. Rönesans eseri gibi yeminle. Geçen yıl da çok kaliteli trollerin vardı senin. Forumun en kaliteli trolü sensin bence

• Arkadaşlar yanlış anlaşıldım sıralamanın nasıl geleceği zerre umrumda değil ben 250 bin grlse de yazıcam bir yer zaten bu düşüncem ona değil yani genel anlamda hep bir şeylerden şikayet eden insanlar var çevremde bıktırıyorlar

• Onu yapayım diyorsun yok o işsiz bu şöyle ülke kötü ekonomi kötü yurt dışına çıkmak zor hiç bir çözğm önerisi söylemeden sadece şikayet eden bir sürü insanla karşılaşıyorum son zamanlarda rahatsız ediyor yani ben hayatı akışına göre yaşayan biriyim düşünmekten nefret ediyorum çünkü kaygı bozuklugum var cocuklugumdan beri çok fazla düşünürsem bütün günüm mahvoluyor baş ağrısı felan öyle içimden geldi yazayım dedim kusura bakmayın :P

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnsanlar çok zor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dolandırıcılar,din adamları,tirilyon şirket sahipleri, ülke liderleri,devlet.... TÜM BU AGA'LAR ŞUNU DER:

HAYAL KURUN VE HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN!

Bu agalar böle der... çünkü... hiç bir neden ya da imkan yokken yanlzıca hayal kuranları dolandırmak,soymak,verdikleri saf emeği sömürülmesi en kolay insanlardır. Çünkü rasyonellikten uzak bir şekilde hayal kurmuşlardır.Rasyonellik olmasaydı bu adamlar oralara gelemezdi. rasyonelliği kendileri için yalanları ve hayalleri ise diğer insanları basambak olarak kullanmak için kullanırlar.

• RevilDeveloper R kullanıcısına yanıt

Katılıyorum.

• Kötümser olmaya gerek bence de böyle yaparak hayattan zevk almak aşırı zorlaşır mesela bir meselede çok kötümser düşün düşün durdun diyelim ve sonuç o oldu 3-4 ay böyle bu konuyla moralini bozdun ee eline geçti o kötümser baktığın şey başına geldi böyle geldiğinde şöyle düşün daha kötüsü gelsin ne olabilir daha da kötüsü gelsin her şekilde çaresini bulabilirim de kendine bence

bu dediklerim polyana olmak olarak algılanabilir ama değil her şeyde her zaman en pozitifini düşünmek de saçma en kötüsünü de ve hayal kurmanın sınırı yoktur bence kurduğumuz hayalleri her zaman olsun diye kurmak sığ bir düşüncenin örneğidir hayalden kasıt hedefse farklı hedefler ve hayaller her zaman aynı değildir

Hedefini de istediğin kadar yüksek koyabilirsin belki başaramayabilirsin ama hedefsiz olmaktansa hedefinin düşük bir şey olmasındansa başaramadığın yüksek ideallerin senin kendini geliştirmeni sağlar hedefi memur olup 7/24 işe gidip gelmek ve yazın tatil yapmak olan biri kendini o ölçüde geliştirir

Bir de aşırı kötümser olmak cidden saçmalıktır bu dünya daki her şeyde bir kusur vardır olmasa bile bulunabilir bu kusurları hep kötümseyerek düşünmek insanı yıpratır sürekli bir şeyleri kötüleyince bi süre sonra insana o şeyi sevse bile bıkma hissi verir. Eleştirel olmak ve kötümser olmak başka şeyler eleştiri hem iyi hem kötü olabilir ve bana göre eleştirel bir insan olabilmek için de akılcı ve düşünsel bir insan olmak gerek. Çevrende her yerde etrafına baktığında fark edersin insanların neredeyse hepsi eğitim sisteminin kötülüğünden yakınıp durur tamam kötü biz de kabul ediyoruz etmeyen yok evet bunları tartışıp geliştiricez evet ama tamam be her yerde herkes mi bundan yakınır geliştirebilecek şeyler yapılabilir ama bunun için organize olman bir şeyler başarman yoluna sokmak için insanlarla gayret içinde olsan. Şu an lise okuyan birisi tabii ki bunları yapamaz ama her sınav çıkışı bile sınav nasıl olursa olsun çoğu öğrenci hoca zor sormuş süre az bu sorular ne ya diye yakınır ÖSYM hakkımızı yiyor bu kadar sınava girmek ne ya diye kıvranıp durur ulan sınav olmasa da abi adam benim seviyemde değil sınavsız girdi diye ağlarlar ulan tabii ki sınav olucak zorluk olacak ama den bu kötümserliği kendine değil kendin dışında her şeye atarsan sen de sorunlusundur bu kendisinde olan kötüm duygusunu karşı nesneye aktarmaya da psikolojide yansıtma deniyor ve insanların hepsi hayatında nadiren ya da sıklıkla değişecek şekilde yapıyordur. Bu insanlar kendilerinde aramaz süresi yetmeyince ösym çok zorlamış 😭 hakkımız yendi der sen kendinde eleştiri yapmazsan kendini geliştirmezsen tabii yapamazsın kendindeki kötüyü iyiye çevirmeyip sadece ağlarsan idealin bir memur olmak sadece 30bin lira kazanmaksa al olsun bunlar için ağlıyorsan ağla asıl demek istediğimden çok uzaklaştım ama ben de şunu diyim 2020 de kötü geleceğini düşünüyordum hesapladığımda 14k geliyordu en fazla 20k gelir diyordum forumda moralimi bozup durdum çünkü ağzı olan "moron" ve sözde ilgi delisi olan bazı "trollerin" saçma sapan konularını okuyordum fikri kaideye bile alınmayacak birinin düşüncesini saçmalığını okursa insanın tabii morali bozulur. Noldu 27k geldi ne elde ettim hiçbir şey hedefimi ona göre yazdım isteklerimi düşündüm en son ege bilgisayar yazdım 28300 le kapatmıştı sonuçlar açıklandı hiçbir yer tutmamıştı ne oldu şimdi emeklerim çöp mü oldu hayır demek ki hak etmemişim sınav kolaysa ve insanlar yapıp ben hata yaptıysam ki dikkat hatası da olsa bu benim suçum gidip ösym kolay sormuş diye ağlayıp laf edemem kolay diyorsam yapabilmem lazımmış 28k dan bilg tutmadı gidip abi insanlar ceng ovuyor ya 😭 diye ağlamak da sacmaligin kendisidir bulundugun duruma ilerideki duruma neyi sevdigine idealinin hedefinin ne olduguna kendinin ne olduguna bakip belirlersin hayatini olur olmaz kotumserlikle hayatini kendine zindan etmene gerek yok 2021 de yine girdim 17k yaptim ama sinavda mezuna kalamam baskisiyla ayt matematikta evet CİDDEN AYT de surem yetmedi tabii ki her seyde kendimizde hata aramamaliyiz eleştiri zaten hem iyi hem kötü olur ve bulunduğun durum olay ve çevreye yapılır ama stres yönetimi yapamadım demek ki hata benim miydi evet benimdi ösym ne yapsın gitsin direkt insanları kolundan tutup al sana üni mi desin hatta tyt 2021 de kaydırma da yaptığımdan geçen yıl kullanılmış ama bu yaptığımız hatalar saçmalıklar ya da her türlü şey bize dönüttür her şeye sızlanmanın her şeyi kötümser ya da çok iyimser düşünmenin lüzmu yok bu dünyadaki insanların bence %1 i kadarı kayda değer insanlar ki bu da şu an için bile çok fazla insana denk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.