Şimdi Ara

<< Fazıl Bey'in Türk Kahvesi >>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mehmet Efendiydi bir zamanlar sevdiğim ama şimdi Fazıl bey diyorum başka bir şey demiyorum . Yazlığıa giderken bile kalacağım kadar yetecek kadar çekirdek alıyorum . Bence mehmet efendi'den kat kat iyi . Ama bir yerde okudum yeşil çekirdek halinde olan kahveler biraz biçimsizmiş filan ( kaynak ekşi ) yeşil olan ilk haline bakmadım ama bakacağım kısa zamanda .

Fazıl Bey hakkında sizlerinde yorumunu almak isterim .

Hakkında ,

Y.Mimar Fazıl Tuncalı Bey 1923 yılında Kadıköy'de doğmuştur. Hayatı boyunca her baba gibi Türk Kahvesi'ne olan düşkünlüğünden asla vazgeçmemiştir.

Bizler babamızın yaklaşık yarım asırdır ''Tarihi Kadıköy Çarşısı'' içinde yer alan aynı ustaların büyük bir hazla yaptığı aynı lezzetteki Kurukahveci Müessesesi'ni alarak onun anısını yaşatmaya karar verdik.

Kurukahvecilik alanındaki faaliyetimiz, Tarihi Kadıköy Çarşısı içinde, mütevazi bir kuruyemişçi dükkanı bünyesinde başlamıştır. Kurukahvenin,bilhassa kahvenin tedarik imkanlarının zor olduğu bir tarih diliminde, müşterilerimizin beğenisi ve yoğun talepleri, nitelikli kurukahve üretimine ağırlık vermemize vesile olmuştur.

Bilindiği üzere işlenmemiş ham kahvenin klasik Türk lezzetine göre kavrulması ve öğütülmesi son derece zor ve tecrübeye dayanan bir işlemdir. Bilhassa kavrulma sürecinde kişisel ustalık ve tecrübe kahvenin kendine has lezzetini belirlemektedir.

Bizler, ham kahvenin fabrikasyon yöntemlerle üretilmesine kesinlikle karşı olup Türk kahvesinin işlenmesinin itina, özen ve sevgi gerektirdiği kanaatindeyiz. Müessesemizde kullandığımız eski usul makineler uzun yıllardan beri faaliyette olup kahvemizin ilk günlerdeki eşsiz lezzetini bugünlere kadar taşımaya devam etmektedir.

• Sanırım içen kimse yok burdan
  •  << Fazıl Bey'in Türk Kahvesi  >>
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

<< Fazıl Bey'in Türk Kahvesi  >>

şimdi bu oldumu yanii anlaşılan hiç içmemişsinnn Fazıl bey
  • Fazıl beyin çekirdekleri farklılık göstermeye başladı , merkezi yerden almak daha iyi çekirdekleri kadıköy gibi .

edit : demin subesini aradım geri getirin çekirdekleri değişelim dedi . kahve anlayışı bumu yaaa üzüldüm eski fazılbey nerde şimdiki nerde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 11 Ekim 2012; 21:29:50 >
  • Fazil bey cok bozdu , daha once solediklerim bosmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.