Şimdi Ara

Faturayı exel'le yazdırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
29.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Fotoğraftaki gibi bir Faturayı Lazer yazıcımda yazdırmak istiyorum. Bu Formu nasıl exel de ölçeklendirebilirim.
    Bunun bir pratik yolu varmı.
    Tam olarak yapmak istediğim bu Formatı öyle hazırlayacağım ki Faturayı yazıcıya yüklediğimde exel üzerinden yazdıklarımı Faturanın üzerine kaydırmadan basacak.

• excelde biraz zor basarsın uğraşman lazım...

Fatura kesımı ıcın ve diğer ön muhasebe olayları için paket programlar var internette...200 ytl ye falan bulabılırsın...Oldukça işini görür...Her türlü desteğinide alırsın...

Altyapı çok önemli bir işletmede...Exceli falan boşver kıy paraya biraz :)
  • excel de bulamadım da word da cetvel var.
    onun yardımıyla yapabilirsin.
  • Paraya kıymak çok sorun değil haklısın biraz daha modernize olmak lazım ama muhasebem o kadar yoğun olmadığından fazla üzerinde durmadım. Topu topu ayda en fazla 20 fatura kesiyorum.

Diğer sebebimde elimde 9 cilt Fatura var. Sanırım senin dediğin Programlar sürekli form kullanıyor. Benim için buna dönmek eski faturaları maliyeden iptal ettirmek yeni sisteme geçmek v.s v.s Yoğun olsam zaten yapılması gereken bir iş olurdu. Yinede araştıralım bana neye mal olacak bu dönüşüm.

quote:

Orjinalden alıntı: gurkan84

excelde biraz zor basarsın uğraşman lazım...

Fatura kesımı ıcın ve diğer ön muhasebe olayları için paket programlar var internette...200 ytl ye falan bulabılırsın...Oldukça işini görür...Her türlü desteğinide alırsın...

Altyapı çok önemli bir işletmede...Exceli falan boşver kıy paraya biraz :)

• Word'de satır satır yazdırabilirmiyin excel de olduğu gibi.
    quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

excel de bulamadım da word da cetvel var.
    onun yardımıyla yapabilirsin.

• yaptığın tablonun içine bir "metin ekle" deyip alan açıcaksın.
    onun içine alt alta yazabilirsin.
    veya bu yaptığın tablonun "yazı alanı" kısmınıa tablo yapmışsan onun içine de yazabilirsin altalta.
    her enter yapışında bir alt satıra inecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Arkadaşlar Fotoğraftaki gibi bir Faturayı Lazer yazıcımda yazdırmak istiyorum. Bu Formu nasıl exel de ölçeklendirebilirim.
    Bunun bir pratik yolu varmı.
    Tam olarak yapmak istediğim bu Formatı öyle hazırlayacağım ki Faturayı yazıcıya yüklediğimde exel üzerinden yazdıklarımı Faturanın üzerine kaydırmadan basacak.

abicim acemi bi fikrim var ama işe yarar sanırım. önce faturanın 4-5 adet fotokopisini çekit(orjinali ziyan olmasın diye). sonra faturanın ölçeyini kafanda tasarla oranlarını deneme yanılma yoluyla yazdır.hatta daha kolayı geldi aklıma exelde üst taraftaki a-b-c-d bölümlerinden birine sol tıklayıp sağ tıklarsan sütun genişliği yazar oradan ayarlayabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Websitesini excell e çekme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @imrahimcan
    ordaki sütun genişliği CM cinsinden değildir ama.
    ordan yapabileceğini sanmıyorum.
    ancak deneme yanılma ile olur. o da 5-10 kağıt demek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

@imrahimcan
    ordaki sütun genişliği CM cinsinden değildir ama.
    ordan yapabileceğini sanmıyorum.
    ancak deneme yanılma ile olur. o da 5-10 kağıt demek.

abicim 5-10 kağıt fotokopi çektirme aralıklara boş bir sayfaya işaretle kalemle onu yazdır aynı kağıda da bi kaç deneme yaparsın
    diğer yolla da cm cinsinden değil ama ikisi arasında bi orantı kurarsan çok kolay olur sanırım.
  • ibrahimcan06 Sanırım sen bu satırları yazarken bende bunla uğraşıyordum. 10 sayfa gibi harcadım fakat ölçeklendirme işini yaptım.

Kenarlıklardan ince çizgileri seçtim ve her satıra bir numara verdim. Çıktıyı Faturamla karşılaştıdım satır ve sütünlerı eşleştirince oldu. ardından ince bir ayarla oturttum.

Şimdiki derdim şu: Şablonum görünecek fakar yazıcıdan sadece yazdığım bilgiler çıkacak bu nasıl yapılır.
  • dosya / yazdırma alanı / yazdırma alanını belirle
    diye bir yer var. ama ordan da ayrı ayrı sütunları yazdırabilir misin bilemem.
    bir dene istersen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

ibrahimcan06 Sanırım sen bu satırları yazarken bende bunla uğraşıyordum. 10 sayfa gibi harcadım fakat ölçeklendirme işini yaptım.

Kenarlıklardan ince çizgileri seçtim ve her satıra bir numara verdim. Çıktıyı Faturamla karşılaştıdım satır ve sütünlerı eşleştirince oldu. ardından ince bir ayarla oturttum.

Şimdiki derdim şu: Şablonum görünecek fakar yazıcıdan sadece yazdığım bilgiler çıkacak bu nasıl yapılır.

abi yeni geldim ama demek istediğini anlayamadım yine. exel zaten orada çizili olanları çıkartmıyor.
  • fatura A4 boyutunda ise ben yardımcı olurum sana pm den ulas halledelim ustadım.neler istediğini anlat ramazanda hayrımız dokunsun
  • Elimde hazır basılmış 9 Citl matbaa çıkışlı Fatura var. Fazla Fatura kesmiyorum Ayda en fazla 15 yada 20 sayfa.

Fakat istiyorumki faturamın sayfasını yırtıp yazıcıma vereyim ve yazdırayım. Bu iş umduğumdan daha zor çıktı. Yazdırdığımda yazılar kayık çıktı birini oturttum diğeri kaydı.

Yani onlarca sayfa boşa çıktı.

Faturamı Scanerden tarayıp Exele arka fon olarak atabilseydim oradanda exel hücrelerini biçimlendirip tek kalemde yapabilirdim. Böyle özellik olmadığından resmen süründüm ve hala tuturabilmiş değilim.

Bunun için bana yardımcı olacak bir formülün varmı.
  • tam hatırlamıyorum ama excel de veya word de istediğin resmi arka fonda bastırabiliyordun biraz kurcalamayla yapabilirsin yapılamaz birşey değil ama biraz kafa patlatmak lazım
  • dediğin şeyin eğer kısayolu varsa excel e aktarma gibi benimde işime yarar böyle birşey
  • faturanın toplam boyu ve sutun aralıklarını verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.mümkün mü bu sizin için
  •  Faturayı exel'le yazdırmak.

http://img47.imageshack.us/my.php?image=fatura2jr5.jpg

Ölçüleri en:20.3mm
    Boy:280mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 22 Eylül 2007; 23:25:17 >
  • abicim dün gece özellikle çok uğraştım bi yolunu buldum ama o yol da seni çok yorar karışıktır. bi de düşündüm sen faturayı az kesiyorsun yazıcı ayarların hep değişecektr. mesela bi fatura ayarı bi de yazıcı ayarı olur yazıcılarda ayar kayacak senin fatura da boşa gidecek. daha randıramlı bi yol da bulamadım. kusura bakma
    exele gölge gibi atabilsek belki olurdu ama tutmadı o da
    inşallah çözüm bulunur
  • http://rapidshare.com/files/58294433/Fatura.xls.html

buyur dostum 5 dk'lık bir çalışmanın eseridir
    hoş gör

ama yine de yazıcının farklılığından kaynaklanan bir kaç düzeltme yapman gerekeceğini düşünüyorum...
    hayırlı olsun şimdiden.

NOT : Kulaktan dolma sahip olduğum bir bilgiye giriyor bilgisayardan fatura çıkartma lükse giriyor ve vergi olaylarında bi bindirme söz konusu oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.