Şimdi Ara

Faturam geçen ayın 2.5 katı geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

doğalgaz daki ilk senem. daha önce kaloriferli evde oturuyordum.

ekim ayında 120 TL , kasım ayında 145 TL civarında fatura gelmişti dün akşam gelen fatura ile şok oldum 354 TL.

Sayaçta bir kaçak olduğundan şüphelendim ve kombiyi kapattım, 3 saat kadar bekledim ama sayaçta bir oynama yoktu. Kaçak olsa sanırım bu kadar uzun süre sabit kalmazdı.

tüketimi bu kadar artmasının sebebi sadece havaların soğuması mı ? Aslında fatura gelmeden önceki son iki hafta havalar o kadarda soğuk değildi, sabahları araçların camı dahi buzlanmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 14 Ocak 2014; 11:02:38 >

• efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    Oranlarda herhangi bir anormallik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Merhabalar

doğalgaz daki ilk senem. daha önce kaloriferli evde oturuyordum.

ekim ayında 120 TL , kasım ayında 145 TL civarında fatura gelmişti dün akşam gelen fatura ile şok oldum 354 TL.

Sayaçta bir kaçak olduğundan şüphelendim ve kombiyi kapattım, 3 saat kadar bekledim ama sayaçta bir oynama yoktu. Kaçak olsa sanırım bu kadar uzun süre sabit kalmazdı.

tüketimi bu kadar artmasının sebebi sadece havaların soğuması mı ? Aslında fatura gelmeden önceki son iki hafta havalar o kadarda soğuk değildi, sabahları araçların camı dahi buzlanmıyordu.

Fiyatlar gerçekten çok şaşırtıyo. ben ögrenciyim tek odada kalıyorum ev mantolamalı iki petek hiç durmadan 45 - 48 arası yanıyor. 250 lira fatura geliyo her ay. şaşkınım

• furkan713 kullanıcısına yanıt
    1. İki petek te odadaysa evin diğer kısımları bu iki petekten nasipleniyor :)
    2. petekler yetersiz ve kombi çok çalışıp az dinleniyor...
    3. 7/24 yandığı için bazı saatlerde ihtiyaç fazlası ısınma var.
    4. Geçen ay havalar soğuktu.

Hepsinin de az çok payı olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

evde tüm petekler açık ve yeterli boyutta, taşınmadan önce ısınma sorunu olmasın diye değiştirmiştim.

7 / 24 yanıyor,

bakalım önümüzdeki ay nasıl bir süpriz bekliyor bizi.

şuan gördüğüm kadarıyla doğalgaz kesinlikle kaloriferden ( merkez sistemden ) daha pahalı, üstüne üstelik çokda iyi ısıtmıyor evi.
    Aslında @furkan713'ü yanıtlamıştım ama sizin durum da çok farklı değil...

Yine de bir kaç soru sormak farz oldu :)

1. Isı yalıtımı var mı, varsa ne düzeyde?
    2. Kombiyi (ve varsa oda termostatını) kaç dereceye set ederek kullandınız?
    3. İç sıcaklık kaç derecelerdeydi?
    4. Toplam petek boyu ne kadar?
  • quote:

Aslında @furkan713'ü yanıtlamıştım ama sizin durum da çok farklı değil...

Yine de bir kaç soru sormak farz oldu :)

1. Isı yalıtımı var mı, varsa ne düzeyde?
    2. Kombiyi (ve varsa oda termostatını) kaç dereceye set ederek kullandınız?
    3. İç sıcaklık kaç derecelerdeydi?
    4. Toplam petek boyu ne kadar?

3 + 1 150 metrekare net

mantolama var,

güney cephe

3 katlı binanın ikinci katında oturuyorum fakat alt katım boş, üst katımda karı koca doktor oturuyor, sürekli nöbetteler, genelde evde olmuyorlar 2 gün evdelerse 4 gün ortada yoklar. Bu nedenle çok fazla evi ısıtmıyorlar,

kombi 50 dereceye ayarlı, evin iç ısısı 24.5 dereceye ayarlı

mutfaktaki petek 1 metreden biraz daha uzun belki 130 cm, banyoda havlupan var, salon ve diğer 3 oda 2 metrelik 4 petek var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    son 2.5 ay
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evin içi 24,5C derken oda termostatı set değeri mi yoksa gerçekleşen sıcaklık mı? Eğer gerçekleşen sıcaklık 24,5C ise + komşu dayanışması da
    olmadığına göre fatura normal.
    Eğer alt ve üstten ısı desteği olsa fatura en az %30-40 düşer; bir de 22C derece yeterse %10-15 daha gelir; fatura 200TL'yi geçmez(di).

Merkezi sistem olsaydı aynı koşullarda fatura 354TL olmazdı ama 250TL'yi rahat görürdü bence...
  • quote:

Evin içi 24,5C derken oda termostatı set değeri mi yoksa gerçekleşen sıcaklık mı? Eğer gerçekleşen sıcaklık 24,5C ise + komşu dayanışması da
    olmadığına göre fatura normal.
    Eğer alt ve üstten ısı desteği olsa fatura en az %30-40 düşer; bir de 22C derece yeterse %10-15 daha gelir; fatura 200TL'yi geçmez(di).

Merkezi sistem olsaydı aynı koşullarda fatura 354TL olmazdı ama 250TL'yi rahat görürdü bence...

Termostat 24.5 da ayarlı ve ev içide 24.5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombi 50 deyken oda isisni 24.5derecede iyi isitiyomus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petek metrajları 50C kombi ayarında 24C iç sıcaklık sağlamaya yeterli demek ki...

Az kullanılan odaların petekleri giriş vanalarından kısılırsa (tam kapatıp yarım-çeyrek tur açarak) sarfiyat biraz düşer...
  • 10 metrelik petek ve 150 m2 ev için değerler normal
  • quote:

Kesinlikle Katılıyorum ,
    benim ev dublex ve alt kat salon la , üst kat salon merdiven ile bir birine bağlı ,
    alt katta 2 petek var 110 ar cm,
    geçen ay 410 TL fatura gelince , biraz araştırma yaptım ve sonuç olarak

merdivenin altına 1 adet 110 cm , üst katın salonunada 120 cm , iki petek daha eklettim , kombi daha az çalışacak ve umuyorim ki fatura soğuk aylarda inşallah düşük gelecektir

yoksa igdaş a çalışmaya devam

• Fish-Birds kullanıcısına yanıt
    Petek ilavesi isabetli olmuş, daha düşük kazan sıcaklığında önceki durumla aynı iç sıcaklığı temin edebilirsiniz ama kombinin ısıtacağı su hacmi arttığı için sarfiyatınız çok değişmeyebilir. Diğerlerine göre fazla ısınan alanlara ve az kullanılan oda varsa, buralardaki peteklere termostatik vana takarak ekstra tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu şekilde ısı kontrollü uygulama ile sistemdeki suyun bir kısmını kombi ısıtmamış olur ve sarfiyat anlamlı şekilde düşer. Hatta ek olarak oda termostatı kullanırsanız, kontrolü doğrudan kombi üzerinden yaparak, ısıtılan su hacmini özellikle ılık kış ve mevsim geçişlerinde sıfırlar ve daha fazla tasarruf yakalarsınız...
  • quote:

Petek ilavesi isabetli olmuş, daha düşük kazan sıcaklığında önceki durumla aynı iç sıcaklığı temin edebilirsiniz ama kombinin ısıtacağı su hacmi arttığı için sarfiyatınız çok değişmeyebilir. Diğerlerine göre fazla ısınan alanlara ve az kullanılan oda varsa, buralardaki peteklere termostatik vana takarak ekstra tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu şekilde ısı kontrollü uygulama ile sistemdeki suyun bir kısmını kombi ısıtmamış olur ve sarfiyat anlamlı şekilde düşer. Hatta ek olarak oda termostatı kullanırsanız, kontrolü doğrudan kombi üzerinden yaparak, ısıtılan su hacmini özellikle ılık kış ve mevsim geçişlerinde sıfırlar ve daha fazla tasarruf yakalarsınız...

evet termostatlı vanalar gerçekten %10 /20 arası tasarruf sağlıyormuş , bu bir seçenek olabilir fakat..

benim kombi normal sistem , metre kare büyük olduğu için yoğuşmalı kombi almak tasarruf sağlar mı ? kendini kaç ayda omerti eder ?

saygılar..

• Fish-Birds kullanıcısına yanıt
    Premiks yoğuşmalı kombi ile sezonda yaptığınız toplam doğalgaz tüketimi %15-20 azalır. 24-28kW aralığındaki kombi fiyatları ise 1600-2500TL düzeyinde, buna göre amorti süresini hesaplayabilirsiniz. Mevcut kombiyi satabiliyorsanız amorti süresi kısalır. Isıtılan alanın büyük olması da amorti süresini kısaltır ama tasarruf yine %15-20 olur...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    evet bu sene bina montalaması yaptırıyoruz , duruma göre kombi değişimini düşüneceğim..

Premiks yoğuşmalı kombi alırken size danışman gerekecek zaten

saygılar..
  • Gizli zam yapıldığını duymuştum haberlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: -)KraL(-

Gizli zam yapıldığını duymuştum haberlerden

valla hiç zammı görmüyoruz ki ne gelirse fatura ödüyoruz
  • quote:

İki petekte benim odamda 3. bi petek olsa odada benim için çok daha iyi olur diye düşünüyorum ama odama doğalgaz sobası koymayı düşünüyorum. istanbulda tek basıma 80 metrekare evde taş çatlasın 100 geliyordu. önceki evimde doğalgaz sobası bütün evi ısıtıyodu tek başına hiç durmadan maximım yanıyordu 80 tl :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.