Şimdi Ara

Fatih üniversitesi mi Haliç üniversitesi mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: optoelectronics

    Evet Fatih üniversitesinin kökleri cemaate dayanıyor.
    Her özel üniversitenin kökleri mutlaka bir vakıfa dayanır....Amerikada olsa bu üniversite kökleri cemaate dayanıyor diye kötü bir imajı olmaz.

    Keşke tüm cemaatler, tarikatlar, örgütler üniversite kursa. Tabi TC anayasasına bağlı işliyor herşey. Üstelik üniversite demek zaten universal yani evrensel demektir.
    Üniversitelerin özelliği dünyadaki hemen her insanın çalışmasına, gelip gezmesine, ilişki kurmasına fırsat verebilecek düzeyde olması gerekir.
    Yani budist, hristiyan, müslüman, ateist, yahudi v.b. hangi inanca sahip olursan ol farketmez.

    Fem dersanelerini ben eleştiriyorum. Çünkü öss maratonu gibi önemli bir aşamada öğrencilere ders dışındaki vakitlerde çok fazla cemaat toplantıları yaptırılıyor. Bu doğru bir şey değil. Oraya ailesinin zar zor biriktirip verdiği milyarlar ile gelen öğrenciler var. İnsanların kritik zamanları ve paraları cemaat çalışmalarına kurban edilmemeli. Bencil davranışlar hoş değil. Dersaneye gelen kişilerin beklentilerini karşılamak öncelikli olmalıdır. Çünkü işin içinde kul hakkı var.

    Ama üniversitede bunların olacağını sanmıyorum. Çünkü imaj meselesinde bir açık vermemeye onlar da uğraşıyorlardır bence.
    Tam bilmiyorum sadece tahmin ediyorum. Fakat üniversitede öss yoğunluğu yerine daha rahat zaman olduğu için belki onu fırsat bilerek öğrenciyi cemaate çekmek isteyenler olabilir.

    Arkadaşlar şu noktayı da unutmamak lazım. Siz hangi üniversiteye giderseniz gidin bu cemaatin adamlarını sınıfınızda mutlaka bulacaksınızdır. Neredeyse üniversitede bölümlerin %20-30'u gülen cemaatine bağlı kişilerden oluşuyor.
    Yani cemaat üniversitede karşıma çıkar mı diye tedirgin oluyorsanız bence olmayın. Çünkü her üniversitede karşınıza çıkarlar.


    Fatih üniversitesi cemaatin dünya çapındaki ağından dolayı bence yurtdışı bağlantıları daha kuvvetlidir. Haliç'e göre daha çok bilim adamı ile irtibatı vardır. Akademisyen sıkıntısı çekmezler bence. Ayrıca o üniversitenin ekonomik olarak sırtı yere gelmez. Çünkü arkasında büyük bir cemaat/vakıf var.
    Bu cemaatin yetiştirdiği hem Türkiyede hem de dünyada çok üst kademede adamlar var. Her yıl cemaat içinden öss'de derece yapanlar çıkıyor.

    Fatih üniversitesinin ülke içinde iş bulmada sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
    Türkiye'deki devlet kurumları ve sanayi zaten cemaatin ve AKP'lilerin elindedir. O yüzden pek sıkıntı olacağını zannetmiyorum...
    Belki torpil işlerinde faydası bile olabilir....

    En iyisi iki üniversitenin de sitesine girin ve akademisyenlerin kariyerlerine bakın......

    Okudugum en iyi yorum buydu.elinize sağlık hepsini okudum.bu yıl istanbul fatih üniv. gidecek birisini bu cemaat konularında rahatlattınız. Bende herkesten dinliyorum adamlar zorla namazmı kıldıracak sanki ne yapıyosun orda.Herkesin aklında kötü bir yer olarak kalmış




  • sorun cemaat falan degıl.her okulda olabılır ...ancak sorun okulun ısmı anıldıgında ılk akla gelen cemaat olması. yoksa her okulda ileri dıncı takım vardır olabılır. ancak fatıh unıversıtesı denıldıgınde fetullah gülen yerı oldugunu herkesın bılmesı bence rahatsız edıcı bır durum . sonucta bu baslık altında bıle fatıh unıversıtenın egıtım kalıtesınden daha cok cemaat konusu konusuldu.ki genel olarakta bu sekılde. bence şu baslık altında kısacık yorumların bu dogrultuda olması bıle o okulu tercıh etmemenın en buyuk nedenı olsa gerek. tabı okulun bu şekıldekı ımajı yuzden oldugu ıcınde tercıh edenler olabılır.unıversıte dıyoruz egıtım dıyoruz ... ancak konusulan sey dındarlık cemaat fetullah gulen... ben tercıh asamasında olsaydım suan asla tercıh etmezdım. ıster ön yargı denılsın ıster boş konusuosun denilsin ama bır gercek varkı kıme sorarsan sor fatıh unıversıtesı dıyınce akla gelenler bellırlı seyler... o yuzden tercıh etmezdım ben. ıstedıgı kadar egıtımı ıyı olsun ıstedıgı kadar olanagı olsun(o şekildemı bılmıorum tabı)... tercıh sızın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 1 Ekim 2008; 20:01:26 >




  • eğer nurcu ya da fethullahçı değilsen hiç girme. ayrıca haliç de pek sağlam pabuç değil. onun da cemaatlerle ilişiği var.
  • fatih üniversitesi'ni bitirdikten sonra iş ararken askeri hiçbirşeyde iş bulamayacağın %100 kesin, özel kuruluşları bilemeyeceğim ama gerçekten profesyonel olanlar ayrım yapmaması gerek.

    ben haliç üniversitesi'nde okuyorum. haliç kampüs merkezli değil şehir merkezli fakülte dağılımını benimsemiş. eğer çimlerde yuvarlanmayı falan düşünüyorsan (ne gerek var :) ) haliç fakültelerinde bahçe bile yok. yalnız eğitim kadrosu en iyi üniversitelerde çalışmış emekli prof.lardan oluşmakta. bu da bir artı sayılabilir.

    tercihlerimde fatih %100 burslunun altında haliç %50 vardı, haliç'e geldim. ilk geldiği zaman insan biraz garipsiyor kampüsün eksikliğini ama herkesin anlattığı kadar kötü de değil..
  • arkadaşlar bende faih üniversitesini düşünyorum puanları hakkında bilgisi olan varmı ygs puanım 195 paralı olarak düşnüyorum
  • Fatih üniversitesinin kalitesi çok iyidir. Haliç ile kıyaslanamaz.
  • o konuda haklısınız donanım olarak iyi bir üniversite kampüs olarakta öyle puanlar hakkında bilginiz varmı?
  • Her tarafta cemaatçi tiplerin dolaştığı bir üniversiteden rahatsız olmayacaksan git Fatih'e.Onlar gibi değilsen kafana göre arkadaş falan bulma ihtimali çok düşük olur, üniversitenin rengi apaçık belli, o renkte değilsen uzak durmak en iyisi olur bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnuR

    Her tarafta cemaatçi tiplerin dolaştığı bir üniversiteden rahatsız olmayacaksan git Fatih'e.Onlar gibi değilsen kafana göre arkadaş falan bulma ihtimali çok düşük olur, üniversitenin rengi apaçık belli, o renkte değilsen uzak durmak en iyisi olur bence.

    saçma sapan yorumlar yapmayın arkadaş.dikkat ettiyseniz 1 yıl önce daha yeni okula başladıgımda mesaj atmıştım ve hala fatih üniv. gidiyorum hiç bir yerde cemaatçi tip filan yok her yerde senin benim gibi tipler.ne küpene karışırlar ne başka şeyine.ben solcu görüşlü bir insanım yorumlarımı da söylerim hiç kimse karşı bile çıkmadı çogu kişiylede kardeş denilebilecek arkadaşlıklarım var.

    bu üniv. e hayatında gitmeyen kişiler nasıl kulaktan dolma böyle haberlerle milletin aklını karıştırıyor inanılmaz.internetten konuyu bulup okuyanda korkulacak bir yer sanacak.10 gün sonra yaz festivalimiz olacak gel davetlim ol hangi şarkıcıların nasıl insanların geldiğini gördüğünde şok olacaksın




  • haliçe gitme erkeksen başka üniye git
  • vay be zaman ne çabuk geçmiş şu an fatih üniversitesinde uzatmalı bilgisayar müh. öğrencisiyim 5. senem
  • Memnun musun bari? Bolum nasıl? Lab,bina,hoca bakımından? Ozel sektorde nasıl karsılanıyor mezunlar biraz anlatırmısın? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu 6 yilik bir konu ama fikir edinmek isteyenler icin soyleyeyim.Fatih her yonuyle halice bin basar.Ama ismi gayri rasmi fethullah gulen universitesi oldugu icin dezavantaji var isim yonunden.|Ben egitime bakarim baska seye takilmam diyenler icin elbette fatih..
  • Bana kalırsa bi önce okulun kampüslerine bak.Fatih üniversitesi hadımköy'deymiş.Avrupa yakasında (kiralar yüksektir) ve baya uzak duruyor.bilmiyorum gitmedim görmedim ama google maps ten bakabilirsin.istanbulun merkezine uzak yani (en azından bana göre)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.