Şimdi Ara

Fatih üniversitesi mi Haliç üniversitesi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
10.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bu iki üniversiteden birine gitmeyi düşünüyorum haliçin m.köy kampüsü evime çok yakın sayılır tabi oraya kampüs denirse dersane gibi orada gidebileceğim e-h müh ile endüstri müh var.Ayrıca Fındıkzade kampüsündede(dersane gibi oda) uygulamalı matematik diye bi bölüm var bu bölüm tam olarak nedir mezun olunca hangi alanlarda çalışılınabilir acaba bu üç bölümden hangisini bitirmek daha zor hangisini bitirmek daha kolaydır.Haliç endüstriye girmem diğerlerine göre daha zor galiba puan olarak(hepsi türkçe bölümlerin)

    Gelelim fatihe kampüsü hadımköyde ve bana uzak sayılır ama kampüsü bir üni kampüsü için yeterli haliç gibi değil burdada kimya,bilgisayar,e-e,endüstri,çevre,malzeme,gıda(türkçe hepsi) gitmeyi düşünüyorum çevre,kimya ve yeni açılacak olan gıda ile malzemeye girerim heralde bilgisayar,endüstri,e-e puan olarak girmem biraz daha zor.

    bu bölümlerden hangisini bitirmek daha zor hangisini bitirmek daha kolaydır.Çevre müh mezun olunca geleceğin mesleği diyolar ama malum küresel ısınma iş bulmada zorluk çekilir mi.

    Bu iki üniversitede hangisinin ortamı normal gelirin biraz üstünde olan birisi için idrealdir.







  • Fatih.
  • fatihi seçmede nereye gidersen git amerikaya yardım yapmış olursun fatihe gdersen fetullah gülenin işte
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafa666

    fatihi seçmede nereye gidersen git amerikaya yardım yapmış olursun fatihe gdersen fetullah gülenin işte


    Adam okumaya gidiyor sen konuyu hemen nereye çekmişsin!
  • haliçi tavsiye edebilirim ama fatih hakkında pek bir bilgim yok ama ne yaparsan yap iticü ye gelme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 9 Temmuz 2008; 13:25:58 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_virtue


    quote:

    Orjinalden alıntı: mustafa666

    fatihi seçmede nereye gidersen git amerikaya yardım yapmış olursun fatihe gdersen fetullah gülenin işte


    Adam okumaya gidiyor sen konuyu hemen nereye çekmişsin!

    tamamda okuyacak büssürü yer var sadece dikkat etsin uyuya uyuya bu duruma geldik zaten okumaya gitsem bile fatihe gitmem ki zaten okuyorum




  • arkadaşım fatih üniversitesisağlam bi üniversitedir. teknolojik imkanı olarak fln

    ama bilmeni isterimki fetullah cemaatinin ünversitesidir. yani eğer ordu da fln çalışmakla alakalı bir işin olur mümkanti yok almazlar...


    haliçi bilmiyoru.. arkadaşımın abisi fatih üniversiteine gitmişti ordan biliyorm o üniversiteyi


    not: abimin arkadaşı fetullahçı değildir. gördüğü yerde kesmek ister... ama sanırım teknolojik yapısı için gitmişti... yoksa bu tür yerlerin 1 km uzağından geçmez...
  • teknolojik olarak fatih ağır basıyor m.köyden iett ile ulaşımı nasıl sağlarım sanırım e-60 hattı okulun önünden geçiyo sanırım fatih çevre müh gitcem inş dersleri çok ağır değildir
    fethullah gülen konusuna gelince ben iki sene feme gittim ama sırf eğitimi iyi diye gerçi benim gittiğim şubenin eğitim açısından femle hiç alakası yoktu ama sadece derece sınıfları ile ilgileniyolardı ben oraya eğitim almak için gitcem nası feme gittiysem inş hayırlısı olur
  • arkadaşlar benimde bir sorum olacak

    siz olsanız yeditepede biyomedikal mühendisliği mi, ışık üniversitesinde elektronik mühendisliği mi okurdunuz?

    dikey geçiş yoluyla gireceğim kendimi kasarsam yeditepe,rahat bir şekilde çözersem ışık olcak diye düşünüyorum. yeditepeden beni soğuttular ama bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.
  • 2 üni de yaramaz gideceksen adam gibi bi üniye git haliç üni dersanae gibi bi yer
  • fatih altyapı ve eğitim kalitesi olarak haliç e on basar ama malum imajı pek iyi değil.
  • imajı ne yönden etkiler ki beni mezun olunca iş veren diplomamda fatih üni görünce iş vermekten mi vazgeççek askeri kuruluşlara girmeme konusu ise önemli değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uguroz89

    imajı ne yönden etkiler ki beni mezun olunca iş veren diplomamda fatih üni görünce iş vermekten mi vazgeççek askeri kuruluşlara girmeme konusu ise önemli değil


    iş vermekten vazgeçen olabilir ama buna karşın tercih edileceğin de çok yer olabilir ,sayıları çok fazla mıdır bilemem ama bu kuruma karşı önyargısı olan işverenler var bunu da unutma.

    bir de eğer paralı okuyacaksan adam akıllı bir bölüm seç, çevre müh. şu an için çok gelecek vaaadetmiyor.
    eğer 89 doğumluysan bir daha öss ye gir derim aceleye gerek yok hayat uzun emeklilik 60 yaşında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thron -- 9 Temmuz 2008; 15:14:11 >
  • beyler bırakın bu fethullah'la ilişkisi var muhabbetlerini.adam zaten üniversite okumaya gidiyor.sonuçta belli bir birikimi var.orta okula veya liseye başlamıyor ki.bu zamana kadar kendi yolunu çizmiştir.bu saatten sonra beyni hala yıkanabiliyorsa üniversite okumasına gerek yok zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uguroz89

    teknolojik olarak fatih ağır basıyor m.köyden iett ile ulaşımı nasıl sağlarım sanırım e-60 hattı okulun önünden geçiyo sanırım fatih çevre müh gitcem inş dersleri çok ağır değildir
    fethullah gülen konusuna gelince ben iki sene feme gittim ama sırf eğitimi iyi diye gerçi benim gittiğim şubenin eğitim açısından femle hiç alakası yoktu ama sadece derece sınıfları ile ilgileniyolardı ben oraya eğitim almak için gitcem nası feme gittiysem inş hayırlısı olur

    dostum bende fatih üniv. çevre müh. okuyacağım.Tanışırız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafa666

    fatihi seçmede nereye gidersen git amerikaya yardım yapmış olursun fatihe gdersen fetullah gülenin işte


    Al işte daha neyin ne olduğunu bilmeyen biri daha. Arkadaş eğitim almak için üniversite soruyor sen saçma cvplar veriyorsun. Fatih üniversitesi kaliteli bir üniversite bunun farkında değilsin heraLde.
  • Fatih'i bilmem ama Haliç'i salla gitsin. Bi bahçesi bile yok, bi ara beni oraya göndericeklerdi zor vazgeçirdim. Orda okuyan bi arkadaşım da gelmediğin iyi oldu dedi.(sadece kantini güzelmiş okulun) Mimarlık fak. hocaları Mimarsinan'dan diye tutturdular bi ara kafama yatmıştı ama sonradan vazgeçtim bugün de bi arkadaşla konuşurken o hocaların ayrıldığını ama eğitim kadrosunda göründüklerini öğrendim iyi ki gitmemişim. Haliç üniye ben de yakınım yakın diye gidicektim vazgeçtim maltepe üniye gittim. Kendisi dağ başındadır ama gel de bi kampüs gör




  • niye hortlanttınız konuyu şimdi
  • Evet Fatih üniversitesinin kökleri cemaate dayanıyor.
    Her özel üniversitenin kökleri mutlaka bir vakıfa dayanır....Amerikada olsa bu üniversite kökleri cemaate dayanıyor diye kötü bir imajı olmaz.

    Keşke tüm cemaatler, tarikatlar, örgütler üniversite kursa. Tabi TC anayasasına bağlı işliyor herşey. Üstelik üniversite demek zaten universal yani evrensel demektir.
    Üniversitelerin özelliği dünyadaki hemen her insanın çalışmasına, gelip gezmesine, ilişki kurmasına fırsat verebilecek düzeyde olması gerekir.
    Yani budist, hristiyan, müslüman, ateist, yahudi v.b. hangi inanca sahip olursan ol farketmez.

    Fem dersanelerini ben eleştiriyorum. Çünkü öss maratonu gibi önemli bir aşamada öğrencilere ders dışındaki vakitlerde çok fazla cemaat toplantıları yaptırılıyor. Bu doğru bir şey değil. Oraya ailesinin zar zor biriktirip verdiği milyarlar ile gelen öğrenciler var. İnsanların kritik zamanları ve paraları cemaat çalışmalarına kurban edilmemeli. Bencil davranışlar hoş değil. Dersaneye gelen kişilerin beklentilerini karşılamak öncelikli olmalıdır. Çünkü işin içinde kul hakkı var.

    Ama üniversitede bunların olacağını sanmıyorum. Çünkü imaj meselesinde bir açık vermemeye onlar da uğraşıyorlardır bence.
    Tam bilmiyorum sadece tahmin ediyorum. Fakat üniversitede öss yoğunluğu yerine daha rahat zaman olduğu için belki onu fırsat bilerek öğrenciyi cemaate çekmek isteyenler olabilir.

    Arkadaşlar şu noktayı da unutmamak lazım. Siz hangi üniversiteye giderseniz gidin bu cemaatin adamlarını sınıfınızda mutlaka bulacaksınızdır. Neredeyse üniversitede bölümlerin %20-30'u gülen cemaatine bağlı kişilerden oluşuyor.
    Yani cemaat üniversitede karşıma çıkar mı diye tedirgin oluyorsanız bence olmayın. Çünkü her üniversitede karşınıza çıkarlar.


    Fatih üniversitesi cemaatin dünya çapındaki ağından dolayı bence yurtdışı bağlantıları daha kuvvetlidir. Haliç'e göre daha çok bilim adamı ile irtibatı vardır. Akademisyen sıkıntısı çekmezler bence. Ayrıca o üniversitenin ekonomik olarak sırtı yere gelmez. Çünkü arkasında büyük bir cemaat/vakıf var.
    Bu cemaatin yetiştirdiği hem Türkiyede hem de dünyada çok üst kademede adamlar var. Her yıl cemaat içinden öss'de derece yapanlar çıkıyor.

    Fatih üniversitesinin ülke içinde iş bulmada sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
    Türkiye'deki devlet kurumları ve sanayi zaten cemaatin ve AKP'lilerin elindedir. O yüzden pek sıkıntı olacağını zannetmiyorum...
    Belki torpil işlerinde faydası bile olabilir....

    En iyisi iki üniversitenin de sitesine girin ve akademisyenlerin kariyerlerine bakın......




  • Dostum puanın yetiyorsa Bahçeşehir Üniversitesine gelseydin.Burası çok güzel(bence).Şimdi hangi Üniversitede okuyorsun?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.