Şimdi Ara

Fatih Terim'in Abuk PRES ve TAKTİK Anlayışı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
1
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam baya yazmışsınız emek vermissiniz elinize saglık yanlış anlamayın okuyamadım hepsini ama bu mesaj özelinde degil genel yaklaşım olarak yanlış kisileri hedef almissiniz kendinize ve ne kadar ispatlamaya çalışsanız da mantıklı gelmiyor bana. Fatih Terim, Selçuk bence bunların üzerine yıkmak başarısızlığı ki başarısızlık da yok bana göre başlangıç noktası olarak yanlış. Selçuk İnan 2 sene önce bize degil de başka bir takıma gitseydi belki 2 sene üst üste şampiyonluk gelmeyecekti, takımın halini hatırlayın. Fatih Terim konusuna zaten hiç girmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılarının hepsini genelde okurum ama Terim'in her zaman aklında tek forvetli oyun sistemi vardı.

Bunu ilk geldiği sene biliyoruz. Fenerbahçe maçına kadar hep 4-5-1 ile çıktık sahaya olmadı, sonra Fener maçına 4-4-2 ile çıktık ve ondan sonra zaten hep 4-4-2 oynadık.

Terim yine 4-5-1 oynatmak istiyor ama bunu uygulayacak kanatlar yok. Şöyle ki, Amrabat, skora katkısı var mı direkt olarak? yok. Bitiricilik zayıf. Bruma? Daha zamanı var. Peki. Sneijder? Arada sırada.

Bu durumda 4-5-1'de skor yükü direk ordaki 1'in yani tek forvetin üzerine biniyor. Çünkü kadrodaki diğer adamlar skorer değiller.

Tavşan gibi skor üretebilen kanatlarımız olsa zaten 4-4-2 oynatmaz Fatih Terim, ancak yok. O yüzden çift forvette ısrar ediyor.

Hani uç örnek olacak ama bak Munih'e sağda Robben, solda Ribery her daim her maç direkt olarak skor üreten/üretebilecek futbolcular. İlk sezonda biri bana kim gol atar bugün dediğinde 5-6 oyuncu sayabiliyorken, şimdi 1 Drogba 2 Burak, başka? Belki Sneijder. Başka?

@patos64

• Boş muhabbet yapmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

Bu yazını da okumadım ama vaktini boşa burda harcayacağına sana tavsiyem bu yazma hevesini paraya çevirecek işlere yönelmen. Uygun fiyata ödevleriniz, projeleriniz, tezleriniz, şiirleriniz temiz kağıda geçirilir diye ilan ver iyi para kırarsın bu yazma aşkıyla

Harbiden birde üşenmeden çok uzun yazıyor.

• Kötü gün yazarı patos

Adam başkalarının kızgınlığıyla besleniyor
  • 3-1 lik fener maçı presin işe yaradığı maç bir maç istiyordun söyledim
  • Forumun Hıncal Ulucu arkadaş heralde
  • Şu okumuyorum diyenlere tav oluyorum ya adam zahmet edıp emek vermıs yazmıs ama doğru ama yanlıs okumuyosan konu ıcerıgını bılmeden dırek sallama barı adama yorumsuz bırak konuyu. Ama illa moklucak bısey buluyolar

Kesınlıkle haklı yada haksız muhabetı yapmıyorum sadece bu okumadan sallayanlar tam sopalık
  • Yener sen misin?
  • toplanalım şuna günlük 20 TL verelim girmesin şu siteye
  • Canına yandığımın dünyasında herif 40 yıldır futbolun içinde, o bilmiyor ama bir siz biliyorsunuz öyle değil m?
  • bi bitmediniz.
  • Sonuna kadar katılıyorum kardeşim.
    @patos64

Hatta şu pres ve çift forvet meseleleri hakkında bir kaç şeyde ben söylemek istiyorum. Pres defansif ve ofansif futbolun vazgeçilmez bir unsurudur. Buna eyvallah. Bizim eleştirdiğimiz nokta ise şuursuz yapılan pres.. Senin 3. bölgede pres yapman Real Madrid gibi büyük takımalara sökmez arkadaş! Adamlar baştan aşağı yıldız ve usta ayaklar var.. Bu arenanın hiç mi hiç yabancısı değiller.. Ne yani defanstan çıkarken hata yapmaları için mi bu kadar efor sarf ettireceğiz futbolculara.. 3. bölgede pres o kadar kolay birşey olsa her takım başarıyla uygular.. Öncelikle çift forvetle olmaz o iş.. 2 sezon önce Elmander ve Necati'nin yaptığı prese ilave olarak kanatların aynı hizadan ileri çıkıp yaptığı pres ve beklerin ortasahaya ilerleyip kanatların boşluklarını doldurmasıyla yaptığımız presi ancak sen anadolu takımlarına yaparsın ve ancak orada tutar.( 2-4-4 dizilişine geçtiyorduk o zaman ) Çünkü onların defanstan top çıkarırken yetenekleri kısıtlı stoperleri ve liberoları var..

4-2-3-1 sisteminde yapılan pres kendi yarısahanın önünde 2. bölgede başlar bu presi 3. bölgeye katiyyen taşımazsın.. Forvet'in yapacağı tek şey 3. bögledeki oyuncuların kendilerini çok rahat hissetmemelerini sağlamak.. Formaliteden topun olduğu bölgeye koşmak.. Gerisi ortasaha ve defansa kalmış birşey.. Hücumda en az 3 adamın aktif(yahu pasif) dinlenme yapmıyorsa sen bu takımdan ofansif anlamda pek birşey bekleyemezsin.. Hücum yapacak oyuncuların eforunu defans yapmakla harcarsa kim hücum yapacak? Sonra yok şu pres yapmıyor yok bu yapıyor zırvalarıyla maç sonu burda birbirimizi yeriz.. 11 kişi defans yapmak maçı size kazandırmaz! Ha kaybettirmeyede bilir.. Emin olun eğer karşı takıma fiziksel üstünlüğünüz yoksa 11 kişi full defans full pres yapmanına bir mantığı bir manası yoktur.. Aktif dinlenme denen birşey vardır.. Buda hücum yapacak kişilerin ne çok koşması ne de hiç koşmaması anlamına gelmez.. Sadece alan savunması yaparlar ve ekstra bir performans harcamaları da gerekmez gerekmemelide.. Sonra hücuma çıkılacağı zaman ise defans oyuncularından 3 ü aktif dinlenmeye geçer diğerleri efor sarf eder.. Arada kalan 4 kişinin ise dinlenmeye ihtiyacı olmayacak derecede kondisyona sahip olması gerekir ki bunlar genelde ortasaha oyuncularıdır..

Şekil A:
     Fatih Terim'in Abuk PRES ve TAKTİK Anlayışı

Evet Real Madrid gibi kanatları hızlı orta sahası güçlü ve tekniği yüksek takıma karşı şekildeki gibi pres yapabilirsin.. 2. bölgeden itibaren.. Hayal dünyasında yaşamayın.. Şuan dünya üzerinde 3. bölgede bu presi uygulayacak takım yok(tur) ( Şampiyonlar ligi seviyesinden söz ediyorum )

Şekil B
     Fatih Terim'in Abuk PRES ve TAKTİK Anlayışı

Savunma yapacaksan pasif bölgede değil aktif bölgede yapılır.. Daha uzatmanın manası yok. Futbol cahili değilseniz dediğimi anlamışsınızdır zaten..

• Bu adamı durduramıyacagız
  • aynen,, demek istediklerimi güzelce özetlemişsin.

bu kadar tv'de futbol konuşan futbolcular var, bir kişi bile bu kadar dikkat etmiyor benim senin dediklerine, farketmiyor bile... onlar sadece isme bakıyor, pres. yahu pres nedir nasıl nerede yapılır, gs doğru pres yapıyor mu, o övdüğümüz benim sevdiğim spor yorumcuları bile bunlardan bahsetmiyor. onlarda popüler şeylere kapılıp gidiyor.

---
    çift forvetle hücum oynamanın alakası da yok aslında işin garibi... sadece anadolu takımlarına işe yarar çünkü zaten adamlar ileri çıkamıyor sende fazlalık oluşturuyorsun burada sıkıntı yok ama maç şamp ligi maçı.

fatih hoca orta sahanın önemini unutmuş... düşünün, madrid maçında burak yerine bruma veya amrabat oynasaydı? amrabat hem pres yapan oyuncudur hem kanat,,, 2-3 tane çok güzel orta kesti bruma hız kazandırdı... peki burak ve drogba varken neo luyordu? burak drogba ileride boş boş koşu yaparken terim'in egosu tatmin oluyordu, burak kanatta top alıp düz pas atıp bir yerlerde kayboluyordu.

diyorlar ya hoca 40 senedir işin içinde sen mi biliyorsun diye? evet arkadaşım ben biliyorum, siz bu mantıkla çok dayak yersiniz askerde.

gs sırf real madrid veya herhangi bir takım defansta hata yapsın diye pres yapıyor. yahu ben bakıyorum bizde umut drogba veya burak sonra orta sahadan sneijder falan 3-4 kişi ordan oraya koşuyorlar, bir halta yaramıyor. adamlar 2 pasla 4 oyuncuyu halt ediyor zaten bizimkilerde 2 koşuyor bırakıyor mecburlar da. bünye yetmiyor. orada forvetlerimiz bitap düşüyor takım yoruluyor, oysaki defans orta sahada başlar, ilerisinde değil. bu demek değil ki hiç kimse orada koşmamalı etmemeli. bizim gibi olmamalı. allah aşkına hangi hoca forvetinden 12 km koşmasını bekler? hocanın teknikle taktikle alakası yok ki, takmış koşu mesafesine. sneijder'a bahane bulacak ama o da takımın en çok koşan ismi oluyor, içten içe üzülüyordur. profesyoneller duygusalları her zaman mat eder. bekleyin görün, bu kapışmanın galibi prof aysal sneijder olacak, duygularıyla elalemle alay eden terim değil.

bu kadar koşu mesafesine takmış hocanın takımının EN ÇOK KOŞANI SNEİJDER OLUYOR VE grubun en az koşan takımı da biziz... hoca daha takımını tanımıyor. kim ne yapar yapamaz bilmiyor. haberi yok. yaş ortalamamız yüksek çok koşu bekliyor mesela...demiyor ki bu mümkün değil... kafasında bir senaryo yazmış onu oynuyor.

koşmayan takıma daha doğrusu belli mesafelerde kalan takımına en çok efor sarfedilmesi gereken has 2 forvetle çıkıyor yalancı forvette değil, has 2 forvet... işte taktik bilgisi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawliet

Bu adamı durduramıyacagız

Kitap kadar yorum yapmistir adam. Takdir etmek lazim bikmdan usanmadan her gun sayfalarca yazi yaziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Pres'i eleştiren adamla futbol konuşuyoruz. Pres futbolun en önemli şeyidir. Pres'i yapış şeklin ve oyuncuların önemlidir. Terim'in dediği gibi en iyi defans yapma oyunu oynamaktır yani prestir. Sahada basmadık alan bırakmayacaksın fiziksel olarak rakibine üstünlük sağlayacaksın. İlerde basıp top kapıp atakları yayacaksın. Dortmund nasıl finale çıktı sanıyorsun? Her oyuncusu ile her yerde basıyorlar. Beşiktaş nasıl ilk 4 hafta kazandı orta sahası formda ve bizden çok koşup pres yapıyorlar. Bursa maçında kimse basmadık yer bırakmadı.

Dortmund'un yaptığına şok pres diyorlar, topu kullanan oyuncuya ani olarak, ve uygun durumdaki oyuncuya da tehlike olarak pres yapılıyor, ben hiçbir gs maçında rakibin topu kullanmasını engelleyecek, dengesini bozacak bir pres görmedim, boş koşuyor bizim takımımız bunu görün. Pres yapmasın demiyorum ama nasıl yapıldığını da öğrensinler bir zahmet, pes oynasa yine öğrenirler. Top kullanan adama bir kişi hurra koşuyor başka bir şey değil, bildiğin ortada sıçan oluyor oyuncumuz.

• Olmamis katilmiyorum burda sana sirf usenmeden okudum normalde bazen katildigim olur ama burda o yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Red John

Olmamis katilmiyorum burda sana sirf usenmeden okudum normalde bazen katildigim olur ama burda o yok.

artless in mesajını okumadıysan eğer usta, onu da oku, orada daha ayrıntı var demek istediğim şeyin.
  • patos iyi hoşsunda modan geçmiş gibi.pressiz olur mu allasen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.