Şimdi Ara

FATİH projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin yerini dizüstü bilgisayarlar alıyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Akıllı tahta ve sinevizyona bir sey diyemem gayet iyi şeyler cogu hoca tahtaya yazi yazamiyor duzgun bunlar is goruyor



    Ama tablet nedir? Bilgisayar nedir? Hem bunlari verirken herkese vermiyorsunuz bu bir haksizlik 2.si egitimin her yeri patlak hoca yok okul yok var olanlar dökülüyor egitime ayrilan butce cok az yetmiyor gidip cocuklarin elinde oyuncaga donen hicbir ise yaramayan tabletlere pclere vergimizi saciyorsunuz bunun tek anlami rant bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu eğitim sistemiyle öğrenciye mac dağıtsan da boş. wikipedia yasak bu ülkede daha tartışmaya gerek yok.

  • iyi yakında internette 2. el görürsünüz ilanları...

  • İhale için yamyamlar devrede!

  • Gecenlerde GSM sirketlerinin bilmem kac milyarlik borcu affedildi. Neden oldugu simdi anlasildi. Demek ki acilacak ihale icin kaynak lazimmis. Vergiye harcayacaklari parayi ihalede kullanacak uyaniklar. Yine 3 yillik, simdiden cope doen cihazlari fahis fiyattan kakaliyacaklar devlete.

  • Silikon vadisi patronları çocuklarına taş devri eğitimi aldırıyor. Yeni gelişmelerin eğitime entegre edilmesi güzel ama insanlara bilinç lazım. Hiç bir alet onu düzgün kullanmakdikca ise yaramıyor

  • Şu tabletler tamamen gereksiz. Hiç kullanmadık. Başta oyun oynamak için getiriyordu herkes. Ben de injustice falan oynuyordum derste. Sonra okula tablet getirmeyi yasakladılar. Herkes kaldırmış evinin köşesine. Kullanan arkadaş görmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih projesi eğitim kalitesine hiçbir katkı sağlamadı, istenen sonuçlar elde edilemediği için yapılan harcamaların da israf olduğu ortada. Böyle olacağı başından belliydi çünkü bizden önce deneyen iki ülkede de aynı şekilde faydasız olduğu görülmüştü.

    Bence bu projeden derhal vazgeçilmeli, zararın neresinden dönülürse kardır.

  • tablette vurgun yapıldı şimdi doğrusuna dönülmüş.

  • Bundan 3 yıl önce bize dağıtılmıştı bu e tab 4ler

    Kimse ders için kullanmadı.
    Aksine derste oyun oynayanlar türedi

    Ayrıca 5dklik bir işlem ile rootlana biliyordu

    10-15 tableti kendim rootlamıştım istek üzerine

    Bu tablet, laptop işi boş...
    (O ismi geçen firmalara para aktarmak dışında başka bir işlevi yok)


    Ama tahtalar cidden kullanılıyor

    Özellikle etkileşimli ders kitaplar ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleHawk -- 28 Kasım 2017; 16:19:14 >
  • Milletin verdiği paralarla çocuklara oyuncak olacak bir cihazı hediye edeceklerse tabi ki karşıyım. Finans kaynağı devletin vergi geliri olmayacaksa beni ilgilendirmez.
    Cihaz eve götürülmeyip okulda kalsaydı bu mantıklı olurdu, okulun malı olarak kalmalı. 4 sene sonra da öğrencinin olmamalı. Eve götürüp
    özel işler, facebook oyun vs. için kullanmasınlar milletin parası ile alınan cihazları. Tabletin yazılımını modifiye edip oyun yükleyenleri vs. okuduk çünkü.
    Evet bilgi edinmeye meraklı, istekli azimli fakat maddi durumu olmayan gençlerimiz var, bu kişiler saptanıp sadece onlara hediye edilsin.
    Gerisi zimmetli devletin malı olarak kalsın.
    Maddi durumu iyi, notları zayıf, bu cihazları facebook, twitter vs. ve oyun için kullanacaklara bu cihazların devredilmesine karşıyım.
    Ama okulda herkesin önünde elektronik medya olmasını faydalı buluyorum, öğretmenler bunu verimli kullanabildiği sürece.
    Kısacası elektronik ortama geçilmesini destekliyorum ama öğrencilere devir uygulamasında değişiklikler gerekli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K_Spartakus

    Evet istemiyoruz, çünkü her yıl değiştirilen çocukların kobay gibi kullanılan bir eğitim sistemi de istemiyoruz.



    En iyi eğitim sistemi getirdik dedikleri her sistem çöpe gidiyor.



    Yalansa söyle.



    Madem en iyi bizimki o zaman neden dünya bizimkini değil de Finlandiya eğitim sistemini örnek model olarak almaya başladı.



    Tablet miş!



    Hani oy atmak için okullara gitmesek bilmeyeceğiz ne halde olduğunu.



    Ne diyeyim kendileri de itiraf etti en başarısız oldukları konu eğitim diye.



    Tablete harcanan paraya yazık.



    Unutmadan ihaleyi ya TT ya da Turkcell alır çünkü para eninde sonunda kısmen de olsa devletin kontrolünde olacak gibi görünüyor.

    Algı farklı yaratılmak istensede istenilen olgu ulusal Pazar'ın güçlenmesi icin Türkiye merkezli şirketlere devlet eli ile öncü olmak. Güney Kore gibi. Onlar tek firma üzerinden gidecek kadar akıllı idi (örnek : hyundai), umarım bizde öyle oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Murat Tutan kullanıcısına yanıt
    Keşke ama o tren çoktan kalktı ve gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K_Spartakus K kullanıcısına yanıt
    O tren hiç bitmez. Aksine çoğalır. Su sıralar savunma araçları üretimi konusunda bir tekel oluşuyor. Olay iyi kötü ayrımı degil, üretimde birlik ve ivme kazanmak.

    Vestel şirketinin ürettiği insansız hava aracı ile Baykar makinenin iha siz arasında pek fark yok. Sizin deyiminiz ile ikisi "yandaş", ama akıllıca bir iş yaparak Baykara destek olundu.



    Su an icin hale sınıfı (4 kat büyük), turbofan motorlu mius (milli insansız savaş uçağı) gibi projelere hız kazandırdılar. İstanbul ve Ankara'da gidip iseniz sizi kabul edip detaylı bilgi verirler. Maillerede cevap veriyorlar.



    Seri üretim ile üretim arasında fark var. Üretim ile prototip (ön tip-sekil) üretmenin arasından da. Prototip ile tasarım hazırlayıp rafa kaldırmak arasında fark olduğu gibi.



    Ülkemizde savaş uçakları üretilir iken (1923) henüz Rus-Sovyet uçak fabrikaları kurulmamıştı (1930 Sukhoi). Ne ki ülkemiz de yassı Demir Çelik fabrikası ilk olarak 1952'de kuruldu. Sovyetler'in yardımı ile. Bazı isler vardır, cini çarpmak icin adam olma gerekir.



    Birleşik krallık 🇬🇧 buna iyi bir örnektir. Sanayisi Almanya ve Fransa ile yarışamasada finans sektörü ile durumu kotarmaya çalışıyorlar. Cin olabilmiş.



    Kısaca değinmek istediğim diğer başlık marshall yardımları. Türkiye'ye de diğer devletlere verildiği gibi bazı görevler verildi. Evet bizim ağır sanayi kurmamız istenmiyordu ama kimya ve tarım sektöründe önümüz acıktı. O kadar ki özel olarak bu başlıklarda destek alınıyor-veriliyor idi. Bugün ise insanlarımızın yüzde 50'sinden fazlası Hollanda merkezli bir şirketin bulaşık deterjanını kullanıyor yada İsrail 1967 sınırları ile Avrupa'ya bizden daha fazla (650.000) portakal satıyor.



    Temel konularda derin çalışma gerekir. Derin çalışmayı tek başına becerebilen şirket devlet Yok denecek kadar az. ABD-Sovyetler gibi devletler topluluğu olan ülkeler, yada commonwealth gibi birlikler.



    Coğrafyada önemli. Otto von bismarc'in ABD icin söylediği "yukarıdan ve assagidan zayıf devletler, sağdan ve soldan balıklar" ile çevrili değiliz. Öz ce söylemek gerekir "pkk terorune 900 milyar dolar harcama" yapıldı.



    Atatürk, Turgut Özal ve Erdoğan hükumetleri donemi hariç Türkiye'de okuma yazma oranı artmadı. Belki karşılaşmısinzidir, İngiltere'de bir evsizin bile yüksek lisans mezunu çıkabilme olasılık var. 1600-1700 lerde yerleşmeye başlayan okuma kültürü var.



    Makasın hızla kapandığı konusunda size güvence verebilirim. Kimya, Demir Çelik, Mekanik gibi is kollarımız gün geçtikçe büyüyor. Daha da buyumesi icin kimilerinin yutulması gerek. Bu hale kolay gelmedik, kolay da çıkamayacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamamen gereksiz..Tablet yerine şu okulları restore etseler, depreme dayanıklı hale getirseler daha güzel olmaz mı? Yada şu ilköğretim-ortaöğretimde bağış adı altında zorunla para toplanmasına bir el atsalar.Sonuçta herkezin durumu buna yetmiyor.Eğitim kalitesi Tabletle ,bilgisayarla artmaz.Okullara bunun yerine daha donanımlı laboratuvarlar yapabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıraksınlar tableti notebook u falan. batının dışında kalan, hatta batının bazı bölgeleri hariç bütün okullar bırak okumayı korkudan içine girilemeyecek durumda. oturup okulları yenilesinler, öğrenciler sağlıklı şekilde eğitimini alsın tablet falan sallamaz kimse.

    Ama gövde gösterisi uğruna göz önündeki şehirlerde, göz önündeki okullara dağıtılan bu tarz şeylerle milletin kafasında " eğitim için harcanıyor" algısı yaratılıyor.

    Konya nın bilmem neresindeki okulun damı akmış, mardin de çatı yokmuş umurlarında değil. izmir güzelyalıda tablet, istanbul bostancıda akıllı tahta var nasıl olsa.
  • Fatih Projesi için harcanan kaynaklar doğru planlansaydı neler yapılırdı. Tablet, notebook, PC dağıttıkları sürece amacı dışında kullanılacaktır. Bence okullarda teknoloji laboratuarları kurulup programlama&algoritma, genel bilgisayar, bilgi güvenliği, bilinçli internet ve riskler gibi konuların olduğu dersler olmalı. Sen tablet ya da bilgisayarı verip öğrencinin insiyatifine bırakırsan çocuk tabiki oyun oynar. İlla bir şey dağıtılacaksa birilerine ihale edilecekse e-kitap olabilir.

    Şu an yapılan telefonda whatsapp facebookta çıkmayıp IphoneX peşinde koşmak gibi bir şey. Yine kaynaklar ziyan olacak malesef. Birileride devlete bilgisayar satıp parasına para katacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 8 Aralık 2017; 8:54:19 >
  • General mobile veya casper dagitiyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayatımda hiç kara tahta görmemiş 16 yasında bir liseliyim ve akıllı tahtaların da gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kalibrasyon sorunu olsun gözü yorması olsun teknolojiyle iç içe olduğum halde ısınamadım bir türlü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YshtolaRhul7017

    Sadece fen liselerine vereceklerse desteklerim. Fen lisesi dışındakilere vermeye hiç mi hiç gerek yok. Öyle bir hata yapmasınlar.
    İmam hatiplerden baslayacaklarmis dagitmaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.