Şimdi Ara

Fatih gercekten o gemileri karadan yürüttümü ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
9.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TRojka

Anlamadığım konu neden çok daha zeka gerektiren bir işi yapmak yerine beden gücü gerektiren yapılması zor olanın yapıldığını iddia ediyoruz?

:)
    çünkü zeki olan fatih!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

quote:

Orijinalden alıntı: ogh
    fatih in teknolojisi ecnebi idi ama!
    mesela top mühendisi macar.
    o da türktü belki ama müslüman değildi. :)
    bu da uygun aslında, silah yapma teknolojisi hayaline ulaşamasalar da ulaşan birini parayla tutmuşlar.
    aynı, savaşma hayaline ulaşamayanlar nedeniyle savaşma hayaline sahip paralı askerleri tutmak gibi.
    demek ki paran varsa hayal bile satın alınabilir...

adım gibi eminim, fatih i güya savunanlar, fatih in hizmetçisi bile olamazdı...
    (dikkat, top mühendisi macar tutmuş, sizi ne diye tutacak, şakşakcıdan bol ne var!)

Öff be..! Bakış açısına bak.

Fatih, sıva işlerini de sarı Çizmeli Abüzittin Ağa'ya yaptırıyordu. Kendisi yapsa daha makbuldü. Demek ki paran varsa; sıva yapacak adam bile bulunuyormuş.

demek ki gavurlarla işbirliği yaparak müslümanlık görevleri yerine getirilebilir!
    telekom,
    tekel,
    eminönü,
    banka,
    fabrika,
    ...

• quote:

demek ki gavurlarla işbirliği yaparak müslümanlık görevleri yerine getirilebilir!
    telekom,
    tekel,
    eminönü,
    banka,
    fabrika,
    ...

Bayım, iletiyi nereye atacağınızı şaşırdınız galiba.

Sakat düşünceleriniz; Fatih-Tekel, Fatih-Telekom, Fatih-Eminönü arasında sakat bağıntılar kurmanıza vesile oldu. Gelin, siz, bu sakat düşüncelerinizden sıyrılın ve konumuza dönelim. Ama, "Ben illâ da Tekel, Telekom, Eminönü meselesini konuşacağım kardeşim !" derseniz, farklı bir konu açın sonrasında hükümet şakşakçıları gelip konuya müdahil olur.
  • quote:

kimseyi üzmek istemem ama yazmak zorunda hissediyorum kendimi!

fatih çok zeki ve çok iyi eğitim almıştı.
    çok iyi eğitiminin de din eğitimi olmadığını umarım tahmin edersiniz.
    kendisi zeki olduğundanmıdır nedir, hocasından tutun, yardımcısına, tümü çok zeki ve bilgili insanlardı çevresindekiler.
    aptallar ve koşulsuz itaat eden insanlar etrafında yoktu...

içki de içerdi,
    kendi bile yazmış, kumkapıda nasıl kafa çektiğini.
    not: ibb, fatih hakkında hazırladığı kitapta bunu sansürlemişti.

"...Gemilerin karadan yürütülmesinde şüphe yoktur.İhtilaflı olan husus, gemilerin Haliç'e indirildiği güzergahtır."
    böyle saçma sapan bir iddiaya kim inanabilir, inanamıyorum!
    gemilerin denize indirildiğini görmüşler ama karadan yürütüldüğünü görmemişler. güzergahı bilmiyorlar ya!
    bu da gemilerin karadan yürütüldüğünün delilidir yani.
    ne mantık ama!

gemilerin montajının yürülülmesinden zor olduğunu iddia edenlere sözüm var:
    çinden kargo getiren elektronik sistemli, bol beygirli gemilerin mi kastedildiğini sanıyorsunuz.

Neden icki ictigini belirme ibtiyaci duydun bu provokatiflik degildird nedir ?
    Fatih icki felan icmezdi bu basit bir ifiradir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GusFring

quote:

kendisi zeki olduğundanmıdır nedir, hocasından tutun, yardımcısına, tümü çok zeki ve bilgili insanlardı çevresindekiler.

içki de içerdi,

"...Gemilerin karadan yürütülmesinde şüphe yoktur.İhtilaflı olan husus, gemilerin Haliç'e indirildiği güzergahtır."
    gemilerin denize indirildiğini görmüşler ama karadan yürütüldüğünü görmemişler. güzergahı bilmiyorlar ya!
    ne mantık ama!

çinden kargo getiren elektronik sistemli, bol beygirli gemilerin mi kastedildiğini sanıyorsunuz.

gerici zihniyetin, sırf varlık sebepleri olsun diye aklı başında insanları güya kendi seviyesinde imiş gibi göstermesine karşı çıktığım için...

fatih, o tarihteki insanların en iyi eğitim almışlarından biriydi.
    o zamanın en iyi bilim insanları çevresinde idi.
    bu kısımları neden atlıyorsunuz?
    bence siz, kendinize ve çevrenize bir bakın...

içiki için, kendi yazmış, topkapıda var.
    siz iftira diyorsunuz.
    ayrıca saraya neler alındığı da kayıt altına alınıyordu.
    kadın köleleri olan insanların içki içmemesi gerektiğini düşünmek de ayrı bir tutarsızlık...
    (şimdi buna da yok dersiniz, onca güzel kızın kaçırılıp, bir yerde toplanmasının başka amaçları olabilir tabii ki!)

• quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z
    Sanırım yanlış mesajdan alıntı yaptın.
    Ne diyorsun sen

Yazdıklarınıza paralel şeylerden bahsettim. Sadece okuyarak, anlamadan yorum yazmakta ta bu forumun kanayan yarası...

Bu arada, düşüncelerinizi "ifadelere" değil de kelimelere dökün !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z
    Sanırım yanlış mesajdan alıntı yaptın.
    Ne diyorsun sen

Yazdıklarınıza paralel şeylerden bahsettim. Sadece okuyarak, anlamadan yorum yazmakta ta bu forumun kanayan yarası...

Bu arada, düşüncelerinizi "ifadelere" değil de kelimelere dökün !

Okuduğunu anlamamak işte bu oluyor. Benim yazdığım mesaja bakın, sizin yazdıklarınıza bakın. Okuduğunu anlamamak zaaftır ama körü körüne bir şeyi savunmak başka bir şeydir.
    Bir de ifade ekliyeyim :
    Foruma ifadeleri süs diye koymamışlar.

• fatih sultan mehmet

belki bir padişah belki istanbulu aldığından dolayı bizans imparatoru belki gençbelki hırsı belki çok iyi eğitimli bütün dünya sıfatları bir yana o gerçekten bir Allah dostu idi. Tabi imanadan nasibi olmayanlar bunun ne demek olduğunu bilemeyecekleri için ona içki içiyor diyerek iftira atacaklardır. Elbette bu iftiranında hesabı olacak o ayrı konu. Ancak bir olay varki fatih sultan nemhemt han veya diğer büyüklerimizi kabul edemeyenler, dahası onların yaptıklarına hayalleri bile yetmeyenler çok önemli bir özellikten mahrumdurlar. Bu topraklar her zaman için bir fatih çıkarır. Allah bu insanaların elinden tutar akılla bilinmeyecek ölçülmeyecek nimetlerini verir. Ancak bu topraklardan çıkacak olan fatihler, fatih sultan olsun, veya diğer türk büyükleri olsun onlara her daim laf atanlar arasından çıkmayacaktır. Bu insanlar sadece sıradan kalmaya mahkumdur. hele hele koskoca türk tarihini milletin hafızasını 1920 den sonra başlatanlar kalan 10.000 yılın hafızasının ret ettiği için dolaysıyla onun onurlu duruşunu, misyonunu hiç bir zaman üzerinde taşıyamayacaktır.

Gerçek olan bir kaç şey var. Bunlardan biri Peygamberimizin (Sav) istanbul ile ilgili hadisi. BU hadise muhatap olmak isteyenlerin bir keç kez feth girişiminde bulunması ama başaramaması. Bunu başaranın ise devrinin en üstün silah, taktik ve ordusuyla bu işi başaran mehmet handır. Hala onun feth ettiği toprak sınırlarımızda ve hala dünya incisi.

Sıradan olanla sıradışı işler yapılmaz. Sıradışı işlerlede olağan üstü başarılar kazanılır. işte fatih sultan han bunu yapmıştır. pek çok yeri almak feth etmek belki sıradan işlerdir. Ancak istanbulu feth etmek sıradan değil, bir çağın değişmesidir. Sıradan askerle, silahla ve diğerleriyle çağ açıp kapatılması düşünülemez.

Belki gemileri karadan yürütmedi, belki topuda o kadar ahım şahım değil, ( kaldıki gerçekten çok büyük toplar hala vardır) ancak bir şekilde o gemiler haliç e inmiş ve fethin en önemli adımlarından biri olmuştur.

• İnsan sayısının bir hayli fazla olması belki durumu doğrulayabilir. Bir stadyum kadar insanı bu işe koşarsanız sanırım yapılabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GusFring

quote:

içki de içerdi,

ne mantık ama!

gerici zihniyetin, sırf varlık sebepleri olsun diye aklı başında insanları güya kendi seviyesinde imiş gibi göstermesine karşı çıktığım için...

fatih, o tarihteki insanların en iyi eğitim almışlarından biriydi.
    o zamanın en iyi bilim insanları çevresinde idi.
    bu kısımları neden atlıyorsunuz?
    bence siz, kendinize ve çevrenize bir bakın...

içiki için, kendi yazmış, topkapıda var.
    siz iftira diyorsunuz.
    ayrıca saraya neler alındığı da kayıt altına alınıyordu.
    kadın köleleri olan insanların içki içmemesi gerektiğini düşünmek de ayrı bir tutarsızlık...
    (şimdi buna da yok dersiniz, onca güzel kızın kaçırılıp, bir yerde toplanmasının başka amaçları olabilir tabii ki!)

Şu forumda yazdığınızdan beri tutarlı yazabildiğiniz çok az konuya rastladım. Sizi anlamak o kadar zorki. her sözünüzde bir iticilik var.

Fatihin içki içtiğini düşünebilirsiniz. Ancak bu noktada inanç noktasından düşünmediğinizi kabul ederek Sözlerinize fazla takılmıyorum. Zira Bir yaratıcı varsa ve bazı şeyleri bir kuluna nasip edecekse haram olan şeye meyleden kuluna nasip etmez ki bu kul her hareketinde Allah ın Rızasını gözetiyorsa bu dedikleriniz saçmalıktan öteye gitmez.

Ayrıca İslamiyeti bildiğinizi idda etmeyin. Öyle bir zatın bastığı toprak olamayacak ben içkiden uzak duruyorsam kusura bakmada bu zat yanına bile yaklaştırmaz. İnanç hayatınız olmayabilir ancak biraz tutarlı konuşun. Kensisi içtiğini söylemişmiş. Şurada yazıyormuş. Azcık ferasetiniz varsa anlardınız ama sizde ondanda eser yok.

Burayada bunu yazmanıza gerek yok. Madem böyle bir düşüncen vardır islam ve içki diye açardın. Herşeyi heryerde söylemenize gerek yok.

• Ben İstanbul'lu olmadığım için bilmiyorum ama sonuçta 500 yılda bir coğrafi değişim olmayacağına göre :) hangi bölgeden indirilmiş olabilir ? Sonuçta yüzlerce kilometrelik bir uzunluktan bahsetmiyoruz.

Ha birde benim bildiğim bu olayın asıl amacı düşmana süpriz yapmaktı, sonuçta adam direk denize tersane kursa Bizans oraya da bir zincir çekebilirdi yada başka bir önlem alabilirdi pek ala.
  • Ona kalırsa mısırlılar o piramitleri nasıl yaptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raskolnikov

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

ne adamlarsınız arkadaş. Fatih Sultan Mehmet dünyaya adını duyurmuş. Zamanının en dürüst devletine padişah olmuş siz kalkın ardı arkası olmayan sözler söyleyin. Açıkçası yüzeysel havada kalan açıklamalar.

-Bence yürütmemiştir.
    -Karadan malzeme taşımıştır.
    -büyük kayıklardır onlar.

Yok yok zaten Işınlama mevzuunuda biliyordu. Direk denize ışınladı.

Size Açıklama yapmaya bile gerek yok. Zira Atamızın yaptığına şüphelerle ve küçümseyerek bakan zihniyetin atası kim acaba diye sorarım. Bu kadar basit bir insandan söz etmiyoruz. Bazı Tarihi olaylar hadi değiştirilsin. O zaman daha sağlam bir şeklide kaynak ile doğrusunu getirin.

Son olarak her eleştireni içine katmamakla beraber. Bazı arkadaşların söylediklerini takmıyorum bile. Aldığı cezalar zaten kişiliklerini ortaya koyuyor...

Hocam bu konuda Pensilvanya kaynaklı bir referensınız var mı ? Malum Kanuni konusunda konuştuğuna göre bu topic hakkında da bir beyanat versin hocaEFENDİMİZ.

Sırf sizin inadınıza sövecem şimdi Fatih e. Sonrası güzel ama bak ben sövecem sen Fatih den aşağı olan SEN Fatih i savunmak için feveran edeceksin. Peki sen Fatih lafzını ağzına alan sen Fatih in askerlik arkadaşı mısın sana mı kaldı Fatih i savunmak. Ben aynı seviyede olduğumu düşünüyorum ve konuşuyorum. Sen aynı seviyede olduğunu düşünmüyorsan susacaksın o zaman.

Anladın mı ? Fazla zorlayıp devreleri yakma.

İstersen yanlış anla veya anlama bana bunları yazacak kadar ve referans isteyene kadar sen yaz. Bilmiş bilmiş konuşmakla olmuyor arkadaşım.

Muhatab olduğum şekilde yazarsan sevinirim. Kimseye burada hakaret ettiğimiz yok. Uzun süre sonra gelip hır gür yazacaksan boşuna yazma ki bundan önceye kadar en azından doğru objektif yorumlarınız olduğunu düşünürdüm ancak bu hareketiniz hiç hoş olmadı

Ayrıca Fatih e sövmek sizin haddiniz değil ki benim gibi bir adam yüzünden sövecekseniz o sizin seviyenizi belirtir arkadaşım.

Evet dilerseniz siz dağıtın burayı birazda burayı karıştırın.

Devam et arkadaşım selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 12 Aralık 2011; 18:01:23 >

• Bir karikatür .

• quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Bu karikatürü koyan arkadaş Fatih Sultan Mehmet den daha akıllı zannediyo kendini herhalde, fındık kadar beyniyle çağ açıp çağ kapatan dehayla dalga geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Eınstein a 2+2=3 dedi diye karikatür yapmaya benziyor. Karikatür e hoşgörülü olmak lazım. Özal ın kendini eleştiren karikatürcülerden aslını alıp sakladığını hatırlıyorum.

Fatih'in zekiliği bir yana karikatürü yapanınkinde sorun var. Karikatür deki mantık saçmalığı bariz. Denizi taşıyalım dediği yere adamları gemi taşıyalım diyor. Deniz var yani gemilerin taşındığı yerde bu mantığa göre. Ama emin ol düşünememiş besbelli.

İnsan karikatürde zeka kırıntısı arıyor.

Turgut Özal'la Fatih Sultan Mehmet'ı bir tutman en baştan yanlış bir kere.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.