Şimdi Ara

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
7
Favori
46.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarihte inanılmayacak o kadar komik şeyler varki hala atatürk'ün çanakale savaşında orada olduğuna inananda var.
  • yani ne kada da boş işlerle uğraşıyoruz millet ecdadını yüceltmek için bilimsel araştırma yapar bizimkiler küçük düşürmek için yapıyor boş işlerle uğraşmakta üstümüze yok.Ne diyim he yürütmedi karadan.Mutlu olacaksanız öyle olsun..Sonuçta İStanbulu aldımı aldı konu kapanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: lakiros

Tarihte inanılmayacak o kadar komik şeyler varki hala atatürk'ün çanakale savaşında orada olduğuna inananda var.

nerdeymis peki dostum????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musamope

ne kadar bos , luzumsuz , gerksiz insan var su memlekette , la bu senin kendi tarihin , birak simdi zincir i su nu bunu ,, kara dan indirmis mi gemileri catir catir da indirmis , bu ne demek ? sen misin bizans zincir i koyan ? sen zincir i koyarsan , bende boyle yaparim, peygamberin mujdeledigi bana helal olan bu sehir i gemileri karardan yurutup gene alirim , kacarin yok bizans ....demis... olaylari ne kadar basite aliyorsunuz , dunya nin goz bebegi bu sehir , onu almak sdece bir zincir i kesmekten ibaret olmasa gerek he gereksiz kisiler ?

biliyorum , gereksizce konusan kisiler kendilerini sozde "ataturkcu" olarak nitelendiren ezik kisilerdir... aciyorum size be , bu tarih kimde var , unutma tarihin 1923 te baslamiyor , millattan once 5000 lerden basliyor... ama ne desem bos , siz ataturkce olup oturdugunuz yerden ona buna laf atin ... mustehaktir size..

bir insan nasıl böyle düşünebilir aklım almıyor ya. fatih gemileri karadan yürütmemiş demiyorum ama ot gibi de yaşamayalım ya lütfen.

• zincir zaten latin istilasında kırıldı ama kalyonlarla osmanlıda o gemiler yoktu zaten osmanlı deniz gücü daha çok çıkarma yapmak için kullanılan basit gemilerden oluşıyordu o yüzden bir kaç geminin hazırlanması ve karadan yürütülmesi sorun olmadı

ikincisi ise boş zincir durmuyordu orda zincirden sonra hemen gemiler yerleştirilmiş bir şekilde zinciri destekliyordu yani osmanlı kadırgalarının aşacağı bir yer değildi
  • Kanunide haremden çıkmıyomuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Biraz İlber Ortaylı Ve Mustafa Armağan okuyun.
    Gercektende su ana kadar tarihte gerceklesen olayların hepsinin yalan ve palavradan ibaret olduguna güzlerinizle şahit olun.
    Abdülaziz öldürüldü. İntihat etmedi,
    Vahdettin vatan haini değildir.Hazineyi soyup kacmamıstır.
    Aslında sivas kongresi mandacılıgı savunuyordu.
    Atatürk 23 nisanı cocuklara emanet etmemiştir.Ve 23 nisanla alakası da yoktur.
    İsmet İnönü'nün yolsuzluklarına nasıl göz yumulup göz ardı edildi.
    GÖZÜNÜZÜ ACIN. DÜNYADA GECMİŞİNİ BİZİM KADAR KOLPALAYAN BASKA BİR ÜLKE DAHA YOKTUR.

• quote:

Orijinalden alıntı: spacetech.

quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

suyun altında 10 cm yarıçaplı zinciri keselim çok dahiyane. bende makas var ucunu biraz ısıtırız. yada gemiler gaza basıp kırar. 400 tane küçük gemi var. ÖZELLİKLE KÜÇÜK. okul kitaplarında bile küçük yazar. bu motorsuz gemiler şak diye kesicekti dimi? hatta üstünden aşsın denizin üstüne rampa yapalım nasıl olur? akıl var mantık var. konu açan arkadaş fena keklenmiş gariban

BENDE ONU DİYORUM..

O KÜÇÜK GEMİLERDE NE VAR Kİ İLLA KARADAN AŞIRTIYOR?

SEYYAR BİR DEMİR OCAĞI BİR SALLA ZİNCİRİN YANINA GEİTİRİLİ ZİNCİR ATEŞE KONUR VE KESİLİR.

O TOPLARI DÖKTÜREN ADAM O ZİNCİRİ KESECEK ATEŞİDE YAKAR

İŞte bu kadar cahilsin maksat karşı tarafı uyandırmamak ateş yaktığında anlamıyacakmı bizans ordusu hem hiç o zincirlerin başında nöbetçiler yokmu sanıyorsun sen neyın kafasını yaşıyorsun anlamıs degılım..

• quote:

Orijinalden alıntı: 1923

Haticeye değil neticeye bakmak lazım çaktık mı çaktık

• bence portal ile geçirdi gemileri

• quote:

Orijinalden alıntı: enduluslucoban

quote:

Tarihte inanılmayacak o kadar komik şeyler varki hala atatürk'ün çanakale savaşında orada olduğuna inananda var.

Neredeymiş?

• Kenan komutan gemileri sırtında taşımış

• quote:

Orijinalden alıntı: Ergenekondom

quote:

Orijinalden alıntı: enduluslucoban

quote:

Neredeymiş?

Bizdeymis. Dedemin babasiyla TRT'de Dünya Kupasi Uruguay-Arjantin maçini seyrediyormus.

inanmayin böyle seylere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

1 cisi abi o zinciri denizin üstüne yapacak kadar salak değillerdir heralde bu
    2 cisi kalın olması lazım değilmi onu kırılmaması için?
    3 denizin altındaki demiri o devirde nasıl bir ateşle kesecekler?

grejuva ?
  • quote:

Bu tip insanlardan uzak durun. Bir şey bilmez sallar da sallar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilim Hamamı

yani ne kada da boş işlerle uğraşıyoruz millet ecdadını yüceltmek için bilimsel araştırma yapar bizimkiler küçük düşürmek için yapıyor boş işlerle uğraşmakta üstümüze yok.Ne diyim he yürütmedi karadan.Mutlu olacaksanız öyle olsun..Sonuçta İStanbulu aldımı aldı konu kapanmıştır

+1905

gerçek olmasa bile (bence gerçek) gerçek desenize o batılı barbarlar kendilerini yüceltmek için neleri saklıyor ne yalanlar uyduruyor bizimkilerde 1923 ten öncesini yerin dibine sokuyor yok şöyle yok böyle diyerek...

O alınamaz denilen İstanbul alındı mı ?
    Yunanlar hala orası için geberiyor mu ?
    Avrupa'da hala bunun kuyruk acısı varmı ?
    Gemileri karadan yürütse ne olur yürütmese ne olur (ki bence yürüttü)....

• quote:

Orijinalden alıntı: Basarir11

Sen o demirleri gözünle gördünmü acaba?

O zincir şu an İstanbul Askeri Müzede ve devasa büyüklükte..

Ayrıca çok eski bi tarihten değil Yakın Tarihten bahsediyoruz yani yapılan araştırmaların yanlış çıkması çok düşüktür...

Harbiden baya yakın bi tarih 560 yıl yani yapılan araştırmaların yanlış çıkması çok düşüktür...
  • kenan komutanmış yürüten
  • millet dötünden kahramanlık uyduruyor biz elimizdekine mok atıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: sren_one

Kanunide haremden çıkmıyomuş

Aynen Bende Televizyonda Gördüm Kardeş Televizyon Dediyse Doğrudur Vay Be Dedim İçimden Kötü Süleymana Bak sen
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.