Şimdi Ara

**FARLARI DEĞİŞTİRDİM AMA ODAKLAMA KÖTÜ !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Çok bomba bir konuyla beraberiz. Geçenlerde discovery channel da gördüğüm olayı deneyeyim dedim. Denedim.

Arabamın ön farlarını çıkarıp bulaşık makinesinde yıkadım. Sonuç bomba..

Farın iç kısmındaki ''sır'' denen aynamsı tabaka soyulmuş, sarımsı yüzeyi ortaya çıkmıştı.

Şimdi kaş yapayım derken göz çıkardım. O aynalı kısmı bulabilirmiyim komple far almadan?

Nasıl sıyrılırım bu işten?

Discovery channel bu sana;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 8 Ekim 2007; 21:29:02 >

• Beyler bilen yokmu? Sadece far aynası bulabilirmiyim. Yani farı yansıtan krom kaplı iç reflektörü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 28 Eylül 2007; 0:42:32 >
  • Sulphur bence sen komple yenile farları.hiç aynayla filan uğraşma.(yapıştırdığında aradan su sızabilir,buğu yapabilir)
    bulaşık makinesini bende merak ediyodum,valla sağol benden önce denediğin için,masraftan kurtardın
  • Hocam evet kabak benim kafamda patladı :D

bu arada far zaten orjinalinde yapıştırmalı. Sökmesi yapıştırması sorun değil. Benim far camı sağlam, sadece içi lazım. bunu bulabilirmiyim?

quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

Sulphur bence sen komple yenile farları.hiç aynayla filan uğraşma.(yapıştırdığında aradan su sızabilir,buğu yapabilir)
    bulaşık makinesini bende merak ediyodum,valla sağol benden önce denediğin için,masraftan kurtardın

• geçmiş olsun. ben yenisini alayım diye kırıyorum farları kötü aydınlatıyor diye, sana da bahane olur.

aman tüpü falan da kurcalama yemek yapmak için falan

bu arada nerde seyrettin? brainiac ta mı?
  • İngiliz arabaları yapan bir program varya An mg is born du sanırım. Brainiac ta izlesem mikrodalga fırına koyardım. Yeni projelerimi yakında patlatıcam

Ama ilk önce far iç reflektör kısmını bulabilirmiyim onu bilmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 28 Eylül 2007; 1:11:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

İngiliz arabaları yapan bir program varya An mg is born du sanırım. Yeni projelerimi yakında patlatıcam

Ama ilk önce far iç reflektör kısmını bulabilirmiyim onu bilmem lazım.

hurdacılarda bulunması lazım. o farlar sağlam oluyor genelde. ancak benim far uyduruk hep kırık oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Süper deney olmuş hakkaten.

Ama benden sana bir taktik;

eğer farların camı sökülüyorsa parlak kısımların olduğu yerleri folyo ile kaplarsan aynı işi görürler.

Biz çok önceden eski bir arabanın farlarının parlak kısımlarını sigara barağı ile kaplamıştık, sonuç mükemmel olmuştu.

O zamanlar folyo yoktu.

Not: Bu yazdıklarım gerçektir, geyik değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Arkadaşlar selam. Çok bomba bir konuyla beraberiz. Geçenlerde discovery channel da gördüğüm olayı deneyeyim dedim. Denedim.

Arabamın ön farlarını çıkarıp bulaşık makinesinde yıkadım. Sonuç bomba..

Farın iç kısmındaki ''sır'' denen aynamsı tabaka soyulmuş, sarımsı yüzeyi ortaya çıkmıştı.

Şimdi kaş yapayım derken göz çıkardım. O aynalı kısmı bulabilirmiyim komple far almadan?

Nasıl sıyrılırım bu işten?

Discovery channel bu sana;

kardeş aracın ne marka...

çıkmacılarda bulabilirsin..ama sıfır olarak far parcası satıldığını sanmıyorum...

• Geçmiş olsun kardeş. Güzel bir konu açmışsın aman kise denemesin.
    Biraz da şaka yapalım bari. Bence kullandığın deterjanda sorun olabilir.
    Birdahakine Kalgon kullan
  • o soyulan kısımlara aliminyum folyo yapıştırabilirsin buzdolapları için her markette satılır , , ısıyada dayanıklı olur sigara folyosuda yapıştıradabilirsin ancak sıcaklık arttıkça sorun yaratabilir kabarma filan
  • camı kırmadan yapıştığı yerden çıkarmanız neredeyse imkansız zaten..yapıştığı plastik aksamı zorlarsanız da plastikte kırılmalar oluşur ve yeni camı taktığınızda arada boşluk oluşur..komple far alıp takmak daha mantıklı..
  • Beyler teşekkür ederim hepinize. Umarım ibreti alem olmuştur.

Mutlaka yeni far takımı almam lazım. Çok çirkin görünüyor.

Ayfar: 25 ytl

Farba: 40 ytl

Valeo: 110 ytl

Benim arabamdan çıkanda farba idi.(Renault 19) Sanırım ondan alacağım.

Yeni bomba topiclerde görüşmek üzere.
  • geçmiş olsun arkadaşım enteresan bir tecrübe olmuş farların için yapabilecek fazla birşey yok sanırım yenisini yada çıkmacılardan temizini alacaksın gibi görünüyor
  • Farların içini soba boyası ile boyasan olurmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Farların içini soba boyası ile boyasan olurmu
  • yav kesin farı renklilerle attın yada sarı renkli bi çamaşır makide kaldı görmedin ondan farın sarardı
  • ALLAHTAN FARLAR UCUZMUŞ 25 X 50 BİŞEY DEĞİL VALLA , PAHALI OLSAYDI NE YAPACAKTIN ,
  • mendel50 dostum;

Farlar pahalı olsa çıkmacılara bakardım büyük ihtimal. E napalım sıkışmış 100 ytl farlara
    quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

ALLAHTAN FARLAR UCUZMUŞ 25 X 50 BİŞEY DEĞİL VALLA , PAHALI OLSAYDI NE YAPACAKTIN ,
  • Dostum bulaşık makinesinde yıkadım. Kadıncağız kriz geçiriyordu az kalsın beni farları makineye koyarken görünce. Annenizi/eşinizi üzmeye değmezmiş

quote:

Orjinalden alıntı: talkingbrother

yav kesin farı renklilerle attın yada sarı renkli bi çamaşır makide kaldı görmedin ondan farın sarardı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.