< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Farlar olmadan trafiğe çıkabilir miyim?

-
-
karşıdan gelen sinyalini nasıl görecek. Far aydınlatmasına ihtiyacın olmasa bile.
araba trafiğe çıkamaz.
çevirme falan olursa muhtemelen ceza yersin, veya kameralar'dan yakalanırsan.
Hangi maddeden ceza yersin onu bilmiyorum, ama uygun değil diyip yapıştırırlar bir maddeden.
-
Sinyal konusunu ben de düşündüm haklısınız.
Ama bugün arabayı kullanmasam bile farlar için kullanmak zorundayım.
Farları bıraktığım gün eve farsız döndüm, 20km civarı bir yolu farsız gittim. Farları almaya giderken de mecburen arabayla bu şekilde gideceğim.
Nasıl olacak bilemedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
farları taktırınca git. farları boş yere takmış olamazlar arabaya. bi sebebi vardır.
Alıntı
metni:30/1-a trafik ceza maddesi nedir : 30/1-a trafik ceza maddesi “Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak,” şeklindedir ve araç sürücülerine yukarıda vermiş olduğumuz ceza tutarı kadar trafik cezası kesilir. Şayet 30/1-a maddesinden trafik cezası yerseniz aracınız trafikten men edilir ve araçtaki bozukluk veya eksiklik giderilene kadar ek-33 düzenlenerek 7 iş günü izin verilir. Bu süre sonuna kadar araçtaki arızaları gidermelisiniz. Araçtaki hataları giderdikten sonra yeniden trafiğe çıkabilirsiniz. trafik hakkında her şey - trafik kanunu
Bozuk, yanmayan far cezası nedir, ne kadardır? 2022https://trafikkanunu.com/bozuk-yanmayan-far-cezasi-nedir/
-
Teşekkürler. Fakat farları taktırmak için de arabayı böyle kullanmam lazım.
Farcının yeri benim eve 20 km. Artık ara yollardan 1 saatte giderim
Cezadan ziyade yol hali akşama kalırsınız, işiniz uzar terste kalırsınız. İş çok önemli değilse ertelemenizi öneririm.
Polis kısmı şansınıza, sanayiye gidiyorum derseniz inisiyatif gösterebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
farları takmaya gitmeden far tamirinizi yapan kişi size abi farların hazır gel takalım diye mesaj atsın watsap tan. farların resminide göndersin. Olurda polis çevirirse abi hazırmış taktırmaya gidiyorum dersin. Tabi aracın istikameti gideceğin yeri göstermeli.
-
farcıya farları bıraktıktan sonra eve nasıl döndünüz peki? illa gidilmesi gerekse kaza ve polisi göze alıp gündüz erken saatte sağdan yavaştan gitmek gerek.
-
-
Haklısınız işi ertelemeye karar verdim fakat yarın farları almaya mecburen farsız gideceğim. Arabasız gidip alsam montaj yapamam.
Farlar arabanın üzerindeyken, bırakmaya gittiğimde ana yolda 2 yerde çevirme vardı. Artık ara sokaklardan gitmeye çalışacağım yapacak bir şey yok :)
Bahsettigim şekilde yine farsız döndüm. Tabiki yine dikkat ederek ve gündüz saatinde.
Yarın da ara sokaklardan gidicem artık başka yolu yok çünkü.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

![]() |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X