Şimdi Ara

Farklı hata kodları ile mavi ekran alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba yaklaşık bir haftadır bilgisayarım mavi ekran hatası ile kapanıyor ve her seferinde farklı bir kod yazıyor. Üçünün fotoğrafını çekmiştim durdurma kodları şu şekilde:
    - SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED
    - DPC WATCHDOG VIOLATION
    - VIDEO SCHEDULER INTERNAL ERROR
    Laptopu alalı 2-3 ay oluyor ve sıkıntısız bir şekilde kullanıyordum. Oyun oynarken, video izlerken donarak hareket edip kapanmaya başladığı için bu konuyu açtım ve yardımlarınızı bekliyorum. Donanımda sıkıntı olup olmadığı ile ilgili testleri yapabileceğim program varsa önerilerinize açığım kontrol etmek istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

• Bana sıkıntı ekran kartı gibi geldi. dxdiag üzerinden ekran kartlarının olduğu 2 bölüm bulunur ayrı ayrı SS alıp yollayabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Meech -- 7 Ağustos 2017; 17:58:16 >

Buradan programı indirip test yapar mısınız kapanır ise hata kodunu alınız kapanmaz ise skoru yollayın.
    Lütfen özel durumlar haricinde PM ile yardım istemeyin.
  • Scalh kullanıcısına yanıt
    Testi yaptım fakat basic edition olduğu için sanırım kendi çözünürlüğümde sonuç alamadım. 1920 x 1080 opsiyonu ücretli sürümde yer alıyor diye tahmin ediyorum bu yüzden 1280 x 720 olarak işaretli kalarak bu sonuçları elde ettim:

Etkiler mi bilmiyorum bu testi yaparken bir taraftan hd tune ile error scan yaptırıyorum.

Yaklaşık 6-7 kere oldu ve her seferinde farklı durdurma kodu ile karşılaştım hangisi tekrarladı o konuda bilgim yok. Ayrıca BurnInTest ile tarama yaptırdım sonuçlar bunlar:

Donanımsal bir hata yokmuş gibi duruyor fakat pek anladığımda söylenemez.

Orijinalden alıntı: Big Meech

Testi yaptım fakat basic edition olduğu için sanırım kendi çözünürlüğümde sonuç alamadım. 1920 x 1080 opsiyonu ücretli sürümde yer alıyor diye tahmin ediyorum bu yüzden 1280 x 720 olarak işaretli kalarak bu sonuçları elde ettim:

Etkiler mi bilmiyorum bu testi yaparken bir taraftan hd tune ile error scan yaptırıyorum.

Bana biraz düşük geldi. i5-6200U ile yapılan testte (ekran kartı aynı) 3000 skor alınmış. Bu bilgisayarın daha yüksek alması gerekirdi. BurnInTest sonuçlarında sıkıntı yok. Biraz araştırma yapacağım sonuçları size bildiririm.

Minnettar olurum hocam dün araştırmalarım sonucu ekran kartı sürücüsünü silip yeniden yükledim fakat bugün tekrar kapanınca burada paylaşmak istedim
    Müzik çalışmaları için kurduğum bir program vardı onu kaldırdım ve dünden beri pc kapanmıyor. Bugün after effectste render alırken aynı zaman ciddi anlamda ram yiyen bir program açık olmasına rağmen bir taraftan video izliyordum donma olmasına rağmen kapanmadı. Yaklaşık 5 saat aralıksız oyun oynadım soğutucu kullandım yine kapanma olmadı. Acaba kaldırdığım programda mı sorun vardı crackli kullanıyordum virüs ile alakası olabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Müzik çalışmaları için kurduğum bir program vardı onu kaldırdım ve dünden beri pc kapanmıyor. Bugün after effectste render alırken aynı zaman ciddi anlamda ram yiyen bir program açık olmasına rağmen bir taraftan video izliyordum donma olmasına rağmen kapanmadı. Yaklaşık 5 saat aralıksız oyun oynadım soğutucu kullandım yine kapanma olmadı. Acaba kaldırdığım programda mı sorun vardı crackli kullanıyordum virüs ile alakası olabilir mi?

Olabilir hocam arkada sürekli çalışan bir servis varsa eğer kastırır. Virüslü olsa silinmez diye düşünüyorum ancak farklı da olabilir. En iyisi birkaç programla virüs taraması yaptırın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Virüs taramalarında sorun yok hocam maalesef bugün yine bu durdurma kodunu aldım: SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED

Virüs taramalarında sorun yok hocam maalesef bugün yine bu durdurma kodunu aldım: SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED

C:\Windows\Minidump klasörünü sıkıştırıp yollayın bakalım hocam.
  • Scalh dump dosyasını inceledi ve ekran kartının sürücüsünden kaynaklı bir sorun olduğunu saptadı. Nvidia sürücülerini tamamen kaldırarak yenisini kurdum şuan bir sorun yok yardımları ve alakası için kendisine teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.