Şimdi Ara

Farklı Bir Ram Sorunu, lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisarımda bulunan 4 adet ram slotunu doldurdum 2 gb, 1 gb, 1gb ve birde 512 lik ramlar var, bilgisayarım xp olduğu için 4 gb çekemiyor 3,7 gb vs. çekiyor, lakin arkadaşlar ilk başlarda hiçbir sorun yoktu lakin bilgisayarın belli bir süre sonra kendiliğinden donduğunu fark ettim, format attım vesayre ama yine değişen birşey olmadı ara ara ram hataları verdi ( mavi ekran ) ve bazen pc çok takılıyor, nasıl anlatsam pc yi açıyorum 1-2 saat kullandıktan sonra tıkanmalar oluyor res atıp kapatıp açsam bile birşey değişmiyor, acaba dedim işlemcimi ısınıyor o sümüksü jelimi bitti diye baktım sorun yok orda ramlarden kaynaklandığını düşünüyorum ve 3 adet ram i söktüm 1 adet 2 gb lik ram taktım ve bunu bu takılamlar esnasında yaptım şimdi pc gayet hızlı demekki ramlarden kaynaklanıyor.

Şimdi sormak istediğim şu: xp ramleri kaldıramadığındanmı takılıyor pc ? yoksa ramlar çokmu ısıtıyor pc yi ? yada uşuymuyor ? bu arada ramlar ddr2 !

cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler

• dostum ramle uyuşmuyor genellikle çok olur böyle sorunlar mhz lerinin aynı olması şart stabil olması için vede bellek boyutlarıda aynı olursa hatta markaları modelleri bile aynı olursa çok iyi olur . marka mhz boyutları farklı olunca böyle sorunlar yapabiliyor
  • ben daha önce markaları farklı diye soun çıakra ramler görmemiştima ma mhz konusunda en azahangisi ise makinanın ram bus hızalrı o hıza çekilerek çalışacaktır.memtest ile ramleri bir chech yaptır bakalım herhangi bir error verecekmi.eğer sağlamlarsa diğer çözümleri göz önüne alabilriz.
  • ''sümüksü jel'' tabirini okuyunca ''iyiki yeşil yapmamışlar!! '' diye düşünmeden edemedim doğrusu
    şaka bir yana bu sistemi kaç wattlık ve hangi marka model psu ile çalıştırıyorsunuz? Ramleriniz uyumsuzluk yaratmasa dahi 4 slotu da doldurduğunuzda gereken watt ı psu karşılamıyor olabilir..
  • bence ramlerin CL ve mhz lerine dikkat et
  • sümüksü jel?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaç wattlık bir psu kullanıyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.