Bugüne hiç bir yerde görmediğim sigaranın bir zararından bahsedeceğim. Başka yerlerde hiç denk gelmedim. Kendi teorimdir.
Sigarayı yakmak için 2 şey kullanırız. 1. kibrit 2. çakmak.
Çakmak ; Sigarayı yakmadan önce ağzımızda sigarayı tutup, çakmağı sigaranın ucuna getirip içimize çekeriz. Çakmaklarda LPG türevi (genelde propan) kullanılır. LPG zehirli bir gazdır ve anında beyne ulaşır. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllar içinde çok sayıda genç bu yüzden öldü. İşte sigarayı yakma sırasında LPG soluruz. Buda beyinde ciddi bir hasar meydana getirir.
Kibrit ;
Kibrit yanında açığa kükürtdioksit çıkar. Bu özellikle akciğer ve kalp üzerinde ciddi hasar verir. Ayrıca kibrip çöpü yanınca açığa karbondioksit. Buda hepinizin bildiği gibi bir zehirli gazdır.
Farklı bir bakış açısı ile sigaranın zararları olarak düşüncelerim bunlar. Yorum için kimyacı gençleri bekliyorum.
çakmaklar ikiye ayrılır. 1-normal çakmak 2-zippo... zipponunda zararı varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: Breton
Tabiki. Onunda içindeki petrol türevi gaz. Tam olarak hangi sınıfa girmiyor bilmiyorum ama muhtemelen oda LPG sınıfıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: abrahamme
quote:
Tabiki. Onunda içindeki petrol türevi gaz. Tam olarak hangi sınıfa girmiyor bilmiyorum ama muhtemelen oda LPG sınıfıdır.
Alıntıları Göster
ben evde kamp ateşi yakıp öyle yakıyorum sigaramı
quote:
Onların verdiği zarar sokakta soluduğun egzoz gazlarından daha azdır.
sigara ne kadar zararlıda olsa benim gibi herşeyi kafasına takan devamlı düşüncelerde olan insanlar için geçici bir çözüm birşeye canım sıkıldığı zaman sigaram var diyorum yakıyorum rahatlatıyor beni
quote:
quote:
O zaman beni gömebilirsiniz zevk icin ikidebir zippomun pamugunu kokluyorum hosuma gidiyor.
Alıntıları Göster
Sigara kullanmayan ve de buna benzer bir münasebetle çakmakla işi olmayan birisi trafikte araçların arasından geçerken ya da bir kapalı otoparka girdiğinde o çakmaktan çıkan gazın en az 400bin katını soluyor...
Yok beyinde ciddi hasar vs bilmem ne daha neler... sonuçta vucudumuzun da çevre etkilerinden korunmaya programlı sistemleri var...
Öyle bi anlatmışsın ki sanki sigara içen adam çakmaktan çıkan gazla ölecek...
quote:
Orijinalden alıntı: BayZagor
quote:
quote:
O zaman beni gömebilirsiniz zevk icin ikidebir zippomun pamugunu kokluyorum hosuma gidiyor.
Alıntıları Göster
Bence yok öyle bir şey baya baya sıkmışsın en azından çakmak konusunda.
quote:
Orijinalden alıntı: BayZagor
quote:
quote:
Alıntıları Göster
Kaçırdığınız bir nokta var Çakmak (markası farketmez) gazı ile sigara yakmıyorsunuz çakmak gazının kimyasal reaksiyona uğrayarak ateş haline dönmesi ile gaz oranı sıfıra iniyor zaten.
quote:
quote:
ciddi ciddi cevap vermiş bide
quote:
Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
Konu kapanabilir.
iyide ben cakmakla sigarami yaktigim sirada solunum yapmiyorum ki sigarami yaktiktan sonra agzimla dumani cekiyorum.
ozet: fail.
quote:
Orijinalden alıntı: Saeros
Kaçırdığınız bir nokta var Çakmak (markası farketmez) gazı ile sigara yakmıyorsunuz çakmak gazının kimyasal reaksiyona uğrayarak ateş haline dönmesi ile gaz oranı sıfıra iniyor zaten.
Alıntıları Göster
la hayata bir kez geliyorsun. uğraşmasana lpg-kükürtdioksit felan. o da zarar bu da zarar. dışarı çıksan egsoz dumanı var. eve girsen wireless var, doğalgaz var.
buradan bana hayata bir kez geliyorsun her şeyin zevkini yaşa diyen arkadaşıma selamlarımı iletiyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: Eoudoxias
la hayata bir kez geliyorsun. uğraşmasana lpg-kükürtdioksit felan. o da zarar bu da zarar. dışarı çıksan egsoz dumanı var. eve girsen wireless var, doğalgaz var.
buradan bana hayata bir kez geliyorsun her şeyin zevkini yaşa diyen arkadaşıma selamlarımı iletiyorum..
Alıntıları Göster
Ayrıca evde yemek yaparken yakılan ocağı düşünmeyip çakmakdan çıkan gazı dert etmek de ayrı bir komedi
quote:
Ayrıca evde yemek yaparken yakılan ocağı düşünmeyip çakmakdan çıkan gazı dert etmek de ayrı bir komedi
Alıntıları Göster
Al bununla yak rezistans var gaz falan yok
quote:
Orijinalden alıntı: mrykt
Al bununla yak rezistans var gaz falan yok
Alıntıları Göster
Ocak var hafız.
Elektrikli sobadan yak.
quote:
Ama kimse buram buram egzoz gazını ciğerlerine çekmek için para vermez?
quote:
Orijinalden alıntı: ArgeSsS
quote:
Konu kapanabilir.
Yolda gezerken egzozdan ölen hiç duymadım. Ama sadece geçtiğimiz yıl çakmak gazından kaç çocuk öldü bir araştır. Çakmak gazı ile egzoz aynı şey değil.