Şimdi Ara

Farklı banka atm'sine kartı kaptırmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Öncelikle daha önce soruldu ise peşinen affola.


    Bugün evimin yakınlarındaki PTT atm'sinden Ziraat kart ile (komisyon almamasından ötürü) para çekim işlemi yapmak istedim.


    Kartı yerleştirdim, işlemi onayladım, para sayma sesi geldi ve önce kartınızı alınız, para sonradan verilecek yazdı lakin...... kartın sadece 1 mm kadarlık kısmı dışarı çıktı ve bende cımbız ya da benzer bir alet yanımda olmadığı için (zaten neden olsun, orası da ayrı bir mevzu) kartı yuvasından bir türlü çıkaramadım ve 15 - 20 sn sonra haliyle kartı alıkoydu ve parayı vermedi. "Kartınız alıkonulmuştur, şubeye başvurunuz." mesajı ekrana geldi.


    Fazla takılmadım buna, günlük rutinde nadiren de olsa başa gelebilecek şeyler, girdim şubeye durumu anlattım ve kartımı istedim. Zaten olayın ilginç kısmı bundan sonra cereyan etti.


    Şube çalışanı : Alın kartınızı. Yalnız ben bu kartı normal şartlar altında size vermezdim, iyi anıma denk geldiniz.

    Ben : Neden? peşinen kimliğimi ibraz ettim ya.

    Şube çalışanı : Bankalar arası protokol gereği, farklı banka atm ya da kredi kartları atm cihazı tarafından alıkonulduğunda, biz bu kartları imha ediyoruz. Yani kırıp atıyoruz. Hadi yine iyisiniz, kartı kurtardınız.

    Ben : İyi hoş güzel de, mülkiyeti size ya da kurumunuza ait olmayan bir kartı hangi protokole göre imha ediyorsunuz? Evinizin balkonuna üst kattan çamaşır düşünce, bu çamaşır bize ait değil diyerek te imha ediyormusunuz?

    Şube çalışanı : Beyefendi, uzatmaya ve polemiğe girmeye gerek yok. Demeniz gereken "Allah razı olsun, kartı sayenizde kurtardık" iken, bana hikayeler anlatıyorsunuz ! Kendi bankanızın atm'sini kullanın bir sonraki sefer, inanın bugünkü kadar anlayışlı olmam !

    Ben : Mülkiyeti size ait olmayıp ta, kullanım hakkı tarafıma verilmiş olan kartı, ve yine bankalar arası ortak atm kullanım hakkına sahip olmam lakin cihazınızın bozuk olması sebebiyle alıkonulan kartımı sizden geri istedim. Ama üste çıkmaya çalışıyorsunuz gibi hissediyorum.


    ....

    ...

    ..

    .


    Sohbeti uzatmadım, zaten tatsız bir duruma doğru ilerliyordu gidişat. Teşekkür ettim ve çıktım.


    Sorum,

    Varmıdır cidden "Farklı bankaların kartlarının, yine farklı atm'ler tarafından yutulduğunda imha edilmesi gerektiğine dair bir mutabakat / protokol? "


    Bilenlerin, kısaca aydınlatmalarını rica ederim.








  • Uğraşmak mı istemiyorlar yoksa böyle bir mevzuat mı var bilmiyorum lakin 3-4 sene önce enpara kartım ziraat atmde sıkışmıştı, enpara müşteri hizmetleri ile görüşmemde geçici kapatsanız yarın mesai saatlerinde ziraatten kartımı isteyip alsam olmaz mı demiştim, ben konuşurken kartı iptal edip yeni kartı yönlendirmiş bile, başka banka atmsi olduğu için kartımın imha edileceğini teslim alamayacağımla ilgili birşeyler söylemişti.
  • Aynı durum 6 ay önce başıma geldi. Halkbank kartımı ziraat atmsine kaptırdım. Müşteri hizmetleri kartı iptal ettirdi. İptal olmasa da haftalarca beklemek gerekirdi tekrar şubeye gelmesi için. Çünkü atm yanında şube de yoktu sizin gibi. Kart numarası aşırı önemli değilse uğraşmaya değmez bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 6 Nisan 2022; 8:9:41 >
  • Cevaplar için teşekkürler.


    Atm kartı nihayetinde numarası çok ta önemli değil ama, takıldığım nokta şayet böyle bir protokol varsa ve uygulanıyorsa, bankaların bunu müşterilerine bildirmeleri gerekir diye düşünüyorum.


    Hemen hemen hepsi "ortak atm", "tüm banka kartları geçerli" vb ibareleri atm cihazları üzerine reklam gibi yazıyor. İyi güzel de, kaçımızın başka banka atm sine kaptırdığımız kartın iptal olabileceğinden haberi var.. değil mi?


    Düşünün, (pek olası değil ama) tek kartla yurtiçi ya da dışı bir seyahate gidiyorsunuz ve orada kendi bankanız olmadığı için, farklı bir bankanın atm'sini kullanmak zorunda kaldınız.

    Şans bu ki, atm sizin kartı pek bir beğendi ve işlem sonrası geri vermedi !

    Aynı ya da ertesi gün kaptırdığınız şubeye gidip kartı isteyecek, bir güzel paylanacak ve azar işiteceksiniz.

    Gurbet ellerde mahrum, mahsun ve mahkum mu kalacaksınız?

    Ha günümüz şartlarında biraz ekstrem bir örnek ama, yaşanması da olası.


    Şayet bu sözde "protokol" gerçek ve faal ise, biz son kullanıcılar da bundan haberdar edilmeli; uyarılmalı.


    Bundan böyle kartlarımızı farklı atm'lerde kullanmadan evvel nazar duası da okuyabiliriz. Bu da alternatif bir çözüm olabilir tabi.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.