Şimdi Ara

fara gıren suyu neyle kaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xenon uyguladıysanız malesefki fara su kaçıyor aynı sorun bende mevcuttu ne yaptıysam olmadı.
  • aynı sorunu bende yaşamıştım.
    farı komple yerinden çıkartmanız gerekecek. ardından ampülleri söküp. içini hava tutarak kurutacaksınız. arıdından cam ile sert plastiğin birleştme noktasına silikonla gezdiriniz. ufak ufak parmağınızla boşlukları doldurun. silikon görünmeyebilirde.
    faydası oluyor. 1 yıl oldu hala nem kir su yok.

sözle zor oluyor fotoğraf bulabilirsem atarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

aynı sorunu bende yaşamıştım.
    farı komple yerinden çıkartmanız gerekecek. ardından ampülleri söküp. içini hava tutarak kurutacaksınız. arıdından cam ile sert plastiğin birleştme noktasına silikonla gezdiriniz. ufak ufak parmağınızla boşlukları doldurun. silikon görünmeyebilirde.

xenon takmadım sağol
    sizede teşekkür aradığım cevap buydu,bundan 2 sene önce far zımparası yaptırdım üzerindeki sabun atıklarını almışlardı ardından fara su kaçıyor onuda yaptım dediler,zaten fazla para aldıkları için ek hizmet olmuş oluyor
    tam 1 sene civazı hiç su kaçmadı gayet güzeldi,daha sonra yine su kaçmaya başladı,1 senede öyle idare ettim..
    ama bu 1 aydır hergün su var ve çok kötü görünüyor asla kurumuyor..bugün düşündüm ne yapsam diye,o adam elektrikçiydi ve farı yaptığı an baktığımda beyaz birşeyler vardı tamda camla plastik birleşim yerine yapmıştı,yani ampül takılan yere değil,
    camla plastik birleşen yere yaptı zaten güneşten zamanla genleşip açılıyor o kısım,beyaz şey nedir derken slikon dediniz sağol

• quote:

far bu

kırmızı ok olan yeri,sol kısımda kırmızı çizgi boyunca silikonlucam sanırım buradan su giriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

far bu

kırmızı ok olan yeri,sol kısımda kırmızı çizgi boyunca silikonlucam sanırım buradan su giriyor

abi cika cika ayni far cikti. palio benimki bende ona yapmistim. aynen abi o okla gosterdigin yerleri silikonlae gez ince bi hatla. sonra elinle siyirir gidersin. istersen farin etrafinda tam tur gezdir. baska yerden de aliyorsa oralarida tikasin.

ustam yeni mi aldiniz fari. acaba mahsuru yoksa sorabilirmiyim fiyatini. bende ciftini degistirmeyi dusunuyorum da.
    palio mk2 fotograftan anladgim kadaryla ayni farlarimiz.

• bende 2003 var,farlar 10 yıllık eski farlar takılı sarardı ama ben farcıya gittim gösterdim dediki zımpara yapalım düzelir sıfır olur dedi
    100 tl verdim ama taa o zamanki fiyattı şimdi ucuzdur ince zımpara yapıyor farın üzerinde tortu var ondan dolayı sararıyor sıfır hale getirdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/5181

genel amaçlı silikon 3 tl bunu alıcam
  • sılıkon sıktım,ama far acınca erıyo bu

• farı acınca sıcaklıktan mı eriyor.?
    Abi az daha sağlam silikon bulamazmısın. Würth'ün silikonları bayağı sağlam oluyor diyorlardı.
    silikonun uucuzluğundna olmasın, erimesin.
  • yenisi kaç para ki 100tl temizletmeye vermişsiniz?
  • bauhause sista marka bu,uzunları yaktım,ampul kapagını actım,20 dakkada su kalmadı,sılıkon kurumasını beklıyom,acaba yazında erımezmı

• yenısı çift far 500 tl,işcılıkle 600 tl,tampon sokulcek,tek far degısmekte olmuyor

• quote:

yenısı çift far 500 tl,işcılıkle 600 tl,tampon sokulcek,tek far degısmekte olmuyor

dandik nako farın çifti 500tl mi? bir yanlışlık olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

quote:

yenısı çift far 500 tl,işcılıkle 600 tl,tampon sokulcek,tek far degısmekte olmuyor

dandik nako farın çifti 500tl mi? bir yanlışlık olmasın

servis 500 tl orjinaline demişti bunlarda far motoruda önemli aksağamdır

bu sanırım yan sanayi 150 demişler bu tek far için,2 si 300 tl eder,birde tampon sökme takma işçilik var serviste 80 tl alıyorlar
    ama sokak ustasına gider şansıma nasıl takarsa dersen oda ayrı

http://www.kirazcioglu.com/U12093,2501,albea-far-komple-sol-2002-2005-elektrik-aydinlatma-aksami-mako-43030111.htm

farın üstünü kaporta zaten örtüyor suyun süzülüp girmemesi lazım ama kaportanın hemen yanındaki çizgilerden süzülünce farın üstüne su akıyor iç kısma yani,tasarımda sorun var diğer arabalarda öyle değil yenilerde mesela kaprta kapanınca çizgileri çok ince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 12 Aralık 2013; 16:04:28 >

• quote:

farı acınca sıcaklıktan mı eriyor.?
    Abi az daha sağlam silikon bulamazmısın. Würth'ün silikonları bayağı sağlam oluyor diyorlardı.

farları 1 saat açık tuttum suyu kuruttu ısı yayıyor içeriye
    birde silikon kuruması için 20 dakka bekledim iyice kuruttum ama yaz sıcaklarında ne olur bilmem iç kısma akıp farın içinide batırma riski var,elektrikçi beyaz birşeyler sıvamıştı kireç tarzında bir şeydi ama sert maddeydi
  • Isıya dayanıklı silikon kullanın sıradan silikon olmaz ısınan bölgelerde..
  • quote:

quote:

birde silikon kuruması için 20 dakka bekledim iyice kuruttum ama yaz sıcaklarında ne olur bilmem iç kısma akıp farın içinide batırma riski var,elektrikçi beyaz birşeyler sıvamıştı kireç tarzında bir şeydi ama sert maddeydi

usta farın içine akma gibi bi şansı yok silikonun. sıcakta bırakmaz yani sıvılaşmaz silikon. büyük afaki bir yarık yoksa eğer.
    bende geçtiğimiz kış yapmıştım. bu yaz izmir manisa denizli sıcaklarına dayandı. kış geldi hala su yok daha bugün kontrol ettim.
    kurumasını bile beklemişsiniz. iyi olmuş sıkıntı olmaz yani tam kapatıldıysa.

• quote:

quote:

quote:

usta farın içine akma gibi bi şansı yok silikonun. sıcakta bırakmaz yani sıvılaşmaz silikon. büyük afaki bir yarık yoksa eğer.
    bende geçtiğimiz kış yapmıştım. bu yaz izmir manisa denizli sıcaklarına dayandı. kış geldi hala su yok daha bugün kontrol ettim.
    kurumasını bile beklemişsiniz. iyi olmuş sıkıntı olmaz yani tam kapatıldıysa.

hafalar soğuk sanırım şuan erime yok yazında bakıcam çaresine..
    sağlam oldu sanırım..içini far açıp kuruttum ama azda olsa nem kalmıştı,iyi yalıtımdanmıdır nedir nem 3 gündür aynen duruyor normalde kaybolması lazımdı hapsoldu sanırım
    gündüzleri geziyorum gece gezmesi yapmadım farları açsam kurucaklar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.