< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Far terörü (3. sayfa)

-
-
-
Aracımın aydınlatmasını beğenmediğim için led aldım. Basit bir elektrikçiye taktırdım , elektrikçi uzun kısa yaptı tamam dedi parasını verip çıktım .
Akşam oldu çoğu sürücü sellektör atıyor.
Evin duvarına. 30-40 m mesafaya çekip baktım. Biri tavana biri. Sağ yukarı bakıyor. Eyvah. Bir ton küfür yedik dedim içimden. Far kapalarını açıp çevirerek ikisinide tek çizgi olana kadar ayarladım . Tabi ilk fırsat bulduğumda elektrikçiyi müşterisinin yanında utandırdım.
Ogün bu gündür özellikle dikkat ederim, hiç sellektör atan . Olmadı. Diyeceğim. Bence çok ucuz modeller alınmamalı. Ve düzgünce ayarlanmalı. İnanin çok tereddüt ettim aracım yüksek olmasına karşın gözümü alan farlar görüyorum ,
Hususi binek araçla karşısına durup test ettim. Ve içim rahat kullanıyorum .
5000 nüfuslu ilçedeyim. Herkezi tanırım. Kimseden şikayet duymadım .
Tek bir kişi rahatsız ettiğimi farketsem hemen sökerim
Edit : led markası kaldırıldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 13 Aralık 2020; 11:31:37 >
-
-
Şu yazdıklarınızı ana haber bültenlerinde okumaları, gazetelerde yazıp sosyal medyada paylaşmaları lazım biraz. Yoksa bu halkın akıl edebileceği bir şey değil bu. -
Mesela Fiorino sürekli sis açık gezince bana karşıdan maybah gibi görünmüyor.
Medeni olmayan birinin kullandığı eğitimsiz birinin geri kalmış cahil keko vs ne derseniz deyin kullandigi beyaz Fiorino olarak gözüküyor.“
Tamda içimden gecenler sanki bizim arabalarında yok sis. Sanki bitek onlarda var.
İçini dışını LED ile doldurmuş arabanın utanmasa radyo antene kadar çıkacak LED.
Adamın 1 milyonluk Porsche u var müzik sesini duymayi bırak motor sesini duymayiz.
Adamın 15 liralık şahini var müzik sesinden ben dışarda duramiyorum. O içinde nasıl duruyor anlamıyorum. Ses artık okadar açılmıştı hoparlörler cızırtılı ses veriyor ama hala dinliyor keko. Tiksiniyorum artık. Bizde bindik Şahin'e doğan. Binmedik değil hatta belki kekolardan fazla bindik ama efendi gibi bindik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzuderin -- 13 Aralık 2020; 14:47:48 > -
Ekşide yazmıştım birkaç ay önce. Cidden sinir bozucu bir hadise.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kısa farla araç kullanan o kadar az insan var ki artık uzun farlar normal gelmeye aralarındaki farkı unutmaya başladım. Selektör yakıyorum kısa açsın diye o da bana selektör yakıp yoluna devam ediyor, acaba ben mi yanlış yapıyorum kısalarla sürerek?
-
Gerçekten gece araba kullanmayı çok büyük pişmanlık haline getiriyor.Uzun farları kapatmamaları gözü acayip derecede alıyor, kaza yapma riskini de baya arttırıyor.
-
Herkese merhaba.Nacizane bende fikrimi paylaşmak istedim.
2016 model aracım var.Led far kullanıcısıyım.
Şunu belirtmek istiyorum led farlar ister mercekli ister merceksiz olsun göz almaz diye bir durum kesinlikle ama kesinlikle yok.Bazı lüks markalarda bile bu durum böyle.Az veya çok illa ki göz alır.Tabi buradaki husus az göz alması.
Mercekli farlarda bu durum biraz daha farklı.Farlardaki mercek denilen yapının görevi zaten budur.Mercek ışığı kırar ve kesme çizgisi olur.Merceksizler gibi ışığı olduğu gibi yola yansıtıp dağıtmaz.Benim tanık olduğum şikayet eden şoförlerin çoğu şikayet ettikleri araçlar merceksiz oluyor.Merceksiz farlarda ne kadar ayar yapılırsa yapılsın mercekli fardan daha çok göz alır bu bir gerçek.
Kendi açımdan konuşmak gerekirse kullandığım aracın aydınlatma performansı tek kelime ile berbat.Özellikle ışıklandırmanın olmadığı virajlı tek şeritli yollarda adeta kör oluyorsunuz.Led ile arasındaki farkı görmemek için art niyetli olmak gerekir.(Farlar mercekli ayarı yapıldı kesme çizgisi mevcut)Yaklaşık 6 aydır fiilen kullanmaktayım ne bir selektör ne bir tepkiyle karşılaşmadım.
Konudaki değerli arkadaşların yorumlarını okuyunca eğitimsiz, zengin görünmek için vb. benzetmelerini görünce biraz fazla rencide edici tepki verdikleri kanısındayım.Herkes ister bmw audi mercedes gibi süper farları olan lüksün doruklarını yaşayacağımız araçlara binmeyi.Ama herkesin geliri farklı ülkemizdeki araç fiyatları ortada hal böyle olunca özellikle genç kesim ister istemez o araçlara özeniyor.Maddi açıdan ulaşamayacağı için de böyle yollara başvuruyor.(Keyfi yapanlar için söylediklerim)Keyfi yapan da var zaruri ihtiyaçtan yapanda.Taktırıp ayarını yaptıran var yaptırmayanda.Zaten bende dahil şikayet ettiğimiz nokta keyfi takıp ayar yaptırmayanlar.Benim düşüncem eğitimsiz cahil kimseler değiller aksine herşeyin farkındalar umursamıyorlar ben görüyorum karşıdaki de açsın görsün beni ilgilendirmez diye düşünüyorlar.
Birde farları ayarlı dahi olsa araç içinden far yüksekliğini en üste ayarlayanlar var.O yükseklik en üstte olduğu zaman daha ilerisini görebilmek gibi bir durum yok.Kısa uzun farların aydınlatma mesafesi bellidir.Led far kullanıcıları yükseklik ayarını en düşükte tutmaya özen gösterirlerse biraz daha göz alma olayı düşer.
Özellikle şu hususa dikkat çekmek istiyorum sis farı.Genç yaşlı herkes açık geziyor anlamış değilim.Adam 60 yaşında arabayı çalıştırır çalıştırmaz sisleri yakıyor kaç kere şahit oldum bu duruma.Tamamen karşıyım.Aldığım araçta sis farı yoktu (giriş paket olduğu için)sonradan taktırmama rağmen 5 kere kullanmışımdır.(Bu arada sislerimde led)Gerçekten zaruri ihtiyaçlar da kullanırım aksi takdir de kesinlikle açmam.Göz alıyor mu evet ama kendimce bilinçli bir kullanıcı olarak yol boşken görüş düşerse kullanırım ve karşıdan gelen olursa hemen kapatırım.Mavi sarı yeşil gibi farklı renk takıp sabah güneşli havada bile ön arka sisleri yakıp dolaşanlara ceza verilmesi taraftarıyım.(arkaları sadece 1 kere açmışlığım var görüş mesafesinin 1 metreye düştüğü sisli havada arkadan gelen fark etsin diye)
Velhasıl kelam kendi görüşlerimi dile getirdim.Led farın göz almama durumu olmaz.Amaç bunu en aza indirmek.Buda kaliteli ürün kullanıp ayar yaptırmakta.Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.Amacım kimseyle laf dalaşına girmek veya haklılığımı, gerekçelerimi ispat etmek değil öz eleştiri ve empati yaparak durumu kendimce ortaya koymak istedim.
Sağlıcakla.
Dipnot:Yazdıklarım kimseye cevap niteliği taşımamaktadır.Sadece konuda geçen olgular üzerinden örnek vererek anlatmak istedim.
-
Son derece haklısın. Karşıdakinin ne yaşadığını bilmeyen beyinsizler sürüsü. Sayılarıda hiç az değil.
Bunlara son zamanlarda bir de gündüz ledlerini far sanan. Geceleri farları açmadan gündüz lediyle karanlıkta giden aptallar eklendi.
-
Denetimleri sık yapsalar kısa sürede ciddi düzelmeler görülür. Mesla Ankara' da geçen yıllarda ciddi emniyet kemeri uygulamaları yapıldı, ceza yazıldı. Şimdi emniyet kemeri alışkanlığı eskisine göre gözle görülür düzeyde iyi. Ama şimdi de denetimlere ara verildiği için çoğu şey saldım çayıra Mevlam kayıra.
-
o zaman yolunuz gaziantep, hatay, maraş, osmaniye bölgesinde seyahat etmeye düşmesin.
hem çakma led, hem bagaj dolu kısalar havaya gidiyor. hemde uzunları kapamıyor bu kesim.
şirketteki tırcılar abi sarı gözlük aldık o bile fayda etmiyor inan diyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
gerçekten bu tiplerden empati yapmasını bekleyenler var. tek çaresi denetimsiz bırakılmayacak bu iş
-
Sizinki de mercekli far ve müthiş bir çizgisi var hocam maşaallah. Araba nedir?
-
Yanlış anlaşılmasın resim benim aracıma ait değildirquote:
Orijinalden alıntı: S,W,A,Tgerçekten bu tiplerden empati yapmasını bekleyenler var. tek çaresi denetimsiz bırakılmayacak bu iş
-
"umut veren tek husus, şehire gitmeyip köyünde kalanların bu değişimden zerre etkilenmemesi. Onlar hala saf ve temiz insanlarımız olarak, toprağı işleyip karnımızın doymasını sağlıyorlar. Şimdilik hala çoğunluktalar. Problem, onlar azınlığa düştüğünde başlayacak."
ahahahahaha yahu bahsi geçen o köyünde kalanları habire kamuya yansıyan özellikle cinsel sapkınlıklarla ilgili rezilliklerinden dolayı ziyadesiyle tanımamış bilmemiş olsak neyse, he saf he temiz ve namuslu he ahahahahahaha
bu yaz motosiklet ile çıktığım güney ege & akdeniz turunda o köylülerin hem gündüz hem gece saatlerinde trafiğin yoğun olduğu şehirlerarası yollarda traktörleri ile estirdikleri terörü -ki gece kısmında kabin tepesine monte edilmiş sıra sıra projektörleri de dahil yarattıkları ışık terörünü de es geçmeyelim- görmesem bilmesem neyse. çok masumlar he, sütte leke var onlarda yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 13 Aralık 2020; 19:1:52 >
-
Hocam çok güzel bir konuya değinmişsiniz, bende acayip ayar oluyorum her seferinde küfredip günaha da giriyorum bizim insanımız düzelmez, yapılması gereken EMNİYET TEŞKİLATI'nın düzelmesi, bu kişilere ceza yazmıyorlar, 5 yıldır trafikte bir defa bile böyle bir cezaya şahit olmadım.
Madem ki farlarını standartın üstüne kaldırma riskini alıyorsun, sis farlarını keyfine göre yakıyorsun, cebinde para olmasa da o cezayı yiyeceksin, polisler de bunlara acımayacak abi.
-
trafik polisleri bu trafik teörirstlerine ceza yazsa bu sorun çözülür
-
Taktırırlar dandik farları kendini bok zannederler sonra.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X