Şimdi Ara

Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
609
Cevap
14
Favori
27.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt

    Eğer 11GB altı oynayamayacaksa siz oynayamayacaksınız ama 12gb vram olan rtx 3060'a sahip arkadaşım oynayabilecek Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]   Bu kadar vram isteyen nasıl bi grafik var anlamadım. Youtube'da eastergamers'ın far cry 6 videolarına baktım o kadar da aman aman bir şeyi de yok yani.

  • Şimdi siz böyle söyleyince bir system requirement araştırması yaptım , Ubisoftun resmi sitesinde buyuruyor ki ;


    Eyy iman edenler ;


    Sistemin 2k ve ray tracing on istiyor isen sana bir rtx 3070 yada rx 6900xt lazım,


    Sistemin 4k ise ray tracing on istiyor isen sana rtx 3080 yada rx 6800 lazım ,


    Baktın kesmiyormu HD texture pack mi yükleyeceksin git diyor bir yerden 16gb vram ekran kartı bul.


    Bununla yetinmiyor birde uyarıyor.Bütün ikazlarımıza rağmen gidip HD texture indirdin ve 16gbvram ile çalıştırdın.Oyun dondu , çökme oldu , pc yandı bana gelme diyor.

  • EmreDFace kullanıcısına yanıt

    Amd kartları ters yazmışsınız.

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Klasik Ubi kurnazlığı hocam. Basbaya optimizasyon yönünden sıkıntılı bir oyun olacak gibi gözüküyor bu sistem gereksinimlerine bakarsak. Eskiden adamlar en azından düşük sistem gereksinimi yazarlardı da oyun yine optimize olarak leş olurdu ama bunda direk olduğu gibi basmışlar yüksek gereksinimleri. Grafik olarak da bu sistemin hakkını verecek bir iş de yok gibi gözüküyor.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Sabah DarkViperAU yayınında da kasmalar oldu. erken erişimdendir diye düşünüyorum. önceki oyunlarda optimizasyon sorunu hiç konuşulmamıştı ama bu dönem çıkan oyunlardan korkulur. güncellemeyle düzelir belki

  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Birbirinin kopyası ve yapay zeka mal kaynak konsol üstü twitch yayını

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    HD pack 8kFar Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]  

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Yüksek çözünürlüklü doku paketi yüklü iken gerekli diğer türlü bu kadar yüksek ekran kartı belleği kullanmıyor. Yakın vakitte New Dawn oynamıştım ve 4K+HD Texture Pack ile 7.5 GB V-Ram kullanıyordu, bu oyun aynı motorla yapılsada işin içine RayTracing girdiği için 11 GB V-Ram ideal oyun deneyimi için gerekli olacak. Yinede bu değer FSR kapalı iken öneriliyor, FSR ile kullanım değerleri daha aşağı seviyede olacaktır. Oyun açılsın bakalım ne kadar kullanıyor ve optimizasyon nasıl yazarım.Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    Bana yine de fazla geldi hocam. Yani minimum 8 veya 10 dese kabul edilebilir tamam deriz. Zaten 11 üstü kullanan ekran kartları bir elin parmağını anca geçiyordur. Ki arkadaşın RTX 3080 bile yalan oluyor bu durumda.


    Oyun piyasasının sistem gereksinimleri çok hızlı yükseldi. Çok yakın zamanda yeni çıkan oyunlarda ağlar 10. nesil Nvidia'lar.

  • Oyun sektörünün zincirleri her zaman konsollardır. Konsol nereye kadar çıkabilirse oyun sektörü de oraya kadar çıkar ve bir sonraki nesle kadar orada tıkanır kalır. PC'ye özel birkaç über teknikte harika detaylandırma gördüğümüz oyunlar dışında durum böyledir. 2. nesilde bunun örneği Far Cry, Doom, HL2 oldu, 3. nesilde Crysis idi yıktı geçti. 4. nesilde Star Citizen bir örnek oldu ki hala gelişiyor bu oyun, bu nesilde de MSFS şimdilik öyle görünüyor. Bu gibi örnekler dışında oyun dünyası konsollara zincirli kalıp öyle ilerler. Çünkü para konsolda ve oyunu konsola uygun yapmalı ve sadece konsolcuları kızdırmayacak kadar pozitif farkları PC'ye koymalısın. Abartırsan ağlamalar gelir tepki başlar vs. (Bkz. Cyberpunk 2077) zaten konsol firmaları da bunu el altından engeller.


    O yüzden Nvidia RTX 3 serisi çıkınca bunları hep söyledik. Ömrü kısa kalacak dedik. 3 serisinin 10GB ile geleceği açıklanınca zaten yeni nesil değil sadece kısa süreli geçiş kartı olacağı belli olmuştu. Bana göre en gereksiz ve bomboş hype serisi konusunda radeon'un zamanındaki x18** serisi ile yarışır. Çünkü oyunlar bu neslin konsollarına göre gelmeye başlayacak. PS5 ve XSX'in 16 GB paylaşımlı ramleri var yani hem Vram olarak hem DDR olarak kullanılıyorlar. PS5'te 600'e yakın GB/s hızlarında, XSX'te de bu ayarlardadır. Yani vram olarak kullanılabilen ram'ler. Yani bu oyunlar artık 10GB Vram seviyesini geçecek bu roket bilimi değil açıkça görünen bir şeydi. Bu yüzden uzun süreli flagship olmazdı olmadı da zaten. 8 ve 10 GB Vram'den fazla kullanan çok oyun var artık. 4K'ya aldın mı zaten 7-8'lik olursun kafadan bir kaç senelik her oyunda. Oyunların daha konsolların izin vereceği 3-5 GB ortalaması daha var. Yani Nvidia 4 serisinin eli kulağında, yeni oyunlar geldikçe. 3 serisi yeni nesle uygun bir vga hiç olmadı zaten. Ki 1-2 sene içinde yeni konsolların da "pro" ları duyurulacak kaçarı yok çünkü bu konsollar 4K'da mahvoluyorlar. Native 4K verebildikleri AAA oyun neredeyse yok seviyesinde. Benim beklentim pro versiyonların 24 GB V-DDR'lara sahip olacakları yönünde. Artık alışmak lazım yani nesiller bundan sonra tam değil kesirli sayılarla güncellenmeye başladı. 6-7 senede bir cihaz çıkartmak yerine o süre içinde iki kere senin cüzdanına elini atacak sony/ms. Bunlar da hep PC tarafını etkileyecek eğer güncel kalmak istiyorsan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Ekim 2021; 17:4:17 >




  • Sadece bu oyun özelinde değil bundan sonra gelecek büyük oyunlar için artık yüksek ekran kartları gereksinimleri ve hatta işlemci tarafındada daha yüksek donanımlar gerekecek. Her ne kadar Far Cry 6 yı henüz oynamasamda bir önceki oyun olan New Dawn'ın grafik kalitesi 3 yıl önce çıkan bir oyuna göre çok iyiydi ve haliylede yüksek çözünürlükte epey bir V-Ram gereksinimi vardı, yeni oyunda grafik olarak New Dawn ayarında olur fakat artı olarak Ray Tracing olduğu için bu etken kullanımları artırıyor. Elbette bu durum 10 GB V -Rama sahip RTX 3080 bu oyunu açamaz ve 12 GB lık RTX 3060 açar gibi bir durum yok, V-Ramdan önce GPU gücü gelir ve 3060 ta ister 24 GB bellek olsun bu oyunu çalıştıracağı ayarlar bellidir.Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]  3080 i olan 4K da sorunsuz oynar ama işin içine HD Texture girerse o zaman takılmalar oluşur. Gerçi 4K da oynayıp üzerine HD Texture ile oynamak ne derece gerekli bilemesemde oyunun 11 GB V-Ram altı kartlarda çalışmaması gibi bir durumu yok. HD Texture zaten opsiyonel ve ana oyuna dahil değil, DLC olarak yer alıyor ve yüklerseniz o zaman kullanılabilir oluyor. Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]  



    Oyunun AMD sponsorluğunda olduğunuda eklemek gerekiyor çünkü AMD teknolojilerini kullanıyor ve üst seviye kartları 16 GB V-Ramlı olduğu için birazda bu kartlara göre yüksek seviyeler için optimize edilmiştir. Ayrıca bu tür oyunlar donanım geliştiricilerinin sevdiği oyunlardır. Senaryo yıllardır hep aynı bu tür oyunlar donanım sattırmaya yönelikte oyunlar olduğu için bu nedenle 11 GB lar artık çok değil özellikle önümüzdeki yıl ve bu yılın son dönemlerinde gelecek oyunlarda bu değerleri sıkça görmeye başlayacağız.Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]  





  • Denuvo ile mi korunuyor ?

  • Hala Farcry serisine heyecanlanan var mı gerçekten ya? Nasıl olabiliyorsunuz hayret ediyorum. 20 tane Ghost Recon 10 tane Far cry çıkıyor sene de ama 1 tane Splinter Cell falan gelmiyor. Gerçekten oyun dünyası bitmiş abi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 5 Ekim 2021; 21:14:32 >
  • Tfn123 kullanıcısına yanıt
    zevk meselesi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gamermn kullanıcısına yanıt

    evet

    Uplay+VMP+EAC+Denuvo x64


    ne istersen var Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]  

  • Dün youtubeda far cry 5 ve 6 karşılaştırma videosunda ayağında tekerlek olan köpeğe lav makinesi ateşleyen bir ruh hastasını gördükten sonra bu oyunu oynayamam herhalde. Ubisoft'un en iyi yaptığı şey hayvan modellemeleri onun dısında diğer oyunlardan hiç bir farkı yok.

  • En fazla 1 ayFar Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IGN oyuna 8 pun vermiş, bu arada oyunda horoz dövüşü var ve baya horoz çeşiti var.

    Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU]
  • Oyunun gameplay'lerine baktım da FC5 ile arasında bir farkı var mı yahu bu oyunun? Hani ciddi ciddi büyük harita, daha çok kasaba ve daha çok şehir dışında tamamen FC5 ve çoğu yerde de New Dawn gibi duruyor. Valhalla dan da birkaç mekanik eklenmiş ama eğlenceli yapmış mı derseniz bana pek yapmamış gibi geldi. İlk gün satın almayacağım kesin hani güzel bir indirimle en kötü 40 TL'e alınır ama alan, oynayan arkadaşlara da şimdiden iyi oyunlar diliyorum. Pek tabi burada da oynayanların yorumlarını merakla bekliyorum.

  • Klasik kendini tekrar eden sığ ubisoft oyunu.Diğer oyunları gibi 6-7 puanlık çıt çıt çerez.Son aylarda Psychonauts 2 dışında da özgün bir oyun çıkmadı malesef,oyun sektörü duraklamada.

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.