Şimdi Ara

Fanlar kesik kesik çalışıyor ve ekran açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakart Gigabyte GA-EX58-UD4p işlemci i7 920 RAM 16 GB G.Skill PSU Thermaltake Litepower 600W. CPU güç kablosunu takınca anakartın ışıkları yanıp sönüyor, fanlar kesik kesik çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor CPU'da ısınma olmuyor. CPU güç kablosunu çıkarında fanlar çalışıyor, CPU ısınıyor ama ekrana yine görüntü gelmiyor. Ekran kartı Zotac 1 GB 9800+.DDR2 başka bir bilgisayar da denedim sorunsuz çalışıyor. RAM'lar 8+8 2 adet. Tek tek denedim ama yine olmadı. BIOS pilini de değiştirdim değişen bir şey yok. Sizce sorun ne olabilir?

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sorun güç sorunu gibi muhtemelen psu psuyu test etmekle başlayın yeşil kablo ile gri kabloyu shortlayarak test edebilirsiniz internette videosu var.psu sağlamsa kabloları gözle kontrol edin sonra ramleri çıkarıp takın gpusuz çaliştırmayı deneyin anakarttada sorun olabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PSU yu DDR 2 Gİgabyte AMD anakartta denedim sistem çalıştı.PSU anakartı tetikliyor ama ekrana görüntü gelmiyor.Anakartta detaylı incelediğimde yanık bir devre göremedim.İşin ilginç durumu CPU güç kablosunu takınca işlemcide ısınma olmuyor ama CPU güç kablosunu çıkarıp çalıştırınca CPU ısınıyor.RAM lar bayağı kaliteli G-Skill Riipjaws.Youtube de gördüğüm her taktiği denedim ama olmadı.

Yığını:
    https://www.youtube.com/watch?v=NK6IbKIMzGY Bu videoyu youtube de buldum.sorun benim bilgisayarla aynı.Sorun Bios demişÇevirisi şu şeklide "Bu masaüstü bilgisayar tekrar tekrar açılıp hemen kapanıyordu. Tipik tanılama prosedürlerini uyguladım ve hiçbir başarı elde edemedim, sonunda BIOS'un bozuk olduğunu ve yeniden yükleme yapmadığını gördüm. Neyse ki bu Gigabyte GA-EX58-UD5 anakartın çift BIOS'u var ve sonunda onu çalıştırmayı başardım."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahtur34 -- 30 Aralık 2025; 14:44:40 >
    This desktop PC would cycle repeatedly on then instantly off. Went through the typical diagnostic procedures with no success, then eventually found the BIOS was corrupt and wasnt reflashing. Fortunately this Gigabyte GA-EX58-UD5 motherboard has a dual BIOS and I was eventually able to get it working. Editing software - KdenLive running on Manjaro Linux with KDE Plasma. Music : King Of The Broken Hearts - XTaKeRuX
    https://www.youtube.com/watch?v=NK6IbKIMzGY

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.