Şimdi Ara

Fani nerede kullanmaliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde extra Coller Master120 mm fan var ve bunu değerlendirmek istiyorum. Imzamdaki sisteme sahibim ve elindeki fani, CM hyper 212 ye 2. Fan olarak kullanabilir ya da kasanın extra fanlarindan biri olarak iç sirkülasyonu desteklemesi için kullanabilirim. Işlemciye oç yapacagim bu durumda bana hangisini onerirsiniz. Hangisi sistemin daha çok işine yarayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veteriner İst -- 2 Ocak 2014; 3:55:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selam
    Elinizdeki mevcut fanı, soğutucunun arkasına takın. Yani arka egsoz fanına bakacak şekilde ve onun üzerine üfleyecek şekilde olmalı. Ancak burada bir sorun olma ihtimali var.
    Bu ihtimali ortadan kaldırmak için @BIOS'tan biraz ayar yapmanız gerekecektir.

    Misal;
    Eğer soğutucunun ön fanı hızlı arka fanı yavaş çalışıyor ise, hava petekler arasında eğlenir ve içeride kalan hava ısınacağı için boğulma yapacağından işlemci ısısı yükselme ihtimali vardır. Bunu @BIOS ayarlarından fanların aynı hızda dönmesini sağlarsanız bu durum da ortadan kalkmış olur.

    Eğer tak çalıştır yaparsanız sorun yaşama ihtimaliniz vardır.. Çoğu kişi bunu bilmez ve sorunlarını böylece dile getirirler.
    Sanırım açıklayıcı bir metin oldu. :)
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Evet gayet açıklayıcı oldu cevabın için teşekkürler. O zaman taktigimda herhangi bir sorunla karsilasirsam sana tekrar dönerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıda arkadaşın dediği gibi egzoz fan yap :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

    yukarıda arkadaşın dediği gibi egzoz fan yap :)

    Selam
    Ben egsoz fanı olarak tak demedim ki! Yazıyı dahi iyi anlamadan/kavramadan, mesaj sayısını artırmak için yardım ettiğinizi sanıyorsanız, bu çok yanlış bir durum ve tartışılır..
  • Bende de aynı fan ve soğutucu var soğutucuya taktım tam oluyor zaten işlemci en yükte bile 35-40 arası oc li şekilde eğer o.c işlerine meraklıysan işlemci soğutucusuna tak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.