Şimdi Ara

Fan Sağlam ve Temiz Ama Çalışmıyor? Toshiba A300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Toshiba A300 laptopum var. Fan takıla takıla dönüyordu bende açıp söktüm temizledim. Bunu yaparken hiçbiryerine zarar vermedim ve bütün bağlantılarını düzgün montaj ettim. Ayrıca fanı da temizledikten sonra test ettim harici elektrik verince sorunsuz çalıştı. Bu model laptopta fan direk işlemcinin üstünde değil, soğutucusunun uzantısının üstünde hava çıkışına yakın monte edilmiş. Neyse, besmeleyle power tuşuna bastım ilk birkaç saat çalıştı sorunsuzca ama ikinci gün açtım fan gene mort olmuş..!! Bikaçkere restart yaptım hala çalışmıyor.. Antalyanın kışı bile sıcak olunca şu an kasa kasa yazıyorum.. Elektronik bilgim fena değildir, yardımlarınızı bekliyorum..

Fan Sağlam ve Temiz Ama Çalışmıyor? Toshiba A300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizardmendo -- 25 Ocak 2014; 18:03:22 >

• yardım edecek yok mu?
  • wizardmendo kullanıcısına yanıt
    Leptolarda zaten fan onanımlar üzerinde olmaz bakır kablo uzatmalarıyla soğutma yapılır.Fanın bobininde sıkıntı olabilir veya ona güç veren sokette.Fanı değişmeniz yararlı olabilir devamlı sıkıntı veriyorsa bunu göz önünden bulundurun.Sizin ekran kartı mxm slotlu.Termal macunları da yenilediniz mi?
  • Hayır macun uygulamadım, iyisi mi chipsetleri yakmadan yeni fan + macun ile birdaha deniyim..
  • Ayni model kullaniyoruz. Fanin temizlenmesine ragmen randimana kavusmamasi, aklima 2 ihtimal getiriyor:
    1. Fan guc kablosunun ankjarta giuren fisi yanmistir, ki yeni fan ile bu sorun cozulur,
    2. Anakartin kendinde bulunan fan girisi arizalanmistir. Bu dusuk ihtimaldir.
    Bence fani komple degistirdiginizde sorun cozulecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun çözüldü arkadaşlar. ne fanda arıza varmış, ne bağlantıda ne de anakartta.. fanı söküp bilgisayarı fansız çalıştırdım, pc açıkken full HD bi video açıp pc'nin ısınmasını sağladım.. fan dahil bütün parçaları sırasıyla takmaya başladım, o da ne!! Klavyenin sağ vidasını meğerse bi boy büyük takmışım önceden; o vidayı sen zorla uydur, o gitsin fana değsin.. Allah'tan fan dönerken taktım o vidayı, yoksa teknik servis enayi parası kazanırdı

cevaplar için teşekkür ederim, ibretlik bir konu oldu.. siz siz olun elinize her geçen vidaya bi vida deliği aramayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizardmendo -- 2 Şubat 2014; 1:44:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.