Şimdi Ara

fan motoru kaç amperlik sigortayla çalışır???(yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
19.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fan motoru kaç amperlik sigortatyla çalışır internette bişey bulamadım yardım edebilirmisiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fan Motoru Kaç Amperlik Sigortayla Çalışır?

Araç fan motorunun çalışması için uygun amperlik bir sigortaya ihtiyacı vardır. Sigorta, elektrik devresinde aşırı akımı önleyerek fan motorunu ve diğer bileşenleri korur.

Tofaş Fan Sigortası Kaç Amper?

Tofaş marka araçların fan sigortası genellikle 15 amper veya 20 amper değerindedir. Ancak, aracın modeline ve yılına bağlı olarak değişebilir.

Araç Fanı Kaç Amper Çeker?

Araç fanı tipik olarak 5 amper ile 15 amper arasında akım çeker. Yine de, bu değer araç modeline ve fanın boyutuna göre değişiklik gösterebilir.

Tofaş Fan Sigortası Hangisi?

Tofaş araçlarında fan sigortası genellikle sigorta kutusunda bulunur. Sigorta kutusu tipik olarak motor bölmesinde veya aracın iç kısmında bulunur. Fan sigortasını bulmak için araç kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsin.

Tofaş Kalorifer Sigortası Hangisi?

Tofaş araçlarındaki kalorifer sigortası genellikle fan sigortasının yanında bulunur. Kalorifer sigortası da genellikle 15 amper veya 20 amper değerindedir.

Tempra Kalorifer Sigortası Kaç Amper?

Tempra marka araçların kalorifer sigortası genellikle 20 amper değerindedir. Ancak, aracın yılına ve modeline bağlı olarak değişebilir.

Fan Sigortası Kaç Amper?

Fan sigortası amper değeri, fanın akım çekme değerine bağlıdır. Genellikle fan sigortası, fanın akım çekme değerinden birkaç amper daha yüksek bir değere sahip olur.

Sigorta amper değerini doğru seçmek, fan motorunun düzgün çalışmasını ve aşırı akım nedeniyle hasar görmesini önlemek için önemlidir. Aracının fan sigortası amper değeri hakkında emin değilsen, araç kullanım kılavuzuna başvurabilir veya bir yetkili servise danışabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmlfc

fan motoru kaç amperlik sigortatyla çalışır internette bişey bulamadım yardım edebilirmisiniz?

Marka ve modele göre değişiyor. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

fan motoru kaç amperlik sigortatyla çalışır internette bişey bulamadım yardım edebilirmisiniz?

biraz acelem olduğu için detaylı yazamadım ama sorunun cevabını bulduk.Fiat Linea için sormuştum 70 ampermiş.Şimdi başka bi sorum var bi soğutma fanı niye bu kadar akım çeker?Kablorıda kalındı cevab bulamadık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

biraz acelem olduğu için detaylı yazamadım ama sorunun cevabını bulduk.Fiat Linea için sormuştum 70 ampermiş.Şimdi başka bi sorum var bi soğutma fanı niye bu kadar akım çeker?Kablorıda kalındı cevab bulamadık...

O kadar yüksek akımlı olmaması lazım. Soğutma fanı dediğiniz radyatör fanı değil mi?

• 70amp yanlis bilgi olmali. Herhangi bir aracin sigorta kutusuna bakip fikir alabilirsiniz. Tam hatirimda degil ama en fazla 30-35amp sigorta olmali diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

70amp yanlis bilgi olmali. Herhangi bir aracin sigorta kutusuna bakip fikir alabilirsiniz. Tam hatirimda degil ama en fazla 30-35amp sigorta olmali diye tahmin ediyorum.

O civarda olmalı bir kaç araca baktım 20-40 arası değerler gördüm. Eğer elektriği klima sistemi üzerinden vermişlerse klima sigortasındaki arıza fanında çalışmamasına sebep olur. Çünkü radyatörün fanı aynı zamanda klima kondenser fanıdır. Aklıma ilk gelen bu, kablolama diyagramına bakmak lazım aracın. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 22 Aralık 2012; 0:56:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

70amp yanlis bilgi olmali. Herhangi bir aracin sigorta kutusuna bakip fikir alabilirsiniz. Tam hatirimda degil ama en fazla 30-35amp sigorta olmali diye tahmin ediyorum.

bizimde garibimize gittiği için araştırdık.Staj yaptığımız yerdeki usta 70 amper dedi bugün okulda hocaya söyledik inanmadı niye bu kadar akım çeksin kızdırma bujileri 50 amperlik dedi.Bizde gidip arac üzerinde sigorta kutusunda radyatör fanının sigortasını bulduk 70 amperlikti hoca yine inanmadı fanın soketiyle 70 amperlik sigortanın olduğu kısmı avometreyle ölçtük değer gösterdi.Soketin kablorıda kalındı zaten ama bu sefer niye bu kadar yüksek akımla çalışıyo onu bulamadık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sigorta o tesisattan çekilebilecek maksimum akım limitidir. Yani 70 amperlik sigorta konulması o tesisattan 70 amper çekildiği anlamına gelmez. Daha düşük akım çekildiği anlamına gelir. Araçtan araca değişecektir ama tam değeri öğrenebilmek için fan motorunun kaç watt olduğuna bakıp hesaplamak veya ampermetre bağlayıp ölçmek gerekir.
  • Radyatör fanı benim bildiğim kadarı ile 150 W civarında bir güç çekiyor. 12 V ile çalıştığı için de 10-15 A arası bir akım çeker sistemden.

http://www.mako.com.tr/eng/products/radiator-fan-motor.html

Mako'nun sitesinde de 470 W'a kadar güçte fan motoru mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 22 Aralık 2012; 15:10:33 >

• haftaya tekrar bakıcam....
  • 70 watt tır bence o

çalıştığım fabrikada bir çok küçük makinalar bile maksimum 35 40 amper çekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.