Anlıyamadığım bir konu işlemci fan hızı neden bu kadar düştü ? gerçi hiç bir sorunum yok stabil ve performanslı bilgisayarım ama kafama takıldı speed fan indirip ayarlarını kurcalıyordum sanırım sonra oldu gerçi kaldırdım ve ikinci işletim sistemini açtım (win7 ve vista var) fan hızı cok yavaş birde ekran kartının üzerinde geniş bir kapak var bunu söküp ekran kartını tozdan arındırmak istiyorum mümkünmü acaba ?
Benim bilidğim fanlar akdemeli olarak çalışır ve kasa içi sıcaklık düştüğü zaman fanlar da tasarruf ve gürültüsüz olsun diye yavaşlar otomatik olarak sistem sorunsuzsa kurcalama derim
Aslında öylede hiç bin devir üzerine cıktıgını görmedim ama bir gariplik var sanırım ?!
Smart Fan Control seçeneği biosta olur bu açık olunca sıcaklığa göre ayarlama yapar. Ekran kartının kapağı sökülür tabiki ama dikkatli bir incelemek lazım
ekran kartinin kapagini cikartmadan bir video incelemelere bak istersen evet garip biraz fan hizlari yuk bindigindede boylemi dvm ediyor baktinizmi
evet hızda ve sıcaklıktada artıs yok pc de stabil ama everet ile test yaptım fan oratalama hızı hep aynı biosda standart konumda turbosu birde silent var ana kart p5q delux oyle dandig bir kartda degil speedfan var onu indirip ayarlarını kurcaladım cpu bi ara 134 derece falan gördu anlamadım hata vardır dedim :) sanırım fanı yavaslattı sonra kaldırdım kapayıp actım pc yi simdi bini gecmiyor fan hızı .Ana kartın six engine yazılımı var ama orda turbo bile yapsam hız hep aynı ?!
Su ana everestte System stablity altında stress CPU deniyorum cekirdek ısıları 57 yi gecmiyor ve fanda hala 771 donusde dakikada ,cokmu soguk benim kasa acaba nedir anlamadım :)
simdi cpu 1100 ü gordu fan hızı ilginc ama bunun cok ustu olmalı beklemede 1200-1300 devir falan civarı normal diye biliyorum.
İşlemci ısındığı zaman da fan hızı düşük kalıyorsa, termal sensörde bir problem olabilir...
Ofisteki bir makinede işlemci sıcaklığı 124 santigrad derece görünüyordu. Bu nedenle de fanlar deli gibi çalışıyordu. Sonradan anlaşıldı ki termal sensör arıza yapmış. Şimdi akıllı fan yönetimi yerine, sabit bir değerde çalıştırıyoru, öyle kafa da ütüleyemiyor.
bu everest ne manyak test yapmıs bitmedi gitti bende durdurdum manyak degerler oldu sanırım bir sorun yok hersey normal kasa iyi sogutuluyor o yuzden degerler boyle.
quote:
Orijinalden alıntı: fsh77
bu everest ne manyak test yapmıs bitmedi gitti bende durdurdum manyak degerler oldu sanırım bir sorun yok hersey normal kasa iyi sogutuluyor o yuzden degerler boyle.
simdi yukselmis iste cpu fan hizi
Everestin manyak bir testi sonucu evet tavan yaprı demek sorun yok bendeki degerler normal sanırım kasa iyi sogudugundan.Zaten performansından memnunum sadece merak ettim bir sorun varmı diye GPU daki biraz asırı ısıda artık kadı kızında olsun o kadar kusur diyecem ona paralel hard diski yukarı aldım 1 derece fark etti ısısı sanırım uzerindeki metal kapakdan dolayı biraz daha fazla ısısı var.
Fanların Tozlandı Herhalde Yavaş Dönüyor.!!
Dediklerimi Yap %100 Sorunsuz Calışır.
Bilgisayar Kasasını Aç Sonra İşlemci Fanın Üzerindeki Bandı Çıkar Oraya Makine Yağ veya Sıvı yağ dök alt,üst oynat sonra tak herşeyi calıştır dene göreceksin çok fark olucak..!
Elimde eksi p4 işlemcinin fanı vardı tabanındaki metal kısmı cıkardım ve ekran kartının tam bitim hizasına gelicek sekildem kasanın tabanına dik sekilde zamkladım kasa fanı cıkısınada elektirik kablolsunu bagladım boylece ekran kartından cıkıp tabana vurup orada dolanan havayı kasanın hemen yanındaki dairesel delikten atma imkanım oldu bu fan sayedinde zira delikte nerdeyse fanın dik kısmının hizasından baslıor ve yaklsasık 5-6 derece sogumayı sagladım ekran kartında ayrıca kasanın kendi buyuk fanıda var ve daha iyi bir sirkulasyon oldu kasa icinde ufak bir sorun oldu oda ses zira o fanı 4 sene once almıstım ve islemci fanı idi yuksek devirde bayağı sesi vardı cozumu biosda kasaa fanını silent yaparak cozdum :) zira hem buyuk kasa fanı hemde benim taktıgım ana karttaki 3 kasa fanı pinine baglı bundan iyisi can saglıgı . Bu tip sorunu olan arkadaslara yaptıklarınım sanırım bir cozum olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme