Thermaltake-Çok fonksiyonlu Harcdano 13-Smart card reader/ Fan kontrolörü A2259 fan kontrolü, kendisine bağlı bütün fanların hızlarını ayrı ayrı kontrol edebiliyor mu?((http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?PRODUCT_ID=A2259)) Bu konu hakkında bilgisi olan cevaplarsa sevinirim
Ben kullanıyorum ve çok güzel bir alet.
Fanları manuel olarak ya da otomatik olarak kontrol edebiliyorsun.
Ayrıca card readeri kullanabilmek için içinden çıkan ucu anakartındaki USB girişine taktığında kullanmaya başlayabilirsin.
Fanlardan biri durursa yada kendiliğinden yavaşlarsa uyarı veriyor.
4 tane ısı sensörü var. Dilediğin yerin ortalama sıcaklığını öğrenebilirsin.
Henüz keşfedemedim daha doğrusu denemedim ama sanırım ısı sensörünü bağladığın yerin sıcaklığına göre fanın hızını ayarlıyor olabilir. Emin değilim. Bilen varsa ve cevaplarsa bende sevinirim :)
Harcano yerine Cooldrive6 da alabilirsin. Hem içinde HDD de koyabiliyorsun. Kendine ait olan ve kasadaki 3 fanı yani 4 fanı kontrol edebiliyorsun. aynı zamanda bunda da ısı sensörü var.
Ben bunuda kullanıyorum ve memnunum.
Ama yine de Harcano 13 ü tavsiye ederim ;)
arkadaşlar, bu bahsettiğiniz ürünler işlemci fanını da kontrol edebiliyo mu, yoksa sadece kasa fanları için mi?
Kasandaki bütün fanları kontrol edebilecek kabiliyette :)
Şaka bir yana. İşlemci fanını da kontrol edebiliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: artujyen
Kasandaki bütün fanları kontrol edebilecek kabiliyette :)
Şaka bir yana. İşlemci fanını da kontrol edebiliyor.
peki sadece işlemci fanını kontrol edebilecek daha ucuz bir ürün varmı? Yada asıl merak ettiğim şu, normalde kasa fanlarının elektrik girişleriyle cpu fanının elektrik girişleri farklı oluyor. Bu fan controller da anladığım kadarıyla fanların elektrik çıkışlarına bağlanıyor. cpu için bi çevirici kablosu falan mı var, yoksa cpu fanının kablolarını ayırıp kendin mi bağlaman gerekiyor? umarım anlatabilmişimdir.
zenon tam tersi dostum o alete sadece çıkışları cpunun ki gibi olan fanlar bağlanır normal molex kabloları kontrol edemez onlar yanılma sakın bence 4 tane 80lik fanla gelen kontrolleri al tt den hiç derdin kalmza hem sessiz de diyolar
quote:
Orjinalden alıntı: RevengeR
zenon tam tersi dostum o alete sadece çıkışları cpunun ki gibi olan fanlar bağlanır normal molex kabloları kontrol edemez onlar yanılma sakın bence 4 tane 80lik fanla gelen kontrolleri al tt den hiç derdin kalmza hem sessiz de diyolar
o bahsettiğin kontroller'a ait bi link verebilir misin RevengeR? Bide aslında benim derdim cpu fanını kontrol edebileceğim bir kontroller bulmak. Feel hurricane kasa kullanıyorum ve aslında kasa üzerinde manuel çalışan bi kontroller mevcut(sanırım kasa alırken sen de daha önce incelemiştin bu kasaları, belki biliyosundur). Ancak o bir tek molex çıkışlı fanlara bağlanabiliyor. Ben bunu cpu fanına bağlayabileceğim şekle getirebilir miyim? Yardımcı olursan çok sevinirim
al kardeşim bi de link bence bu fiyata tt fanları hem de 4 tame bedava ama sende feel varsa bu fanları nasıl yapacaksın bi de o var yaa
Thermaltake Hardcano 13 evet alet güzel bende kullanıyorum fakat 3 defa değiştirdim garantiden nedenmi?Alet zamanla kendi kendine veya ani elektrik kesintilerinde sapıtıo tuşlar çalışmıo ekran donuo fanlar duruo yani her türlü haltı yiyo.İçindeki romu bozuluomuş öğrendiğim kadarıyla.Şimdilik çalışıo gayet iyi bi problem yok görünüm süper card reader çok iyi.Bu arada sadece fan kontroller kısmı bozuluo eğer bozulursa card reader devresi ayrı zaten onda hiç bi probleme rastlamadım.4 uçlu fanlarda kullanılmıyo ama sanırım.Ben TT tsunami kasamda 12 cmlik fanları kontrol ediorum işlemci fanını anakarta bağladım kendisi ayarlıo devrini nasılsa az veya çok zatten sessiz işlemci fanı gerek yok diye düşündüm.Thermal ölçüm yapan problar çok hassas bir kere verilen yapışkanla yapıştırıp sökmek istediğinde dikkatsiz davranırsan anında dağılıyo.Çok küçük bi parça yapışkan bant kullanmak lazım.Işıklarının değişio olması ve alarm vermesi fanın durduğu zaman güzel özellikler.Birde şu var içinden kutunun iki tane pil çıkıo çünkü biri üstünde biri yedek die verilmiş sanki ama hayır yedek değil aslında TT firması üzerine koyduğu pillerin bitik olduğunu sonradan farkedio ve kutu içine eklio hemen bir pil daha eğer yenisini takmazsan yaptığın ayarları hafızada tutamıo alet fan hızını ekran rengini auto manuel ayarını veya alarm derecesini her restartta sıfırlanıo ha bu arada saat özelliğide var.Dediğim gibi çok fonksiyonel güzel alet ama çok hassas umarım buda bozulmaz ilk defa tt ürünlerinde böle bişi başıma geldi ama dijital center hemen garanti çerçevesi içersinde 1 -2 gün içinde yenisi ile değişim yaptı her seferinde haberin olsun bunlardan.....
al kardeşim bi de link bence bu fiyata tt fanları hem de 4 tame bedava ama sende feel varsa bu fanları nasıl yapacaksın bi de o var yaa
hakkaten ya, fanlar iyi güzel hoş da bunları koycak yer yok ki. Bana ancak o kotrol devresi yarar, bi tek onun içinde 40milyon çok bence.. Gerçi bilgisayar için ne paralar dökmüyoz ama şuan o kadar parayı çıkartmam zor valla. Benim daha ekonomik bi çözüm bulmam lazım. Neyse, yardımların için yine de çok sağol RevengeR
quote:
Orjinalden alıntı: TorN@do
Thermaltake Hardcano 13 evet alet güzel bende kullanıyorum fakat 3 defa değiştirdim garantiden nedenmi?Alet zamanla kendi kendine veya ani elektrik kesintilerinde sapıtıo tuşlar çalışmıo ekran donuo fanlar duruo yani her türlü haltı yiyo.İçindeki romu bozuluomuş öğrendiğim kadarıyla.Şimdilik çalışıo gayet iyi bi problem yok görünüm süper card reader çok iyi.Bu arada sadece fan kontroller kısmı bozuluo eğer bozulursa card reader devresi ayrı zaten onda hiç bi probleme rastlamadım.4 uçlu fanlarda kullanılmıyo ama sanırım.Ben TT tsunami kasamda 12 cmlik fanları kontrol ediorum işlemci fanını anakarta bağladım kendisi ayarlıo devrini nasılsa az veya çok zatten sessiz işlemci fanı gerek yok diye düşündüm.Thermal ölçüm yapan problar çok hassas bir kere verilen yapışkanla yapıştırıp sökmek istediğinde dikkatsiz davranırsan anında dağılıyo.Çok küçük bi parça yapışkan bant kullanmak lazım.Işıklarının değişio olması ve alarm vermesi fanın durduğu zaman güzel özellikler.Birde şu var içinden kutunun iki tane pil çıkıo çünkü biri üstünde biri yedek die verilmiş sanki ama hayır yedek değil aslında TT firması üzerine koyduğu pillerin bitik olduğunu sonradan farkedio ve kutu içine eklio hemen bir pil daha eğer yenisini takmazsan yaptığın ayarları hafızada tutamıo alet fan hızını ekran rengini auto manuel ayarını veya alarm derecesini her restartta sıfırlanıo ha bu arada saat özelliğide var.Dediğim gibi çok fonksiyonel güzel alet ama çok hassas umarım buda bozulmaz ilk defa tt ürünlerinde böle bişi başıma geldi ama dijital center hemen garanti çerçevesi içersinde 1 -2 gün içinde yenisi ile değişim yaptı her seferinde haberin olsun bunlardan.....
Bir kaç sorum var. Cevap verirsen sevinirim.
Pc yi açtıktan sonra manuele getirip fan hızlarını ayarlıyorum ama pc yi kapatıp açtıktan sonra auto modunda açılıyor ve ayarlar sıfırlanmış oluyor. Dediğin gibi pili değiştirdikten sonra yaptığım ayarları kendi kendine hafızasında tutacak mı? Yoksa save etmek gibi bir durum sözkonusu mu?
Bir de şu yuvarlak butona basılı tutma olayını anlamadım Butona basılı tuttuğunda ekran rengi beyaz oluyor başka ne oluyor?
Teşekkür ederim.
Artujyen kusura bakma daha yeni gördüm mesajını.Evet sadece hafıza için pili değiştirmen yeterli save olayını kendisi yapıyo yani en son yaptığın ayarları hafızasında tutyor..yuvarlak buton benim bildiğim kadarı ile sadece saat ayarı yaparken işe yarıyor.Açıkçası basılı tutup beyaz renge geçtiğinide şimdi senden duyuyorum.....
quote:
Orjinalden alıntı: TorN@do
Artujyen kusura bakma daha yeni gördüm mesajını.Evet sadece hafıza için pili değiştirmen yeterli save olayını kendisi yapıyo yani en son yaptığın ayarları hafızasında tutyor..yuvarlak buton benim bildiğim kadarı ile sadece saat ayarı yaparken işe yarıyor.Açıkçası basılı tutup beyaz renge geçtiğinide şimdi senden duyuyorum.....
Önemli değil arkadaşım.
Pili değiştirdim. Şu anda her şey yolunda
Ama hala basılı tutma olayının ne olduğunu çözemedim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme