Şimdi Ara

Fan dönme hızı? (Aerocool Xpredator)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kasanın yan kapağına 4 adet 120mm fan taktım. Bu fanların 3 tanesini B grubuna kalan 1 tanesini de A grubuna taktım. Fanlara güç veren 4 pinli kabloyuda A grubuna bağladım. Şu anda B grubundaki 3 fanı kontrol edebiliyorum ancak A grubuna müdahale edemiyorum full rpm dönüyor. Aynı şekilde güç konnektörünü B grubuna takarsamda bu sefer B grubuna müdahale edemiyorum. A grubunu direk anakart üzerindeki SYS_FAN slotuna taksam kontrol edilebilir olurmu acaba? Ne yapmalıyım arkadaşlar?? Yada bu fanlara başka nasıl güç verebilirim? Acayip bir sorun.

Bahsettiğim 4 pinli soketler, bunu fanın 2 pinli ama aynı soket tipinden olan kablosuna takıyorum:
     Fan dönme hızı? (Aerocool Xpredator)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 30 Mart 2013; 19:07:09 >

• işlem basit. fan kontrolcü ellerinden öper
  • molexleri zorlayarak ters tak fan hızın düşer
  • Sağolun beyler akşam kontrol edemediğim tek fanı da anakart üzerine takıp deniyecem. Akşam download yaparken 4 fan manyak gürültü yapıyor zaten pc nin yanında yatıyorum. Diğer üçünü kısınca son kalan tek fan yine çok gürültü yapmıyor en azından uyuyabiliyorum.
  • Beyler sorunu bugün çözdüm. Arkaya bi egzos fan daha taktım ve nasıl olduysa bütün fanlar kontrol edilebilir oldu. Molexlerden hiçbiri bağlı değil güç için. Sanırım molexler bi şekilde bozuyordu işi. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşların haberi olsun.
  • arkadaşım anakart uzerındekı fan sys den control edebilirsin ama sadece kontrol kablosunu takarak ben o şekilde 4 adet 14 cm can kumanda edıyorum sende ole yap bence molex ters baglarsa 5 voltluk gerılım alır 12 voltta calışmaz rpm kaybı olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.