Şimdi Ara

Falcon 4.0 bms

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-2 gündür falcon 40. bms oynuyorum acaba aranızda oynayan var mı? Eğer oynayan varsa bu f-16'da ils iniş falan hallettim ama autopilot yok mu bu merette anlamadım mutlaka vardır ama nerde...

• quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

Merhaba arkadaşlar;

1-2 gündür falcon 40. bms oynuyorum acaba aranızda oynayan var mı? Eğer oynayan varsa bu f-16'da ils iniş falan hallettim ama autopilot yok mu bu merette anlamadım mutlaka vardır ama nerde...

falcon bms 4 gerçekten şu ana kadar yapılmış en gerçekçi F-16 simülasyonudur. türk sanal hava kuvvetleri komutanlığının sitesinden eğitim pdf'lerini oku şu aralar az uçuş yapıyorum auto pilot sol üst panelde master arm'ın altında ki 2 yan yana olan tik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Micro 1618

quote:

Merhaba arkadaşlar;

falcon bms 4 gerçekten şu ana kadar yapılmış en gerçekçi F-16 simülasyonudur. türk sanal hava kuvvetleri komutanlığının sitesinden eğitim pdf'lerini oku şu aralar az uçuş yapıyorum auto pilot sol üst panelde master arm'ın altında ki 2 yan yana olan tik

Hocam onu fark ettim ama hangi irtifada hangi headingde gitmek istediğim verilerini nereye yazacağım DED ekranına mı? Orda pitch hold dediğimde dönüp duruyor makine...

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar;

Hocam onu fark ettim ama hangi irtifada hangi headingde gitmek istediğim verilerini nereye yazacağım DED ekranına mı? Orda pitch hold dediğimde dönüp duruyor makine...

Auto pilot olayına takılma çoğu pilot kullanmaz göreve başlarken steerpoint yani rotan belli yapacağın görev belli Ded ekranın birçok fonksiyonu var ama headingler oraya girilmiyor

http://www.turkishairforce.org/egitim_bolumu-b165.0/

bu siteyi incele

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar;

Auto pilot olayına takılma çoğu pilot kullanmaz göreve başlarken steerpoint yani rotan belli yapacağın görev belli Ded ekranın birçok fonksiyonu var ama headingler oraya girilmiyor

bu siteyi incele

üyeyim hocam oraya dökümanları inceliyorum autopilot o kadar kullanılmıyorsa bu formasyon ve refueling sırasında hızlar yön falan herşey manuel mi ayarlanıyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar;

bu siteyi incele

üyeyim hocam oraya dökümanları inceliyorum autopilot o kadar kullanılmıyorsa bu formasyon ve refueling sırasında hızlar yön falan herşey manuel mi ayarlanıyor...

evet refueling sırasında pod uçağa bağlanınca uçak otomatik autopilot'a alıyor kendini

• @Micro 1618 yanlış bilgi veriyorsun. İlk olarak yakıt aldığın boru gibi olan şey pod değil "Boom" dur. İkinci olarak da Refuel sırasında F-16 auto pilota geçmez. Kontroller tamamen pilota aittir. Tankerin alt kısmında bulunun ışıklı göstergeleri kullanarak uçağı uygun pozisyonda tutmaya calişirsin. Yukarı - Ağaşı - İleri - Geri şekilde ışıklı göstergeler mevcut.

721-Kurt
  • @The_North_Face F-16'da auto pilot sivil uçaklardaki gibi kapsamlı değil. Zaten böyle bir şeye gerek de yok. Ben yıllardır Falcon ile uçarım neredeyse hiç kullanmadım. Gerçek F-16 pilotları ile de konuşmalarımızda auto pilotun kullanılmadığını söylemişlerdi. Ama yine de bilgi amaçlı açıklayacağım.

Aşağıdaki resimde Kırmızı çember içine aldığım bölüm MISC yani F-16 nın auto pilot bölümü. Bu iki switch 3 yönlüdür. İkisi de ortadayken kapalı konumdadır. Sağdaki switchi "PITCH HOLD" yani yukarı konuma getirdiğimizde uçak o anki irtifasını korur. "ATT HOLD" konumuna getirdiğinizde FPM'i 3 dereceye koyduğunuzde orda tutar. 10 dereceye koyduğunuzda 10 da tutar. Yani tırmanış ve dalış derecenizi sabitler. Soldaki switch tek başına calişmaz. Aktif olması için sağdaki switch'i yukarı ve ya aşağı konuma getirmeniz gerekir. "HDG SEL" konumuna aldığınızda pilotun bacaklarının arasında HSI göstergesi vardır. Burdan "HDG" switch'ini çevirerek uçağın uçmasını istediğimiz başı seçeriz. "STRG SEL" konumuna aldığımızda uçak Steer Pointler arasında otomatik olarak ilerler. Fakat switch'i bu konuma aldıktan sonra çalışması için ICP panelden 4 yani STPT'ye basıp altındaki 4 yönlü tuştan "SEQ" yaparsak DED ekranında "MAN" yani manuel yazan yazının "AUTO" olduğu göreceksiniz.

Auto pilot kısaca bu şekilde umarım yardımcı olabilmişimdir.

721-Kurt

http://www.gumuskaplanlar.com/

Falcon 4.0 bms  Falcon 4.0 bms  Falcon 4.0 bms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_00 -- 6 Mayıs 2012; 15:44:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak08

@Micro 1618 yanlış bilgi veriyorsun. İlk olarak yakıt aldığın boru gibi olan şey pod değil "Boom" dur. İkinci olarak da Refuel sırasında F-16 auto pilota geçmez. Kontroller tamamen pilota aittir. Tankerin alt kısmında bulunun ışıklı göstergeleri kullanarak uçağı uygun pozisyonda tutmaya calişirsin. Yukarı - Ağaşı - İleri - Geri şekilde ışıklı göstergeler mevcut.

721-Kurt

Hocam tankerin arkasında manuel olarak o manevraları yapmak çok zor bir iş anlaşılan çok fazla pratik yapmak lazım bilgilendirme için teşekkürler...
  • Rica ederim. O kadar da zor değil. Alışınca tanker dönüşe başladığında bile boom'a bağlanabilirsiniz. Biraz pratik.

721-Kurt
  • quote:

Rica ederim. O kadar da zor değil. Alışınca tanker dönüşe başladığında bile boom'a bağlanabilirsiniz. Biraz pratik.

721-Kurt

Hocam bende joystick hassas o zaman 5-6 kere denedim hızı bile oturtamıyorum adam gibi kaldı ki boom'u kokpit arkasındaki ikmal deliğine bağla milimetrelik kumanda versem kc-135'in 10 metre sağına çıkıyorum...
  • Falcon ile yeni tanıştıysanız zaten refuel için cok erken. Önce sıkı kol uçmaya calişin. Refuel daha sonraki adım.
  • quote:

Falcon ile yeni tanıştıysanız zaten refuel için cok erken. Önce sıkı kol uçmaya calişin. Refuel daha sonraki adım.

Kol uçmak derken formasyon mu ?

Yani ben 2 uçak yanyana uçamıyorum hızı ayarlayamıyorum daha doğrusu kumadayı kısmen hallettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 6 Mayıs 2012; 22:24:41 >
  • Ever herhangi bir uçağın kanadında uçmak.

• quote:

Ever herhangi bir uçağın kanadında uçmak.

Hocam bu dediğinizi single oyunda nasıl yaparım acaca training bölümlerinde böyle bir alıştırma var mı yoksa illa benle uçacak birilerini mi bulmalıyım. Birde ben realism %100 oynuyormuşum ondan zorlanmış olabilir miyim?
    Bir de bu kol uçuşunda hızı manuel olarak nasıl ayarlayacağım hiç sabit durmuyorki gaz kolunda ve kumandada sürekli ayarlamalar mı yapmam gerek...

• Realism ayarları kontrollerle alakalı değil. Ace de kalsın. Kol ucmak için online şart değil. Alıştırma bölümünden 2 ya da daha fazla ucaklık bi göreve girin. 2 numaralı uçağa oturun. Sonra lideri takip edin. Kolunda durmaya calişin rota boyunca.
  • quote:

Realism ayarları kontrollerle alakalı değil. Ace de kalsın. Kol ucmak için online şart değil. Alıştırma bölümünden 2 ya da daha fazla ucaklık bi göreve girin. 2 numaralı uçağa oturun. Sonra lideri takip edin. Kolunda durmaya calişin rota boyunca.

Yani hocam bütün hız, iki uçak arası mesafe gibi yarlamaları kol uçuşu sırasında tamamen göz kararı yapacağız...Anlattıklarınız için teşekkürle bu simulasyonla ilgilenen kimse bulamadım bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler...
  • Nasıl bulamadınız. Burayı inceleyin. Team Speakimize de bekleriz. Orda da arkadaşlar yardımcı olur. Kısa zamanda cok yol kat edersiniz.

• quote:

Nasıl bulamadınız. Burayı inceleyin. Team Speakimize de bekleriz. Orda da arkadaşlar yardımcı olur. Kısa zamanda cok yol kat edersiniz.

hocam bunlar mükemmel en kısa sürede tüm eğitim dökümanlarını incelemeye çalışacağım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.