Şimdi Ara

Fakir Baykurt Üçlemesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar..
    Yılanların Öcü filmini eminimki çoğu kişi izlemiştir.Ben bunun bir kitaptan esinlenilerek yazıldığını bu yıl LYS edebiyat sınavına çalışırken öğrendim ve sınavdan sonra bu kitabı okuyacağım demiştim.

    Vikipedi'den arattıktan sonra Fakir Baykurt'un Yılanların Öcü,Irazca'nın Dirliği,Kara Ahmet Destanı bu üç kitabı ardı ardına yazdığını ve bunların Fakir Baykurt üçlemesi olarak anıldığını öğrendim.

    Şimdi sizlere sormak istediğim şey şudur.
    Bu üçlemeyi hangi yayınevinin basımından almak gerekir ?
    Çeviri olmadığı için yayınevi pek farketmez ama belki okuduğu bir yayınevinden memnun olmayan vardır.
    Ben şu an için Literatür Yayıncılık'ın basımlarını almayı planlıyorum ama tavsiyelerinizide beklemekteyim.

    Şimdiden teşekkürler.







  • Adını hep duyarız ama hiç okumak fırsatı olmadı okuyanların yorumlarını bende bekliyorum...
  • Fakir Baykurt köy romancısıdır. Literatür basıyor şu an eserlerini, biraz karıştırmıştım, baskısı filan güzel ama fiyatlarını bilmiyorum. Önemli bir yazar, okunabilir elbette. Ben de Mahmut Makal'ı okumayı düşünüyorum bu aralar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne menem şey

    Fakir Baykurt köy romancısıdır. Literatür basıyor şu an eserlerini, biraz karıştırmıştım, baskısı filan güzel ama fiyatlarını bilmiyorum. Önemli bir yazar, okunabilir elbette. Ben de Mahmut Makal'ı okumayı düşünüyorum bu aralar.

    Aynen dersanedeki hocamızda söylemişti köy romancısı diye.

    Baskısı iyiyse Literatür alırım o halde.
    D&R'dan baktım 18 tl sanırım fiyatı 13.50 yazan kısım internet satış fiyatı olabilir.
    Bugün akşamüzeri veya yarın alırım kitabı.
  • Litaratür yayınları piyasada mevcut.Diğer yayınların da var ama piyasa da bulamayabilirsin.Fakir Baykurt bu ülkenin dönemsel gerçeklerini başarıyla Türk okuruna aktarmış bir yazardır.Bir Türkiye gerçeği olan köy hayatı,çalışkan Türk Köylüsü,sosyal yaşam,işçi hakları,cahillik sorunları vs. başarıyla yansıtmıştır.Ülkemizin bir dönemine de ışık tutmakla beraber,edebiyatımıza ilgi duyan her okurun okuması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackemre

    Litaratür yayınları piyasada mevcut.Diğer yayınların da var ama piyasa da bulamayabilirsin.Fakir Baykurt bu ülkenin dönemsel gerçeklerini başarıyla Türk okuruna aktarmış bir yazardır.Bir Türkiye gerçeği olan köy hayatı,çalışkan Türk Köylüsü,sosyal yaşam,işçi hakları,cahillik sorunları vs. başarıyla yansıtmıştır.Ülkemizin bir dönemine de ışık tutmakla beraber,edebiyatımıza ilgi duyan her okurun okuması gerekiyor.

    Teşekkürler hocam.Bu cevaptan sonra kesin alıyorum kitabı akşama.
  • Bence kampanyalı bi fiyatsa, çok uyguna geliyorsa üçünü birden al, onun haricinde tek tek al bence, bi kerede o parayı verme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne menem şey

    Bence kampanyalı bi fiyatsa, çok uyguna geliyorsa üçünü birden al, onun haricinde tek tek al bence, bi kerede o parayı verme

    Hocam üçünü aynı anda almam şu an için çok zor.
    Tek tek alabilirim.
  • Kitabı aldım.
    D&R'dan alacaktım,bayadır uğramadığım bir eski kitapçıyı hatırladım yolumu oraya çevirdim.6 Tl daha az ödeyerek 12 Tl'den aldım kitabı.

    Kitabın kapağı çok hoş,yani kitabın albenisini arttırıyor bence bu kapak.Ayrıca kitabın içinden,kartpostal tarzında kapak resminin tamamının yer aldığı bir kart çıktı.

    Bitince bu başlığı uplar.
    Görüşlerimi de belirtirim artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne menem şey

    Fakir Baykurt köy romancısıdır. Literatür basıyor şu an eserlerini, biraz karıştırmıştım, baskısı filan güzel ama fiyatlarını bilmiyorum. Önemli bir yazar, okunabilir elbette. Ben de Mahmut Makal'ı okumayı düşünüyorum bu aralar.

    Mahmut Makal'ın Bizim Köy romanını okumuştum ve kesinlikle beğenmedim. Edebi eleştirilerden öte kitap hakkında, ülkeyi kötü gösterdiği, batıcı kafayla yazıldığı, halkı küçümsediği gibi eleştiriler vardır ve okuyunca bunlara katılmıştım. Yani tabi ki toplumsal sorunlar bir yazar tarafından yazılacaktır ancak ben bu eserde ne Kurtuluş Savaşından yeni çıkmış vatansever ve özverili köylüyü, ne halkçılığı (ama halk her şeyi bilir yada halkta olmayan şeyleri varmış gibi gösteren popülistlikten uzak halkçılığı) görebildim. Çağdaşlaşmayı batılılaşma sanan ulus, halk ve köylüden uzak, onu anlamamış bir yapıt gördüm. Görünüşte halk için iyiyi isteyen ama onu anlamamış ondan uzak Mustafa Kemal'in köylüye bakışı ve halkçılığına çok uzak bir kitap.




  • Evveeett kitabı bitirdim.
    Bitirince düşüncelerimi yazarım diyordum elimden geldiğince 2-3 kelam edeyim.

    Kitabın 2 kez filmi çekilmiş,az çok herkeste filmi bilir.
    Filmi izleyen ve kitabıda okuyan biri olarak çekilen film kitaptan bağımsız değil.Yani metne sadık kalmışlar filmi çekerken.
    Kitabı okurken Haceli'de Erdal Özyağcılar'ı. Irazca'da Fatma Girik'i anımsamanız yüksek ihtimal.

    Neyse,kitap köydeki konuşma diliyle yazılmış,bu yüzden zorlanırım sanmıştım ama pekte zorlanmadım.
    Çok akıcı bir hikayeye sahip..
    Yazarda döktürmüş yani.
    Kitap yazılalı çok olmasına karşın haksızlık karşısında verilen tepkilerin -daha doğrusu verilemeyen- aynı olduğunu görmek düşündürdü beni.
    Demek ki bu ülke ezelden beri böyleymiş.
    Yani herkeste bir korku varmış.
    Şikayet edipte ne olacak adamları vardır kurtulurlar hikayesi işte.Ayrıca köy yerinde işlerin nasılda acayip işledğine tanık oldum.Gerçekten ilginç kriterler var köy hayatında.

    Kesinlikle okunması gereken bir kitap Yılanların Öcü.Aklıma gelmişken söyleyeyim kitap ismini son sayfalardan almış yani kitapta geçen 1-2 cümle kitaba isim vermiş ama çok vurucu bir isim.

    Yarın kısmetse üçlemenin 2.kitabı olan Irazca'nın Dirliği'ni alacağım.Kitabın sonunda Irazca'nın dirliği bozulmuş diyordu zaten yazar.Bakalım ne kadar bozulmuş.




  • Serinin 2. kitabı olan Irazc'nın Dirliği'nide az önce aldım.Yine 2.el aldım kitabı.Literatür Yayınları yoktu eski bir basım vardı onu aldım.Remzi Kitabevi basmış.Bitince yine uplarım konuyu hadi eyvallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Ugly

    Kitabı aldım.
    D&R'dan alacaktım,bayadır uğramadığım bir eski kitapçıyı hatırladım yolumu oraya çevirdim.6 Tl daha az ödeyerek 12 Tl'den aldım kitabı.

    Kitabın kapağı çok hoş,yani kitabın albenisini arttırıyor bence bu kapak.Ayrıca kitabın içinden,kartpostal tarzında kapak resminin tamamının yer aldığı bir kart çıktı.

    Bitince bu başlığı uplar.
    Görüşlerimi de belirtirim artık.

    İlk kitap : yılanların öcü
    ikinci kitap : ırazca'nın dirliği
    üçüncü kitap : kara ahmet destanı
    hocam bende aldım ilk kitabı ama maalesef diğerlerini alamadım ama alacağım fakir baykurt şahane yazıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk kitabı 9 ay önce okumuşum. Selçuk'un kütüphanesinde diğer iki kitabı da bulunca aradan çıkarayım dedim. İlk iki kitap ne kadar harika ise son kitap aynı ölçüde hayal kırıklığı yarattı bana. Sırf yazmış olmak için yazmış gibi geldi bana ve açıkçası ben işi eğitime bağlayacağını ve destan kavramına farklı bir açıdan bakacağını düşünmemiştim. Ahmet'in köye dönüp intikam alacağı bir eşkıyalık destanı bekliyordum, sanıyorum tam bir odunum. Diğer taraftan sosyalizm övgüsü vs. de her ne kadar sol eğilimlerim olsa da gereksiz geldi bana. Başka bir kitapta işleseydi bu konuları ve bu seriyi alet etmeseydi daha iyi olurdu. İlk iki kitapla epeyi duygusal bir bağ kurduktan sonra aldatılmış hissettim.

    Genel olarak Fakir Baykurt hayran olunası bir yazar ve kişilik. Maalesef böylesi güzel yazar ve kitaplarımız fazla bilinmiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.