Şimdi Ara

fakir ailede doğan cehenneme gider. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tam hatırlamıyorum biraz araştırmak gerekir sahih bir hadis var sabreden ve şükreden fakir sabreden ve şükreden zenginden 500 sene evvel cennete girecek diye ayrıca cennetin ilk ehli de haline isyan etmeyen fakir (orta halli) şükreden fakirlerden oluşur.
    not:hadisi tam hatırlamıyorum bakmak lazım.
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Zenginlik için 2 ayet sanırım sorularının cevabı için açıklayıcı olacaktır.

1 - Ve onlar ki mallarında, dilenen ve (iffetinden dolayı dilenmeyip) mahrum kalanlar için belli bir hak (olan zekât) vardır (o hakkı onlara verirler). (Meâric Suresi 24 - 25. Ayet)

Yani zenginlerin mallarında fakirlerin hakkı vardır. Bu hak şu şekildedir. Zekat vermek farzdır ve zekat vermiş olmak için malının 40ta 1ini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak gerekir.

Acaba arabistandaki petrol şeyhleri, ülkemizdeki koç - sabancı vs zekatını tam ve usülüne uygun dağıtsa acaba fakirlik kalır mıydı?

2 - Bilmezler mi ki Allah, şüphe yok ki dilediğinin rızkını bollaştırır ve dilediğinin daraltır. Şüphe yok ki bunda, inananlara deliller var elbet. (Zumer suresi 52. Ayet)

Dünya zaten yaratılışı gereği sınavlara tabi tutulduğumuz bir geçici bir hayattır. Nasıl ki üniversite sınavına hazırlanırken ne derece hazırlanırsak ona göre bir üniversiteye giriyorsak geçici dünya hayatında yapmış olduğumuz ameller de bizim sonsuz hayatımızın nasıl olacağını şekillendirir. Bu sınav dünyasında da Allah dilediğini dilediği gibi sınav eder. 1. sırada vermiş olduğum ayeti düşünürsek şöyle bir sonuca ulaşırız. Allah onları zengin yarattı. O zenginliğin içerisinde fakirlerin hakkı vardı ve o zenginler haklarını vermedi. Bu durumda milyonlarca insanın kul hakkını almış olarak bu dünyadan gitmek cennete girişi imkansız kılmaz mı?

O derece zorluğu olan insanın evinde kaza ederek kıldığı namazdan kazandığı sevap, zenginin rahat rahat vakit namazlarını camide kılmasından emin ol daha fazla.

Çünkü Hucurât Suresi'nin 16. ayetinde yazdığı gibi "Allah herşeyi hakkıyla bilendir." Kim zorluklar içerisindeyken hatta bunalımdayken bile Allah'ı unutmamış, kim dini gösteriş malzemesi yapmış Allah hepsini görür, duyar ve bilir.

Hac konusuna gelince. Hac maddi durumu yeterli olana farzdır. Maddi durumu yeterli olmadığı için hacca gidemeyen bir insan bu ibadetinden mesul tutulmaz.

Güzel bir ameli yapmayı düşünmek bile insana sevap kazandırır.

Kısacası bu konuda ölçüt çok hassastır. İnsan yeter ki Allah'a sığınarak samimi bir şekilde elinden geleni yapsın. Gerisine ona bıraksın. Çünkü Yûsuf suresinin 92. ayeti'nin de dediği gibi "Allah merhametlilerin en merhametlisidir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi criptex -- 26 Ekim 2014; 16:13:36 >

• Zenginler zaten dünyada cennetteymiş gibi yaşıyor,

Cennette ne var?
    İstediğin herşeyi elde edebiliceksin.
    Yemek,İçmek istediğin herşeyi yiyip içebilceksin
    1 dediğin 2 olmucak
    istediğin kadar karı kızla yiyişebilceksin.

Peki bugün milyondolarlık iş adamı olursan yukarıdakilerden hangisini yapamıcaksın?

Peki hem milyondolar olup yukardakileri yapıp, hemde dinin gereğini yaparsan hem burda cennetlik olup hem diğer yerde cenneti yaşamıcakmısın?

İnanın bana zengin insan zaten cennette, cehennemde olan ve dünyada olan biz fakirleriz.

Ve ben dini programın sadece 1 programında 20-30 milyar para alan adamın fakirliği övmesinden nefret ediyorum.

O yüzden Deistim.. Mantıga uymayan herşey saçmadır

Lütfen peygamberin veya allahın fakirlerin kendini tatmin etmesi için söylediği ayetleri şuraya yazmayın. Anca kendinizi teselli edersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitepony -- 26 Ekim 2014; 17:23:47 >

• Sakıp Sabancı: Koskoca Toyota fabrikam var, ama araba kullanacak bir oğlum yok!

Suna Kıraç, tam altı yıldır sadece gözleriyle konuşuyor. Yakalandığı o melun hastalık nedeniyle vücudunu hareket ettiremiyor, yürüyemiyor, konuşamıyor, başını bile hareket ettiremiyor.]

Bak bunlar dünyada cenneti yaşıyor dediğin insanların halleri. Dinde ise mantığa aykırı hiçbirşey yoktur. Yeter ki gerçekten anlamak iste. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de cevabını bulamayacağın hiç bir soru yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi criptex -- 26 Ekim 2014; 17:51:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: criptex

Sakıp Sabancı: Koskoca Toyota fabrikam var, ama araba kullanacak bir oğlum yok!

Suna Kıraç, tam altı yıldır sadece gözleriyle konuşuyor. Yakalandığı o melun hastalık nedeniyle vücudunu hareket ettiremiyor, yürüyemiyor, konuşamıyor, başını bile hareket ettiremiyor.]

Bak bunlar dünyada cenneti yaşıyor dediğin insanların halleri. Dinde ise mantığa aykırı hiçbirşey yoktur. Yeter ki gerçekten anlamak iste. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de cevabını bulamayacağın hiç bir soru yok.

Sakıp Sabancı örneğinin bununla hiç alakası yok, teyzesinin kızıyla evlenmeseydi ozurlu bir çocuğu olmayacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 26 Ekim 2014; 18:04:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Yorum yapmayacağım. Sadece Allah sana yardım etsin diye dua ediyorum.
  • İslamiyette zenginin üzerinde bir dünya sorumluluk var. Zenginlerin bir çoğuda sorumluluklarını yerine getirmiyor. Fakirin üstünde bir yükümlülük yok. Namazını kılsın, orucunu tutsun, salih amelli olsun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: criptex

Yorum yapmayacağım. Sadece Allah sana yardım etsin diye dua ediyorum.

Beni bırak da biraz kendin için dua et.

Bu arada yorum yapmamanın tek sebebi yapabilecek bir yorumunun olmaması, başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 26 Ekim 2014; 18:11:46 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Neden? sorusunu sormak için zengin-fakir olmaya gerek yok. Beynim var kullanıyorum.
    Araştırıp, yorumladıktan sonra istersen eşeğe tap kimsenin bir şey deme hakkı olamaz. Ama koyun koyun "herkes" inandığı için inanma olayı saçma...
  • İmkânı olan Hacca gider. Allah zenginlik fakirlik gibi çeşitli şeylerle İnsanlari sınar. Zengin olan Hacca gitmezse elbet yeri gelince hesap verir En Doğrusunu Allah bilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.